1 ile 21 arası toplam 21 sonuç

Konu: Yedeklik Sorunu

Nesil
    2009
    Yer
    Avcilar, Istanbul

Default Yedeklik Sorunu

Birkaç tane kaliteli regenim var, fakat iyi oyunculara da sahip olduğum için doğal olarak ilk 11'e hepsini sığdıramıyorum. İdeal bir 11 yaptım ve maçlara onlarla çıkıyorum, şampiyonluklar da geliyor regenlerimde gelişiyor..

Buraya kadar herşey sütliman gibi, fakat bu regenlerin bazıları yedekte kalmak zorunda kalıyor. İlk 11'e anca sakat ve cezalı oyuncular varken dahil olabiliyor, arada bir oyuna sonradan alıyorum ama pek bir işe yaradığını sanmıyorum. Yedekte kalan genç oyuncularımı nasıl geliştirebilirim, bunun bir yolu var mı?

Kira olayını hiç açmayın, kiraya vermek istemiyorum kadromda korumak istiyorum.. Bizzat ben geliştireyim. u20 takımında oynatmanın bir yararı olur mu? Birde başka bir konuda bir arkadaş sözleşmede rotation olayından bahsetti, yedeklere sanırım işe yarıyormuş..

Nesil
    2009
    Yer
    Avcilar, Istanbul

Şu kadar dakikada 15 kişi bakıyor da bir kişi cevap veremiyor mu? İlginç..

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Kolay maçlarda bir iki as oyuncu yerine regenlerini oynat, tecrübeli oyuncularla abi-kardeş ilişkisini geliştir.
    Ayrıca sözleşmede backupken rotation(rotasyon)a getirirsen daha çok oynamak isteyip sorun yaşatabilirler.

Nesil
    2009
    Yer
    Avcilar, Istanbul

Quote Originally Posted by ozidnz View Post
    Kolay maçlarda bir iki as oyuncu yerine regenlerini oynat, tecrübeli oyuncularla abi-kardeş ilişkisini geliştir.
    Ayrıca sözleşmede backupken rotation(rotasyon)a getirirsen daha çok oynamak isteyip sorun yaşatabilirler.
    Yani şimdi yedekteki adamlarımı backup olarak mı ayarlayayım sözleşmede? O zaman oynatıp oynatmamam sorun olmaz sanırım..

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Bence değiştirmemen en iyisi. Ama backuptaki oyuncu senede 5-6 maç oynadığı sürece sorun çıkarmaz, rotasyonda daha fazla oynatman gerekir. Ama regenlerinin gelişmesinin bunlarla alakası yok, zor maçlar dışında ideal 11'ini kullanma, değişmeli 1-2 regen oynat. Oynadıkça gelişirler.

Ben şöyle yapıyorum genelde, 21 yaş altı iyi oyuncular eğer sendeki gibi ilk 11'e giremiyorsa, dolayısıyla yedek yada 18'in dışında oluyorlar, onları U-20'ye atıp, takım ekranında da hem ana takım hem de U-20'yi göstererek sezonluk 9-10 maç ilk 11'de çıkarıyorum. U-20'de oynadıkları onlara bununla birlikte yetiyor, ancak antreman programlarıyla destekli olarak. U-20'de oynama süreleri bittikten sonra ya takıma adapte olurlar ya da ayrılır ve ya feeder club'a gider. Takıma adapte olmuşsa zaten onları istediğiniz gibi ilk 11'de oynatabilirsiniz, bu durumda da sürekli durumunu koruyan değil de değişen bir ilk 11 yaratmış olursunuz, ki böyle de iyi bir şey yapmış olursunuz bana göre. Bu oyunculara aynı maç sayısını verebilmek için de takım ekranında "stats" bilgilerini gösterirseniz daha kolay kontrol edersiniz.

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

yanlız bu tsldeki yabancı sınırlaması bir sürü adamı almamıza engel oluyor peh.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Ahmet Goktas View Post
    yanlız bu tsldeki yabancı sınırlaması bir sürü adamı almamıza engel oluyor peh.

al o adamları sonra kiraya verirsin..

Konuya dönecek olursam.. Aynen kolay maçlarda yedekleri ilk 11 oynat.. Kupa maçlarında oynat..

Bir de sözleşme yaparken dikkatli olmak lazım.. Adam yedekse yedek seçmek lazım.. İmportant first team ise öyle seçmek lazım..

Olmadı kensin oyuna 20 dakka kala falan sok. Böylece yapay zeka onun oyuna girdiğini anlıcak ve oyuncuda oynamış sayılacak..

Oynatmazsanda mutsuz oluyor şerefsizler bir daha da düzgün oynamıyor
    Sentugo.

Nesil
    2007
    Yer
    Samsun

Kiralamak çözüm olmuyor çünkü gittikleri kulüplerde ne kadar çok forma bulsalar da iyi bir gelişme çizgisi yakalayamıyorlar.Bence en iyi yöntem takımın ağabeylerinden özel ders aldırmak ayrıca özel antreman programları hazırlamak.Tabi bunların yanında onları yedekten oyuna sokmak veya rotasyondan ilkonbire dahil etmek gibi seçenekleri de uygulayabiliyorsan regenler maksimum seviyelere çıkıyorlar.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Kiralamak bir numaraları gelişme yöntemidir..

Eğer kiralanan oyuncu kiralandığı takımda hep ilk 11 oynuyorsa, senin altyapında beklerken ya da abilerinden özel ders aldırırkenkinden çok daha fazla gelişir..

Çünkü maç deneyimi daha ön planda bu oyunda..
    Sentugo.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Arkadaşım sen kendinLe çeLişiyorsun.

Hem diyorsun ki yok ben kiraya vermem kendim geLiştiricem, sonra da oynatamıyorum nasıL geLiştireceğim diyorsun. Madem kiraya vermeyeceksin o zaman oynatıcaksın. Risk aLıcaksın. Kadronda yer açıp önce zorLu oLmayan kupa maçLarında daha sonra, Lig maçLarında sürekLi şans vereceksin ve geLiştireceksin. Bun tek yoLu budur. Durduğu yerde oyuncu geLişmez.

Ben 19 yaşında devre arasında aLdığım genç bir stoperi ceza ve sakatLıkLardan doLayı ŞL finaLinde iLk 11 sürdüm sahaya. Ondan önce de en fazLa 4-5 maçta oynamıştı. Risk aLdım, oyuncuma güvendim ve kazandım..

Sende oyuncuLarına güveniyorsan, ışık görüyorsan mutLaka oynatıcaksın. Bir kaç maç seni yakarLar beLki ama sana iLeride çok şey kazandırırLar.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2007
    Yer
    Samsun

Quote Originally Posted by sentugo View Post
    Kiralamak bir numaraları gelişme yöntemidir..

Eğer kiralanan oyuncu kiralandığı takımda hep ilk 11 oynuyorsa, senin altyapında beklerken ya da abilerinden özel ders aldırırkenkinden çok daha fazla gelişir..

Çünkü maç deneyimi daha ön planda bu oyunda..
    Hocam şimdi şöyle bişi de var.Sen 18 yaşındaki bi gelecek vaad eden oyuncunu kendi kadrona sokamıyosan küçük kulüpler hiç takmıyo ki. Benim nice oyuncum heba oldu öyle.Ayrıca bu özel ders ve özel antreman sanırım takımdaki oyuncu ve antrenor kalitesine falan da bakıyo olabilir.

Nesil
    2009
    Yer
    Avcilar, Istanbul

Quote Originally Posted by Luffy View Post
    Arkadaşım sen kendinLe çeLişiyorsun.

Hem diyorsun ki yok ben kiraya vermem kendim geLiştiricem, sonra da oynatamıyorum nasıL geLiştireceğim diyorsun. Madem kiraya vermeyeceksin o zaman oynatıcaksın. Risk aLıcaksın. Kadronda yer açıp önce zorLu oLmayan kupa maçLarında daha sonra, Lig maçLarında sürekLi şans vereceksin ve geLiştireceksin. Bun tek yoLu budur. Durduğu yerde oyuncu geLişmez.

Ben 19 yaşında devre arasında aLdığım genç bir stoperi ceza ve sakatLıkLardan doLayı ŞL finaLinde iLk 11 sürdüm sahaya. Ondan önce de en fazLa 4-5 maçta oynamıştı. Risk aLdım, oyuncuma güvendim ve kazandım..

Sende oyuncuLarına güveniyorsan, ışık görüyorsan mutLaka oynatıcaksın. Bir kaç maç seni yakarLar beLki ama sana iLeride çok şey kazandırırLar.
    Benim kendimle çeliştiğim yok, söylediklerim gayet açık arkadaşım. Zaten sende soruma istediğim cevabı vermişsin
    Oyuncumu kiraya vermeden kendi imkanlarımla geliştirmek istiyorum. Çünkü diğer arkadaşların da dediği gibi başka takımda da 11 garantisi yok, bazı oyuncularımdan kiraya gidip hiç gelişmeyenler de oldu..
    Diğer yandan ilk 11'i sürekli bozmayı da istemiyordum, çünkü orda da başka regenlerim var gayette oturmuş bir kadrom var. Bunu da nasıl çözeceğimi diğer arkadaşlar sayesinde öğrendim, yedekten oyuna entegre etmek en iyi çözüm gözüküyor birkaç maç deneyeceğim.. Zaten sakatlık ve cezalarda gerekli şansları da buluyorlar.

Nesil
    2009
    Yer
    Avcilar, Istanbul

Quote Originally Posted by sentugo View Post
    al o adamları sonra kiraya verirsin..

Konuya dönecek olursam.. Aynen kolay maçlarda yedekleri ilk 11 oynat.. Kupa maçlarında oynat..

Bir de sözleşme yaparken dikkatli olmak lazım.. Adam yedekse yedek seçmek lazım.. İmportant first team ise öyle seçmek lazım..

Olmadı kensin oyuna 20 dakka kala falan sok. Böylece yapay zeka onun oyuna girdiğini anlıcak ve oyuncuda oynamış sayılacak..

Oynatmazsanda mutsuz oluyor şerefsizler bir daha da düzgün oynamıyor
    Son beş dakika bile oyuna alsam oynamış gözüküyor, onlara yeter

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by laziale View Post
    i başka takımda da 11 garantisi yok, bazı oyuncularımdan kiraya gidip hiç gelişmeyenler de oldu..
    Kiralık teklifi sunan takımlar o oyuncuyu yedek olarak mı yoksa ilk 11'de oynatacaklarını söylüyorlar. would act as a cover to first team gibi bir şey derse yedek bırakacak demek oluyor.

Nesil
    2007
    Yer
    Bandırma

Bende regeni bırak wonderkidleri bile kiraya veriyorum. Kadro 25 kişiden fazla almıyor. Geriye kalan 10 kadar futbolcuyu kiraya veriyorum.

Yeri geldiğinde satıyorum. Benim yapabileceğim birşey yok.

Nesil
    2009
    Yer
    Avcilar, Istanbul

Quote Originally Posted by zzzeeeggg View Post
    Bende regeni bırak wonderkidleri bile kiraya veriyorum. Kadro 25 kişiden fazla almıyor. Geriye kalan 10 kadar futbolcuyu kiraya veriyorum.

Yeri geldiğinde satıyorum. Benim yapabileceğim birşey yok.
    Haklısın, sonuçta 50 tane regeni birden deneyemeyiz. Kadro denmez artık gelen giden oynar

Bende 18 kişilik kadroyu oluşturuyorum gerisi ayıklama bölümü, geri kalanları ya kiraya ya da u20'ye yolluyorum temiz iş..

Nesil
    2010
    Yer
    Zonguldak-İstanbul

En kolay ve en iyi iş kiraya vermek.Ver kiraya hem daha fazla mac yapsın hem gelişsin hem tecrübe kazansın

Nesil
    2006
    Yer
    Trabzon

Kardeş yapacağın şey belli...
    -Oyuncularını pilot kulübe kiraya vereceksin..
    -Eğer oyuncuların iyiyse, zaten lig takımlarından direkt olarak teklif gelecektir, bu yüzden oyuncularının statüsünü kiralık olarak ayarla. Ve de gelen kiralık tekliflerini kabul et. Mesela Trabzonsporum ben, genç bi oyuncumu Bursaspor'a gönderdim.. Çocuk Süper Lig tecrübesi kazandı..
    -Eğer baktın ki kulüpte kaldı idol olabileceği kişilere özel ders verdir.. Mesela tekrar benden örnek vereeceğim. İbrahim Yattara'yı, Barış Memiş'e özel hoca olarak tutmuştum..
    -Bi de Bacroom Advice var.. Yani Personel Tavsiyeleri.. Onlar da sana birçok tavsiye vereceklerdir.. Arada o bölüme git ve görüşlerini al.. Gençlerle ilgili çok tavsiye veriyorlar.. Ayrıca gençlere ekstra idman tavsiyeyi veriyorlar, onaylayınca başlıyor.

Nesil
    2009
    Yer
    Avcilar, Istanbul

Quote Originally Posted by dogan61 View Post
    Kardeş yapacağın şey belli...
    -Oyuncularını pilot kulübe kiraya vereceksin..
    -Eğer oyuncuların iyiyse, zaten lig takımlarından direkt olarak teklif gelecektir, bu yüzden oyuncularının statüsünü kiralık olarak ayarla. Ve de gelen kiralık tekliflerini kabul et. Mesela Trabzonsporum ben, genç bi oyuncumu Bursaspor'a gönderdim.. Çocuk Süper Lig tecrübesi kazandı..
    -Eğer baktın ki kulüpte kaldı idol olabileceği kişilere özel ders verdir.. Mesela tekrar benden örnek vereeceğim. İbrahim Yattara'yı, Barış Memiş'e özel hoca olarak tutmuştum..
    -Bi de Bacroom Advice var.. Yani Personel Tavsiyeleri.. Onlar da sana birçok tavsiye vereceklerdir.. Arada o bölüme git ve görüşlerini al.. Gençlerle ilgili çok tavsiye veriyorlar.. Ayrıca gençlere ekstra idman tavsiyeyi veriyorlar, onaylayınca başlıyor.
    Backroom Advice zaten olayı en kolaylaştıran noktası

Bir de bu konuda sıkıntım var; iyi ve genç oyuncularımı kiralık statüsüne çıkartıyorum, Süper Lig dışında bütün yabancı takımlardan teklif geliyor yani en azından kalbürüstü bir Türk takımı bekliyor insan ama teklif yok işte.. İlla yabancı takıma gitmek zorunda, hadi diyorum neyse göndereyim bu sefer orda da numara vermiyorlar sıfır tecrübeyle geri dönüyor takıma..

En sinir olduğum noktalardan biri bu

Nesil
    2006
    Yer
    Trabzon

Quote Originally Posted by laziale View Post
    Backroom Advice zaten olayı en kolaylaştıran noktası

Bir de bu konuda sıkıntım var; iyi ve genç oyuncularımı kiralık statüsüne çıkartıyorum, Süper Lig dışında bütün yabancı takımlardan teklif geliyor yani en azından kalbürüstü bir Türk takımı bekliyor insan ama teklif yok işte.. İlla yabancı takıma gitmek zorunda, hadi diyorum neyse göndereyim bu sefer orda da numara vermiyorlar sıfır tecrübeyle geri dönüyor takıma..

En sinir olduğum noktalardan biri bu
    Kardeş o zaman sen en baştan onlara özel ders ve özellik antremanlarıyla yüklenki, ilerde iyi olsunlar... O zaman Türkler de ister.. Ayrıca "Kulüplere Öner" var biliyorsundur.. Ordan kiralık önermeler yap...

Mesaj Yetkileri