Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 56 sonuç

Konu: Karar Açıklandı

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Default Karar Açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu, olaylı Diyarbakırspor-Bursaspor maçının kararını açıkladı...

Türkiye Futbol Federasyonu, Diyarbakırspor'un Bursaspor ile oynadığı karşılaşmayla ilgili konuk ekibin maçı 3-0 hükmen kazandığını açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı için karar da hafta sonuna kadar çıkacak.

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, yarıda kalan Diyarbakırspor-Bursaspor maçıyla ilgili kararını vermek için saat 15.00'de toplandı. Federasyon, yeşil-kırmızılı kulübü 3-0 hükmen yenik sayıp Bursaspor'a 3 puan verdi.

Bu sonuçla yeşil-beyazlı takım, puanını 55'e çıkarttı ve Galatasaray'ı geçerek Turkcell Süper Lig'in yeni lideri oldu.

Default Federasyon kararı verdi!

Türkiye Futbol Federasyonu, 24. haftada oynanması gereken ama yaşanan olaylar nedeniyle tatil edilen Diyarbakırspor-Bursaspor maçı için kararını verdi.

TFF'den yapılan açıklamada maçın 3-0 hükmen Bursaspor lehine tescil edilmesine karar verildi. Bu kararın ardından Bursaspor puanını 55'e yükselterek Süper Lig'in yeni lideri oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Lütfü Arıboğan, yarıda kalan İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Diyarbakırspor maçıyla ilgili kararı ise ligde 26. hafta maçları başlamadan önce vereceklerini açıkladı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, daha önce Diyarbakırspor'a üç maç tarafsız sahada seyircisiz oynama cezası ve 40 bin TL para cezası vermişti.

HANGİ MAÇLAR SEYİRCİSİZ?

26. HAFTA
    DİYARBAKIRSPOR - ANTALYASPOR

28. HAFTA
    DİYARBAKIRSPOR - GAZİANTEPSPOR

30. HAFTA
    DİYARBAKIRSPOR - KAYSERİSPOR

Sporx

Nesil
    2007
    Yer
    Diyarbakır

Beklenen bir karardı zaten 3-0 hükmen kararı...Belediye maçıyla ilgili kararın ise 1-0 tescil edileceğini düşünüyorum...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Yerinde bir kara ama ne yazıkki İbb maçının 1-0 tescil edileceğini düşünüyorum bende.

Nesil
    2006
    Yer
    Aydın #09, Ankara #06

Belediye maçını 1-0 tescil edebilirler. Diyarbakır'ın itiraz edeceğini sanmıyorum yok işte 3-4 dk kaldı onda belki gol atacaktık diye. 3-0 hükmen verirlerse adamlar 2. lige yollanacak.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Doğru bir karar.

Diğer maç içinse hangi yönde karar verilirse verilsin birileri mağdur oluyor.Gelecek için kuralları uygulamak mı daha iyi yoksa esnetmek mi onun kararını verecekler sadece.

Zor bir durum.

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Ceza doğru bir karar.İBB maçı bencede 1-0 tescil edilicek.Ama o değilde Diyarbakırspor başkanının yanındaki adamı İBB maçında sahaya ilk atlayanlardan.E bu adam nasıl Diyar başkanı açıklama yaparken yanında sağ kolu gibi duruyor.Olay bu aslında herşey hazır başkan veriyo talimatı dalın sahaya .

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Beklenen karar verilmiş

Nesil
    2010
    Yer
    54 & 34

Diyarbakır sayesinde bütün takımlara yazık oluyor zaten İBB maçını hükmen vermezler bence verirlerse ortalık karışır zaten 1-0 tecil ederler %90 ihtimalle..

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Skorun sahada belli olması gerekiyordu bence, bu kararın adaletli olduğunu düşünmüyorum.

Nesil
    2010
    Yer
    54 & 34

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Skorun sahada belli olması gerekiyordu bence, bu kararın adaletli olduğunu düşünmüyorum.
    Demek istediğimde bu zaten hem bize yazık oluyor hem BJK'ye hem FB'ye hem de diğer ekiplere..Ama Diyarbakır taraftarı olunca işte ne yaparsın...

Aynı olay arkadaşların tuttuğu takımların başına gelseydi yine aynı şeyleri yazarlar mıydı?

Diyarbakır’da, Diyarbakırspor ile oynamak üzere gittiğimiz maçtan bu yana hiçbir açıklamada bulunmamıştık.

Bizim dışımızda herkes bu maçla ilgili konuştu. Biz ise Türkiye Futbol Federasyonunun kararına etki etmemek ve futbolumuzun yükselen marka değerine zarar vermemek üzere susmayı tercih etmiştik.

Türkiye Futbol Federasyonu, bugünkü kararı ile futbolumuzu her şekilde şiddetten uzak tutacağını gösteren bir karar almıştır. Ayrıca adaletini, her türlü baskıdan arındırarak uygulamıştır.

Bu maçı Diyarbakır’a gidip oynamak için neler yaptığımız ve nelerle karşılaştığımız ortadadır. Bursa’daki maçtan bu yana tüm Bursasporluları haksız yargılayanlar “Yorumsuz” olarak sunduğumuz görüntüler sonrasında neler yaşadığımızın ve nasıl bir ortamla karşı karşıya olduğumuzun farkına varmışlardır. Unutulmamalıdır ki, bizim Diyarbakır şehri ve Diyarbakırspor ile ilgili hiçbir olumsuz düşüncemiz ve yargımız yoktur.

Bu maçı tekrar oynatmak üzere üzerine düşmediği halde konuşanların şimdi konuşmasını bekliyoruz. Çünkü Diyarbakırspor küme düşürülmemeli. Diyarbakır ile ilgili sosyal mesajlar veren futbol dünyasındaki kişilerin Diyarbakırspor’un bundan sonraki durumu ile ilgili de aynı mesajları vermesini Türk Futbolu adına beklediğimizi bildiririz. Bize göre Diyarbakırspor küme düşürülmemeli ve Diyarbakırspor’da oynayan futbolcuların emekleri düşünülerek onların da bu futbol oyununun bir parçası olduğu unutulmamalıdır.

Son olarak Türkiye Futbol Federasyonunun bugünkü karar toplantısına Sayın Levent Kızıl’ın katılmadığını öğrendik ve bu yüzden kendisine bir teşekkür borçluyuz. Türk futbolunun gelişimi için ve çeşitli polemiklere sebebiyet vermemek için yaptığı bu etik davranışın Türk Futbol dünyasındaki kişilere ve tüm taraflara örnek olmasını dileriz.

Türk futbolunun marka değerini hep birlikte yükseltmek için bize düşen görevlere hazır olduğumuzu bildiririz.

Saygılarımızla

Bursaspor Kulübü

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

İlk adımda olması gereken oldu.. Ama niye bu kadar beklediler? Geciken adalet "adalet" değildir.. Yapılması gereken bellidir.. Bir an önce, sıcağı sıcağına Büyükşehir maçında yapılanların hesabı da kesilmelidir.. Bu ülkede "ayırımcılık" olmadığı ispatlanacaksa suç işleyeni kayırarak değil; kim,hangi cezayı hakediyorsa büyük bir kararlılıkla uygulayarak bunu yapacaksınız..

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Galatasaray'ın başına gelseydi aynı olay, ben yine aynı şeyi düşünür, aynı şeyi söylerdim. Havadan 3 puan istemem şahsen, içime sinmez. Bana mantıklı gelmiyor. 3 puan nasıl alınır, gol atarsın maçı kazanırsın. Zor şartlarda maç oynamak, yabancı maddeye maruz kalmak, risk almak falan bunlar maçı kazanmaya yetmez.

İsterlerse Diyarbakırspor'un sahasına 1500 maç kapatsınlar, isterlerse amatör kümeye düşürsünler ben alkışlarım çünkü sürekli küfür ediyorum terör örgütü lehine davranışlarda bulunanlara. İstiklal Marşını ıslıklayan insan bozuntularını elime geçirsem kırmadık yerini bırakmam, isteyen ırkçı dersin isteyen başka şey umrumda olmaz. Ama... Futbol ile bunların birbirine karışmaması lazım. Futbolun sonucunun sahada belli olması lazım. Bence bu maç kaldığı yerden tarafsız bir sahada oynatılmalıydı. Yapılan yanlıştır.

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Galatasaray'ın başına gelseydi aynı olay, ben yine aynı şeyi düşünür, aynı şeyi söylerdim. Havadan 3 puan istemem şahsen, içime sinmez. Bana mantıklı gelmiyor. 3 puan nasıl alınır, gol atarsın maçı kazanırsın. Zor şartlarda maç oynamak, yabancı maddeye maruz kalmak, risk almak falan bunlar maçı kazanmaya yetmez.

İsterlerse Diyarbakırspor'un sahasına 1500 maç kapatsınlar, isterlerse amatör kümeye düşürsünler ben alkışlarım çünkü sürekli küfür ediyorum terör örgütü lehine davranışlarda bulunanlara. İstiklal Marşını ıslıklayan insan bozuntularını elime geçirsem kırmadık yerini bırakmam, isteyen ırkçı dersin isteyen başka şey umrumda olmaz. Ama... Futbol ile bunların birbirine karışmaması lazım. Futbolun sonucunun sahada belli olması lazım. Bence bu maç kaldığı yerden tarafsız bir sahada oynatılmalıydı. Yapılan yanlıştır.
    Futbol Oynamasını Bilmeyenlerle veya Futbol Oynatılması İstenmeyen Futbolu Araç Olarak Kullanan Ben Bir Takımla Bana Sert Davransınlar ve Federasyon Bana Bu Maçı Zorla Oynayacaksın Derse Ben O Federasyonun İçine Eder Küme Düşeceğimi Bilsem Yine Oynamam Futbol Futbolu Bilen Takımlarla Oynanır. Diyarbakırlı Futbolcuların Hiçbir Suçu Yok Diyelim O Zaman Onlarda Çıkıp Restini Çeksin Taraftarlarına Böyle Destekleyecekseniz Bizi Hiç Desteklemeyin ve Biz Maçlarımızı Başka Bir Yerde Oynayalım Desin ki Onlara Benim Güvenim Olsun. Ama Zannetmiyorumki Böyle Diyeceklerini Çünkü Başındaki Başkan ve Yöneticileri ve Belediye Başkanı PKKlıların 1 Numaralı İşbirliçisi Ben Futboldan Anlamayan Geri Kafalarla Ne Oynarım Nede O Ligde Yer Alırım. Futbol Bilmeyen ve Futbolu Araç Olarak Kullanan İsmi Lazım Değillere Ceza Her Yerde Tokat Gibi Vurulması Gerekli. Önce Oynamasını Bil Spora Odaklan Ülkene Zarar Verme Ülkenin Değerlerine Sahip Çık.

Lütfen Bu Kadar Fanatik Olmayalım. Verilen Yapılması Gereken Neyse Yapılsın Cezalar Verilsin Tokatlar Çarpsınki Bu Ülke Bölücülerin Oyuncağı Olmasın. Bu Yorumu Küpe Olarak Bulundur Aklında.

Çıkıpda Bana Gsda Böyle Olsaydı Fenerde Böyle Olsaydı Deyip Ucuz ve Düşük Yorum Yapmayın. Spor Her Zaman Spor Olarak Kalmalıdır Ama Spor Milletinin Değerlerinden Hiçbir Zaman Üstün Değildir. Bu Ülke Türk Kanı ve Değerleriyle Bu Güne Geldi Spor Seni Savaşta Kurtarmaz Sen Milletinin Değerlerini Savunmazsan Yok Olup Gitmeye Mahkumsun. Böyle Takım Sevdalısı Olmayın Amaç Türkiyemize ve Milli Duygularımıza Hizmet Gerisi Teferruattır.

En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by mehmetocal View Post
    Futbol Oynamasını Bilmeyenlerle veya Futbol Oynatılması İstenmeyen Futbolu Araç Olarak Kullanan Ben Bir Takımla Bana Sert Davransınlar ve Federasyon Bana Bu Maçı Zorla Oynayacaksın Derse Ben O Federasyonun İçine Eder Küme Düşeceğimi Bilsem Yine Oynamam Futbol Futbolu Bilen Takımlarla Oynanır. Diyarbakırlı Futbolcuların Hiçbir Suçu Yok Diyelim O Zaman Onlarda Çıkıp Restini Çeksin Taraftarlarına Böyle Destekleyecekseniz Bizi Hiç Desteklemeyin ve Biz Maçlarımızı Başka Bir Yerde Oynayalım Desin ki Onlara Benim Güvenim Olsun. Ama Zannetmiyorumki Böyle Diyeceklerini Çünkü Başındaki Başkan ve Yöneticileri ve Belediye Başkanı PKKlıların 1 Numaralı İşbirliçisi Ben Futboldan Anlamayan Geri Kafalarla Ne Oynarım Nede O Ligde Yer Alırım. Futbol Bilmeyen ve Futbolu Araç Olarak Kullanan İsmi Lazım Değillere Ceza Her Yerde Tokat Gibi Vurulması Gerekli. Önce Oynamasını Bil Spora Odaklan Ülkene Zarar Verme Ülkenin Değerlerine Sahip Çık.

Lütfen Bu Kadar Fanatik Olmayalım. Verilen Yapılması Gereken Neyse Yapılsın Cezalar Verilsin Tokatlar Çarpsınki Bu Ülke Bölücülerin Oyuncağı Olmasın. Bu Yorumu Küpe Olarak Bulundur Aklında.

Çıkıpda Bana Gsda Böyle Olsaydı Fenerde Böyle Olsaydı Deyip Ucuz ve Düşük Yorum Yapmayın. Spor Her Zaman Spor Olarak Kalmalıdır Ama Spor Milletinin Değerlerinden Hiçbir Zaman Üstün Değildir. Bu Ülke Türk Kanı ve Değerleriyle Bu Güne Geldi Spor Seni Savaşta Kurtarmaz Sen Milletinin Değerlerini Savunmazsan Yok Olup Gitmeye Mahkumsun. Böyle Takım Sevdalısı Olmayın Amaç Türkiyemize ve Milli Duygularımıza Hizmet Gerisi Teferruattır.
    Öncelikle okurken gözlerim yoruldu her kelimeye büyük harf ile başlamandan dolayı. Doğru söylediğin şeyler var ama genel olarak edebiyat parçalıyorsun. Yazdıklarımdan kişiliğimi anlayamazsın, ben normal şartlarda sürekli bu konularda çok sert tutum içinde bulunduğum için en yakınlarım beni eleştiriyor.

Sen ve bazıları öyle bir konuşuyorsunuz ki, Bursaspor tepkiyi verdi ülkede terör bitti sanki, hepsinin kökü kazındı ? Neye yaradı o yapılan ne değişti ülkemizde ?

Ya ben anlatamıyorum derdimi, ya da siz anlamak istemiyorsunuz. Spor alanında verilen tepkiler hiçbir şeyi değiştirmez nafile çabalar bunlar.

Nesil
    2006
    Yer
    Bandırma-10.5

D.Bakır için iyi olmuş, bu karşılaşma tekrar edilse daha ağır bir yenilgiyle ayrılırdılar sahadan
    çekemeyenler olacak elbet, çünkü artık Bursaspor' da ciddi bir rakip görülüyor. Hatta şu an için en ciddi...
    Kula bela gelmez Hak yazmadıkça,
    Hak bela yazmaz kul azmadıkça.

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

İBB maçı da hükmen sayılırsa D.Bakır küme mi düşürülecek?

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by El Barto View Post
    İBB maçı da hükmen sayılırsa D.Bakır küme mi düşürülecek?
    Evet öyle olacak.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Evet Emre abi. Kurallara göre bir takım bir sezonda 2 kez hükmen mağlup sayıldığı anda bir alt kademeye düşürülür.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

O zaman İBB maçını tekrar oynatırlar.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Tekrar oynatacaklarını sanmıyorum. O maçın 1-0 olarak tescil edeceklerini düşünüyorum ben de. Sonuçta İBB'nin ne günahı var 87 dakika oynamışlar ve önde götürüyorlar maçı 3 dakika için haksızlık yapılmaz.Yapılamaz.

Ayrıca 1-0 tescil edilirse sorun olmuyor yani hükmen olmuş olmuyor maç.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Öyle olması daha muhtemel o zaman.

Nesil
    2006

Doğru bir karar. IBB maçının kararı umarım böyle olmaz.

Diyarbakırspor umarım ligden düşürülmez o zaman herkese 6şar puan verecekler. Bu sefer herşey karışacak. Bazıları kaybettiği puanları alacaklar.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by Photograph View Post
    Doğru bir karar. IBB maçının kararı umarım böyle olmaz.

Diyarbakırspor umarım ligden düşürülmez o zaman herkese 6şar puan verecekler. Bu sefer herşey karışacak. Bazıları kaybettiği puanları alacaklar.
    Bundan sonraki maçları etkileyecek sadece yazıyor sanırım kuralda.

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Öyle bir kesinlik var mı bilmiyorum Batuhan ama sanmıyorum öyle birşey olacağını. Bundan sonraki maçları 3-0 hükmen sayılabilir.

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by LaigLeNoiR View Post
    Öyle bir kesinlik var mı bilmiyorum Batuhan ama sanmıyorum öyle birşey olacağını. Bundan sonraki maçları 3-0 hükmen sayılabilir.
    Ankaraspor örneği var, onlarda bir kaç maç oynadı ve o maçlar tescil edilmişti. Sonradan ise bütün maçları 3-0 ile hükmen rakiplere verildi. Diyarbakır'da da aynı uygulama olur ama ben düşürülmemesinden yanayım.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Sonraki maçları etkiler,bir ara kural yazılmıştı bir yerde açıklamasını yapmıştım,unuttum needeydi,yaşlandık artık

Bu arada elmalar ve armutlar birbiriyle karıştırılmış Bursa sanki direkt bir tepki yapmış da karşılığını görmüş bir de ödüllendirilmiş konumuna düşmüş.Halbuki ben yaşlıyım ama benim hafızamdan silinmedi henüz, Diyarbakır-Fener maçı ve sonrasında forumda bile çıkan atışmalar cezalar vs vs... Bursa taraftarı o maçta İstiklal Marşına yapılan hakareti ,sonraki sloganları protesto maiyetinde tezarühat yaptı özellikle ne idüğü sonradan anlaşılan Diyarbakır başkanına karşı.
    Kendi kendilerine ya bu Diyarbakır'ı bir yuhalayalım demediler ,direkt de taraftarın zaten Diyarbakır'a bir kastı olmaz,orasıda biizm bir ilimiz çünkü. Ha doğruları yanlışları olur,yönetime yapılan protestolardan aşırıya kaçanlar olabilir o ayrı konu,tartışılır bu,tartışıldı da,ama burda konuşulanlar başka.

Hala puan muhabbeti ,hala bizim taraftar da ıslıklasaydı 3 puandan oldu yazık olmuyor mu muhabbeti.Ne diyeyim artık böyle devam edin.Nasıl bilirseniz. Hepiniz bir seyleri düşünecek yaşa geldiniz ,size bu saatten sonra şöyle yapın böyle yapın diyemem.

Bu arada İsmailcim yorumunu okudum canım abisi çok güzel bir yorum olmuş alıntı yapamadım hızlı cevaba yazıyorum çünkü.

Mehmet kardeşimde iyi kötü bir şeyler anlatmaya çalışmış ama puan muhabbetinin gölgesinde kalmış,Kasımcım konuya kısa ama etkili bir bakış açısıyla yaklaşmış.

Geri kalanlara ise ki arada iyi yorum yapanlar vardı onları unuttuysam kusura bakmasınlar, paylaşın puanları paylaşabildiğiniz kadar eğer takımlarınız bu şekilde şampiyon olmayı hakkedecekse,ya da Bursa oynamalı diyerekten Bursanın takılacağını ümit edip de kendi takımlarının şampiyon olmasını beklemek gibi bir hesabın peşlerine düşenler böyle devam edin diyorum,ya da elinizi vicdanınıza koyup bir düşünün.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Ankaraspor ile ilgili ilk maçtan beri yapılan uygulama hatası var o yüzden ,yani geçmiş maçlarada etki ettiğinden dolayı bu karar verildi,Diyarbakırspor'un ise yaptıkları geçmiş maçlara etki etmiyor.Konu bu kadar basit.

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by Baba Hamdi View Post
    Ankaraspor ile ilgili ilk maçtan beri yapılan uygulama hatası var o yüzden ,yani geçmiş maçlarada etki ettiğinden dolayı bu karar verildi,Diyarbakırspor'un ise yaptıkları geçmiş maçlara etki etmiyor.Konu bu kadar basit.
    Yılmaz Özdil'den alıntıdır.

Ankaraspor'un küme düşme şekli yanlıştı. Antalya'yı yendi. Gençlerbirliği ve Gaziantep ile berabere kaldı. Galatasaray'a yenildi. Bu sonuçlar geçersiz sayıldı. Oynanmış maçlar oynanmamış sayıldı. Hepsine birden 3-0 yazıldı. Şimdi Diyarbakır küme düşürülürse aynısını yapmak zorundasın. Yani bugüne kadar oynadığı maçları yok saymak zorundasın.

Çıkan sonuç bu, çifte ayrımcılık olmaması gerek. Kaldı ki Diyarbakırspor taraftarının iki maçta yaptıklarından dolayı küme düşecek. Bu yüzden bundan sonra oynayacağı maçlarda haksız yere kaybetmiş olacak veya rakipleri haksız bir şekilde kazancak. Çünkü; düşme nedeni sadece bu iki maçda taraftarın yaptıkları ile ilgili. Kaldı ki eğer bundan sonra ki maçları rakiplerine hükmen verilirse bundan önce oynadıklarının günahı ne? Böyle bir adalet olmaz.

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri