Sayfa 1 / 3 123 SonSon
1 ile 30 arası toplam 75 sonuç

Konu: Cristoph Daum..

Hybrid View

Default Cristoph Daum..

Kimilerine göre kokainman kimilerine göre futboldan anlamayan biri!!! ve kimilerine göre ise dahi.. Gerçekten Türkiye'de belkide en çok tartışılan isimlerin başında gelen Daum bu sezon üçüncü şampiyonluğuna ilerlemesine rağmen hala eleştirilerden kurtulamıyor. Bunun tabiki en büyük nedeni Beklenen avrupada ki başarının gelmeyişi.
    Bence Cristoph Daum gerçekten çok iyi bir antrenör.. Fenerbahçe'de beğenilen bir tane teknik adam hatırlamayan ben -Löw, Hiddink ,Zeman ,Parreira, M.Denizli vs.. vs.. - Daum'unda bu kadar eleştirilmesini garipsemiyorum. Saydığım teknik adamların başarıları ise zaten ortada. Garip olan şey bu teknik adamların görev aldıkları süreler boyunca hep yerden yere vurulmaları.. Parreira'yı ağır futboluyla eleştirenler, Zeman'ı 4-3-3 oynattığı için eleştirenler ama hep eleştirenler.. Şimdi de Daum yerden yere vuruluyor.
    Fenerbahçe'ye geldiğinde ilk açıklamalarından biri duran toplardı.. -Duran toplarda bütün oyuncularım gol atmaya çalışıyor. Oysa golü bir kişi atar, diğerleri buna yardımcı olur- demişti. Şimdi Fenerbahçe'yi duran toplarda nasıl etkili hale getirdiği zaten ortada.. Tabi bazı insanlar bunda Daum'un katkısı olmadığını tamamen Alex'in kişisel becerisinin etkili olduğunu söyleyecektir. Tabi ki Alex'in bu konuda yetenekli olduğunu inkar etmiyorum. Ama örnek vermek gerekirse Tigana'nın gelişiyle Beşiktaş'ın duran toplarda daha etkili hale gelmesini gözler önüne serebiliriz. O yüzden duran topları kullanan oyuncular kadar Bu konuda çalışma yapmakta önemli..
    Ayrı bir konuda Daum'un oyuncuları oynattığı mevkiler.. Öncelikle Serkan Balcı'dan başlamak istiyorum. Fenerbahçe'ye ilk geldiğinde herkes Fenerbahçe'nin orta alanda savaşçı bir oyuncu kazandığını düşünmüştü.. Ama Daum Serkan'dan bir sağbek çıkardı. Eskiden hamle zamanlaması olmayan, her hareketi sarı kartlık olan ve kırmızı kart görme ihtimali çok yüksek olan Serkan artık çok daha dengeli.. Başka bir oyuncu da Ümit Özat.. Fenerbahçe'ye ilk transfer edildiğinde gerçekten çok düşünmüştüm Fenerbahçe'de oynayabilir mi diye? Ama o -Açıkcası sevmediğim- o Ümit Özat beni çok yanılttı. Her geçen gün futbolunun üstüne birşeyler koyan Ümit -bu sene düşüş yaşadığını kabul etsemde- artık takımı içinde çok önemli bir oyuncu.. Herkes yaptığı ortaları eleştirirken o ona verilen görevi -beklerin görevi öncelikle savunma yapmaktır.- en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Evet her ortasının mükemmel olduğunu söyleyemeyiz ama bence bir solbek için maç içersinde gereğinden fazla çıkış yapıp oyuna katkıda bulunuyor..
    Tabi ki Daum'unda her teknik adam gibi bir çok hatası var. Ama bence Fenerbahçe için gerçekten çok önemli bir teknik adam. Daum'un gitmesini isteyenler de tabiki çoğunlukta.. Ama ben Fenerbahçe'nin başına Capello'nun da gelse bir anda başarıya ulaşılamayacağını düşünüyorum.
    Bu arada Anelka Daum hakkında bugünlerdeki bir röportajında şöyle söyledi..
    " O, gittiği her takımda başarılı oluyor. Belirli bir sistemi var. Bundan asla vazgeçmiyor. İnandığı oyuncuya kötü de oynasa, sürekli şans verebiliyor....
    Christoph Daum’un ilacı başarı. Daum, kendini futbola adamış bir insan. Futbol ile yatıp, futbol ile uyanıyor. Hangi takım ile oynarsak oynayalım, aynı ciddiyet ve disiplin içinde taktiğini veriyor. Bu da bizim sahada iyi motive olmamızı sağlıyor. "
    Tabi ki Daum'u beğenmeyenlere de saygı duyuyorum. Ama Daum'u eleştirirken -futboldan anlamıyor- yerine -oynattğı oyun beni tatmin etmiyor- demek daha hoş olacaktır. Çünkü eminim o birçoklarımızdan daha iyi biliyor bu işi..
    Saygılarımla...

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Bence Daum başarılı ama bu gözden kaçıyor.Sistemi ise sadece yerel liglerde geçerli.Şampiyonlar liginde veya uefa da değil..
    dar ağacında olsak bile son sözümüz FENERBAHÇE !

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

asıl daum başarısız diyen adamlar futbol dan anlamıyo demektir. bazı insanların kafasın da şöyle bi düşünce war "o kadar yıldız futbolcuyla bu kadar kötü futbol oynatılamaz." bunu söleyenlere ben real madrid i hatırlatmak istiyorum. o kadar yıldız futbolcuyla başa çıkmak kolay değil herkes bilsin

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Quote Originally Posted by FenerBahceLi
    asıl daum başarısız diyen adamlar futbol dan anlamıyo demektir. bazı insanların kafasın da şöyle bi düşünce war "o kadar yıldız futbolcuyla bu kadar kötü futbol oynatılamaz." bunu söleyenlere ben real madrid i hatırlatmak istiyorum. o kadar yıldız futbolcuyla başa çıkmak kolay değil herkes bilsin
    Haklı olabilirsin ama unutmayalım Real madris zamanında yakışıklı değil diye ronaldinhoyu zenci diye eto yu almamıştı ya da göndermişti.Real madridte değişik işler dönüyor.Daum bir dahi değil tamam kabul ediyorum Kendi takımımı 3. şampiyonluğa taşıyor yavaş yavaş ama bence bunların hiçbiri avrupada ki başarısızlığa mazaret değil.Bu takımdan gidicek çok isim var...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

bak burda ben sana katılıyorum zaten benim beklentimde avrupa da ama geçen yıl yani bu yıl fena top oynamadık sadece şansımız yok tu mesela milan maçı mesela schalke maçı kadıköydeki ve 9 kişi kaldığımız maçyanımızda şans olsaydı sonuç daha değişik olabilirdi die düşünüyorum

Nesil
    2003
    Yer
    Yedi Tepeli Şehir

Daum bu kadroyla Avrupa'da başarılı olamıyorsa, GS ile arasında 4 puan fark varsa, ben ona başarılı diyemem özür dilerim...

Takımın potansiyelinin yarısına bile zor çıkarıyor takımı...

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul-Kadıköy / Adana

Quote Originally Posted by emirduman
    Daum bu kadroyla Avrupa'da başarılı olamıyorsa, GS ile arasında 4 puan fark varsa, ben ona başarılı diyemem özür dilerim...

Takımın potansiyelinin yarısına bile zor çıkarıyor takımı...
    Manchester'ın durumu da bizden farklı diil...Halbuki teknik direktörü ferguson..Üstelik onların olduğu grupta olsaydık en az 3. olurduk bence..
    Yani bu biraz da şans meselesi...
    Şunu da söyliyim..FB ile GS arasında 4 puan fark var diye fener kötü mü oluyo?? fener lig tarihinde rekora gidiyo...bari fener kötü deme de g.saray iyi de...çünkü arada 4 puan varsa bu fenmerin kötü olmasından diil galatasarayın hırslı oynayıp liderden kopmamasından..
    FENERBAHÇE

Hep Destek Tam Destek

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

ama bu adam 3 yıl önce yeni kuruluş bi takımı 11 puan geriden gelip şampiyon yaparsa buna ne diceksin merak etmeye başladım??

Şöyle bişeyde var yani bu kadroyla başarılı olamıyorsa diyorsunuz.Bu kadroyu kim oluşturdu.Daum ilk geldiğinde Fener'in nasıl bir kadrosu vardı,şimdi nasıl bir kadrosu var.Ayrıca Anelka,Alex,Tuncay gibi yıldızları takımda tutmak hiçte kolay değil.Transferde yönetim etkin gözükse de son söz yine Daum un yani transferdeki sorumluluk Daum'da.Teknik konulara gelince ben Daum u pek sevmem çünkü Avrupa da bir başarı yakalayamadık.Ama asıl gerçek şurda ki;yönetim avrupa da alınacak küçük başarılar yerine Türkiye ligini üst üste kazanmayı tercih ediyor.Tabi ki bunu taraftara söylemiyorlar ama tüm planların temelinde,en azından 2007'ye kadar Türkiye ligi,ve olursa da Avrupa da ufak tefek başarılar.Yani bu yüzden Daum u suçlamak bence doğru olmaz...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

....+1....

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

,,,,+10,,,,,

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

takdire şayan cevaplar gelior galiba son söz söylendi

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

sanırım fenerliler her sene avrupadan erken elenmekten memnunlar.eğer daumu 2 yıldır takımı şampiyon diye başarılı sayıyorsanız aldanıyorsunuz derim.o takımı daum değil aziz yıldırım malum metodlarla şampiyon yaptı

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul-Kadıköy / Adana

Ya kanıtlanılamicak şeyi söylemeyin allah aşkına...Aziz yıldırımın tek suçu 100 milyon dolarlık bir fener yaratmak !!! Ha deyince de başarı gelseydi.....şampiyon olmayan takım kalmazdı..
    evet biz memnunuz şuanki durumdan çünkü geleceğimiz belli içimiz rahat...gurur duyuyoruz..
    FENERBAHÇE

Hep Destek Tam Destek

söyleyecek pek bişey yok yani işi yine nerelere getirdiniz helâl olsun

Nesil
    2005
    Yer
    Evden

Ya yine FB'ye çamur atıyosunuz(malum metodlarla )Çok yazık çok...

FB kötü oynuyor diyorsunuz bu konuda Neron'un dediine katılıyorum.FB rekora gidiyo.GS ve BJK'yi deplasmanda yendi.Ama puan farkı 4.Neden?>>>Çünkü GS hırslı oynuyo ve çok iyi bir çıkış yakaladı.

Lütfen FB'ye çamur atanlar iyice düşünsün de ondan sonra diyeceğini desin!..

Saygılarımla...

Nesil
    2005
    Yer
    Republic Of Fenerbahçe

Çamur atma ne olur iste senin de olur
    O "malum metodları" madem biliyosunuz sizde yapın alla alalaa....

İlk önce bu konuyu açmamdaki amaç Cristoph Daum'u tartışmaktı.. Daum'u beğenmeyenler tabiki olacaktır.. Ama tartışma Daum'dan çok Fenerbahçe ve onun üzerine yoğunlaşmış..
    Daum'u avrupada başarısız diyenleri bir ölçüde anlayabiliyorum ama bu kadroyla yapmaması anormal diyenleride garipsiyorum.. İnter, Real Madrid gibi takımların elinde bu imkanlar hep var. Ama onlar da başarıyı sağlamıyor. Özellikle İnter'in durumu bu seneye kadar içler acısıydı, bu sene toparlanmış gözüküyorlar..
    Yani amacım takımları değil teknik direktörü tartışmaktı..
    Saygılarımla..

Nesil
    2003
    Yer
    Yedi Tepeli Şehir

Benim diyeceğim birşey yok, bu başarılı halinizle devam edin...

Bu takım neler yapabilecekken Avrupu'da en küçük bir başarısı yok, benim GS'li olarak içim buna elvermiyor ama ne yazik ki FB'li arkadaşlar takımlarının çok başarılı oldğundan emin....

Başarılarınızın devamını dilerim...

Ben katılmıyorum FB'nin başarılı olduğuna.FB süper lig için kadro yapısı olarak üstün bir takım.Daum'un takıma lig için uyguladığı güzel sistemler var.Duran toplarda diğer kulüplerin tüm zayıf noktalarını vuruyor mesela.Ama eksi yönüde çok.Yedekleri kullanmaması gibi.Bu artı eksiler yazmakla bitmez...

Ancak işin avrupa kısmında tüm suçu Daum'a atmak haksızlık olur.Avrupa için FB'nin kadrosu yetersiz.Daha iyi Türk oyuncular alması lazım.Nobre ve Luciano'nun yerine daha iyi yabancı oyuncular bulması lazım.

Bunu Daum'un süper işler yaptığı şeklinde de düşünmeyin.Çok büyük hataları oluyor zaman zaman.Kendi adıma Daum'la avrupa'da başarının geleceğine inanmıyorum.

Daum'un FB'den ayrılması çok zor görünüyor.Ondan daha iyi bir hocayı getirebilirse yönetim ancak o zaman.Şimdi piyasa'ya bakınca da Daum'dan daha iyi bir isim varmı FB'ye gelmeyi kabul edecek?Bence yok...

O yüzden ben dua ediyorum birileri yer değiştirsinde bizde bir hoca bulalım.

Seçkin arkadaşımıza bazı konularda hak vermekle beraber bazı konularda da kesinlikle katılmıyorum.. Özellikle Teknik Adam değişikliğiyle başarının gelmesine.. Bu sene Fenerbahçenin başında Capello veya Benitez olsaydı Fenerbahçe Şampiyonlar ligi Şampiyonu mu olacaktı..? Bu gerçekten o kadar kolay değil.. M.United bu sene grubundan çıkmadı.. Oyuncularımı tecrübesiz yoksa teknik direktörü mü?
    "Futbol basit bir oyundur.. Ama basit oynamak çok zordur.."

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul-Kadıköy / Adana

Fenerbahçe'yi ben başarısız görmüyorum..her ne kadar sürekli "bu kadro böyle iyi bu kadro şöyle iyi" denilse de biraz da abartı var bunun içinde..Evet Türkiye'ye göre iyi bi kadro ama avrupada E grubundan çıkacak kadar iyi bi kadro değilmiş demek ki... dolayısıyla DAUM da pek bişe yapamazdı..Ha zorlasak olmaz mıydı?? Olurdu tabii..Ama hiç bir takımdan(özellikle de çok kaliteli olmayan bir ligde oynayan takımlardan) 3 senede yoktan var olup avrupada da hemen başarı beklenmesi mümkün olamaz...Benim gönlüm rahat DAUM gitse de kalsa da Fenerbahçe belli bir seviyeye yükseldi ve daha da bu seviyeden aşağı düşmez..
    Yiğidi öldür, hakkını yeme..Dolayısıyla Fenerbahçe'yi doğal olarak şu an ki asıl hedefi olan LİG ŞAMPİYONLUKLARI yolunda rekora götüren DAUM'a kötü diyemem...
    FENERBAHÇE

Hep Destek Tam Destek

Nesil
    2003
    Yer
    The Land Of Fire

Quote Originally Posted by Neron_FB
    Fenerbahçe'yi ben başarısız görmüyorum..her ne kadar sürekli "bu kadro böyle iyi bu kadro şöyle iyi" denilse de biraz da abartı var bunun içinde..Evet Türkiye'ye göre iyi bi kadro ama avrupada E grubundan çıkacak kadar iyi bi kadro değilmiş demek ki... dolayısıyla DAUM da pek bişe yapamazdı..Ha zorlasak olmaz mıydı?? Olurdu tabii..Ama hiç bir takımdan(özellikle de çok kaliteli olmayan bir ligde oynayan takımlardan) 3 senede yoktan var olup avrupada da hemen başarı beklenmesi mümkün olamaz...Benim gönlüm rahat DAUM gitse de kalsa da Fenerbahçe belli bir seviyeye yükseldi ve daha da bu seviyeden aşağı düşmez..
    Yiğidi öldür, hakkını yeme..Dolayısıyla Fenerbahçe'yi doğal olarak şu an ki asıl hedefi olan LİG ŞAMPİYONLUKLARI yolunda rekora götüren DAUM'a kötü diyemem...
    ne yani bu kadro GS nin super kupayı aldığı kadrodan kötümü ? bence değil

Nesil
    2003
    Yer
    The Land Of Fire

bence Daum iyi ama fenerbahçenin şu anki hedefleri için yeterli değil. bu Kadro ve imkanlar ile şampiyon olmak hiç zor değil, futbolcular kendileri de oynasalar şampiyon yaparlar. şu anki amaç Avrupa da başarılı olmak.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul-Kadıköy / Adana

ama bak orda ne dedim, E grubundan çıkacak kadar yeterli değilmiş dedim..Ki bence en zor 2 gruptan da biriydi..Uefa için konuşmadım ve uefa ile Ş.ligi arasında da çok fark var...(biliosun gs uefayı alıp super kupa finali oynadı)
    Ayrıca fenerbahçe'de hala eksik var..bu bi gerçek..bunu her seferinde Daum da söylüyo hatta yönetim de eksik olmadığını düşünseydi, 100. yılda Büyük Başarı için bi YILDIZ oyuncu alıcaz demezdi..
    FENERBAHÇE

Hep Destek Tam Destek

ya zaten Türk futbolunun bugünkü durumunda değil Fenerbahçe,bence hiçbir Türk takımı Avrupa da başarılı olamaz.Gs nin 2000 deki uefa başarısı zamanındaki Türk futbolu ile şimdiki arasında dağlar kadar fark var.Yani bu sadece Fener le ilgili bişey değil,Bjk de Uefa daki gruptan çıkamadı.Gs yi ise söylemeye bile gerek yok.yani Türk futbolu biraz düzelene kadar ve yine dünya kupasındaki gibi bir jenerasyon gelene kadar bence Avrupa da başarı hayal.Çünkü yerli oyuncular yetersiz,yabancı alacaksın ona da sınır var.Nasıl başarı gelebilir ki?

en sevmediğim adam daum dur

Quote Originally Posted by cronaldo
    en sevmediğim adam daum dur
    abi bende sevmiyorum ama adamın yaptıkları ortada...

Nesil
    2005
    Yer
    Ankara

Question

Quote Originally Posted by hucar17
    abi bende sevmiyorum ama adamın yaptıkları ortada...
    Adam ne yapmış ki ??? Şahsen ben de sevmiyorum adamı ...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

konu gönül ilişkisi değil beyler konu daumun başarısı
    Quote Originally Posted by bortecine
    Adam ne yapmış ki ??? Şahsen ben de sevmiyorum adamı ...
    ne yapmadı ki 3. şampiyonluğa gidiyoruz beyler unutmayın ki Fatih terim 4. senesinde uefa şampiyonu oldu daum 4. yılında olamazsa işte o zaman başarısız olur. zaten şimdi avrupada başarı bence anormal olur fener için

Sayfa 1 / 3 123 SonSon

Mesaj Yetkileri