Originally Posted by
Sekopej
Galatasaray yüzlerce milyon dolar değerinde arsayı vermedi, sonuçta o arsa da devletin, şu anda yapılan stadın arsası da devletin. Stadlar da devletin. Hal böyleyken bir taraf kendi özkaynaklarıyla stad yaptığında diğer tarafın bunu devlete yaptırması rahatsızlık çıkan nokta. Burada da Aziz Yıldırım'In açıklaması var, yapsın devlet diyor, gelişecekse, faydası olacaksa yapsın ama bana da destek olsun o zaman, Galatasaray'a yapmasın demiyor, bana da yardım etsin diyor. Kenan Evren Lisesi yerine 1 adet lise yapılmadan Kenan Evren lisesi yıkılamıyor, devlet böyle çalışacaksa ne güzel, hiybe etmemeli asla, sonuçta senin benim verdiğim vergiler de var bu işlerde. Benim 10 bin liralık vergi borcumu son kuruşuna kadar alan devlet, bu kulüplerin milyonları bulan vergilerini affedebiliyor.
5'te bir fiyatına alınması olayının doğruluğunu bilmiyorum, böyle bir şey varsa bunun suç olması gerekmiyor mu? Göstere göstere devletin arazisini 5'de 1 fiyata alırsan mutlaka ona itiraz edenler çıkar, tıpkı Ali Sami Yen'in ihalesine sürekli itiraz edildiği gibi.
Mesela Kayserispor, onlar da kendi parasıyla mı yaptı stadı? Hayır, onlara da devlet yaptı. Ama burada devletin herkese eşit olması gerekiyor, Karşıyaka yeni stad yapmak için uğraşıp dururken sürekli engeller çıkarılıyorsa olmaz, Galatasaray'a, Kayseri'ye stad yapan devlet, Karşıyaka'ya da yapmak zorunda.
Konuyu toparlayacak olursak, devlet de belediyeler de bu tür spor sahaları, yeşil alanlar kazandırmak zorunda ama bu yapılırken bazı kesimlere ayrıcalık tanınmamalı, halk için yapmalılar.(Bazı kesimden kastım A kulübü ya da B kulübü değil, tüm kulüpler)