Originally Posted by
jaguar
Herşeyden önce bu konuya hiçbir yerde rastlamadım ondan burada açmak istiyorum.
1-) Benim ilksorum şu ki 2001/2002 yılından beri FM oynuyorum ama hep Türk oyuncular ve takımları diğer liglerin oyuncularına ve takımlarına göre daha düşük yetenekte ve uluslararası arenalarda daha başarısızı gösteriliyor bunun nedeni bizim Türk araştırmacılarının kendi futbolcularımızın ve takımlarımızın özelliklerini düşük göstermesi mi? Yoksa Sports Interactive 'in Türkiye' yi ülke olarak pek tınlamaması mı?
2-) sorum ise İzmir deki takımların araştırmasını ya da Karşıyaka Spor Klübü' nün araştırmasını kim yapıyor? Bu arkadaş son sürüm olan FM 2009 da yaptığı bariz hatalar var daha önceki oyunlarda da vardı ama bu sene baya , artmış altyapıdaki oyuncuların mevkiileri yanlış KSK nin tek yab. futbolcusu olan Seni Camara' nın pozisyonu hatalı, futbolculara 1-20 arası verilen puanlarla gerçek hayatta alaksı yok öyle ki 2009 -2010 yılında ilk yarıda ligi 3. sıra da bitirmiş olan KSK nedense her oyun açılışında küme düşmekte hatta 30 puan civarında (şimdi ki puanı zaten 42) mesela Cihan Yılmaz diye bir futbolcu var KSK penaltıcısı ama oyunda penlatı atışı 3 olarak gözüküyo ve bu sene 4 penaltı atışını da gole çevirdi. En önemlisi klüp ile ilgili bazı bilgiler gerçekten uzaktan yakından alakası yok (reputation ve bilet fiyatları maça gelen taraftar saıyıları başta olmak üzere) eğer bu arkadaş KSK ile ilgili pek bi bilgisi yoksa ben yardımcı olabilirim ya da Karşıyaka' nın İzmir de oynadığı her maçına giderim ve senede en az 3 deplasmanına giderim Karşıyaka Spor klübü için FM nin araştırma grubunda yer alabilirim ya da talibim.
3-) Ayrıca pek takip etmesemde Bucaspor içinde yanlış bazı bilgiler var mesela Buca' nın antreman sahası Türkiyenin en iyi antreman sahalarından biri altyapı tesisleri ondand da iyi ayrıca Futbolcu akademsine sahipler ama oyunda
tüm değerler minmal olarak gözüküyor. Keza Bursaspor ve Sakaryaspor' un alt yapıları çok sağlam olmasına rağmen oyunda ya normal ya da kötü olarak gösterilmiş.
Bunları yazarken bilginiz olsun oynadığım oyun orjinaldir... İnşallah 9.3.0 yaması çıkarsa bu söylediklerim dikkate alınır.
öncelikle siteyi detaylıca incelersen RESMİ ARAŞTIRMA BÖLÜMÜ 2009 bölümünde genel olarak araştırma için türkiye ligleri ile ilgili genel eleştiriler bölümü açık olduğu gibi ayrıca tüm takımlar içinde tek tek eksiklikleri yazabileceğin konu başlıkları mevcut...
velhasıl daha üyesi olduğun forumu araştırmadan türkiye ligi araştırmacısı olmak istemen garip oldu
öncelikle eleştirilerini sıralamakta üstüne yok ama araştırmacı olmak istiyorsan önce forumu bir detaylı araştır.....
eleştirilerine gelince
yanlız bu sitenin sadece 40 bin üyesi var ve binlerce insan bu oyunu oynuyor sevgili dostum...
ve binlerce insan tıpkı senin gibi binlerce farklı düşüncesi var oyuncular ve takımlarla ilgili....
hepinize araştırma beğendirmek mümkün değil...
her gün bir çok insan kendi düşüncelerini sıralamakta...
vektiyle bende senin yaptığından çok daha fazla eleştiri yaptım ve yazdım...
ama biraz işin içerisine girince anlıyorsunki hiçbir şey bilgisayarın başında oturup yazı yazmak kadar kolay değil....
türkiye ligleri düşük gösteriliyor deyip geçmek kolay....
ama bu brazda dedikoducu mahalle karısı eleştirisi gibi..
içerik yok detay yok...
kim hangi takım hangi oyuncu...hangi özelliği ...
ben size bişey söyleyeyimmi ...
ben ce bu türkiye ligleri bırakın kötüyü biraz da oyunun formasyonu gereği gerçekte olduğundan bile iyi seviyede
forumda yine dikkat edersen açılmış bir çok kariyer var...
bu kariyerleri genelde FM yi ortanın üzerinde iyi bilen arkadaşlarımız açıyor...bak incele..çok kötü araştırılıyor dediğin türkiye ligi takımları ile nasıl destanlar yazıyorlar...
gerçekte
daha tarihimizde 1 tane uefa şampiyonluğumuz var...
1 defada şampiyonlar ligi yarı finalimiz...
başka neyi var takımlarının 2 tanede çeyrek finali...
ama kariyer bölümüne bir gözat şampiyonlar ligi kupasını kaldıran arkadaşlarımız var..uefa kupası alanlarda çok fazla...
ne istiyorsunuz...biliyorum..
istiyorsunuz ki ilk sezonda fenerbahçe şampiyonlar ligi şampiyonu olsun...
ilk sezonda kupaları alalım...
kusura bakmayın oyunu ilk okul seviyesine düşürmeye araştırma ekibinin hiç niyeti yok kusura bakmayın....
.................................................. .................................................
gelelim karşıyakaya ben araştırma ekibinde türkiye 1. liginden sorumlu arkadaşlardan biriyim..
karşıyakayı ben yapmadım ama onu yapan arkadaşımız erolunda ellerine sağlık müekemmel bir araştırma yapmış...
fallou seni camara bu sene karşyıyakanın bir maçında oynadı orta saha da oynadığı fizik üstünlüğünden dolayıda forvette denemesi istenildi taraftarlarca ancak hiçbir maçında forvet oynamadı defansif orta saha ve orta saha temel görev yeri...
ha hoca tutarda sağ kanatta dener ben müneccim değilim ister defanda dener ister fovrette ama ben oyuncunun birinci görev yerine bakmakla sorumluyum...
ancak eğer belli bir süre takımında başka bir bölgede oynatılırsa o zaman yeni yamada veya sezon başında inceler ve yeni bölgesini de oyuna yansıtırım o ayrı konu...
mesela tuncay şanlı FM ye ilk girdiği dönemlerde AMC/FC idi ama daum onu sol kanatta görevlendirdi o da başarı oldu araştırmacılarımızda yansıttı....
mesela serhat forvetti ama sağ kanatta oynadı fenerde ona yansıtıldı..ama bu bir maçlık 2 maçlık mevzuu değil eğer belli bir süre oyuncu yeni bir mevkii de oynatılır ve başarılı olursa hiç merak etmeyin araştırma ekibi harıl harıl çalışıyor onu da yasıtırız...
ama yarım sezon boyunca tek bir maç oyamış oyuncunun hangisi sebeple mevkisini değiştireceğiz...
.................
cihan yılmaza gelince...
cihanın artan formu ve yapılması gereken değişiklikleri kendi aramızda konuştuk her değişikliği araştırma ekibi sizlerle tek tek paylaşamaz buna ne zamanımız var ne imkanımız yeni oyunda yeni yamada görürsün cihan yılmazda neler değişmiş...ama hemen şunu söyleyebilirm Penaltı puanı bizim tarafımızdan verilmemişti...öncelikle yurdışında gelen araştırmada çok zayıftı bizbiraz artırdık ki (o zaman daha penaltıcısı değildi takımın) bu senede artan formuda penaltı atma beceriside oyuna yansıdı..
ama yinede bizden uçuk veriler beklemeyin artması gereken kadar artacak....
Karşıyakanın raputationu sadece fanatik karşıyakalılarca çok yüksek yoksa yıllardır süper lige çıkamamış bir takım ve bence manisaspordan çaykur rize den daha yüksek bir seviyede değil...olması gereken yerde...
ancak bakın şunu onutmayım FM araştırması dogmatik bilgiler birikimi değildir sürekli değişkenlik arzder bu değişikliklerde takımların gerçek hayattaki başarılarına göre şekillenir...
Karşıyaka bu sene ki başarısını sürdürür süper lige çıkar veya ligi üst seviyede tamamlarsa ona göre yeni değerlendirme yapıları...araştırmacılık sandığınız gibi hemen herşeye hoplamak değildir..
belli bir süre izlemek gerekir..
karşıyaka şuan 3. ya ikinci devre kötü bir döneme girerse bu defada birisi çıkar derki bu karşıyakayı ne çok abartmışsınız...
Karşıyakayada diğer birinci lig ekiplerine de reputation ligin başındaki durumlarına göre verildi ama sezon içerisindeki performanslarını ancak bir sonraki senenin araştırmasında görebilirsin..mesela Sakaryaspor ne yapalım şimdi son sırada olan 9 puanlı sakaryayı kötü bir yarım sezon geçirdi diye yıllarca süper ligede bank asyada oynayan bu takımı dipleremi çekelim...!!!!
------------------------------------------------
Karşıyaka konusunda arkadaşımızın bilgisine laf atma hakkın yok eleştirilerini seviyeli yap ayrıca karşıyaka konusunda bilgi edinebilirsen genel araştırmalar bölümünda karşıyaka için ayrıca bir başlık açılmış durumda ...
bildiklerini gördüklerini oraya aktarabilirsen seviniriz...hiçkimsenin vereceği bilgiyi ve düşüncesini yabana atmaz değerlendiririz...
.......................................
araştırmacılık mevzuuna gelince buda öyle elini kolunu sallayarak olabileceğin bir şey değil sadece FM oynuyor olmak ta yeterli değil...
araştırmacı olma niyetin varsa önce başvurunu yaparsın ekip şefleri seni değerlendirir..
ama sanmaki 3 tane eleştiri yapan hemen araştırmacı olurum diye önce bir bakılacak ne kadar objektifsin tarafsızsın oyun bilgin ne kadar...falan falan bir sürü kriter...
ama dediğim gibi senin yukarıda yazdıklarından sonra açıkcası senin gibi biriyle çalışmak istemem çünkü detaysız araştırmasız ve kırıcı bir tarzın var...
bırak araştırmacı olmayı Türksportal forumları için ilk öğrenmen gereken burada sakin düzeyli olmak zorundasın...
....................................
BÖBÜRLENME PADİŞAHIM SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR
Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.
Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın...”
Şeyh Edebali