Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
R.C3'ün Sivas'ı kazansa üzülmem; ama bizim futbolcuların ruh hali maç sonucunu belirler.
Sivasspor'un oynadığı futbolu çok beğeniyorum ama Avrupa'ya gidemeyen Fenerbahçe Kadıköy'de bu maçı alır gibi. Tahminim 1-0.
"Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil; doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz."
Maçı bekleyen var mı?
Bir gün çift forvet çıkarız, şu abuk subuk oyun düzeninden uzaklaşırız diye her maçı bekliyorum, biliyorum olmayacak ama insan bekliyor işte : )
Fenerbahçe küme düşme potasına bile girse şu oyun sistemi değişmeyecek herhalde, büyük kabiliyet doğrusu, yanlış gideni düzeltmek için zerre hamle yapmamak.
...
Geçen hafta değişmişti, oyuncular aynı olsa da 4-4-2 çıktık Eskişehir maçına. Tabi sonra klasik düzene geri döndük orası ayrı.
Ben de maçı bekliyorum, her hafta Alper ve Salih maça 11 başlayacak Recep te sonradan girecek diye umutlanıyorum ama sonucu hepimiz biliyoruz.
Sahada 3 tane Merkez Forvet varken 4-4-2 oynamak imkansız. O maç forvetlerden biri diğerine daha yakın göründüğü için 4-4-2 izlenimi verdi ama sen sahaya 3 tane forvet 3 tane ortasaha göbek oyuncusuyla çıkıp 4-4-2 oynayamazsın.
Misal ; Topuz-Meireles-Emre-Caner 4-4-2 için uygundur ancak Kuyt-Meireles-Selçuk-Alper 4'lüsü ile düğünde bile 4-4-2 oynayamazsın.
...
4-4-2 için en ideal kanatlar Kuyt ve Caner bence.
Tek farklı kazanırız.
Ben oynayabiliriz demedimki, sahaya 4-4-2 çıktık sadece. Zaten dediğin gibi 3 orta saha 3 forvet olduğu için beceremedik ve eski sisteme döndük. Ama ne olursa olsun bu sistemde ısrar edilmeli, çift forvet oynarsak zamanla iyi bir sistem olabilir. Mevcut sistemden hiçbirşey olmayacağı açık bir şekilde görünüyor.
kuyt alper, kuyt caner 4-4-2'ye uygun bence.
Şu sistemde bile takım maç kazanabiliyorsa 4-4-2'de çok daha rahat kazanırız. Kanatlarda Kadlec ile Yobo olsa bile kazanırız.
Diziliş çok da önemli değil bence. Önemli olan her futbolcunun kendi yerinde oynaması o yüzden devre arasına kadar kanatsız bir sisteme geçilmeli devre arasında 2 tane iyi kanat oyuncusu alınıp kanatlı bir sisteme geçilmeli.
Mert
GG - Alves - Egemen - HAK
Kuyt - Alper - Salih - Caner
Emenike - Sow
neden böyle bir kadro ile çıkmayız ki? Zaten bu saatten sonra bu kulübün kaybedecek bir şeyi kalmadı.
Bence Arsenal maçındaki ilk 11'i bozmayacaktır. Fenerbahçe tek farklı bir skorla kazanır diye tahmin ediyorum.
Beklediğim 11;
Sow Emenike Kuyt
Alper Meireles Holmen(Selçuk)
Caner Egemen Alves GG
Volkan
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Şöyle çıkmak çok zor olmasa gerek.
sow kadroya alinmamis
...
Sow'un kadroya alınmamasının sebebi takımdan gitmek istediğini söylemiş olmasıdır çok büyük bir ihtimalle, hayırlısı olsun.
Sow ve Türkiye' deki diğer 17 takım için iyi , Fenerbahçe için kötü haber. Eğer sow giderse, hem rotasyonda, hem direk ilk 11'de o mevkiye kaliteli oyuncu bulmada çok sıkıntı çekerler.
Tek çare 4-5-1 oynamak kalır
Football is simple,but Football Manager is not
Mutlu mesut bir şekilde ''Oley, Holmen'i izleyeceğiz'' diye topic'e girdim, Sow gidiyormuş. Fenerbahçe'nin vazgeçilmezi Webo rahat rahat sol kanatta oynar artık. Türk futboluna hayırlı olsun.
"Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil; doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz."
Mert
Gökhan Alves Egemen Hasan
Kuyt(Topuz) Mereiles(Topal) Alper(Holmen) Caner
Emenike Sow(Webo)
şu takımı Aziz de gider ayak bi izlesebu dizilişle iyi kondisyon yüklü bu oyuncuların ligde yenemeyeceği takım yok bence. Tek zayıf nokta iki kanat kısırlaşabilir maç maç. Günlerinde olmalarını beklemek gerekir.
Sow gibi bir futbolcuyu ortaklasa bitirdiler ya helal olsun diyorum baska birşey demiyorum.Bari iyi bir fiyata satsalar 15-20 gibi.Hala aptal gibi forvetten kanat yapmaya calısmasalar bari adam gibi cık 4-4-2.
Bu arada son 2-3 yılın en az ilgi gösterilen lig maçı olacak sanırım bu maç kale arkaları bile bitmemis.
Acaba Musa gibi bir daha dürüst karakterli futbolcuyu nerede bulacaklar, amaç ne ki bizim kulüpte düzgün karakteristi yüksek kişilikli futbolcu getirmek değilde daha farklı amaç mı güdülüyor.?
Mert - Gökhan B. Alves Egemen HAK - Selçuk Meireles Alper - Emenike Kuyt Webo
11'iyle başlayacağını düşünüyorum.Sow da gidici gibi.Gitsin kurtarsın kariyerini.