Az önce uyandım ve kahvaltımı yaptım.Tekrar üzerimi değiştirmek için odama çıkarken Ethem Kavukçu yu gördüm.
Ben:Ethem,Lugano nun durumu nasıl
Ethem:Sormayın hocam 6 hafta gibi bi süre oynayamayacak
Ben:(Üzgün bir şekilde)Tamam antremanda bakarım konuşurum Lugano ile.
Ethem:Peki efendim.
Shaktar maçına 1 gün kalatüm oyuncuları toplayıp ne yapmaları gerektiğini anlattım,ardından da maç kasetlerini izlettim.Herkes kendi evimizde oynayacağımız Shaktar maçını düşünüyordu.Herkes bu maçı yenip deplesman için iyi bir skor elde etmek istiyordu.Maç için hazırdık artık,herkes maça kenetlenmişti.Ancak bir şeyi unutuyorduk:
Futbolun 90 dakika olduğunu
Shaktar Maçı
Maça hızlı başlayan taraf bendim.Ardı arkası kesilmeyen ataklar ile kalelerini zorluyordum.Onlara hiç atak şansı vermiyordum.Sol kanattan geliştirdiğim ani atakta Tuncay ceza sahasında düşürüldü ve penaltı kullandık.Alex çok güzel vuruşla topu ağlara gönderdi.Ardından bir penaltı onlar kazandı ve gol attılar.Yine etkili oyunum sürüyordu.Kezman sahneye çıktı ve golünü attı.İlk yarı 2-1 bitti.2.yarıya defansif oynarak başladım.Her dakika direndim ama 90.dakikada pes ettim.90. dk da gol yemek kadar kötü birşey yok hele birde o maç hakkınız ise.Çok sıkıntılı bir şekilde maçı bitirdik.
http://img163.imageshack.us/img163/9356/shaktarxq3.jpg
2-2 çok kötü bir skordu kendi evimizde.Sinrli bir şekilde Soyunma Odasına gttim.Oyuncularım içeride birbirlerini suçluyor,bağırıyor,bu maçı kaybetmelerini hazmedemiyorlardı.Ben onların bu hırsından çok etkilensemde birbirlerini suçlamaları pek hoşuma gitmedi. Takımdaki arkadaşlık bağını kopabilirdi.Onlara iyi oynadıklarını gelecek maç telafi edebileceğimizi söyledim.
Basın Toplantısı
Muhabir:Efendim maç için neler söyleyeceksiniz 2-2 lik beraberlik sizin için ne ifade ediyor?
Ben:Bu hiç iyi bir sonuç değil zaten maç hakkımız olmasına rağmen bu sonucu aldık.Özellikle ilk yarıda şanssızdık.2.yarıda defansif oynadığımız için pek atak yapmak istemedik.Direndiğimize rağmen 90.dk da gol yedik.Çok üzgünüz.
Muhabir:25.dk da yediğiniz penaltı golü için ne söyleyeceksiniz?Önder in yaptığı müdahaleyi hakem penaltı olarak değerlendirdi.Sizce doğru karar mı?
Ben:Olay hakkında birşey söyleyemem.Onu Önder e sormanız lazım.Ben hakem değilim,ayrıca hakemin kararını kabullenmekten başka yapacak birşeyimiz yok
Muhabir:Efendim 2 gol attınız ve yine 2 gol yabancılardan geldi.Şu ana kadar ligde ve kupada 21 golün 16 sını yabancılar attı.
Ben:Geçen toplantıda bunları konuştuk bu konuyu cevaplamak istemiyorum
Ben:Basın toplantısı bitmiştir.Teşekkürler!
Hemen tesislere gittim.Bir basın ordusu tesislerin içindeydi.Neler oluyor? diye sordum içimden meğer Önder Turacı ile konuşuyorlarmış.Önder penaltı yaptırdığı için herkes Önder'e soru soruyordu.Bende Önder in dediklerini duymak için biraz daha yaklaştım.
Muhabir:Önder bir müdahale yaptın mı?
Önder:Yaptım
Muhabir:Peki penaltılık bir müdahale mi?
Önder:Kesinlikle hayır, sadece küçük bir omuz attım.Ama kesinlikle düşülecek bir faul değildi.Hakemi aldatmaya yönelik hareket benim görüşümce
Önder:Arkadaşlar izin verirseniz evime gideceğim.Herşeyi duydunuz.
Bende Önder'e gözükmeden odama çıktım.Odamda fikstüre baktığımda derbi vardı.
Beşiktaş-Fenerbahçe
Hemen odama çıkıp iyi oyuncularına nasıl önlem alabilirim diye düşünmeye başladım.Ricardinho vardı ki bence Beşiktaş ın en iyi oyuncusu.Onu durdurmam lazımdı.Tek durdurabilecek kişi Appiah olabilirdi.Markaj görevi verdim.Appiah'a Ricardinho nun maç kasetlerini izlettirdim.
Beşiktaş Derbisi
İsmet İnönü ye gitmek için otobüse bindik.Kimseden çıt çıkmıyordu.Oraya geldiğimizde ise herkesten ses çıkıyordu.Herkes dediğiim benim oyuncularım değildi.İnönüdeki taraftardı.
Maç başladı.İlk yarı o kadar sıkıcı o kadar berbat bir maç seyrettim ki, sanki sahada amatör küme maçı oynanıyor.İlk yarı böyle bitti.0-0 canım çok sıkıldı bu sonuca ve oynanan futbola.Oyuncularıma Tempoyu artırmalarını Atak oynamaları gerektiğini ve Zaman geçirmemelerini söyledim.İkinci yarıda Appiah a Ricardinho ya sert oyna dedim.2.yarıya süper başladık.50.dk da gol geldi Ümit Özat ile.57 de de Ricardinho kırmızı kart gördü.72.dk da ise bu sefer sahneye Serkan çıktı ve 2-0 maç bitti.
Devamı Az Sonra...