Merhaba ;
Fm 09 'da , Valencia takımı ile
2008-2009 sezonuna bol transfer , bol kiralık oyuncu ve bol hazırlık maçı ile başladım. kadro sayım oldukça fazlaydı.
25 oyuncu seçiminin dışında kalan yaklaşık aynı sayı kadar kadro dışı kalan ve tüm sezon sizin maçlarınızı izlemek durumunda olan oyuncular vardı.
Haliyle takımda
mutsuzluk ve kadroya girme konusunda
umutsuzluk hakimdi.
peş peşe mağlubiyetler almak beni çığrından çıkarıyor ve durumu futbolcularıma yansıtıyordum.Yenildiğimiz maçlarda
takıma bağırıyor , yaptığım taktikler , saatlerce uğraştığım ayarlar mutlu günlerin habercisi olan galibiyetleri getirmiyordu.
Bunun yanında yönetim ve taraftarlar da bu durumdan şikayetçi olsa gerek , klüpte sevimsiz biri olarak anılmaya başlamıştım.
7'nin üzerinde futbolcu ortalaması yoktu.
Bunun üzerine yenilenmeye ihtiyaç olduğunu düşünüp sezon sonunda
revizyona gideceğimin sinyallerini vermeye başlamıştım.Bir süre sonra , sezon bitiminde eski koçlara v
eda partisi düzenleyerek yerine yenilerini getirttim.Formsuz olan , gitmek isteyen oyuncularımın gözlerinin yaşına bakmadan gönderdim.Belirli bir potansiyele sahip ancak ilk 11'de yer bulamayacak oyuncularımı da kiraya verdim.Transfer geliri ile sağlam oyuncu alımı yaptım.Ligin ilk maçı Barcelona'ya
1-0 yenildim.Ancak buna rağmen takımdaki oyuncularıma kızmadım ve deplasmanda olur öyle şeyler dedim , hatta iyi oynayanları övdüm.
Şampiyonlar ligi elemesinde
4-0 gibi farklı bir galibiyet ile lige kaldık..Ligde ara sıra beraberlikler olsa da , geçen sene hiç yaşamadığım rahat galibiyetlerin tadını çıkarıyorum.
Bu yazı dizisinde sizlere
squad harmony önemini anlatmaya çalıştım.
ilk resim eski hali , alttaki yeni halidir..