1 ile 23 arası toplam 23 sonuç

Konu: Volkan'ın Cezası Belli Oldu !

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by DisCo View Post
    Komik bir ceza gelmiş. Zaten direk kırmızı görene 1 maç ceza geliyor. Bundan sonra şunu anladık. Kırmızı gören karşıdakine istediğini yapsın. 2 maç fazla alırsın ama en azından içinde kalmaz.

Ayrıca şu anlayışı bırakalım. Tahrik oldu. Volkan'ın o hareketleri üzerine seyirci sahaya girseydi. Olay çıksaydı. ASY 4 maç kapatılsaydı. Ceza tam yerinde geldi. Tahrik vardı diyecekmiydiniz.

Cezanın anlamı caydırıcı olmasıdır. Bu verilen ceza caydırıcımıdır derseniz ben daha da teşvik edicidir derim. Tarafsız bakan herkes ne dediğimi anlayacaktır. Kartı gör adama dal.

Seyirci zar zor dönen maça rağmen, saha içinde yaşananlara rağmen birşey yapmadı. Lugano'ya atılan şeyler vardı. Bu tarz şeyler her yerde oluyor. Neyse Allah'tan sahamız kapanmamış.
    4 maç ceza teşvik edici diyorsun daha hangi tarafsızlıktan söz ediyoruz ? yani 5 maç olunca caydırıcı 4 maç olunca teşvik edici mi oluyor ? Yoksa Volkan'ın lisansının iptal mi olmasını istiyordun ?

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Quote Originally Posted by Fernando Gago View Post
    4 maç ceza teşvik edici diyorsun daha hangi tarafsızlıktan söz ediyoruz ? yani 5 maç olunca caydırıcı 4 maç olunca teşvik edici mi oluyor ? Yoksa Volkan'ın lisansının iptal mi olmasını istiyordun ?
    Ben 4 maç 5 maç diye birşey belirtmedim. Bununla beraber 4 teşvik edici 5 değildir diye birşey de söylemedim. Genele söylemişsin diye bakıyorum ancak direk "diyorsun, ediyorsun, istiyordun" diye cümlelerini bitirince ve benden alıntı yapınca bana söylediğini gördüm.

FENERBAHÇESPOR Kulübü sporcusu VOLKAN DEMİREL'in 27.02.2008 tarihinde oynanan GALATASARAY - FENERBAHÇE Fortis Türkiye Kupası futbol müsabakasında rakibine yönelik ağır saldırısı nedeniyle FDT'nin 26. maddesi uyarınca 6 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına, anılan sporcunun eylemini tahrik altında gerçekleştirdiği dikkate alınarak eylemine FDT'nin 42. maddesinin uygulanması suretiyle netice itibariyle takdiren 4 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına

cezanın açıklanışı yukardaki gibidir.

26. madde: Ağır Saldırı

Federasyon mensuplarına, hakemlere, sporculara, yöneticilere veya diğer kişilere ağır saldırıda bulunanlar müsabakalardan men veya hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır.
    Ağır saldırıda bulunan sporcular ve diğer kişilere beş veya üstünde, bu saldırıların Federasyon mensuplarına, hakemlere veya diğer müsabaka görevlilerine yapılması halinde on veya üstünde müsabakadan men veya belirli süreli hak mahrumiyeti cezası verilir.
    Kuruluşların başkan ve yöneticilerinin bu madde kapsamındaki fiilleri işlemeleri halinde hak mahrumiyeti cezası ile birlikte 10.000.-YTL ile 200.000.-YTL arası para cezası verilir.

42. madde: Tahrik

Fiilin tahrik sonucu işlendiği anlaşıldığı hallerde tayin olunan ceza üçte ikisine kadar indirilir.

Şimdi kurallara baktığımızda uygulanışı açısından bir problem olmadığını görüyoruz. Ama kurallarda bir problem var.

Gidip hakemi döversen 10 maç, futbolcuya yaparsan 5 maç burada cezayı verme sebebi kime yapıldığına mı bakıyor yoksa yapılan eyleme göre mi veriliyor.

Oyun kuralları dışında bir oyuncuya müdahaleniz olursa 3 maç ceza alıyorsunuz.

25. madde: Kural dışı hareketler

Müsabaka kurallarına aykırı olarak sert ve ciddi faul yapan, fiili müdahalede, fiili saldırıda veya şiddetli harekette bulunan sporcular ile diğer kişiler müsabakalardan men veya hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır.
    Sert ve ciddi faul yapan veya fiili müdahalede bulunan sporculara iki veya üstünde, şiddetli hareket veya fiili saldırıda bulunan sporcular ile diğer kişilere üç veya üstünde müsabakadan men veya belirli süreli hak mahrumiyeti cezası verilir.
    Müsabakanın başlangıcında, devamında ve sonrasında herhangi bir kişiye tükürenlere en az üç müsabakadan men cezası verilir.

Volkan'ın cezasıyla açıklanan başka bir ceza;

CİZRESPOR Kulübü oyuncusu İRFAN YAZICI'nın 02.03.2008 tarihinde oynanan CİZRESPOR-MEZİTLİSPOR TFF 3. Lig 1. Grup futbol müsabakasında rakibine yönelik kural dışı hareketi nedeniyle takdiren 3 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına,

Dikkatinizi çekerim oyun içinde ki müdahelede 3 maç ağır saldırıda ise göstermelik 6 sonra indirilen bir ceza ve 4 maç. Birşeyleri karşılaştırma yeteneği olan herkes aradaki farkı anlayabilir.

Larsson adama yumruk attı diye adam dövmeden yargılanma noktasına geldi. Bizde ise geçiştirmece var.

En tartışılacak kısım neresi biliyormusunuz. İsterseniz ceza 1 maça indirilsin ama mantığa uygun olsun. Tahrik sonucu olursa ceza indiriliyor. Peki tahrik edene niye ceza yok.

Kısaca birbirine çelişkili maddeler ve bu maddelerin alakasızca kılıfına uydurulup kullanılması, bildiğiniz gibi bu cezalar verilirken ben 10 maç diyorum kabul edenler etmeyenler mantığıyla yapılmıyor. Neyse ben Fenerli olsaydım az ceza gelmesine sevindim ama ucuz kurtuldu derdim. Yahu bu adam ne yaptıda 4 aldı diyenlerde vardır eminim.
    Last edited by DisCo : 07.Mart.2008 at 02:00 Reason: Daha somut inandırıcı bilgiler eklendi.

Mesaj Yetkileri