1 ile 23 arası toplam 23 sonuç

Konu: Volkan'ın Cezası Belli Oldu !

Hybrid View

  1. #1
    Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    8,046

    Default Volkan'ın Cezası Belli Oldu !

    Fortis Türkiye Kupası çeyrek final mücalesinde Galatasaray - Fenerbahçe maçında kırmızı kart gören sarı-lacivertli takımın kalecisi Volkan'ın cezası belli oldu. PFDK'nun yapmış olduğu toplantının ardından Milli file bekçesi 4 maç ceza aldı.

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 06.03.2008 tarih ve 61 sayılı toplantısında almış olduğu kararlar aşağıda belirtilmiştir.

    FenerbahçeSpor Kulübü sporcusu Volkan Demirel'in 27.02.2008 tarihinde oynanan Galatasaray - Fenerbahçe Fortis Türkiye Kupası futbol müsabakasında rakibine yönelik ağır saldırısı nedeniyle FDT'nin 26. maddesi uyarınca 6 resmi müsabakadan men cezası ile cezalandırılmasına, anılan sporcunun eylemini tahrik altında gerçekleştirdiği dikkate alınarak eylemine FDT'nin 42. maddesinin uygulanması suretiyle netice itibariyle takdiren 4 resmi müsabakadan men cezası ile cezalandırılmasına,

    Galatasaray Spor Kulübü'nün 27.02.2008 tarihinde oynanan Galatasaray - Fenerbahçe Fortis Türkiye Kupası futbol müsabakasında taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 30.000.- YTL para cezası ile cezalandırılmasına,

    Aynı müsabakada Galatasaray Spor Kulübü'nün taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 5.000.- YTL para cezası ile cezalandırılmasına,

    Cezaların içtiması ile Galatasaray Spor Kulübünün toplam 35.000.-YTL para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi

  2. #2

    Default

    Serdar var etkilemez FB yi..

  3. #3
    Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½
    Yaş
    39
    Mesajlar
    8,683

    Default

    4-5 maç bekliyordum cezayı, 4 maç gelmiş. Haketmişti. Serdar geçen hafta hazır döndüğünü gösterdi, pek sorun olmaz.
    "YÜCE ATATÜRK"

  4. #4
    Nesil
    2007
    Yer
    GEBZE!
    Mesajlar
    1,917

    Default

    3 yeterLiydi bence ya neyse kaLdı 3 maç cezası Serdar aratmayacaktır VoLkan'ı..

  5. #5
    Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye
    Yaş
    33
    Mesajlar
    3,150

    Default

    En az 5 maç gerekirdi. Lincoln almanya'da 5 maç ceza almıştı benzer bir hareketten. Ayrıca, 30.000 biraz büyük bir ceza değil mi? Fazla da küfür olmadı maçta. Bir de, "taraftarın neden olduğu saha olayları" derken neyden bahsediyor, onu anlamadım.....

  6. #6
    Nesil
    2007
    Yer
    Nilüfer / Bursa
    Yaş
    31
    Mesajlar
    1,997

    Default

    Haketmişti cok gereksiz bir hareketti.

  7. #7
    Nesil
    2006
    Yer
    Ordu
    Yaş
    37
    Mesajlar
    5,530

    Default

    Hakemin üstüne yürümek bile cezanın katlanmasını saglar..Hagi'ye ne cezalar veriliyordu.Valecialı navarro 7 ay ceza almısdı yumruk attıgı için.

    Volkan tahrik olmuş..6 maçtan 4 maça düşmüş..Eger bu yüzden ceza düsdü ise Lincoln'e de ceza vereceksin..5 maç gelmesi lazımdı...Avrupada bu tür hareketler 5 maçtan baslıyor..Örnekleri çok var.Gökhan,Lugano,Lincoln ceza yok sanırım..

    Tahkime büyük görev düsüyor şimdi..Eger cezayı 3 maça indirirse skandal olur..

    Aslında serdar için iyi oldu..Serdar'ı son maçta baya hazır gördüm..Volkan'ı çok aratmaz bence..
    Last edited by Emurafu : 06.Mart.2008 at 20:09

  8. #8
    Nesil
    2006
    Yaş
    35
    Mesajlar
    6,844

    Default

    Gökhan ile Lugano'ya ceza gelmez. Çünkü iki sarı karttan kırmızı gördüler. Direk görülen kırmızı kartlara ceza geliyor.

    Volkan'ın dört maç ceza almasını az buluyorum. Kasti hareket; ama tahrik olduğu için bu karar verilmiş olabilir. Ayrıca iki maçtan fazla olduğu için cezaya itiraz yapılacak ve bir maç inecektir. Yani üç maç ceza ile bu karardan çıkacaktır.

    Korkulacak bir durum yok Serdar sakatlık ile verdiği kaleyi Volkan'ın cezası ile alıyor. Serdar'a güveniyorum.

  9. #9
    Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye
    Mesajlar
    7,898

    Default

    Komik bir ceza gelmiş. Zaten direk kırmızı görene 1 maç ceza geliyor. Bundan sonra şunu anladık. Kırmızı gören karşıdakine istediğini yapsın. 2 maç fazla alırsın ama en azından içinde kalmaz.

    Ayrıca şu anlayışı bırakalım. Tahrik oldu. Volkan'ın o hareketleri üzerine seyirci sahaya girseydi. Olay çıksaydı. ASY 4 maç kapatılsaydı. Ceza tam yerinde geldi. Tahrik vardı diyecekmiydiniz.

    Cezanın anlamı caydırıcı olmasıdır. Bu verilen ceza caydırıcımıdır derseniz ben daha da teşvik edicidir derim. Tarafsız bakan herkes ne dediğimi anlayacaktır. Kartı gör adama dal.

    Seyirci zar zor dönen maça rağmen, saha içinde yaşananlara rağmen birşey yapmadı. Lugano'ya atılan şeyler vardı. Bu tarz şeyler her yerde oluyor. Neyse Allah'tan sahamız kapanmamış.

  10. #10
    Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    8,046

    Default

    Quote Originally Posted by DisCo View Post
    Komik bir ceza gelmiş. Zaten direk kırmızı görene 1 maç ceza geliyor. Bundan sonra şunu anladık. Kırmızı gören karşıdakine istediğini yapsın. 2 maç fazla alırsın ama en azından içinde kalmaz.

    Ayrıca şu anlayışı bırakalım. Tahrik oldu. Volkan'ın o hareketleri üzerine seyirci sahaya girseydi. Olay çıksaydı. ASY 4 maç kapatılsaydı. Ceza tam yerinde geldi. Tahrik vardı diyecekmiydiniz.

    Cezanın anlamı caydırıcı olmasıdır. Bu verilen ceza caydırıcımıdır derseniz ben daha da teşvik edicidir derim. Tarafsız bakan herkes ne dediğimi anlayacaktır. Kartı gör adama dal.

    Seyirci zar zor dönen maça rağmen, saha içinde yaşananlara rağmen birşey yapmadı. Lugano'ya atılan şeyler vardı. Bu tarz şeyler her yerde oluyor. Neyse Allah'tan sahamız kapanmamış.
    4 maç ceza teşvik edici diyorsun daha hangi tarafsızlıktan söz ediyoruz ? yani 5 maç olunca caydırıcı 4 maç olunca teşvik edici mi oluyor ? Yoksa Volkan'ın lisansının iptal mi olmasını istiyordun ?

  11. #11
    Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye
    Mesajlar
    7,898

    Default

    Quote Originally Posted by Fernando Gago View Post
    4 maç ceza teşvik edici diyorsun daha hangi tarafsızlıktan söz ediyoruz ? yani 5 maç olunca caydırıcı 4 maç olunca teşvik edici mi oluyor ? Yoksa Volkan'ın lisansının iptal mi olmasını istiyordun ?
    Ben 4 maç 5 maç diye birşey belirtmedim. Bununla beraber 4 teşvik edici 5 değildir diye birşey de söylemedim. Genele söylemişsin diye bakıyorum ancak direk "diyorsun, ediyorsun, istiyordun" diye cümlelerini bitirince ve benden alıntı yapınca bana söylediğini gördüm.

    FENERBAHÇESPOR Kulübü sporcusu VOLKAN DEMİREL'in 27.02.2008 tarihinde oynanan GALATASARAY - FENERBAHÇE Fortis Türkiye Kupası futbol müsabakasında rakibine yönelik ağır saldırısı nedeniyle FDT'nin 26. maddesi uyarınca 6 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına, anılan sporcunun eylemini tahrik altında gerçekleştirdiği dikkate alınarak eylemine FDT'nin 42. maddesinin uygulanması suretiyle netice itibariyle takdiren 4 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına

    cezanın açıklanışı yukardaki gibidir.

    26. madde: Ağır Saldırı

    Federasyon mensuplarına, hakemlere, sporculara, yöneticilere veya diğer kişilere ağır saldırıda bulunanlar müsabakalardan men veya hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır.
    Ağır saldırıda bulunan sporcular ve diğer kişilere beş veya üstünde, bu saldırıların Federasyon mensuplarına, hakemlere veya diğer müsabaka görevlilerine yapılması halinde on veya üstünde müsabakadan men veya belirli süreli hak mahrumiyeti cezası verilir.
    Kuruluşların başkan ve yöneticilerinin bu madde kapsamındaki fiilleri işlemeleri halinde hak mahrumiyeti cezası ile birlikte 10.000.-YTL ile 200.000.-YTL arası para cezası verilir.


    42. madde: Tahrik

    Fiilin tahrik sonucu işlendiği anlaşıldığı hallerde tayin olunan ceza üçte ikisine kadar indirilir.

    Şimdi kurallara baktığımızda uygulanışı açısından bir problem olmadığını görüyoruz. Ama kurallarda bir problem var.

    Gidip hakemi döversen 10 maç, futbolcuya yaparsan 5 maç burada cezayı verme sebebi kime yapıldığına mı bakıyor yoksa yapılan eyleme göre mi veriliyor.

    Oyun kuralları dışında bir oyuncuya müdahaleniz olursa 3 maç ceza alıyorsunuz.

    25. madde: Kural dışı hareketler

    Müsabaka kurallarına aykırı olarak sert ve ciddi faul yapan, fiili müdahalede, fiili saldırıda veya şiddetli harekette bulunan sporcular ile diğer kişiler müsabakalardan men veya hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır.
    Sert ve ciddi faul yapan veya fiili müdahalede bulunan sporculara iki veya üstünde, şiddetli hareket veya fiili saldırıda bulunan sporcular ile diğer kişilere üç veya üstünde müsabakadan men veya belirli süreli hak mahrumiyeti cezası verilir.
    Müsabakanın başlangıcında, devamında ve sonrasında herhangi bir kişiye tükürenlere en az üç müsabakadan men cezası verilir.

    Volkan'ın cezasıyla açıklanan başka bir ceza;

    CİZRESPOR Kulübü oyuncusu İRFAN YAZICI'nın 02.03.2008 tarihinde oynanan CİZRESPOR-MEZİTLİSPOR TFF 3. Lig 1. Grup futbol müsabakasında rakibine yönelik kural dışı hareketi nedeniyle takdiren 3 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına,


    Dikkatinizi çekerim oyun içinde ki müdahelede 3 maç ağır saldırıda ise göstermelik 6 sonra indirilen bir ceza ve 4 maç. Birşeyleri karşılaştırma yeteneği olan herkes aradaki farkı anlayabilir.

    Larsson adama yumruk attı diye adam dövmeden yargılanma noktasına geldi. Bizde ise geçiştirmece var.

    En tartışılacak kısım neresi biliyormusunuz. İsterseniz ceza 1 maça indirilsin ama mantığa uygun olsun. Tahrik sonucu olursa ceza indiriliyor. Peki tahrik edene niye ceza yok.

    Kısaca birbirine çelişkili maddeler ve bu maddelerin alakasızca kılıfına uydurulup kullanılması, bildiğiniz gibi bu cezalar verilirken ben 10 maç diyorum kabul edenler etmeyenler mantığıyla yapılmıyor. Neyse ben Fenerli olsaydım az ceza gelmesine sevindim ama ucuz kurtuldu derdim. Yahu bu adam ne yaptıda 4 aldı diyenlerde vardır eminim.
    Last edited by DisCo : 07.Mart.2008 at 02:00 Reason: Daha somut inandırıcı bilgiler eklendi.

  12. #12
    Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    8,046

    Default

    Türkiyedeki cezaların Avrupa normlarına ulaşması gerekiyor bu ceza ilk adım gibi görünüyor

  13. #13
    Nesil
    2006
    Yer
    Ordu
    Yaş
    37
    Mesajlar
    5,530

    Default

    Batuhan ceza zaten 6 maçtan 4 maça inmiş..Birde 4 maçtan 3 maça inerse skandal olur..Benim düsüncem bu

  14. #14
    Nesil
    2006
    Yaş
    35
    Mesajlar
    6,844

    Default

    Tamam ya ben kafi bir ceza değil diyorum. Daha fazla alınması gerekirdi; ama gerçek şu Volkan bu ceza tam yerinde oldu. Bu kadar gündemde iken kahraman ilan edilmiş iken tam tamına bir ay boyunca oynayamıyacak. İsmi unutulacak ve belki Serdar iyi performansı ile Volkan'ı yedek bırakacak bu açıdan Volkan için fazla bile.

    Emrah merak etme iner. Tahkim bilindiği gibi yeniden inceliyeceğine gelen herşeyi indiriyor...

  15. #15
    Nesil
    2007
    Yer
    İzmir
    Mesajlar
    2,587

    Default

    Normal, beklenen bir ceza.. Fenerbahçe'yi etkiler mi ileride görücez..

  16. #16
    Nesil
    2007
    Yer
    Finlandiya'dan selamlar
    Yaş
    32
    Mesajlar
    2,779

    Default

    Yine Fenerin bali iste, normalde 6-10 maclik ceza gelmesi gerekirdi(2 kere tekme atti, ama birtek 1 deydi.)

  17. #17
    Nesil
    2007
    Yer
    CORLU
    Mesajlar
    590

    Default

    4 maçlık cezayı az bulan arkadaşlara bi şey sormak istiyorum.. 4 maçlık ceza hangi durumlarda verilmeli sizce peki ? "Oww 4 çok az en az 5 olması lazım" felan çok komik geldi de

  18. #18

    Default

    Lincoln zaten küfür etmiş hatta Barış demiş annesine bişey demedi diye ağzından kaçırmış.. H.Ünsal yayında söyledi küfür sonucu yapılan hareketler 4 maç yeterli bence abartmayın o kadar da...

  19. #19
    Nesil
    2006
    Yer
    Pekin
    Yaş
    34
    Mesajlar
    12,340

    Default

    4 maç çokta kötü bir karar değil ama 3'e indirilirse o zaman işler değişir.Zaten Tsl'de Volkan'ın yerine doldurur Serdar ama Avrupa'da ne olur bilemiyorum.Volkan'a göre daha tecrübesiz Serdar'mı yoksa soğumuş bir Volkan mı? Görecez..
    So what?
    Saike

  20. #20
    Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul
    Mesajlar
    8,046

    Default

    Quote Originally Posted by GeNç KaRTaL View Post
    4 maç çokta kötü bir karar değil ama 3'e indirilirse o zaman işler değişir.Zaten Tsl'de Volkan'ın yerine doldurur Serdar ama Avrupa'da ne olur bilemiyorum.Volkan'a göre daha tecrübesiz Serdar'mı yoksa soğumuş bir Volkan mı? Görecez..
    Volkan'ın cezası ile Avrupa maçlarını ne alakası var ki ?

  21. #21
    Nesil
    2006
    Yer
    Pekin
    Yaş
    34
    Mesajlar
    12,340

    Default

    Quote Originally Posted by Fernando Gago View Post
    Volkan'ın cezası ile Avrupa maçlarını ne alakası var ki ?
    Ligde oynamayacağı için Avrupa kupalarında maç eksiği olarak çıkacak.O açıdan söyledim.
    So what?
    Saike

  22. #22

    Default

    Hakketmişti zaten bence 4 az.

  23. #23
    Nesil
    2006
    Yer
    İzmir
    Yaş
    36
    Mesajlar
    3,078

    Default

    4 yeterli bir karar bence...

Mesaj Yetkileri

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •