Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 60 sonuç

Konu: En çok taraftar Galatasaray'da

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Default En çok taraftar Galatasaray'da

Bilyoner.com, 1 milyon üyesini kapsayan bir araştırmayla “Türkiye’nin Taraftar Haritası”nı çizdi.

Türkiye’nin 81 ilinde hangi takım taraftarlarının çoğunlukta olduğunu gösteren araştırmaya göre, 5 büyük ilden İstanbul ve Ankara’da en çok taraftarı olan takım Fenerbahçe iken; İzmir, Bursa ve Adana’da ise Galatasaray taraftarı çoğunlukta. Türkiye genelinde ise taraftarların %35’i Galatasaray, %33’ü Fenerbahçe, %20’si de Beşiktaş taraftarı.

Trabzon’daki Trabzonspor taraftarı oranının %72 olduğunu ortaya koyan araştırmada, 4 büyük takım dışında araştırma sonuçlarında yer alabilen takımlar ise Diyarbakırspor, Eskişehirspor, Malatyaspor ve Sivasspor oldu.

Bilyoner.com’un Türkiye’nin 81 ilinde yaşayan üyeleri arasında yaptığı araştırmaya göre, 51 ilde Galatasaray, 29 ilde Fenerbahçe, 1 ilde ise Trabzonspor taraftarı çoğunlukta.

1 milyon kişiyi kapsayan araştırma, Türkiye’nin hangi ilinde hangi takım taraftarının çoğunlukta olduğunu ortaya koyarken, ilginç rakamlara da işaret ediyor. Araştırmaya göre Türkiye genelinde Galatasaray taraftarının oranı %35 iken, Fenerbahçe’de bu oran %33. İki takımı %20’yle Beşiktaş ve %4’le Trabzonspor taraftarı izliyor. Diğer takımların toplam oranı ise %8’e karşılık geliyor.

5 büyük ilden İstanbul ve Ankara’da Fenerbahçe taraftarı çoğunluktayken; İzmir, Bursa ve Adana’da Galatasaray taraftarı sayısının daha fazla olduğu görülüyor:

İstanbul: %36 FB - %34 GS - %21 BJK
    Ankara: %34 FB - %33 GS - %22 BJK
    İzmir: %37 GS - %32 FB - %18 BJK
    Bursa: %34 GS - %28 FB - %20 BJK
    Adana: %39 GS - %24 FB - %20 BJK

Araştırmadaki en yüksek yüzde ise Trabzon iline ait. Araştırma verileri, Trabzon’da Trabzonspor taraftarının %72 gibi yüksek bir oranda çoğunlukta olduğunu gösteriyor. Karadeniz Fırtınası’nın ardından %10’la GS ve %7’yle FB geliyor.

81 ilin büyük çoğunluğunda, birincilliğin GS ve FB arasında el değiştirdiği, BJK’nin üçüncü sıradaki yerinin ise birkaç il dışında değişmediği görülüyor. Türkiye genelinde hiçbir ilde “En çok taraftarı olan 1. veya 2. kulüp” unvanını ele geçiremeyen Kara Kartal taraftarının en çok olduğu il ise %25’le Balıkesir.

Bilyoner.com’un araştırması, taraftarların kendi şehirlerinin takımlarına olan ilgisini ortaya koyarak en fanatik illeri de belirledi. 4 büyük takım dışında, araştırma sonuçlarında yer alabilen takımlar Diyarbakırspor, Eskişehirspor, Malatyaspor ve Sivasspor oldu. Diyarbakır’da GS ve FB’nin ardından en çok taraftarı olan üçüncü takım %17’yle bu yıl tekrar Turkcell Süper Lig’e yükselen Diyarbakırspor olurken, Eskişehir’de Eskişehirspor %27’yle Galatasaray’ın ardından ikinci sırada yer aldı. Uzun yıllardır Süper Lig hasreti çeken Malatya’da ise Malatyaspor yüzde 23’le GS ve FB’nin ardından en çok taraftarı olan takım olarak dikkat çekti. Sivas da en fanatik illerden biri olarak araştırmadaki yerini aldı. Sivas’taki taraftar dağılımı şöyle şekillendi: %29 FB - %28 GS - %26 Sivasspor.

İŞTE TÜRKİYE'NİN TARAFTAR HARİTASI

Kaynak : Hürriyet.

Nesil
    2008
    Yer
    SİVAS

Bu Çok Normal Türkiyede En Fazla Taraftarın Galatasarayda Olduğu Bir Gerçek...

TuNdRaLoWeR Misafir

Önemli olan ne kadar taraftar olduğu değil; taraftarın ne kadar bağlı olduğudur.Galatasaray taraftarına sözüm yok ama taraftar sayısının baz alınması pek doğru değil diye düşünüyorum.Zaten Galatasaray'ın taraftar kitlesi UEFA ve Süper Kupa döneminden sonra hızla arttı.

500 taraftarın olur 400'ü boştur, takımına sahip çıkmayan "sözde" taraftardır; 200 taraftarın olur, 150 tanesi takımını her daim destekleyen vefâkar taraftarlar kategorisine koyabileceğimiz taraftardır..Arada ki fark budur.Her daim 200'de 150'lik örnekte ki taraftar grubunu tercih etmişimidir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Her ne kadar Fenerbahçe'li arkadaşlar bunu kabul etmese de Türkiye'de en çok taraftarı olan takım Galatasaray. Bu bir kez daha kanıtlandı...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

%35 GS, %33 FB, hata payı da olduğunu düşünürsek hemen hemen eşit bi sonuç çıkıyo ortaya, tabii tam tersi de olabilir..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by erenbaba View Post
    Önemli olan ne kadar taraftar olduğu değil; taraftarın ne kadar bağlı olduğudur.Galatasaray taraftarına sözüm yok ama taraftar sayısının baz alınması pek doğru değil diye düşünüyorum.Zaten Galatasaray'ın taraftar kitlesi UEFA ve Süper Kupa döneminden sonra hızla arttı.

500 taraftarın olur 400'ü boştur, takımına sahip çıkmayan "sözde" taraftardır; 200 taraftarın olur, 150 tanesi takımını her daim destekleyen vefâkar taraftarlar kategorisine koyabileceğimiz taraftardır..Arada ki fark budur.Her daim 200'de 150'lik örnekte ki taraftar grubunu tercih etmişimidir.
    Katılıyorum gerçek anlamda taraftar(takımına her türlü destek veren) sayısı bu yönde değildir diye düşünüyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

e yani be hocam?

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Quote Originally Posted by MeMo View Post
    Katılıyorum gerçek anlamda taraftar(takımına her türlü destek veren) sayısı bu yönde değildir diye düşünüyorum.
    Kesinlikle bu konuda Fenerbahçe taraftarlarını kutlamak lazım gerek forma olsun gerek kombine olsun bu konuda çok iyiler.

Önemli olan bencede taraftarın sayısından çok kaçının takımına katkı sağladığıdır.

Nesil
    2006
    Yer
    MeRSiN

Bizim şehir Galatasaray'lı çıktı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Nüfus sayımlarında Hangi Takımı tutuyorsunuz şekilnde birşey eklenmedikçe kesinlik kazanmayacak bir konu.

1 Milyon Kişi arasında yapılmış. 3 Milyon kişi arasında yapsalar belkide Elmadağspor en çok taraftara sahip çıkacak.

Kanıtlanan birşey yok ayrıca. Birde sayı değil işlevi önemli diyorum.

Bir önceki mesajda çok mantıklı bir çözüm önerisi var. Nüfus sayımında hallolsun her şey

Ayrıca ilk mesajdaki harita da sanki seçim sonuçları gibi olmuş.

Bir de şunu söyleyeyim Galatasaray'ın yakın zamanda sayılacak bir başarısı var. O zaman 8-10 yaşlarındaki çocuklar bu başarılardan etkilenip Galatasaraylı olmuş olabilirler. Önümüzdeki sezon Fenerbahçe bir Avrupa kupası alırsa 8-10 sene sonra onalrın taraftarı en yüksek çıkacaktır bana göre.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Bursa'da çok Galatasaray'lı diyor ben niye göremiorum o Galatasaraylıları.

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by Hugo View Post
    Bir önceki mesajda çok mantıklı bir çözüm önerisi var. Nüfus sayımında hallolsun her şey

Ayrıca ilk mesajdaki harita da sanki seçim sonuçları gibi olmuş.

Bir de şunu söyleyeyim Galatasaray'ın yakın zamanda sayılacak bir başarısı var. O zaman 8-10 yaşlarındaki çocuklar bu başarılardan etkilenip Galatasaraylı olmuş olabilirler. Önümüzdeki sezon Fenerbahçe bir Avrupa kupası alırsa 8-10 sene sonra onalrın taraftarı en yüksek çıkacaktır bana göre.
    Bir önceki mesajda olanı herkes söylüyor, yeni değil ki
    1 milyon kişide yapılması çok önemlidir. Ama asla yeterli değildir.
    Bugün Fenerbahçe ve Galatasaray 20 milyon gibi bir kitleden bahsederken %5'ine göre ölçüp karar ermek; sonrasında da kabul edin şudur budur saçmalıktır.

Ama, bana kalırsa son Uefa dönemi Galatasaray'ı öne atmıştır.

Net başında yapılmış bir anket geçenlerde Ajansspor'da da böyle bir haber vardı. Bursaspor taraftarı 5. sıradaydı. Gerçekçi bir anket olmadığı sanki Diyarbakırspor'dan belirli. . .

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by Onurap View Post
    Bilyoner.com, 1 milyon üyesini kapsayan bir araştırmayla “Türkiye’nin Taraftar Haritası”nı çizdi.
    Türkiye'nin nüfsunun yarısının,yarısının,yarısının,yarısının,yarısının baz alındığı bir ankete göre tartışmak,konuşmak ne kadar mantıklı?

Tamamında yapılsa böyle bir anket yine GS ya da Fb ama...

Aması belli zaten...

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Üstteki yazılanların aynısına son cümlesine kadar katılıyorum. Gerçek taraftar sayı ile belli olmaz kalitesi ile belli olur. Gerek Lisanslı ürünleri ile Gerek Takımını Maçlarda Yalnız bırakmaması vsvs..

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Ayrıca, ben Beşiktaş'ın taraftar kitlesinin %20 olduğuna inanmıyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Her yapılan ankette Galatasaray cıkıyor, her anket sonucunda kesin sonuç bu degil deniliyor. Sayıca en fazla Galatasaray taraftarı oldugu bilinen bir gercek. 70 milyona tek tek soramazsın ki hangi takımlısın diye.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Bunun bir önemi yok ki. Hiçbir getirisi yok çünkü, bence hemen hemen eşittir GS - FB taraftar sayısı. Uefa ve Süper kupanın etkisi ile biraz fazla olabilir belki bizim. Ama gerçekten çok boş anket bu.

Ayrıca bursa_mc, göremezsin. Çünkü holiganlık zihniyeti yüzünden insanlar tedirgin oluyor. Bursa da Gs store açtırmayız, fenerium açılmaz, yakarız, yıkarız tarzı düşüncüler yüzünden göremiyorsundur. Daha doğrusu, görmek istemediğiniz için, göremiyorsunuz.

Nesil
    2006
    Yer
    Fikstüre Bak..

Atıyorum Bilyoner'e 20.000 kişi üye Trabzon'dan.. bunlar üzerinden çıkan %70 'lik oran ne kadar dogrudur..Unutulmamalı asıl oylamaya katılmayan yüzde sıralamyı çok daha net belirler ve bir o kadarda etkiler..kaldıki Trabzon'da Fb,Gs ve Bjk'nin %10'u bulması bir hayaldir..Şehirde 1 ay yaşayan herkes bu kanıya varabilir..

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by PesimiSTyLa View Post
    Her yapılan ankette Galatasaray cıkıyor, her anket sonucunda kesin sonuç bu degil deniliyor. Sayıca en fazla Galatasaray taraftarı oldugu bilinen bir gercek. 70 milyona tek tek soramazsın ki hangi takımlısın diye.
    Hangisi gerçek yahu? Bırakın böyle politik işleri. Çok olunca ne oluyor? Bence de Galatasaray taraftarı daha fazla, ama bu sana veya takıma ne kazandırıyor? Çıkıp da 35bin kişilik stadın 30bini kombine olmuyorsa ne anlamı var arkadaşım?

Her yapılan ankette Galatasaray çıksa ne olur ayrıca? Bana tutup da 70 milyon yapmadığın sürece bunun hiç anlamı yok. Ben ederim; ediyorum da ama başkası etmiyor, gayet de normal. O yüzden 'gerçek' diye dayatmacı bir üsluba hiç gerek yok.

70 milyona tek tek soracaksın. Tabii merak ediyorsan. Koyarsın nufüs sayımına, 2012'de yapılacak olan bilgisayarlı sayımda her şey ortaya çıkar
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Bunun bir önemi yok ki. Hiçbir getirisi yok çünkü, bence hemen hemen eşittir GS - FB taraftar sayısı. Uefa ve Süper kupanın etkisi ile biraz fazla olabilir belki bizim. Ama gerçekten çok boş anket bu.

Ayrıca bursa_mc, göremezsin. Çünkü holiganlık zihniyeti yüzünden insanlar tedirgin oluyor. Bursa da Gs store açtırmayız, fenerium açılmaz, yakarız, yıkarız tarzı düşüncüler yüzünden göremiyorsundur. Daha doğrusu, görmek istemediğiniz için, göremiyorsunuz.
    Bursa konusuna sonuna kadar katılıyorum. Eline sağlık.
    Last edited by JunkChorn : 26.Haziran.2009 at 18:30 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Hiçbirsey kazandırmıyor arkadasım. Sadece yanında bir arkadasın "30 milyon x taraftarı" dedigin zaman "Hadi len ordan" diyip lafı yapıştırıyorsun o kadar. Yoksa 1-2 milyon eksik olmuş, fazla olmuş bi önemi yok elbette.

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by PesimiSTyLa View Post
    Hiçbirsey kazandırmıyor arkadasım. Sadece yanında bir arkadasın "30 milyon x taraftarı" dedigin zaman "Hadi len ordan" diyip lafı yapıştırıyorsun o kadar. Yoksa 1-2 milyon eksik olmuş, fazla olmuş bi önemi yok elbette.
    Hala işi resmi bir olmayan bir şeye göre veriyorsun bu garip oluyor. Ben diyorum ki herkesin görüşü kendinedir; tıpkı senin hadi len ordan dediğin gibi. Sadece Ankara'ın bir ilçesinde 1 milyon insan var yahu! Böyle saçma bir işi tutup da delil olarak kullanmamalı. Nasıl sorunlu bir insan çıkıp da 30 milyon sayısını ortaya atıyorsa, ona verilecek cevap da saçmadır.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Nüfüs sayımına da kulp takılır merak etmeyin. xD Bu çok basit yahu, diyelim sayım oldu Fenerbahçe birinci çıktı, o zaman diğer takım taraftarları sayılmayan insanlarda var diyebilir. Hata olmuştur deyip de işin içinden çıkabilirsin. Hem gerçekten taraftar var, taraftar var yani. Oturup evinden herşeyi takip eden, bir kuruş katkı sağlamayan taraftar da var, neredeyse bütün parasını verecek olan taraftar da var, maça gidip çekirdek çitleyeni de var. Türkiye'de yeteri kadar kaliteli taraftar var mı ? Bence yok. Olsaydı eğer, İngiltere, İspanya ve İtalya ligleri ile aramızda bu kadar uçurum olmazdı.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Ama bu ekonomik yapıda İspanya, İngiltere ve Almanya'daki kadar katkıyı kesinlikle sağlayamayız maalesef..

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Nüfüs sayımına da kulp takılır merak etmeyin. xD Bu çok basit yahu, diyelim sayım oldu Fenerbahçe birinci çıktı, o zaman diğer takım taraftarları sayılmayan insanlarda var diyebilir. Hata olmuştur deyip de işin içinden çıkabilirsin. Hem gerçekten taraftar var, taraftar var yani. Oturup evinden herşeyi takip eden, bir kuruş katkı sağlamayan taraftar da var, neredeyse bütün parasını verecek olan taraftar da var, maça gidip çekirdek çitleyeni de var. Türkiye'de yeteri kadar kaliteli taraftar var mı ? Bence yok. Olsaydı eğer, İngiltere, İspanya ve İtalya ligleri ile aramızda bu kadar uçurum olmazdı.
    Uçurumu bırak önde bile olabilirdik! Bugün 30 milyon taraftarı olduğunu iddaa eden bir kulüp başkanı kafayı yemiştir! Sadece %10'u katkı yapsa 3milyon taraftar ediyor. Bu kulüp her yıl bir tane Kaka alır!

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Bu taraftar meselesinde ilginç bir şey daha var, anketlerin etkisi ile biz Galatasaraylılar en çok bizim taraftarı olan kulüp biziz diyerek övünüyoruz. Fenerbahçeliler bu iş desteğe bakar, en çok ürünü biz alıyoruz, kombinelere hücum ediyoruz diyorlar. Beşiktaşlılar önemli olan ruhdur, en iyi tribün bizde diyorlar. Herkesin kendine göre bir nedeni var.

Enterokinaz Misafir

Quote Originally Posted by anilton View Post
    Türkiye'nin nüfsunun yarısının,yarısının,yarısının,yarısının,yarısının baz alındığı bir ankete göre tartışmak,konuşmak ne kadar mantıklı?

Tamamında yapılsa böyle bir anket yine GS ya da Fb ama...

Aması belli zaten...
    belli değil. neymiş aması ?

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Enterokinaz View Post
    belli değil. neymiş aması ?
    canın mı sıkılıyor?
    Aması ne anladıysan o...

Enterokinaz Misafir

gerçekten anlamadım.

anlatacak mısınız yoksa tartışacak mıyız ?

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri