Fransa Lig Kupası yarı finalinde Bordeaux ile oynanan maça ilk 11'de sahaya çıkan Sırp futbolcu Mateja Kezman, 2 mutlak gol pozisyonunu harcadıktan sonra kenara alınırken, formasını yere fırlatarak Paris'te büyük tepki topladı.
Mücadelenin ilk yarısında kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda takımına gol sevinci yaşatamayan eski Fenerbahçe'li futbolcu, 57. dakikada ise altı pas içinde yine mutlak gollük pozisyonda kaleyi bulamayarak maçın kader adamı oldu.
64. dakikada ise Paris St Germain teknik direktörü Paul Le Guen, Sırp futbolcuyu kenara alıp yerine Pancrate'yi oyuna sokarken, oyundan çıkarken formasını yere fırlatan Kezman, Parc des Princes Stadı'nın dolduran taraftarların yoğun protestosuna maruz kaldı.
30 yaşındaki futbolcu, mücadele sonrası kulübün resmi internet sayfasına yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Taraftarlardan, teknik direktörden ve takım arkadaşlarımdan özür dilemek istiyorum. Hata yaptım. Güçlü karaktere sahip bir kişi olarak, futbol kariyerimin en zor zamanlarını geçiriyorum.
Herkes şunu bilmeli ki; bu hareketim kulübe, taraftarlara veya formaya değildi. Bu tamamen kendime olanm kızgınlığımdan dolayı verdiğim bir tepkiydi. Bu tip gol fırsatlarını kaçırmak ve taraftarların bu şekilde tepkisini toplamak alışık olduğum birşey değil. Biliyorum şu an bazı kişiler için beni anlamak zor ancak tamamen kalbimden konuşuyorum.
Kendimi kulübe ispatlamak için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Buraya hedeflerle, büyük bir kariyere sahip büyük bir oyuncu olarak geldim ve taraftarların gerçek Kezman'ın sadece yüzde 10'unu görebilmiş olması da beni üzüyor.
Ancak bu sadece benim hatam değil. Hayatta başka şeyler de var ve bunların hepsi önünüze çıktığında bu tip tepkiler verebiliyorsunuz. Bu kulüpte hala başarılı olacağıma inanıyorum çünkü güçlü karaktere sahip bir kişiyim."

Kaynak : MaçkoLik