Sayfa 1 / 4 123 ... SonSon
1 ile 30 arası toplam 121 sonuç

Konu: Arda Turan

Hybrid View

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Default Arda Turan

Arda'nın ünü sınır tanımıyor
    G.Saray'ın Boleslav maçında dikkatleri çeken ve son dünya şampiyonu İtalya karşısında da yıldız gibi parlayan genç yeteneğin ünü şimdiden sınırları aştı bile. Birkaç aydır futbol vitrininde olmasına rağmen, son günlerin en çok takip edilen video sitesi olan youtube.com'da, neredeyse Hagi kadar görüntüye sahip olması bile onun geleceğinin ne kadar parlak olduğunun bir göstergesi aslında

Hakkında çıkan '60 dakikalık adam' eleştirilerine aldırış etmeyen Arda, yeni bir 'Hagi' olma yolunda yakasına 'maşallah'ları iliştirerek ilerliyor. Sağ kanat oyuncusu olarak bilindiği halde onu sahanın her yerinde görebilmek mümkün. Durmadan kanat değiştirerek oyuna dinamizm ve estetik kazandıran oyuncu, özellikle Ribery'nin gidişinden sonra G.Saray'ın yüreğine su serpti.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim de İtalya maçı sonrası yaptığı basın toplantısının ardından, 'Şimdi ben gidiyorum, yerimi ise bir dünya yıldızı adayına bırakıyorum.' diyerek genç oyuncuya hak ettiği değeri göstermiş oldu. Ne hakkında çıkan eleştirilere ne de yüksek düzeydeki övgülere takılmayan Arda, ahlakıyla da örnek bir duruş sergiliyor. Şu an İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni çalıştıran U19 Milli Takımı'nın eski hocası ve Arda'nın üzerinde büyük emeği bulunan Abdullah Avcı, genç yıldızın başarısı ve insani yönü için şu açıklamayı yapıyor: "Çok yetenekli, akıllı, profesyonelliği bilen bir futbolcu. Açıkçası, kızım olsa veririm."

Yeni olmasına rağmen Şampiyonlar Ligi'nde Bordeaux ve Liverpool karşısında çıktığı grup maçlarında UEFA tarafından maçın oyuncusu seçilen Arda'nın İtalya karşısında ortaya koyduğu futbol için Lucescu, "Yaşından çekinmeden her futbolcunun idmanda bile yapmaya cesaret edemeyeceği hareketleri İtalyan savunmasının üzerine giderek gerçekleştirdi." ifadelerini kullandı ve oyun zekasını cesaretiyle birleştirmesine hayran kaldığını söyledi.

Altıntepsi'de futbol serüvenine başlayan Arda, 12 yaşında G.Saray'ın altyapısına geldi. Burada Hagi tarafından keşfedilen oyuncu, Mülayim, Uğur ve Cafercan ile birlikte A takıma alındı. Bu dönemde forma şansı bulamadı ve kiralık olarak Vestel tecrübesine tabi tutuldu. Onun dönüşünü Gerets de dahil hiç kimse nazarı dikkate almadı. Gençlere önem verdiği söylenen Belçikalı hoca, Arda'yı keşfetmekte biraz geç kaldı. O dönemde G.Saray, yabancı futbolcuların peşine düşüp alamadıkça, Arda sessiz sessiz çalıştı. Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme maçında Boleslav karşısındaki ilk maçta iki gol, bir asistle Türkiye standartlarının üstünde bir oyuncu olduğunu ispatladı. Takip eden süreçte hem G.Saray'da hem de Milli Takım'da süreklilik kazandı. G.Saray'da 2004-2005 sezonunu 1 maçta 26 dakika oynayarak tamamlayan Arda, bir sonraki sezonda Vestel forması altında 15 maçın 13'üne ilk 11'de çıktı ve bin 118 dakika oynayıp 2 gol attı. Bu sezon 13 maçın 12'sinde ilk 11'de forma şansı bulan Arda, bin 88 dakikada 2 gol kaydetti.

GÖRÜŞLER

İtalyanlar takibe alır

"Arda başlı başına yıldız adayı. Sert İtalyan savunmasından korkmadan rakiplerinin üzerine gitti. Yaşından çekinmeden her futbolcunun idmanda bile yapmaya cesaret edemeyeceği hareketleri İtalyan savunmasının üzerine giderek gerçekleştirdi. Attığı çalımlar cesareti ve oyun zekası, toplara dalışı ise kavgacı ruhuydu. İtalyanlar artık onu takip etmeye başlar

Mircea Lucescu, Shakhtar Teknik Direktörü

Sihirli bilekleri var

"Arda, Ronaldinho düzeyinde bir futbolcu, sihirli bilekleri var. Futbol zekası çok gelişmiş. Yalnız takım oyununa uyumu açısından ve savunma yanını geliştirmesi bakımından zamanlama ve deneyime ihtiyacı var. Onu seyretmek büyük zevk. İleride onun özel seyircileri olacaktır. Ayrıca onu yetiştiren hocalara, başta Abdullah Avcı'ya çok teşekkür edilmesi gerekir."

Zekasıyla oynuyor

"Çok özel yetenekleri var. Ve de bunları her türlü ortamda kendinden emin şekilde kullanabiliyor. İtalya gibi bir takım karşısısında hiç telaşa kapılmadan yeteneklerini sergilemesi ne kadar akıllı olduğunu ortaya koyuyor. Arda'nın başka sebeplerden düşüş göstereceğini ummuyorum. Çünkü çok etkili bir çocuk, ileride daha da iyi olacağından eminim."

Ömer Üründül, Sabah spor yazarı
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

İzlemek büyük keyif.. (:

Nesil
    2007
    Yer
    Foruma katıldığınız yer

Çapkın..
    Haddini bilmediği için siteden uzaklaştırılmıştır.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Geleceğin Türk yıldızların biri.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

İbrahim Akın Sergen gibi özel hayatını futbolunun önüe koyarsa kendi kaybeder ama çok büyük futbolcu olacağını düşünmüyorum

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Fernando Gago View Post
    İbrahim Akın Sergen gibi özel hayatını futbolunun önüe koyarsa kendi kaybeder ama çok büyük futbolcu olacağını düşünmüyorum
    Umarım üstünden geçen 2 yılda fikirlerin değişmiştir

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bileklerine hakim bi topcu izlemesi zevk veriyor.Ama cok cok iyi topcu olurmu onu zaman gösterir...

Potansiyeli olan bir oyuncu... Ama konuşmak için daha erken...

"Playboy Arda" lakabını aldı bile şimdiden, "Paris Hilton yakışır sana" be Arda Çok yetenekli futbolcu gerçekten...

Nesil
    2006
    Yer
    marsla venüs arasında bi

paris hilton senin kölen olsun bee...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Dünyada en beğendiğim sol açık... Onu izlemekten çok büyük keyif alıyorum.Keşke Fenerbahçe forması altında izleme imkanımız olsaydı

Galatasaray forması altında en çok izlemekten zevk aldığım futbolcudur. 2-3 seneye kalmaz futbol dünyasını sarsacak bir isim.

13. Default

cok buyuk yetenek ancak tempolu oynamalı ve guzel hareketlerını skora yansıtmalı bunlarea yaparsa dunya onu konusur

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

Çok yetenekli umarım bu yeteneğini en iyi şekilde kullanır

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Şımarmazsa ve gece hayatına kendini kaptırmazsa(galiba kaptırmış bile ) ileri de büyük yerlere gelebilecek bir oyuncu.Fizik gücünü artırması lazım

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

arda gs nin ıcon u, kendisini gs li olmasından dolayı sevmem ancak türk futbolu ve gs için iyi bir oyuncu

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

neden bu durumda şu anda anlayamıyorum büyük ihtimalle basın ve medyanın saçmalıkları.

2 sene önce ardayı euro 2008 den sonra satsaydık hangi konumda olurdu acaba şimdi.gerçekten yazık ardaya çok talihsiz günler geçiriyor haketmediği tepkiyi alıyor.

umarım bu yaz avrupaya gider bir gsli olarak ardaya sahip çıkıp onu mutlu etmeliyiz.önünü kapamalıyız ha kendisi gs ile kariyerimi bitirecem diyorsa o başka ama şu anda onu iyi bir takıma satmalıyız.

Nesil
    2007
    Yer
    istanbul

önünü kapamamalıyız.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bu seneki form düşüklüğünü gördükçe içim cız ediyor resmen.. Youtube'dan eski videolarını izliyorum,o günler geliyor gözümün önüne gözlerim doluyor resmen korkuyorum yazık olacak bu yeteneğe diye bir an önce kendine gel kaptan senin gibilere ihtiyaç var bu takımda..

Nesil
    2006
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by Revolution View Post
    Bu seneki form düşüklüğünü gördükçe içim cız ediyor resmen.. Youtube'dan eski videolarını izliyorum,o günler geliyor gözümün önüne gözlerim doluyor resmen korkuyorum yazık olacak bu yeteneğe diye bir an önce kendine gel kaptan senin gibilere ihtiyaç var bu takımda..
    Aynen .

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Eğer duygusallıktan uzaklaşmazsa son 2 yılı
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

arkadaşlar bülent abi (aceto balsamico) harika bir şekilde özetliyor herşeyi :

http://forum.turksportal.net/vb/show...16#post1720416

lütfen sonuna kadar okuyalım..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Modric Chelsea'ya, Arda Tothenam'a.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Galatasaray'a ''bu kulüp'' dedikten sonra tamiri zor bir yara açmıştır.Arda gibi bir futbolcunun canı ciğeri olan Galatasaray'a ''bu kulüp'' demesini hoş karşılamıyorum.Ben kırıldım şahsen Arda'ya.Galatasaray taraftarına her şeyi diyebilir ama Galatasaray'a ''bu kulüp'' demek nedir ? Neyse canı sağolsun.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post
    Galatasaray'a ''bu kulüp'' dedikten sonra tamiri zor bir yara açmıştır.Arda gibi bir futbolcunun canı ciğeri olan Galatasaray'a ''bu kulüp'' demesini hoş karşılamıyorum.Ben kırıldım şahsen Arda'ya.Galatasaray taraftarına her şeyi diyebilir ama Galatasaray'a ''bu kulüp'' demek nedir ? Neyse canı sağolsun.
    takımlarınızı öyle gözünüzde büyütüyorsunuz (çok sevme başka)
    neymiş bu kulüp demişmiş galatasaray bi din mi mesih mi (yanlış anlaşılmasın fb ts bjkyide dahil ediyorum)
    adam o forma için yıllarca ter dökmüş sen onu bu kulup dediği için siliyorsun olur mu böyle vefa.
    Arda galatasaray için ölürüm diyenden daha KALİTELİ galatasaraylıdır benim gözümde çünkü ben kaliteli taraftarı severim gözü kör aşıkları değil
    sözüm arkadaşıma değil onun nezdinde tüm fanatikliği abartık nankörlük edenlere

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by _yoLcu_ View Post
    takımlarınızı öyle gözünüzde büyütüyorsunuz (çok sevme başka)
    neymiş bu kulüp demişmiş galatasaray bi din mi mesih mi (yanlış anlaşılmasın fb ts bjkyide dahil ediyorum)
    adam o forma için yıllarca ter dökmüş sen onu bu kulup dediği için siliyorsun olur mu böyle vefa.
    Arda galatasaray için ölürüm diyenden daha KALİTELİ galatasaraylıdır benim gözümde çünkü ben kaliteli taraftarı severim gözü kör aşıkları değil
    sözüm arkadaşıma değil onun nezdinde tüm fanatikliği abartık nankörlük edenlere
    Hiçbir oyuncu hiçbir kulüpten büyük değildir.
    Döktüğü terin her damlasına saygım var saygım olmasa zaten daha ağır ifadeler kullanırdım.
    Arda hakkın da şöyle dedim zaten ''Arda gibi bir futbolcunun canı ciğeri olan Galatasaray'a''
    Fanatiğim ama bu yaptığım fanatiklik değil.Sadece benim açımdan biraz kırgınlık oluştu Arda'ya yoksa hala seviyorum Arda'yı Arda'ya karşı kin ya da nefret değil benimkisi.Hani insana en çok sevdiğinin sözleri koyarmış ya o misal benimkiside
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Döktüğü terin her damlasına saygım var saygım olmasa zaten daha ağır ifadeler kullanırdım.
    Arda hakkın da şöyle dedim zaten ''Arda gibi bir futbolcunun canı ciğeri olan Galatasaray'a''
    Fanatiğim ama bu yaptığım fanatiklik değil.Sadece benim açımdan biraz kırgınlık oluştu Arda'ya yoksa hala seviyorum Arda'yı Arda'ya karşı kin ya da nefret değil benimkisi.Hani insana en çok sevdiğinin sözleri koyarmış ya o misal benimkiside
    zaten sözüm sana değil senn nezdinde olayı abartanlara

Hiçbir Kulüpte İnsan'dan Üstün Değildir

En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

Bazı şeyler yanlış yansıtılıyor , yanlış algılanıyor.Herkes istediği gibi anlıyor.Ağzından çıkabilir böyle şeyler herkes yapabilir , bilerek yapmadığına eminim.

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bi laf vardır bilmemneden nem kapmak o durum olmuş bence bu
    eto'o bitmiş.

Sayfa 1 / 4 123 ... SonSon

Mesaj Yetkileri