1 ile 18 arası toplam 18 sonuç

Konu: "Abdülkadir Gerrard'tan iyi olacak"

Nesil
    2006
    Yer
    Pizzacı

Default "Abdülkadir Gerrard'tan iyi olacak"

"Abdülkadir Gerrard'tan iyi olacak"
    Fenerbahçe'nin yeni transferi Gökhan Emreciksin, futbol yaşamında basamakları yavaş yavaş çıktığını ifade ederek, ''Kader, benim futbolcu olmam için bir ağ örmüş'' dedi.
    Fenerbahçe Dergisi'nin, şubat ayı sayısında röportajı yer alan Gökhan, futbol yaşamı, hedefleri ve takımıyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Futbol yaşamında amatör küme, 3. lig ile 2. lig (A) ve (B) kategorilerinde mücadele ettikten sonra Ankaragücü'ne transfer olarak Turkcell Süper Lig'de forma giymeye başladığını anlatan Gökhan, şunları kaydetti:

''Futbol da hayat da çok enteresan. Baştan sivrilmektense böyle yavaş yavaş, sırasıyla kat ederek gitmek bana göre daha avantajlı. Boluspor'dan, Ankaragücü'ne gittiğimde heyecanlandım. Boluspor'da bazen oynuyor, bazen yedek kalıyordum. Ankaragücü'ne gittim ve sonra (A) Milli Takım'a çağrıldım. Şu anda Fenerbahçe'deyim. İnşallah burada da başarılı olurum. Her şey kısmet. Kader benim futbolcu olmam için bir ağ örmüş. Buna inanıyorum, çünkü normalde benim şu anda futbolu bırakmış, başka işlerle uğraşıyor olmam gerekirdi.''

-''FUTBOLA GALATASARAY'DA BAŞLADIM''-

Gökhan, futbola 8 yaşında Galatasaray altyapısında başladığını, ancak fanatik bir Fenerbahçe taraftarı ve eski futbolcu olan babasının isteğiyle, sarı-kırmızılı ekipte lisans çıkarmadığını bildirdi.

Babasının, kendisine hep ''Bir gün seni Fenerbahçe formasıyla göreceğim'' dediğini anlatan sarı-lacivertli futbolcu, Galatasaray Süper Genç Takımı ile çıktığı ilk antrenmanda ayak bileğinin kırıldığını, kendisiyle ilgilenilmediği için de tedavisini kendisinin yaptığını söyledi.

Gökhan, o dönemi şöyle özetledi:

''İstanbul Sinopspor'da oynarken, Zeytinburnu'ndaki eski hocalarımdan bazıları Galatasaray'a geçmişti. İstanbul Sinopspor'da iyi performans gösteriyordum. Onlar da beni tekrar Galatasaray'da görmek istediler. Galatasaray'da, süper genç takım ile ilk antrenmana çıktığımda çift kalede ayak bileğim kırıldı. Biraz da ilgisizlik oldu. Maç ve antrenman bitti. Etrafımda hiç kimse kalmamıştı. Bir kaleci vardı, sağ olsun beni sırtına aldı ve içeri kadar taşıdı. Daha sonra, o ayakla apar topar trene atladığım gibi eve gittim ve tedavimi kendim gerçekleştirdim. Bu olay olduğunda 17 yaşımdaydım. Ayak bileğim de kırılınca futbolu bırakma noktasına geldim, ancak ayağım kısa sürede iyileşti. Tekrar futbola dönmemde de okul müdürümünde etkisi oldu.''

-''YEDEK KALMAYI DERT ETMEM''-

Yedek kalmayı sorun etmediğini belirten Gökhan, bugünlere gelmesinde, bunun önemli bir etkisi olduğunu söyledi.

Gökhan, şöyle devam etti:

''Her futbolcu oynamak ister, ama ben daha önce oynadığım takımlarda, Bandırmaspor olsun, Boluspor olsun, yedek kalmayı kafama taksaydım şu anda buralara gelemezdim. Benim öyle bir derdim hiçbir zaman olmadı. Takımın kazanması için, takımımı her yerden desteklemeye razıyım. Ben çok yedek kaldım ve hiç bunu kafaya takmadan buralara geldim. Burada da belki çok iyi, belki de kötü dönemler geçiririm, ama sonunun iyi olacağına inanıyorum. Burada yedek de kalsam, oynasam da takıma her türlü katkıyı sağlayacağıma inanıyorum.''

-''ABDÜLKADİR, GERRARD'DAN DAHA İYİ BİR FUTBOLCU OLACAK''-

Gökhan, Ankaragücü'nden takım arkadaşı olan Abdülkadir Kayalı'nın, Liverpool'un ünlü futbolcusu Gerrard'ı çok sevdiğini ifade ederek, ''Bence o, ileride Gerrard'dan çok daha iyi bir futbolcu olacak'' dedi.

Sarı-lacivertli futbolcu, takım arkadaşıyla ilgili şunları kaydetti:

''Abdülkadir, gerçekten çok kaliteli bir oyuncu. Onu antrenmanlarda ve milli maçlarda izledim. Ankaragücü'nde beraber forma giymeyi çok istiyordum, ama orada kısmet olmadı. Fenerbahçe, Türkiye'nin en iyi ve en büyük kulübü. Burada şans bulduğu takdirde Abdülkadir'in kendisini göstereceğine inanıyorum. Bana göre Fenerbahçe, Abdülkadir'i almakla çok yararlı ve akıllıca bir transfer gerçekleştirdi. Abdülkadir, Gerrard'ı çok beğeniyor. Bence ileride Gerrard'dan çok daha iyi bir futbolcu olacak.''

Fenerbahçe'de başarılı ve kalıcı olmayı hedeflediğini kaydeden Gökhan, milli takıma tekrar çağrılmak istediğini de sözlerine ekledi.

---------------------------------

Nesil
    2006
    Yer
    #20-#34

Abdül gerçekten çok yetenekli genç yaşına rağmen lider karaktere sahip bir oyuncu.İlerde çok iyi bir oyuncu olacağı kesin ama Gerrard'dan iyi biraz iyimser bir yorum olmuş Gerrard gibi olmak için sadece iyi futbolcu olmak yetmez.Onun gibi olmak için oynadığın takımı tribündeki en ateşli taraftar kadar seveceksin o formaya aşık olacaksın,para için değil forman için mücadele edeceksin.

olur olur azimle ... betonu delermiş

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Fenerbahçe'de oynadığı için mi dalga geçiyorsunuz? Olumlu görüşlerinizi belirtseniz hatta Türkiye'den bu seviyede bir yıldız çıksa fena mı olur? Ha olur olmaz arası tartışılır, zaten böyle bir açıklamayı da arkadaşına destek olmak ona güven vermek için yapmıştır. Kimse Abdülkadir'in Gerrard'dan iyi olmasını beklemiyor zaten. Beklentimiz Türk futboluna damga vuran, büyük bir futbolcu olması. İzleyenler ve eski hocaları da bunu yapabileceğini söylüyorlar.

Umarım bir Nihat gibi, bir Tuncay gibi bir Arda gibi büyük futbolcu olur ve büyük liglerde oynayacak seviyeye gelir. Gülünecek ya da komik bir açıklama olduğunu düşünmüyorum ki Gerrard kadar olamayacağını bildiğim halde.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Pizzacı

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Fenerbahçe'de oynadığı için mi dalga geçiyorsunuz? Olumlu görüşlerinizi belirtseniz hatta Türkiye'den bu seviyede bir yıldız çıksa fena mı olur? Ha olur olmaz arası tartışılır, zaten böyle bir açıklamayı da arkadaşına destek olmak ona güven vermek için yapmıştır. Kimse Abdülkadir'in Gerrard'dan iyi olmasını beklemiyor zaten. Beklentimiz Türk futboluna damga vuran, büyük bir futbolcu olması. İzleyenler ve eski hocaları da bunu yapabileceğini söylüyorlar.

Umarım bir Nihat gibi, bir Tuncay gibi bir Arda gibi büyük futbolcu olur ve büyük liglerde oynayacak seviyeye gelir. Gülünecek ya da komik bir açıklama olduğunu düşünmüyorum ki Gerrard kadar olamayacağını bildiğim halde.
    Yahu Seko bunun Fenerbahçe ile ne alakası var?

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Şöyle alakası var, Galatasaraylı bir oyuncuya takım arkadaşı böyle bir şey dese ve aynı gülücükleri Fenerbahçeliler yapsa benim verdiğim tepkiyi sizler verirdiniz. Neden kendimizi, oyuncumuzu küçük görüyoruz. Neden ona bir Gerrard olabilmesi için destek olmuyoruz da dalga geçiyoruz. Tekrarlıyorum bende inanmıyorum Gerrad'dan iyi olacağına hatta onun kadar olacağına, neredeyse imkansız. Ama arkadşına destek olmak, güven vermek için yapılan bir açıklamayla da böyle dalga geçilmesi beni rahatsız emedi değil.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2008
    Yer
    SİVAS

Bence Olmaması İçin Hiç Bir Neden Yok Yetenekli Bir Futbolcu Kendini Geliştirirse Gerrard Gibi Hatta Ondan İyi Bir Futbolcu Olabilir

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by gerrrard View Post
    Bir de ben demiyorum ki herke müthiştir, süperdir desin. Demokratik bir ülkede yaşıyorsak herkes fikrini belirtebilir zorlama ve baskı kabul edilemez bir durum. Bu konuda herkes iyi yorum yapsın gibi anlaşılıyorsa yazdıklarım buna bende üzülürüm. Yanlış anlaşılma yoktur umarım.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Gülmek için de bir sebep yok, işin doğrusu biraz aşağılamışsın.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Gerrard'ın da iki gözü, iki ayağı, iki kolu var. Bizim ülkemizde de çok fazla yetenekli oyuncu var fakat elin İngilizi yeteneği parlatmasını biz ise köreltmesini iyi biliyoruz. Tüm fark burda. Abdülkadir geldiği noktaları yeterli görmeden sürekli yükselmek için çalışırsa büyük futbolcu olabilir ama 20-21 yaşlarında ben oldum havasına girerse sıradan futbolcular kervanına katılır.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    Pizzacı

Siz Abdülkadir'in Gerrard hatta daha iyi olacağına inanıyorsanız tabi birşey demiyorum. Belki yetenekli olabilir ama önce Aragones'in onu oynatması lazım. Bunada ben inanmıyorum.

Steven Gerrard Avrupa'nın hatta belki de Dünya'nın en iyi futbolcularından.Tamam Abdülkadir belki Gerrard'tan daha iyi olamayabilir zaten kimse onun Gerrard'tan iyi olmasını beklemiyor,Fenerbahçe ve Türk Futboluna damga vuracak,büyük bir futbolcu olup,üst düzey liglerde oynayabilecek seviyeye gelecek umarım.

Zaten şimdi ilk 11'de oynamak için çalışması yerine kendini geliştirmesi onun için daha iyi olacaktır.

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Siz Abdülkadir'in Gerrard hatta daha iyi olacağına inanıyorsanız tabi birşey demiyorum. Belki yetenekli olabilir ama önce Aragones'in onu oynatması lazım. Bunada ben inanmıyorum.
    İnanmak farklıdır, bununla dalga geçmek farklıdır.

Nesil
    2006
    Yer
    ıstanbul

gerrard olur demıs bıraz mubalagaya kacmıs ama turkıye lıgınde ust duzey futbol oynayabılır.....

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Yanlız ropörtaj Gökhan'la yapılmış adam hakkında tek yorum yok orasıda ilginç.Herkes son paragrafa odaklanmış.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Mantıklı hipotezler ile görüşünü belirtir geçer gidersin, kimse de bunu yargılayamaz.
    Biraz gerildi ortalık, yine de bir çok kişi alttan aldı, bir Gs konusu olsaydı o incelik gösterilir miydi bilemiyorum.
    Bence bir özür ile konu kapanır zaten.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    yapmıştır. Kimse Abdülkadir'in Gerrard'dan iyi olmasını beklemiyor zaten. Beklentimiz Türk futboluna damga vuran, büyük bir futbolcu olması. İzleyenler ve eski hocaları da bunu yapabileceğini söylüyorlar.
    Quote Originally Posted by cekochan View Post
    .Tamam Abdülkadir belki Gerrard'tan daha iyi olamayabilir zaten kimse onun Gerrard'tan iyi olmasını beklemiyor,Fenerbahçe ve Türk Futboluna damga vuracak,büyük bir futbolcu olup,üst düzey liglerde oynayabilecek seviyeye gelecek umarım.
    Bende bu 2 mesaja katılıyorum .

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Şüphesiz genç ve gelecek vadeden bir oyuncu ama Fenerbahçe maalesef bu tür yetenekleri yıldız seviyesinde oyuncular olarak yetiştirmesiyle tanınmıyor. Gerçi altyapılarıyla övünen büyük takımlarımızı toplasan senede 2-3 süperyıldız olabilecek oyuncu çıkmıyor ya. Fenerde ise son yıllara bakılınca bir Tuncay bir Semih var ki, Tuncay zaten varolan yetenekleriyle geldiği gibi gitti sayılır. Semih ise çoktan ligimizde yüz gole dayanmış olmalıydı, daha 100 maça anca çıkabilmiş. Bugün bu çocuğu alıp da hala maça Maldonadoyla başlayıp kurtarıcı olarak Josicoyu sokuyorsa hoca, o çocuktan Gerard yapılmaya zaten çalışılmıyordur.

"Bu çocuk daha 18 yaşında" gibi bir argüman elbette sunulabilir ama 19 yaşındaki Ardanın manisada yaptıkları, Nihatın a takıma 18inde çıktığı, Abdülkadirle yaşıt olan Batuhan ve Sercan'ın çok daha baskı getiren bir mevkiide takımlarını taşıdıkları gözönüne alınırsa, Abdülkadir de yavaş yavaş a takıma ısındırılmalıdır. Çünkü onun oynadığı ve ileride oynayacağı mevkii sadece yetenekle dönmez, oldukça iyi bir fizik gücü ve tecrübe de lazım. Eğer "Fenerbahçe ortasahası 18 yaşında çocuğa emanet edilir mi?" diyorsanız, apar topar devre arası almayacaksınız, ya da oynayabileceği bir yere kiralayacaksınız. Öbür türlü, Semihe yapılan gibi 25ine kadar yedekte bekletirseniz, o çocuk Gerard olamaz. Hatta Tayfur bile olamaz. anca bir Kemal arslan, en iyi ihtimalle M. Güven olur.

Son söz: Abdülkadir Tugay'ın seviyesine, Tugaydan biraz daha erken ulaşabilirse bile ülke futboluna müthiş kazanç olacaktır.

Mesaj Yetkileri