Kayserispor'un puan alacağını düşünüyorum deplasmandan.
Tabi birde şu durum var Tayfur farklı bir hava katar mı takıma ?
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
Tayfur Hoca'yla kazanırız ilk maçımızı... Umarım Necip ve Bobo oynar.
Gerek takımımızın durumu gerekse derbi oluşu konuyu bir hayli sessiz bırakmış
Ben Tayfur Hoca ile güzel bir başlangıç yapacağımızı düşünüyorum. Taraftarımız bağrına basacaktır O'nu. Schuster'in istifasından sonra takip edebildiğim kadarıyla Ümraniye'de yüzler bir hayli gülüyordu. Umarım oyuncuların performansına da yansır bu durum.
İlk yarı Kayserispor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. Karşılaşma gittikçe dahada sertleşiyor, gergin bir atmosfer var. İkinci yarıda tansiyon daha da artacak gibi görünüyor, bakalım ne olacak.
Bu arada Amrabat yine müthiş. Harika pozisyon alma yeteneği var, fiziği de Simao, Quaresma gibi durmasına rağmen onlardan çok daha güçlü, yıkılmıyor, ayakta kalıyor hep. Ekrem'i ikinci yarıda oyundan attırabilir, bağayı güreş tuttukları zamanlar olduAmrabat bir sezon daha Kayserispor'da kalır sonra uçar büyük bir kulübe. Kayserispor'u da zengin eder.
Halis Özkahya müthiş işler yapıyor gerçekten. Simao ile geçmişten kalan bir husumeti var sanki hiç bir pozisyonuna faul vermedi adamın. Penaltı pozisyonuna değil diyen varsa futbol bilgisinden şüphe ederim. Futbol bilgisini geçtim , pozisyonda müdahalenin topa olduğunu söyleyen hakem şeklindeki şeyin düşünemediği gibi topun sözde müdahaleden sonra aynı hızla gidemeyeceğini düşünemediği için aklından şüphe ederim..
İkinci yarıda Almeida mutlaka girmeli Bobo çok etkisiz. Umarım Halis'i de atlatır bu maçı kazanırız..
Iste bu savasan Kartal!!!
Tayfur hocanın gelmesiyle takımın maçlara olan motivasyonun daha da artmasını bekliyordum.Böyle oldu ve Kayseri'yi 4-2 ile geçmesini bildik.Emeği geçen herkese tebrikler.![]()
So what?
Saike
Maçın tamamını seyredemedim 65 den sonra seyretmeye başladım Halis Özkahya çok da kötü yönetmedi izlediğim bölümde penaltı doğru karar ve Ernst'in sarısı varmış galiba penaltıdan önce o penaltıyı veriyorsa 2.sarıdan atması gerekirdi Rüştü'ye neden sarı çıkardığını anlamadım.Bu arada Quaresmanın golü gerçekten süper bir goldü ondan sonraki pozisyonda bir tane daha jeneriklik atıyım dedi pas atmadı Almeida'ya kaçırdı.![]()
Maç bitmiş hepi topu 9 mesaj.
Benim bile bir Beşiktaşlı olarak maçtan yeni haberim oldu. Kazanmışız tebrik ederiz takımımızı. .)
Bu maçla birlikte takımın başında gerçek bir teknik direktör olduğu belli oldu.Umarım Tayfur Hoca'yla devamlılık sağlarız da takımın başında kalır.
2. Yarı 4 gol atıp takımın galip gelmesi ile Tayfur Havutçu'nun takıma nasıl bir hava kattığını görüyoruz...Ne diyelim darısı bizim başımıza...
Kazandık mutluyuz.Ama bu galibiyet Tayfur Havutçu galibiyeti değildir.Bunu neden söylüyorum?Çünkü eğer ileriki haftalarda puan kaybettiğimizde hayalkırıklığı yaşamamak için.Bu galibiyet doğrudan doğruya huzurlu bir takımın galibiyetidir.Tayfur Hocaya haksızlık yapamam Ernsti oynatması,iyi oynamasa bile Gutiyi ilerde görevlendirmesi,etkisiz Boboyu çıkarması gibi hamleleri oldukça başarılıydı.Ama söylediğim gibi ben Tayfur Hocanın devam etmesinden yanayım.Çünkü bu koltuğu böyle bir adam hakediyor.Umarım da başarılı olur.
Ernst ve Necip ikilisi sürekli oynamali ikisi iyi mucadele ettiler cok attack kestiler.
''Böyle oynasınlar,canımı yesinler.'' diye bir söz vardır ya,gerçekten öyle. Böyle oynayın canımı yiyin Kartal'larım.
*Quaresma---->Trivela
İşte görmek istediğimiz oyun ve mücadeLe buydu. Ernst ve Necip Kayserispor u bitirdiLer. İnanıLmaz pres yapıp, atakLar kestiLer ve kaptıkLarı topLarı da çok oLumLu kuLLandıLar. Kayserispor da pozisyona girmeden 2 goL atmayı başardı.
Daha önce söyLemiştim. Tayfur çok başarıLı oLabiLir. Lucescu, DenizLi gibi adamLarın tecrübeLerini taşıyor üzerinde. Oyunun beLLi dönemLerinde onLardan aLdığı deneyimi takıma yansıtırsa başarıLı oLur demiştim. Ayrıca Quaresma ve Guti gibi adamLara da sözünü geçirticek gibi duruyor ama tabi bunu söyLemek için erken. Takım geride iken yaptığı hamLeLerLe Schuster gibi oyuna müdahaLe etmekte geç kaLmayarak, maçtan önce Kayserispor u anaLiz ederek gaLibiyete büyük katkı sağLadı.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Hakemler maçın sonucuna etki edebilecek 2 tane net hatalı karar verdiler.(Simao'nun verilmeyen penaltısı,Kayseri'nin penaltısından önce ofsaytın olması) Buna rağmen oyuncularımızın kazanma azmi üst düzeyde olması sebebiyle maçı kazanmasını bildik.Aynı azim geçen haftaki Manisaspor maçında yoktu.Eğer bu durum Schuster'in gitmesiyle birebir alakalıysa o zaman iyi ki gitmiş Schuster.
So what?
Saike
Hagi de giderse Tugay gelirse 4 takım da efsaneleri tarafından yönetilir duruma gelecekler, bu da gerçekten şık olacak, bence hepsi de başarılı olacaktır yabancılara göre.
Hagi de zaten efsane değil mi? Yalnız ben de unutmuşum maçı 4-2'yi görünce sevindim. Almeida'nın gol atması, Necip'in oynaması ve takımın yeni bir havaya girmesi güzel. Fakat asıl önemli olan takım bir kaç maçtan sonra ne durumda olacağı.
Her şeyden önce tebrikler Kartalım'a.. Kayseri gibi ligin dişli ekiplerinden birini hakeme rağmen ikinci yarıda sahadan silip 4lemek çok güzel bir hadise. İkinci yarıda sahada Barça tarzında bir Beşiktaş vardı adeta. Rakip sahada çok iyi pas yapan , kaptırdığı anda topa ilerde basan ve yardımlaşmayı üst düzeyde tutan bir takım. Keyif alarak seyrettim şahsen.
Uzun bir aradan sonra Ernst'in üstün alman teknolojisi oyununa dönüşü , Necip'in Essien olup çıkması , Q7'nin 1 gol 2 asisti ve Almeida'nın 2 golü beni en çok mutlu eden noktalar.
Bobo'nun formsuzluğu ve ilk golün çok basitçe yenmiş olması ise kötü taraflardı.
Halis Özkahya ise maçın çok çok başka bir boyutu. Sadece yenildikten sonra hakemden dert yanıyorsunuz denmemesi adına yine hatalardan bahsetmek istiyorum. Her şeyden önce devre arasında attığım mesajdaki gibi Simao ile eskiden kalma bir düşmanlığı varmışçasına inatlaştı durdu. Çoğu faulü vermedi , penaltı ile de çileden çıkardı adeta. Takdir haklarını genelde Kayseri'den yana kullandı. Ernst'e penaltı çalıp kart göstermemesi de ayrı bir olay.
Neyse artık Tayfur Hoca ile çok güzel başladık. Allah devamını getirir inşallah. Bu maçın sadece ikinci yarısı bile bir mesaj niteliğindeydi.. İstediği zaman bu takımın karşısında kimse duramaz..
Maçı izleyemedim ama şöyle başarılı bir form grafiğinin, sezon sonu Tayfur Hoca yı takımın başında tutabileceğini inanamıyorum. Umarım yanılırım da devam eder.
Bu sene hakemlerden çok canımız yandı, yanmaya da devam ediyor. Neredeyse her 2 maçımızdan birinde hakemler aleyhimize maç skorunu etkiliyor. Durum böyle olunca artık bizde hakemden bahsetmekten bıktık, tabi ki yendiğimiz maçtan sonra hakemden bahsetmeyeceğiz çünkü gerçekten çok sıkıldık... Kötü bir hafızam olmasına rağmen Trabzon maçındaki hatalar hala aklımda...
Taraftarın pek birşey dediği yok ama futbolcular ne olursa olsun, hakem hatasıyla bile puan kaybetse etkileniyor. Yönetim çıkıyor açıklama yapıyor ama değişen bir şey yok. Yine büyük hatalara devam. Umarım en kısa sürede bu durum düzelir. Yoksa bu hakem hatalarının hep bize denk gelme şanssızlığıyla, pek başarılı olabilme imkanımız olduğunu sanmıyorum.
Bu hataların hep bize denk gelmesinin şanssızlık olduğunu sanmıyorum abi![]()
Markus Merk Simao'nun pozisyonuna kesinlikle penaltı değil demiş. Ne yazsam bilemedim şimdi![]()
Önder ile olan pozisyonu diyorsanız bende penaltı olduğunu düşünüyorum. İlk müdahalesi ufakta olsa topa ancak ayağını gereğinden fazla kaldırıp müdahalede bulundu, rakibinin ayağına darbeside var. Normalde orta sahadaki bir mücadele olsa kesin faul verir ama ceza sahası içi olunca nedense hakemler daha bir toleranslı yaklaşıyorlar pozisyonlara, anlamak güç.
Seko, Markus efendinin gerekçesi de Simao'ya dokunmadan önce topa dokunmasıymış. Komedi yani. Sanki Önder dokunduktan sonra dışarı çıktı top , Simao'nun yetişme ihtimali yokmuş gibi. Neyse Allah'tan oyuncularımız kendilerine yakışan bir oyun oynayıp sürklase ettiler Kayseri'yi. İddiamızın olmadığı şu haftalarda bile hakemden puan kaybetsek oturur ağlardım artık..
Maraton'u Mustafa Denizli için izliyorum zaten. Markus Merk'in yorumlarına bende pek kulak asmıyorum. Gerçekten sanki programdan önce ''Hakemleri hep haklı çıkar,eleştirme'' talimatı alıyor.Daha doğru düzgün hakem kararı eleştirdiğini görmedim. Oysa ki zamanında dünyanın en iyi hakemiydi Merk.
Devre arasında neler konuşuldu da takım ikinci yarıda bu kadar muhteşem oynadı anlamadım. Bir çok soru var, bu Tayfur hoca sayesinde mi, yoksa takımın rahatlaması sayesinde mi oldu mesela? Ama en önemli soru, Quaresma sen insan mısın?![]()