Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 34 sonuç

Konu: Avrupa Taraftar Ortalamaları

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul-Bahçelievler

Default Avrupa Taraftar Ortalamaları

Türkiye'den sadece 2 takımın bulunduğu araştırmada Turkcell Süper Lig sınıfta kaldı!

Manchester United Avrupa'nın en çok izlenen takımı! Old Tafford'u her maçta tıka basa dolduran İngiliz devi maçlarını ortalama 75 bin taraftarı önünde oynuyor. Taraftar ortalamaları göz önüne alındığında ve ilk 100 takıma bakıldığında Türkye'den de iki ekip ilk 100'de kendisine yer buldu.
    HABERTURK.COM SPOR SERVİSİ ÖZEL HABER
    Şampiyonlar Ligi'nde fırtına gibi esen Fenerbahçe ile Turkcell Süper Lig'in zirvesinde yer alan Beşiktaş'ın taraftar ortalamasıyla ilk 100'de yer almayı başardığı listede, 2000 senesinde Avrupa'da fırtına gibi esen UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupası'nı kazanan Galatasaray ilk 100'e giremedi.
    Bu arada bırakın birinci ligleri, özellikle Almanya ikinci liginde yer alan birçok takım ilk 100'de yer alarak taraftarlarıyla ön plana çıkmayı başardı.
    KANARYA 30, KARTAL 57. SIRADA
    Avrupa taraftar ortalamalarında ilk 100'e sadece 2 takım sokabilen Turkcell Süper Lig'de, Şampiyonlar Ligi'nde yola devam eden ve çeyrek finaldeki rakibini bekleyen Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu'ndaki maçlarında geride kalan sezonda 39 bin 543 taraftar ortalamasıyla maçlarını tamamladı. Fenerbahçe bu oranla Avrupa'nın en çok taraftar ortalamasına sahip 30. ekibi oldu.
    İki hafta önce Turkcell Süper Lig'in zirvesine tırmanan ve bu başarıya tam 137 hafta sonra uzanan Beşiktaş ise geride kalan sezonda İnönü'de 26 bin 269 taraftar önünde maçlarını oynadı. Siyah-beyazlı ekip bu ortalamasıyla ilk 100'de 57. sırada yer alabildi.
    Avrupa'nın önde gelen ekiplerinin oluşturduğu listede başka Türk ekibi yer alamazken Galatasaray 16 bin 307 taraftar ortalamasında kalarak ilk 100'ün dışında yer aldı.
    İLK 10'DA FENERBAHÇE'NİN MUHTEMEL 4 RAKİBİ VAR!
    Şampiyonlar Ligi'nde bir sonraki rakibini bekleyen ve çeyrek finalde yer alan Fenerbahçe'nin muhtemel rakiplerinden 4'ü de bu listede ilk 10 arasında yer almayı başardı. Bunlardan Manchester United 75 bin 828 seyirci ile 1., Barcelona 74 bin 78 seyirci ile 2., Schalke 04 61 bin 345 seyirci ile 4., Arsenal 60 bin 25 seyirci ile 7. sırada yer aldı.
    Fenerbahçe'nin diğer muhtemel rakiplerinden Liverpool 43 bin 561 seyirci ile 20., Chelsea ise 41 bin 542 seyirci ile 25. sırada yer aldı.

Sarı-laciverlilerin Şampiyonlar Ligi 2. Tur mücadelesinde elediği Sevilla 43 bin 362 seyirci ile 21., gruplarda yendiği İtalya'nın İnter takımı ise 48 bin 284 seyirciyle 15. sırada yer alıyor.
    ALMANYA VE İNGİLTERE DAMGASI
    İlk 100 içerisinde 26 İngiliz, 21 Alman ekibi var. Bu takımların arasında 2. ligde oynayan takımlarında bulunması, Alman ve İngiliz taraftarlarının takımlarına olan bağlılığının ve bu ülkelerdeki futbol kültürünün en çarpıcı örneklerinden.
    Almanya 2. Lig takımlarından Borussia Mönchengladbach 17, Köln 23, 1860 Münih 41, Kaiserslautern 49, Alemannia Aachen 92. sırada yer aldı.
    İngiltere alt lig takımlarının geçen sezon elde ettikleri taraftar ortalamalarına göre, Derby County 59, Norwich City 67, Sheffield Wednesday 72, Southampton 74. sırada yer aldı.
    İTALYANLAR TELEVİZYONDAN İZLİYOR
    Araştırmadan çıkan bir başka ilginç sonuç ise geçtiğimiz yıllarda şike skandalı ile çalkalanan İtalya'nın takımlarının ilk 10'da bulunmaması oldu.
    İtalyan takımlarından en fazla seyirciye oynayan takım ortalama 48 bin 284 seyircisi ile Inter oldu. Inter bu ortalama ile 15. sırada yer aldı.
    İnter'in ezeli rakibi Milan ise ortalama 47 bin 117 seyirci ile kendine 18. sırada yer aldı.

Ben de bisey sandim ..

Stadimizin kücüklügünden olsa gerek,böyle az bir ortalamamiz var.Seyrantepeye gectik mi,görürüz bu listeyi ...

Nesil
    2006

Yükselseniz bile en fazla otuzuncu sıra olur. Malum oda Şükrü Saraçoğlu ile aynı kapasite olacağı için. Birde sizin stad bitene kadar çok vakit var. 2 yılda neler değişir.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

2 yıl sonra ne malum fenerin stadının dolacağı belki ordada çalışmalar olucak stad boşalıcak ve belki biz 2 yıl sonra 30. un üstüne çıkıcaz ?

Yani 2 yıl sonrası için şimdiden yorum yapmaya gerek yok.
    Last edited by goosfraba : 10.Mart.2008 at 23:05 Reason: Diğer takım taraftarları üstlerine alınıp tahrik olabilirler.
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2007
    Yer
    Yeni Açık!

Seyrantepe'ye geçilse bile pek fazla bişeyin değişeceğini sanmıyorum.Takım liderken bile taraftar yalnız bırakıyordu.Gitmeye gönüllü olan taraftar kapasitesi küçük falan demez ASY'ye de gider

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Amacım laf sokmak değil yanlış anlaşılmasın. Ancak bir çok taraftar sinemaya gider gibi, pikniğe gider gibi aa bu hafta maç mı var artık Ctesimizi veya pazarımızı böyle değerlendirelim anlayışı ile stada gidiyor. Ülkemizde de bu oran yüksek Avrupada da böyle.

Ankette olmamamız doğal çünkü stadımız dolmuyor. Şayet yeni stadta inşallah maçları tam kapasite oynayacağız.

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by Nedvedmania View Post
    2 yıl sonra ne malum fenerin stadının dolacağı belki ordada çalışmalar olucak stad boşalıcak ve belki biz 2 yıl sonra 30. un üstüne çıkıcaz ?

Yani 2 yıl sonrası için şimdiden yorum yapmaya gerek yok.

Kusura bakma ama bu sezon en az 20bin kişi ile izlendi maçlar. Zatan kapasite 60bine çıkıyor...
    Last edited by goosfraba : 10.Mart.2008 at 23:07 Reason: Alıntı yapılan mesajdan kırpıldı.

Nesil
    2006
    Yer
    Ordu

Dortmund'da hayranım ben..Her maç full..

Samiyende hersey çok kısıtlı.Taraftar sadece takımı destekleyip gidiyor..Stadyumun içinde hiçbirsey yok gibi...Basın trübününden maç izlemek çok zormuş spor yazarları öyle diyor.Aslantepede stadyumun içinde hersey olacak..Alış veriş yerleri,Cafeler,GS Store,Localar falan:Samiyende böyle seyler yok..

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Bu listede olmamamızın nedeni stadımızın listedeki tüm takımların statlarından daha eski ve daha küçük olması olabilir mi sizce? Bence çok saçma bir konu olmuş. Ali Sami Yen Avrupa'nın her zaman en korkulan deplasmanlarından biri oldu. Bir de alıntı yapalım : "Bu statta 25bin kişi olduğuna kimse beni inandıramaz." demiş sevgili Maldini. Taraftarlık öyle stada gidip maç izlemekle olmuyor. İlla staddaki adam sayısını konuşacaksak, Aslantepe hazır olduğunda böyle bir konuyu yeniden açarsınız. Daha objektif bakış açısıyla tabii ki.

Nesil
    2007
    Yer
    GEBZE!

BaşLık direk GaLatasaray'lı arkadaşları içeri çeker durumda oLmuş hepside biraz sinirLi gibi ancak bunda kızıLıp sacma buLuncak bişey yok.Bu şuanki seyirci ortaLamasına göre yapıLmış bir sıraLama ve GaLatasaray her macı fuLL kapasiteyLede bu listeye girmesi şuan mümkün değiL GaLatasaray Listede yok diye Listenin forumda yayınLanması niye yanLış oLsun ki veya niye saçma oLsun ?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

stadımız 100bin kişilik olsa nolcak. Zaten dolmuyor ki tribünler Siz niye bunları takıyorsunuz ki, taraftarlar oynamıyo sahada, futbolcular oynuyo..

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Quote Originally Posted by Bay Önder View Post
    Kusura bakma ama bu sezon en az 20bin kişi ile izlendi maçlar. Zatan kapasite 60bine çıkıyor...
    Zaten misal verdim . Birşey olur fenerin stadının bir bölümü kapatılır azalır vs...

Söylemek istediğim 2 yıl sonra için konuşmak erken.

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2007
    Yer
    GEBZE!

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    Başlık Avrupa Seyirci Ortalamaları diye değiştirilmeli o halde.
    evet öyLe oLabiLir ben dedim zaten başLık ofsayt,direk GaLatasaray'lı arkadaşLarı içeri davet eder şekiLde..

Nesil
    2006
    Yer
    Aşk-ı Şehir

Konu tehlikeli bir yere doğru yol almış. Normaldir bu sene Galatasaray taraftarı takımına gereken desteği vermiyor.
    I'm back...

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by GebzeLi1907 View Post
    evet öyLe oLabiLir ben dedim zaten başLık ofsayt,direk GaLatasaray'lı arkadaşLarı içeri davet eder şekiLde..
    Burada anlaşıyoruzda ancak sen Galatasaray listede yer almıyor diye niye saçma olsun veya kaldırılsın diyorsun.

Konunun açılış amacı Galatasaray'ın olmayışı olunca bize saçma geldi. Yani Avrupa Taraftar Ortalamaları olsaydı ve biz girip yahu Galatasaray yok kaldırın bu başlığı deseydik. O zaman haklı olabilirdiniz.

Düşün yarın başlık açıyorum.

Avrupa Taraftar Ortalamaları: Fenerbahçe - Beşiktaş Listede Yok

60 bin kapasiteli stadlar arasında yapılan araştırmada Fenerbahçe ve Beşiktaş yer almadı.

Alması mümkün mü sence

Quote Originally Posted by BlackEagle19o3 View Post
    Seyrantepe'ye geçilse bile pek fazla bişeyin değişeceğini sanmıyorum.Takım liderken bile taraftar yalnız bırakıyordu.Gitmeye gönüllü olan taraftar kapasitesi küçük falan demez ASY'ye de gider

ASY de hersey cok kisitli,ihtiyacindan tut,stadtaki koltuklara kadar.Ha bir de bizim baskan taraftarlara müsteri gözüyle baktigi icin,bilet fiyatlarini normalin 4 kati fazla yaptigi icin taraftarlar bazen gidemedi maclara.Ama yine de en azindan 16.000 kisi stadtaydi.Siz de bu durum olsaydi,bu farkli mi olurdu sanki ?

Yeni stad mükemmel olacak,Avrupa standartlarinda stadimiz olacak,taraftarlar orada cok rahat edecek ve inaniyorum ki o stad tiklim tiklim olacak.

Ha biz 2000 kisiyle rakipleri susturuyoruz,fazlasi rakiplerimiz icin eziyet.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

haha bu sene Sami Yen deki maclar izlenmedi sanırım yarısından fazlası full oynandı. Bu sıralama geneli stad kapasiitesini baglar. Sami Yen inde kapasitesi belli naapalım kucak kucaga mı izleyelim ? Stad bittiginde de bu oran aynı kalırsa baslığa o zmn yazılsın GS yok diye

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

ayrıca ilk 5 maçımız taraftara kapalıydı oranın zararları biletlere yansıdı.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Ha unutmadan Konu dagılmasın sadece bi örnek. GS süperlig formula da o zmn GS superlig formula da ama x takım yok y takım yok diye mi yazılması lazım? Baslık abes olmuş.

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by PesimiSTyLa View Post
    haha bu sene Sami Yen deki maclar izlenmedi sanırım yarısından fazlası full oynandı. Bu sıralama geneli stad kapasiitesini baglar. Sami Yen inde kapasitesi belli naapalım kucak kucaga mı izleyelim ? Stad bittiginde de bu oran aynı kalırsa baslığa o zmn yazılsın GS yok diye
    Bu sitede bazı G.Saray'lı arakdaşlarım yorumlarını hatırlıyorum. Tüh seyirci stada gitmedi, tribünler boş... Nasıl bütün maçlarını dolu oran ile oynuyorsa. Türkiye'de hiçbir takım şu ana kadar bütün maçlarını kapalı gişe oynamadı.

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

Tamam arkadaşlar sakin. Başlık değiştirildi ve sizlerde konuyu Galatasaray-Fenerbahçe konusuna getirmemeye özen gösterin.
    (/s)

Nesil
    2006
    Yer
    Fikstüre Bak..

Elin Alman 2.lig takımı Türk takımlarına fark atmış siz hâlâ afedersiniz ama sidik yarışı yapıyorsunuz..

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Bay Önder View Post
    Bu sitede bazı G.Saray'lı arakdaşlarım yorumlarını hatırlıyorum. Tüh seyirci stada gitmedi, tribünler boş... Nasıl bütün maçlarını dolu oran ile oynuyorsa. Türkiye'de hiçbir takım şu ana kadar bütün maçlarını kapalı gişe oynamadı.

Kimmiş onlar ? Ben yoktum sanırım çünkü hatırlamıyorum.
    Her neyse ama şunu gördü herkes bu sene ilk 5 macı seyircisiz oynadıktan sonra ASY deki cogu macımız dolu seyircilerle oynandı bunu kimse görmezden gelemez. Baslık Umut tarafından düzenlendiği için tsk ederim. Çünkü o halde satasma oldugu acıktı, şimdi no prob

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Bu işte İngilizler en iyi taraf diyebiliriz. Çünkü hiç maç kazanamayan takımın sahası doluyor. Bu bir futbol kültürü tabi maddiyatta işin içine giriyor. Mesela Manchester United 75 bin taraftara oynuyor. Zaten 2 maç bu seyirciye oynasa diğer 4-5 haftayı boş geçse Galatasaray gibi düşük stad kapasiteli takımların yetişmesi için 6 maç tam kapasite oynaması gerekiyor.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by hakan sükürü View Post
    He zaten taraftar çıkıp oynamıyo oyuncular oynuyo. Çok değersiz bir tablo benim için açıkçası..
    Buna katılamayacağım o halde takım tutmayalım abi nede olsa biz çıkıp oynamıyoruz.
    Last edited by DisCo : 10.Mart.2008 at 21:47 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

discoya katılıyorum sonucta oyuncuların ateslenmesı kendılerıne ve futbollarna ınanmaları ıcın bız taraftarlar en buyuk faktorlerız bence de onemsız bıse olamaz..

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Ortalamaya girememiş ne olmuş? Önemli olan o tribünlerin takımına yaptığı katkıdır.Bu konuda hiç kimsenin sorunuda olmadığına göre o zaman problem yok.Herkes taraftar profilinden memnun.

Bu konuda asıl Alman 2.liginin takımlarının bizim takımlardan daha fazla seyirci desteğine sahip olmasını,bunun nedenlerini konuşmamız lazım.(insanların çok rahat bir şekilde maç seyredememeleri vb..)

Galatasaray tabii ortalamaya giremez çünkü stad kapasiteleri Bjk ve Fb'ye göre daha az.Diğer takımlarda full kapasite oynamadıklarına göre daha ne tartışacaz?
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    Buna katılamayacağım o halde takım tutmayalım abi nede olsa biz çıkıp oynamıyoruz.
    Onu demek istemiyorum. Ben galatasarayı destekliyorum. Gerekirse dünyada gsyi destekleyen tek kişi oluyim bu başka takımların gs den üsütün yada aşağı olduğunu göstermez bence. Kaldı ki burda zaten stad kapasitesi önemli bir kısas. Bizim stadımız 22bin kişilik. He full mü çekiyor? Stad 100bin kişilik olsa full mü çeker? Artık orasını bilemeyeceğim ama dediğim gibi bu tablo hiç bir şeyin göstergesi olamaz.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Fenerbahçe çok iyi ortalama yakalamış

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

haydi istanbuldaki fenerli arkadaşlar daha yukarıya taşıyın şu çıtayı...

Nesil
    2006
    Yer
    Hakkari

5 büyük ligde sonuncu takımlar bile 25.000'e oynuyor.Türkiye bunu geçemez.Sadece 4 büyüklerle olmaz bu işler.Diğer 14 takımın taraftar potansiyeli yok mesela İBB,OFTAŞ,Antep vs..
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri