Belki çok erken ama GS için sezonun en önemli maçı.
Avrupa Maçlarından Dönüş Zamanında Genel Olarak Olumlu Bir Reaksiyon Gösteriyor Galatasaray O Maçlardan Biri İle Karşı Karşıya Bakalım Ne Olacak
BJK favori görünüyor ama Türkiye'de bu durumdaki derbiler genelde beklendiği gibi bitmiyor. Tek temennim hakem maçı katletmesin, bu kadar formsuz hakeme hala inatla maç vermek (hem de derbi) mantıksız.
Fatih terim 3.döneminde sadece 2.derbide yenildi 1i kadıköyde 1i arenada
Bir tarafta sezona tüm beklentileri aşarak müthiş bir başlangıç yapan biz. Diğer tarafta tam aksine çok kötü bir başlangıç yapıp son olarak kendi sahasında 6 yiyen bir Galatasaray. Fatih Terim faktörü olmasa Galatasaray'ın bu formuyla düşene bir de biz vururuz derdim ama böylesi durumlarda dünyada eşi benzeri olmayan motivasyon kabiliyeti var Fatih Hoca'da. Tek korkum bu. Taraftarla birlikte zaten sayıca fazla oynayacağız desem yeridir.
İbre bizden yana ancak derbilerin favorisi olmaz diye bir laf var ülkemizde. İnşallah bu seferlik bu klişeyi yıkıp galip geliriz.
Besiktas favori gozuksede Galatasarayin gostermesi gereken bir reaksiyon var avrupa maci sonrasi.
+ Bilic vs Terim'de bunun uzerine eklenince bizi bu sezonun en guzel maclarindan biri bekliyor diye dusunuyorum.
Çok temkinli olmamız gereken, küçücük rehavete bile yer olmayacak bir maç. G.Saray, bu maça çok farklı bakıyor, eminim. Bu durumu onlar mı yoksa biz mi lehimize çeviririz, bilemiyorum.
Beşiktaş, lige süper bir giriş yapsa da, derbi maçları her zaman 3 ihtimallidir. Bilic'e ve ekibine inanıyorum, futbolculara da güvenim tam. İnşallah, G.Saray'ı 80.000 (belki de daha fazla) taraftarımızın önünde yenip kayıpsız bir şekilde devam ederiz yolumuza. Başarılar Beşiktaş'ım!
Bu arada, kendi kadro tahminlerimi de yapayım:
BEŞİKTAŞ:
Tolga
Serdar - Sivok - Escude - Ramon
Atiba - Veli
G.Töre - Fernandes - Olcay
Almeida
G.SARAY:
Muslera
Sabri - G.Zan - Semih - Hakan
Bruma - Melo - Selçuk - Sneijder
Burak - Umut
Last edited by footballer33 : 21.Eylül.2013 at 01:05
Çok güzel bir maç olacak her şeyden önce.Drogba'nın oynayacak olması bizi sevindirdi hoca da kadroda önemli değişikliklere gidecek gibi görünüyor.2 Takım açısından da büyük önem taşıyan bir maç.Favori tabi ki Beşiktaş ama herkesin bildiği gibi derbilerde favori olmaz.Allah yardımcımız olsun Allah'a şükür çok güçlü bir hocaya ve takıma sahibiz Salı gününkü kabusu bu maçı kazanıp unuttururlar bize inşAllah.
zor maç olucak lakin kazanmamiz lazim tekrar yukselise geçmek lazim hocaya guveniyorum o boyle enkazlardan cikmayi sever.
Bizim için teknik,taktik olayının çok ötesinde bir maç.Tamamen oyuncuların psikolojik olarak kendilerini nasıl hazırladıklarına göre şekillenecek maç.Hafta içinden sonra toparlanamadılarsa Beşiktaş bu formuyla çok rahat kazanacaktır maçı.Beşiktaş bir adım önde.Beraberliğe çok üzülmem şahsen ama umarım kazanırız.
Bu arada umarım hoca böyle bir 11'le çıkar
Muslera
Sabri - G.Zan - Semih - Balta
Bruma - Melo - Selçuk - Amrabat
Sneijder
Drogba
buda benim 11"im..
Muslera
Sabri-G.zan-Semih-Riera
Engin-Melo-Selcuk-Bruma
Sneijder
Drogba
Muslera-Sabri-G.Zan-Semih-Riera-Melo-Selçuk-Amrabat-Sneijder-Bruma-Burak bu şekilde çıkarız.Maça ise 2 şekilde bakmak istiyorum
1.ihtimal
Fatih Terim motivasyon konusunda uzman biri.Eğer takımı 6-1 üzerinden motive ederse ve bazı oyuncularla özel olarak ilgilenirse(Selçuk Burak gibi)Beşiktaş'ın Bursa deplasmanında yaptığı gibi rahat bir maç çıkarır ve son 2-3 maçı unutturup yeniden diriliriz.
2.ihtimal
Erken dakikalarda gol yersek Real maçındaki gibi erken motivasyon düşüklüğü sebebi ile maç Beşiktaş lehine erken kopabilir.
Dikkat ederseniz taktik teknik kısma girmedim.Bizim sıkıntımız psikolojik.Eğer mental olarak doğru hazırlanırsak kadro kalitesinin de pozitif etkisiyle çok rahat kazanırız.Tabi bu şartları sağlamak birden kolay değil.O yüzden zor maç olabilir.Sadece Beşiktaş için konuşmuyorum yanlış anlaşılmak istemiyorum.Bu kadar oturmuş kadronun tek sıkıntısı mental sıkıntı olabilir.Eğer bu sorun çözülürse yenemeyeceğimiz takım yok o kadar iddialıyım bu konuda.
Bir de bir kaç yanlış var onlara değinmek istiyorum
1-Beşiktaş maçını kader maçı olarak görenlere sesleniyorum.5.maçtan rakip kim olursa olsun,Galatasaray'ın durumu ne olursa olsun bu maç hiç bir şekilde kader maçı sezonun en önemli maçı şeklinde yakıştırma yapılacak bir maç değildir.Böyle düşünenler galiba Beşiktaş'ın 34'te 34 yapacağını düşünüyorlar sanırsam ? Örnekle de destekleyeyim Rijkaard'ın geldiği ilk sezon biz 6'da 6 Fenerbahçe 7'de 7 ile başladı.Sezon sonu Bursa şampiyon oldu.Biz 3.lükle yetindik4 maçla hele belli bölgeleri alternatifsiz bir Beşiktaş için bu kadar erken bu kadar olumlu yakıştırma yapmak hem yanlış hem takıma zarar verir(işin basın yönü böyle)
2-Real Madrid maçında 6 yediğimizi öne sürerek Beşiktaş'ı göklere çıkaranlar.Galatasaray'ın 6 yemesi 55'ten sonra beyaz bayrağı çekmesidir.Takımı mental olarak yıpratmıştır doğrudur ama lig ve Avrupa tamamen farklı kulvarlardır.Hele ki maç derbi maçsa işin rengi iyice değişir.Klişe olacak ama derbilerin avantajlısı olmaz.Yanlış hatırlamıyorsam Benfica'yı deplasmanda 2-0 yendikten sonra Fenerbahçe derbisi vardı.O zamanda Galatasaray göklere çıkarılmıştı şöyle motive böyle iyi top oynuyor diye.Saraçoğlunda 4'lük olduk geldik.Belli olmuyor yani
![]()
İyi de sen olaya sadece puan olarak bakmışsın.Galatasaray zaten sezona iyi başlayamadı, moraller iyi değil. Derbi galibiyeti çok büyük pozitif etki yaratır aynı şekilde mağlubiyet de bir o kadar negatif etki yaratır. Bana göre dönüm noktası bu maç GS için. Kendin de demişsin zaten bizdeki sorun psikolojik diye.
![]()
İyi de sen benim dediklerimi ya anlamadın ya yanlış yorum yaptın.Bizim Real'e yenilmemiz psikolojik sebepler+Eboue'nin falan lakayıtlığı,o ayrı bir konu.Bu maç psikolojik olarak tabii etkiler bizi ama bu maçı yenildik diye ne şampiyonluğu kaybederiz ne de işi o seviyeye gelecek kadar psikolojik çöküntüye gireriz.5.haftadan -her anlamda söylüyorum- dönüm maçı falan olmaz tekrar tekrar yazdırmayın yahu![]()
muslera
sabri - semih - ceyhun(zan) - riera(balta
amrabat - melo(ceyhun) - selçuk - bruma
sneijder
drogba(umut,burak)
böyle bir 11 ile çıkmalıyız
Real Madrid maçını izleyenler Galatasaray'ın ilk 45 dk kötü oynadığını bence asla söyleyemez. Açıkçası Real'e karşı bu oyun ve Antalya maçı şanssızlık ve son vuruşlardaki beceriksizliğin asıl mesele olduğunu söylüyor. Beşiktaş maçlarını da takip ediyorum ve güzel top oynuyorlar zaten ona kimsenin bir şey dediği yok. Ancak Galatasaray Real Madrid'ten 6 yedi diye sanılmasın ki Beşiktaş rahat bir galibiyet alacak. Buradan "fark olur" diyenlere sesleniyorum. Eğer GS'nin bu sene herhangi bir maçını 90 dk izlemişseniz, fark yiyecek bir takım olmadığını görürsünüz.
Ayrıca, dünyanın değişmez birkaç kuralından bahsetmek gerekirse;
Beşiktaş Fener'i yener
Fener Galatasaray'ı yener
Galatasaray da Beşiktaş'ı yener unutmayın![]()
Baska bi taraftar olsa gezi ile ilgili teorilere inanabilirdim.besiktas taraftari bunu inonu'de de yapti.o yuzden inanmıyorum. Ayrica delikanli besiktasin topu bize atmamasi olayları fisekledi
Fatih Terim'İn ilk 4 senelik zamanından benim hatırladığım bir şey var 3-5 hafta çok kötü gidip sonrasında fenerbahçe ile oynayıp, o maçta kazansa da kaybetse de(kaldıki o dönem pek yenemiyorduk biz gs'yi) sonraki maçlar inanılmaz seri yakalıyordu takımı.Şimdi beşiktaş maçıyla gerçekleşebilir bu. Beşiktaş gereğinden fazla kendine güveniyor,cezayı kesebilir galatasaray.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
BJK favori gözüküyor bir rüzgar var arkasında. Seri galibiyetler ve Bilic'in duruşu sayesinde. Bir çok kişinin de sempatisini kazanmış şekilde ilerliyorlar.
Biz yine her zamanki gibi ülkenin yarısının sempatiyle baktığı yarısının nefret ettiği bir takımız.(ortası yok) Bu da Fatih Terim'in duruşu sayesinde olsa gerek.
Neyse;
Bu maçı belirleyecek olan BJK'ın ne yaptıgı değil, onların ne yaptıgı ve ne yapacagı zaten belli. Kadrosu bile belli. Kimin ne görev üstlenecegi belli.
Bu maçı belirleyecek olan Terim'in sürdüğü 11. Ki bence şu şekilde olması lazım;
Muslera
Sabri Gokhan Semih Riera
Amrabat Selcuk Melo Bruma
Burak Umut
Hayırlısı olsun hakeden kazansın...
Bir takım derbilerde ağır favori gösteriliyorsa kazanamıyor genelde, bakalım yine aynısı olacak mı? BJK'ye 2 senedir yenilmiyoruz, geçen sezon 10 şampiyonlar ligi maçı yapmıştık ve sonrasındaki 10 maçta 8 galibiyet, 2 beraberlik almıştık.
Redrum'un yorumlarına katılmakla birlikte, bizim için kilit olayın savunma olacağını düşünüyorum. Hocanın özellikle Eboue'yi kesmesi lazım. İşten dolayı bu maç da kaçacak, umarım eve geldiğimde 3 puan çıkardığımız bir maçın özetini izlerim..
Fatih Terim 3.döneminde 7 aralık 2011 günü fenerbahçeyi yenerek 9 maç üst üste kazanmıştı(yanlış olmasın 2 tanesi fenerbahçe maçından önceydi)
Derbilerde neyin ne olacağı hiç belli olmaz. Galatasaray'da muhtemelen savunma baya değişecek. Dany kesin tribüne gidecek. Chedjou'da kesik yiyebilir. Eboue bile Sabri'ye kaptırabilir yerini. Bana göre Dany, Chedjou ile Eboue kesilmeli. Üçünün yerine Sabri, Zan ve Semih oynamalı. Real maçında bile bunlar oynasa daha az gol yenirdi. Bu adamlar savunmayı toplar bence. Dany kadar hata yapan bir stoper yok Galatasaray'da. Gereksiz bir oyuncu.
Resimlerde ne kadar pozisyon bilsinin yamuk olduğunu anlayabiliriz:
Dany olmazsa Galatasaray kazanabilir. Ancak üç seçeneğinde birbirine yakın olduğu bir maç. İçimden beraberlik geçiyor.
Beşiktaş'ın iddialı olup da kaybettiği hiçbir maç hatırlamıyorum.