Galatasaray'da 2000 yılı UEFA Kupası'nın kazanılması verilen bir yemekle kutlandı. Harbiye Borsa Restaurant'ta gerçekleştirilen yemeğe, UEFA Kupası'nın kazanıldığı dönemin Galatasaray Kulübü'nün başkanı olan Faruk Süren, dönemin yönetim kurulu üyeleri ve Teknik Direktör Fatih Terim katıldı. Yemekte ayrıca, Galatasaray'ın mevcut yönetim kurulundan yalnızca Celal Gürcan'ın yer alması dikkat çekti.
Kulübü'nün eski başkanı olan Faruk Süren, o günleri tekrar hatırlamanın kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.Özhan Canaydın'ı başarılı olmak için elinden geleni yaptığını ifade eden Süren, "Bence yönetimdekiler biz kavramını fazla ortaya çıkarmadığı için istediği hedeflere varamadığını düşünüyorum" dedi.
Süren ayrıca, Galatasaraylı taraftarların, Fenerbahçe'yi şampiyon oldukları için centilmence alkışlamalarını istediğini vurguladı.
Eric Gerets ile ilgili olarak, "Bu kadar durumu tartışılan bir teknik direktörün fazla verim verebileceğini düşünmüyorum. Defalarca gitti gelecek söylemlerinin olması doğru değil. Başarılı olup olması önemli değil. Bence bayarı sadece teknik adama mal edilemez, başarı bütün olarak gelir" şeklinde konuştu.
Galatasaray Kulübü eski başkanı Mehmet Cansun ise, hersene bu kutlamayı büyük bir mutlulukla yaptıklarını dile getirdi.
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, o dönemde UEFA Kupası'nın kazanılması ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Hiçbir ciddi bir başarı tesadüf değildir. Hiç yenilmeden alınan önemli bir başarıdır. UEFA Kupası yolunda çok kişinin emeği vardır. Sadece alın teri değil, akıl teride vardır. Bu yüzden bu önemli kupaları herkesin kazanmasını isterim."17.05.2007
Kaynak : DHA