1 ile 8 arası toplam 8 sonuç

Konu: Tayland'ta bir Galatasaray Taraftarı

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Default Tayland'ta bir Galatasaray Taraftarı

G.Saray Taraftarı TAYLANDLI

Bayramda Tayland'taydım, adres sormak için sokakta adamın birine yanaştım. 40'lı yaşlarındaki Taylandlı bana yolu tarif ederken Türk olduğumu da öğrendi.
    "Heey Galatasaray"dedi hemen.
    Amerika'dan Arjantin'e, Güney Afrika'dan Mısır'a dünyanın dört bir yanında Galatasaray'ı bilen futbolseverlerle tanıştığım için çok şaşırmadım buna...
    Ama Taylandlı takımı saymaya başladı ya...
    Hakan Şükür, Hasan Şaş her yerde bilinir de bu adam Arda dedi, Kewell dedi, Baros dedi...
    "Kamera şakası mı bu ya" dedim...
    Orada da durmadı.
    "Galatasaray dün yendi" dedi Taylandlı.
    Herhalde UEFA'daki son Herta Berlin maçından bahsediyor falan dedim kendi kendime...
    Ne Berlin'i adamın "dün yendi" dediği Gençlerbirliği maçıymış.
    Adam bir gün önce Ankara'da oynanan Galatasaray'ın 3-1 yendiği Süper Lig maçından bahsediyor.
    "Yuh artık bu kadarına da pes" dedim.
    Türkiye'yle hiçbir ilgisi olmayan, hayatında Türkiye'yi görmemiş elin Taylandlı'sı Galatasaray'ı lig maçlarına kadar takip ediyor.
    Dünyanın bir ucunda Tayland'da yaşanmış bu olay aynıyla vakidir, hiçbir abartısı yoktur.

Bu olay da bir kez daha gösteriyor ki Galatasaray, tüm dünyada halen en çok bilinen Türk markasıdır.

Cengiz Semercioğlu
    Hürriyet Spor
    23.12.2008

Hürriyet Spor ekinden alıntıdır.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Sadece Tayland değil bir cok ülkede böyle insanlarla karsılasmak mümkün. Galatasaray Türkiyeyi Dünyaya tanıtan en büyük Markadır. Nereden bakarsan bak bu sonuç çıkıyor. Ne kadar gurur duysak az

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Tamam iyi hos biseyde, biz Brezilya ligini bile takip ediyoruz iddia oynadigimiz icin. Isin bu yaninida dusunmek lazim.

Yazar bence biraz abartmis bu kucuk deneyimini.

Galatasarayin Turkiyenin en basarili takimi oldugu bi gercek zaten ,boyle haberlere gerek yokki .. . .

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

hehe..

gelecek hafta ve muhtemel ilk 11 leride söyledimi hocam?

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Bir ara bir nette dolaşan bir espri vardı yurtdışında adama sormuşlar türkiyeden fenerbahçeyi biliyormusunuz diye adam galatasaraydamı oynuyor demiş

Nesil
    2006

Benimde dört beş yıl önce başıma gelmişti. Çek Cumhuriyetinde bir müze gezerken bir Çek insanı üstünde Galatasaray forması ile Şampiyon Galatasaray diye bağırıyordu. Hagi ve Hakan Şükür hastasıydı.

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Yazarin hayalgücüne hayran kaldim dogrusu.. atilirda bu kadar atilmaz.

Nesil
    2007
    Yer
    East Unbool

Quote Originally Posted by Jay CutLer View Post
    Yazarin hayalgücüne hayran kaldim dogrusu.. atilirda bu kadar atilmaz.
    neden attığını düşünüyorsun ki? basit bir mantıkla Cengiz Semerci'nin yalan söylediğini ispatlayamıyorsan söylediklerini doğru kabul etmek durumundasın. örneğin ben de Singapur'da ve Malezya'da Türk olduğumu öğrendiğinde insanların Galatasaray ve Fenerbahçe'den bahsettiklerini, bunlardan bir tanesinin bir Türk tarafından kendisine hediye edilmiş Fenerbahçe formasını Singapur - Sim Lim'deki elektronik mağazasında sergilediğini kendi gözlerimde tecrübe etmiş birisiyim. aynı mantıkla ilerlersek bende atıyor olmalıyım şu anda, ama söylediklerim tamamiyle doğru, üstelik bu şekilde bir atışın tuttuğum takıma bir getirisi olmaz zira ben Galatasaray taraftarıyım uzun vadede Galatasaray, geçen sene de Fenerbahçe elde ettikleri başarılarla adlarını duyurmuş takımlar, biliniyor olmaları çok da abes değil. ayrıca Batı kültürü tarafından sürekli ezilen Doğu kültürü insanlarının; kendilerini Batı'da temsil ettiğini düşündükleri, Batı'yla içiçe geçmiş ama Doğu kültürünün meyvesi olan Türkiye'nin bir takımına sempati duymaları hiç de imkansız/mantıksız değil. üstelik bu takım -Galatasaray- kısa zaman önce Batı'yı temsil eden tüm diğer takımlardan daha üst mertebeye çıkıp, hepsinin imrendği bir başarıyı hala kırılamayan namağlup payesiyle beraber kazandıysa ve bu süre içerisinde yapılan sıralamalarda vs. "Dünya'nın en başarılı futbol takımı" olarak görüldüyse mantıklı bile görülebilir

Mesaj Yetkileri