Fenerbahçe Cumhuriyeti
Galatasaray bizi yenecekzor olcak ama bunu yapacaklar .
Bu maçın berabere biteceğini düşünüyorum. Hem Galatasaray yeni teknik direktörüyle kendi sahasındaki ilk maçta kazanmak isteyecektir, hem de Trabzonspor şampiyonluk yolunda puan kaybetmemek için oynayacaktır. 1-1 ya da 2-2'lik bir beraberlik tahminim.
Trabzonspor çok rahat bir galibiyet alacakdır.Maçtan sonra vay be falan diyebiliriz ne kadar rahat çıktılar TT Arena'dan diye.Ama futbol sonuçta süprizlere açık çok zor da olsa Galatasaray belki puan çıkarabilir.
20 Ocak 1989 - Onların formaları vardı , Taraftarları için terlettikleri.
Maç seyircisiz diye biliyorum, bizim adımıza tek artı bu olabilir. Çünkü taraftarlar bu saatten sonra takıma ancak zarar verir. Her açıdan berbat bir sezon geçiriyoruz, futbolcular da bitse de gitsek kafasında haliyle hedefi olan Trabzonspor takımından puan almak zor bence. Yalnız şöyle de bir etken var, 1-2 gün içinde gazetelerde, internette hafiften imalar, propogandalar başlar, Galatasaray maçı verecek manasına gelen. Tabii bu bunları yapanlar futbolun 3 ihtimalli oyun olduğunu da unutacak, 3-4 yıl önce aynı senaryo olduğunda Galatasaray'ın Trabzonspor'u yendiğini de unutacak ve bunu bilinçli yapacak. Çünkü aslında onlarda çok iyi biliyor bizim maç satmayacağımızı, amaçları belli; Galatasaray'ı motive etmek. Bu faktör işin rengi değiştirebilir, umarım güzel bir maç olur.
Last edited by uAburak89 : 06.Nisan.2011 at 22:32 Reason: İmla.
Sağ kanatta önlü arkalı Serkan-Burak ikilisinin durumu kesinleşinceye kadar bu maça yorum yapılmaz
Şunu açıkça söyliyeyim: Öyle veya böyle 5 yaşından beri bir taraftar olarak Türk futbolunun içindeyim. Yani tam 30 yıldır... Bugüne kadar Fenerbahçe ve Galatasaray hakında neler ve neler söylenmedi. Maç satın alıyorlar, hakem ayarlıyorlar, rakip futbolcuların kafasına giriyor ve transfer vaatleriyle aldatıyorlar, daha neler ve neler... Ama bu iki kulüp hakkında söylenmeyen bir tek şey vardır: "Maç satıyorlar, bilerek yeniliyorlar." Onları herkesten farklı kılan budur; onlar sadece kazanmak için sahaya çıkar, onlar başkaları için değil, kendileri için oynar. Bu duruş nedeniyle belki biraz fazla bencil ve zaman zaman antipatik olurlar ama büyüklüklerinin bir nedeni de bu kibirleridir. Bu sebeple birisinin adı Fenerbahçe, diğerinin adı Galatasaray'dır.
Galatasaray'ın bu haliyle Trabzon'u yenmesi çok zor... Muhtemelen kaybedeceklerdir. Ama asla ve asla bilerek kaybettiklerini düşünmem ve düşünmek cinayettir. Buna yemin ederim. (Belki Galatasaray taraftarına kalsa yenilmek ister ama Galatasaray gelenekleri, o ünlü teamüller buna müsade etmez.)
Galatasaray en kötü dönemindede olsa sahaya galibiyet için çıkmalıdır.Taraftar ne kadar umutsuz olursa olsun maçtan önce bu maçı kazanacağız demelidir.Galatasaraylılık budur.Kazanacağız.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Sizin gibi düşünen insanların sayısının artması gerek. Taraftarın bir kısmının yenilmeyi istemesi doğru daha bugün berberde Fener olmasında kim olursa olsun diyenler vardı. Bu da onların düşüncesi yapacak bir şey yok, benim gibi biz olamadıktan sonra kimin olduğunun önemi yok düşüncesinde olanlar da var nihayetinde. Ama ne oyuncular ne de kulübü yönetenler yenilme hesapları yapmazlar.
Bir de antu gibi düşünenler var, ben 1-2 gün sonra bekliyordum ama başlamışlar bile seviyesizliklerine. Gerçi pek bir şey beklememek lazım, rakip takım oyuncu aldığı zaman hayırsız olsun bacağı kırılsın yazılarının havada uçuştuğu bir yer..
Trabzonspor'da son haftalarda hep 1 farkla kazanıyor açıkcası berabere bitebilecek bir karşılaşma gibi gözüküyor ama kadro kalitesi ile Trabzonspor 1 adım önümüzde...
antunun sacmaligindan sonra bu mac yenilip Trabzon'un olabilecek sampiyonluguna katkimiz olmasini istiyorum.
Keşke seyirci olsaydı ya.
O bahsettiğiniz forum İbrahim Kutluay ve Çetin Yılmaz gibi Fenerbahçe efsanelerini hedef tahtasına oturtacak kadar Fenerbahçe tarihine ve sembollerine yabancı, Fenerbahçeyi Aziz Yıldırım'la başlatıp, Aziz Yıldırım'la bitiren ve tamamen sahibinin sesi markalı bir forumdur ve elden geldiğince uzak durulmasını tavsiye ederim. Biz "halkın Feneri" diye yıllardır bas bas bağırırken ve "Fenerbahçe halktır" diye haykırırken, zamanında Rıza Çalımbay'a o iğrenç ve halk düşmanı pankratı açanlar bilerek veya bilmeyerek bu profilin tornasından çıkmadır.
Not: Diana yönetim tarafından ortada bırakılıp Angel gelince "kral öldü, yaşasın yeni kral" başlığı açtıklarını da hayretle gördüm. Hakkını yemeyelim; WADA'ya imza kampanyası başlatmak gibi faydalı işleride oldu.
Elbette doğru yaptıkları şeylerde olacaktır, genelde girişlerine bakarım ben sadece, bir ara ziyaretçi olarak bakıyordum gerçekten düzgün yorumlarda yapanlar var, elbette orası bir taraftar forumu oradakilere herşey sarı-lacivert objektif olmaları gerekmez ama bazı yazılanlar gerçekten insanlık dışı. Sizin bahsettiğiniz faydalı şeyleri de içlerindeki düzgün insanlar yapıyordur muhtemelen.
Bir de biraz tutarsızlar, ligin ilk yarısında Aykut Kocaman da hedef alınmıştı diye hatırlıyorum basına da yansımıştı bu, yapamıyorsan git gibi bir şeydi. Şimdi ses çıkmıyordur, hele ki Fenerbahçe şampiyon olursa hiç ses çıkmaz. Gerçi bu durum genel olarak bütün taraftar forumlarında var, ülkemizde her şey günlük sonuçta.
Kulüp doktoruna saldırı olmuş.Bizim ne zaman kausumuz eksik oldu ki arkadaş.
Niye bilmiyorum ama bu hafta Galatasarayın puan veya puanlar alacağını düşünüyorum. En büyük avantajları maçın seyircisiz oynanması. Yani bunu söylememin nedeni olası bir yenik duruma düştüklerinde çok büyük protestolara maruz kalıp tamamen demoralize olmalarıdır. Hani bi Fenerli olarak değil bir sporsever olarak böyle düşünüyorum. Az bir direnç gösterseler biraz diş gösterseler Trabzona eminimki puan alacaklardır ama tabiki bu benim isteğimle değil futbolcuların kafasıyla alakalı birşey. Birçoğumuzun bildiği gibi bu büyüklükteki bir ekibin forması çıkıp oynasa dahi en az bir puan alır. Şu durumda favori kesinlikle Trabzon ama içimden bir ses Galatasaray bu maçtan puan alacak diyor.
Çok dağınığız, kaybederiz.
galatasaray puan alacaktır inanıyorum...
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
G.Saray'ın şu formuyla Trabzon un karşısında durabileceğini sanmıyorum. Trabzon rahat alır.
Trabzon rahat alacaktır bu maçı
Bir tokat da Trabzon vurur, tam olur.
bizim maçımızın durumu için Fenerbahçenin durumu önemli, eğer Fenerbahçe puan kaybederse biz biraz yenilmemek için oynarız, bakalım, herkes Trabzonspor galibiyetinden emin gibi ama ben kazanma ihtimalimizi öyle çok yükseklerde görmüyorum.
ilk yarıda Galatasaray maçını kazanarak şampiyonluk yarışında biz en önemli adayız demiştik, umarım bu maçı da alır son dönemece de iddaamızı artırarak gireriz. Burak oynayacak ama Serkan Balcının durumu belirsiz hala.
TT Arena Cehennemliğini bırakıp cennetliğe dönmemiştir umarım, mekan oynatsın birşeyler olsun...![]()
Maçın ilk yarısını Galatasaray önde bitirir maç nasıl biter bimiyorum.
Maçlar 85 dk olsa 21.Haftadan 27.Haftaya kadar TS 11 puan kaybedecekti ama...
Onun için aynı senaryoyu izlememiz muhtemel...
bkz.
21.Hafta Sivas-TS 2-2 (dk 85 2-3)
22.Hafta Manisa-TS 1-1 (dk 86 1-2)
23.Hafta TS-Kayseri 2-3 (dk 88 3-3)
24.Hafta BJK-TS 1-1 (dk 88 1-2)
26.Hafta G.Birliği-TS 1-1 (dk 90 1-2)
...
Demekki ne kadar fizik kalitesi yüksek bir takımız ki son dakikalarda da olsa maçı alıyoruz.Maçı son dakikalarda alamaız puan kaybedeceğimiz anlamına gelmez.O maçlarda daha önceden de öne geçme şanslarını yakaldık ama beceriksizlikle golü yapamadık.Ama son dakikalara sağlam girerem kalitemizi gösterdik.
maç 90 dakika ve golü ne zaman bulursan kazanırsın, iyi oyna oynama mühim değil, sızlanmanın alemi yok, biz şanslı değil cömettik, Misal manisa maçında 25 üzeri şut çektik anca 88 de gol geldi, 6 şut çekip 3 gol atıp kolayca yenmek bizim de işimize gelir ama olmuyor malesef, oyun karakterimiz böyle. birde herkes kazandıklarımızı sorgular bizim, aldığımız puanlar, hakemler, gol dakikaları vs. vs. kimse aleyhimize olanları irdelemez. o yüzden pek kafaya takmayın bunları.
Eray EROLLU / AHT
Galatasaray'ın taraftar grubu UltrAslan'ın 10 kadar üyesi, Türk Telekom Arena'da hafta sonu oynanacak seyircisiz maçta Trabzonspor'u destekleyeceklerini açıkladı. Seyircisiz karşılaşmada stadın çevresinde olacaklarını belirten taraftarlar, "15 mağlubiyet tüm taraftarı sevince boğar. Ezeli rakibimiz Fenerbahçe'nin şampiyonluğu bizi puan cetvelindeki durumumuzdan daha fazla yaralar. Tüm Fenerliler bu hafta Galatasaray'ı destekleyecek. Önümüzdeki hafta da Bursaspor'u" dedi.
Görüntü vermeyerek isimlerinin açıklanmasını istemeyen taraftarlar, "Görüntümüzü alırsan önümüzdeki sezonlar da futbolcular karşısında küçük düşeriz. Olası bir mağlubiyette futbolcular "2011 yılında Trabzon'a yenilmemiz için baskı yapmıştınız" derlerse diyecek kelime bulamayız. Futbolcular özellikle de Arda taraftarla barışmak istiyorsa sahaya çıkmasın. Zaten bu sezon oynadığı karşılaşma sayısı bir elin parmaklarını geçmez" dedi.
Küme düşme potasının en üst sırasındaki Bucaspor ile aralarında 12 puan fark olduğunun hatırlatılması üzerine bazı taraftarlar şunları söyledi: "Futbolcular gelip geçici ama biz kalıcıyız. Küme düşmemiz imkansız. Sezonu 15. ya da 10. bitirmemiz arasında büyük fark yok."
Şampiyonluk için Trabzonspor'u desteklediğini açıklayan Harry Kewell'ın kalplerini bir kez daha fethettiğini belirten taraftarlar "Bizi yenmeyen takım kalmadı. Trabzon da yense bir şey kaybetmeyiz. 2003-2004 sezonunun 33. haftasında deplasmanda Trabzon'u 4-2 yenerek Fenerbahçe'nin 4 puan farkla şampiyon olmasını biz sağlamıştık. Trabzonspor ise 2. olabilmişti. Biz bu karşılaşmayı da unutmuyoruz" dedi.
Herkes böyle düşünmüyordur ama böyle düşünen adamlar oldukça neden arada bir isyan edip
Biz tek siz hepiniz dediğimizi belki biraz açıklar
Allahım sen akıl fikir ver.
Zapata, -Serkan, Gökhan Zan, Servet, Balta-, -M.sarp, Baris, Ayhan-, -Stancu,Aydin, Kewel- ilk 11'yle cikmaliyiz.