Muslera-Sabri-G.Zan-Semih-Riera-Melo-Selçuk-Amrabat-Sneijder-Bruma-Burak bu şekilde çıkarız.Maça ise 2 şekilde bakmak istiyorum
1.ihtimal
Fatih Terim motivasyon konusunda uzman biri.Eğer takımı 6-1 üzerinden motive ederse ve bazı oyuncularla özel olarak ilgilenirse(Selçuk Burak gibi)Beşiktaş'ın Bursa deplasmanında yaptığı gibi rahat bir maç çıkarır ve son 2-3 maçı unutturup yeniden diriliriz.
2.ihtimal
Erken dakikalarda gol yersek Real maçındaki gibi erken motivasyon düşüklüğü sebebi ile maç Beşiktaş lehine erken kopabilir.
Dikkat ederseniz taktik teknik kısma girmedim.Bizim sıkıntımız psikolojik.Eğer mental olarak doğru hazırlanırsak kadro kalitesinin de pozitif etkisiyle çok rahat kazanırız.Tabi bu şartları sağlamak birden kolay değil.O yüzden zor maç olabilir.Sadece Beşiktaş için konuşmuyorum yanlış anlaşılmak istemiyorum.Bu kadar oturmuş kadronun tek sıkıntısı mental sıkıntı olabilir.Eğer bu sorun çözülürse yenemeyeceğimiz takım yok o kadar iddialıyım bu konuda.
Bir de bir kaç yanlış var onlara değinmek istiyorum
1-Beşiktaş maçını kader maçı olarak görenlere sesleniyorum.5.maçtan rakip kim olursa olsun,Galatasaray'ın durumu ne olursa olsun bu maç hiç bir şekilde kader maçı sezonun en önemli maçı şeklinde yakıştırma yapılacak bir maç değildir.Böyle düşünenler galiba Beşiktaş'ın 34'te 34 yapacağını düşünüyorlar sanırsam ? Örnekle de destekleyeyim Rijkaard'ın geldiği ilk sezon biz 6'da 6 Fenerbahçe 7'de 7 ile başladı.Sezon sonu Bursa şampiyon oldu.Biz 3.lükle yetindik4 maçla hele belli bölgeleri alternatifsiz bir Beşiktaş için bu kadar erken bu kadar olumlu yakıştırma yapmak hem yanlış hem takıma zarar verir(işin basın yönü böyle)
2-Real Madrid maçında 6 yediğimizi öne sürerek Beşiktaş'ı göklere çıkaranlar.Galatasaray'ın 6 yemesi 55'ten sonra beyaz bayrağı çekmesidir.Takımı mental olarak yıpratmıştır doğrudur ama lig ve Avrupa tamamen farklı kulvarlardır.Hele ki maç derbi maçsa işin rengi iyice değişir.Klişe olacak ama derbilerin avantajlısı olmaz.Yanlış hatırlamıyorsam Benfica'yı deplasmanda 2-0 yendikten sonra Fenerbahçe derbisi vardı.O zamanda Galatasaray göklere çıkarılmıştı şöyle motive böyle iyi top oynuyor diye.Saraçoğlunda 4'lük olduk geldik.Belli olmuyor yani
![]()