Sayfa 10 / 13 İlkİlk ... 89101112 ... SonSon
271 ile 300 arası toplam 363 sonuç

Konu: FM2008 8.0.2 Yayında - Yenilendi 20/2/2008

evet sınırsız alına bilior fakat forma numarası verilirken 8 taneden fazla olmuyor ve maç kadrosunda yani ilk 18 de en fazla 6 yabancı ile sahaya çıkılıo...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by OnuldinhoHizmet View Post
    evet sınırsız alına bilior fakat forma numarası verilirken 8 taneden fazla olmuyor ve maç kadrosunda yani ilk 18 de en fazla 6 yabancı ile sahaya çıkılıo...
    Kupa maçları hariç ilk 18'de 8 yabancı ile çıkabiliyor olman lazım. 6'sı ilk 11 olacak diğer 2'si yedek olacak şekilde.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    Island

Aslında 10 geleceğin yıldızı olan genç alıp forma numarası vermeyeceksin.Kiraya yollayıp geliştireceksin

yaw bu yama süper olmuş gs ile lig maçlarımın 6 da 6 yaptım 19 gol atıp 1 gol yedim ve hakan şükür 8-9 gol attı...

bu oyundaki maç oranları 1.25 falan olacak diolardı bende hala aynı 1-6 falan yazıor...sizdedemi öle...
    Ayarlardan "odds format" ı "decimal" olarak seçersen dediğin şekilde görünür. (yoksa ben mi yanlış anladım çünkü oyun çıktığında vardı zaten bu özellik?!?) Bu arada yamadan sonra sakatlıklarda artış var gibi geldi bana. Sizde de öyle mi?

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

evet bende şimdi gördüm...801 yüklü bende ve dediğin var...değiştirdim iddaa gibi oldu...

Nesil
    2007
    Yer
    Kırıkkale

Angry Maç izlenim sorunu?

Benim bilgisayarım da ve yada oyunumda çook ilginc bir hata war.Her maçın 75. dk sonra bir anda spiker çıldırıyor;spikerle birlikte oyunda çıldırıyor.Mesela dakika 80'de iken spiker birden bire GOOOOOL!!!! diye bağırıyor ama ne golün tekrarı ne de bir değişiklik olmuyoru.Başka bir maçta da dakika 83'te gol tekrarı gösteriyor ama atılan gollerin değil hiiiç olmayan bir golün tekrarını gösteriyor.Bunu nasıl düzeltebilirim yardımcı olur musunuz? ss koyamıyorum çünkü maç içerisinde oluyor.Bana göre Galatasaray'ın finansal durumunu düzeltmek için indirdiğim dosyadan kaynaklanmış olabilir.Ne yapmam lazım yardımcı olun LÜTFEN!!!
    turksportal...

arkadaslar 20 mac yaptım maclarıda full olarak izledim takım olarak hep sampdoria ile oynadım sadece rakip her mac degisti mac motoru v801den cok daha iyi olmus 57 gol attım 21 gol yedim 3 penaltı attım 1 penaltı da rakip 6 sarı kart gordum kırmızı yok kornerden 5 gol attım 3 gol de yedim ve hic faul olmadı 5 kez de oyuncum sakatladı 2 tanesi hafif oyuncuların hareketleri pasları sutları filan cok daha iyi vs... ozetle mac motorundaki sorunları duzeltmisler oyuncuların ozellikleri de daha gercekci olmus her sene oldugu gibi yine subat ayının versiyonu fm nin en iyi versiyonu olmus

Nesil
    2007
    Yer
    Kırıkkale

Default Yardım edin lütfen :( !!!

Quote Originally Posted by handemert View Post
    Benim bilgisayarım da ve yada oyunumda çook ilginc bir hata war.Her maçın 75. dk sonra bir anda spiker çıldırıyor;spikerle birlikte oyunda çıldırıyor.Mesela dakika 80'de iken spiker birden bire GOOOOOL!!!! diye bağırıyor ama ne golün tekrarı ne de bir değişiklik olmuyoru.Başka bir maçta da dakika 83'te gol tekrarı gösteriyor ama atılan gollerin değil hiiiç olmayan bir golün tekrarını gösteriyor.Bunu nasıl düzeltebilirim yardımcı olur musunuz? ss koyamıyorum çünkü maç içerisinde oluyor.Bana göre Galatasaray'ın finansal durumunu düzeltmek için indirdiğim dosyadan kaynaklanmış olabilir.Ne yapmam lazım yardımcı olun LÜTFEN!!!
    Arkadaşlar n'olursunuz bi yardım edin aklınıza ne gelirse yazın lütfen.Ben sadece hafta sonları bilgisayarı açamıyorum bir kaç maç daha yapıyım lütfen yardım edin!!!
    turksportal...

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

maç motoru hakkında böyle gelişmeler olması sevindirici...

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Bu bazen benim oyunda da oluyor. Oyundan çıkıp tekrar girdiğimde düzelmiş oluyor ama. Bir çözümüde var mı bilmiyorum. Ama oyunu oynarken maç esnasında sayfayı küçültüp başka bir sayfa ile ilgilenince örneğin internet açık veya msnde bir konuşma penceresine birşeyler yazıp tekrar oyunu büyütüyorsan oluyor gibi geldi bana. Oyun oynarken başka sayfalara geçiş yapmıyorum ve bu sorunla karşılaşmadım. Belki bir alakası yok ama

Arkadaşlar n'olursunuz bi yardım edin aklınıza ne gelirse yazın lütfen.Ben sadece hafta sonları bilgisayarı açamıyorum bir kaç maç daha yapıyım lütfen yardım edin!!!
    gardaş aynı şey benim başıma gelmişdi ne yaptıysam düzelmedi oyunu sildim kurdum geri yükleme yaptım olmadı formatladım düzeldi
    pc formatla en temiz yolu bu

Nesil
    2007
    Yer
    Kocaeli

Quote Originally Posted by RoNNiE91 View Post
    Aslında 10 geleceğin yıldızı olan genç alıp forma numarası vermeyeceksin.Kiraya yollayıp geliştireceksin
    Amaç o zaten

Nesil
    2007
    Yer
    Kırıkkale

Default Çook saolun!

gardaş aynı şey benim başıma gelmişdi ne yaptıysam düzelmedi oyunu sildim kurdum geri yükleme yaptım olmadı formatladım düzeldi
    pc formatla en temiz yolu bu
    Sol abi bende format atıyım o zaman çoook sinirim bozulmuştu saolun.Allah senden de 1502005'den de razı olsun
    turksportal...

Nesil
    2006
    Yer
    Bandırma-10.5

Yorumların/Eleştirilerin çoğunu okumaya çalıştım. Ve birşeyi daha iyi anladım. artık oyuncular FM'ye ''oyun'' gözüyle bakmıyor FM artık bir futbol simülasyonu bu yadsınamaz bir gerçek taraftarı olduğunuz takımı savunmanız güzel birşey tabii ki ancak sınırı aşarak( kasıtlı olduğunu düşünüp suçlamalar yaparak) yorumlarda bulunmanız hiç hoş birşey değil. Bu kadar kişi emek verip, değerli vakitlerini harcayıp birşeyler ortaya koymaya çalışıyorsa buna saygı duymanız gerekir. hata olur olmaz orası ayrı, kimse mükemmel değildir sonuçta.
    Yamada emeği geçen herkese çok çok teşekkürler. Bizlere daha iyi oyun sunmak amacıyla elinizden geleni(hatta fazlasını) yaptığınız için...
    Last edited by Knightmare : 17.Şubat.2008 at 22:20
    Kula bela gelmez Hak yazmadıkça,
    Hak bela yazmaz kul azmadıkça.

Quote Originally Posted by Nerzhull View Post
    Yorumların/Eleştirilerin çoğunu okumaya çalıştım. Ve birşeyi daha iyi anladım. artık oyuncular FM'ye ''oyun'' gözüyle bakmıyor FM artık bir futbol simülasyonu bu yadsınamaz bir gerçek taraftarı olduğunuz takımı savunmanız güzel birşey tabii ki ancak sınırı aşarak( kasıtlı olduğunu düşünüp suçlamalar yaparak) yorumlarda bulunmanız hiç hoş birşey değil. Bu kadar kişi emek verip, değerli vakitlerini harcayıp birşeyler ortaya koymaya çalışıyorsa buna saygı duymanız gerekir. hata olur olmaz orası ayrı, kimse mükemmel değildir sonuçta.
    Yamada emeği geçen herkese çok çok teşekkürler. Bizlere daha iyi oyun sunmak amacıyla elinizden geleni(hatta fazlasını) yaptığınız için...
    tamamen katılıyorum ellerinize sağlık süper olmuş tüm araştırmacıları teprik ediyorum ileride daha iyisi mutlaka olacaktır...SİZ DAHA İYİSİNİ YAPANA KADAR EN İYİ BU...

Nesil
    2007
    Yer
    i bilmiyor..

Yama hoşuma gitti , en sonunda bu tür bir yamayı yükleyebilmem de sevinmem için ayrı bir olay oldu

benim en çok hoşuma giden bütçeler gs 2$ milyon çok güzel yaa ayrı bir heyecan walla hiç oyuncu almadım 5 oyuncu sattım bütçem şimdi diğer ekstra gelirle 21$milyon oldu...

Nesil
    2007
    Yer
    Isparta

inş. yarın kavuşacam bende şu yamaya

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by _BeeTLeJuiCe_ View Post
    Milli Takıma oyuncu seçimlerinin daha doğru olması için rep puanları tam ayarlanmamış galiba.

Son zamanlarda Milli Takıma fazla çağrılmayan, Hakan Arıkan gibi, Aydın Toscalı gibi, Serdar Kurtuluş gibi Ayhan gibi oyuncular milli takıma çağrılmış. Ayrıca Ali Turan falanda milli takımda yer alıyor.

Fatih Terim'im yakın zamanda açıkladığı Oyunculara göre replerde ufak oynama yapılabilirdi. Neyse artık önümüzde Avrupa Şampiyonası var oraya gidecek oyunculara göre bir ayarlama yapılırsa ligimiz gibi oyunun ilk açıldığında milli takıma çağrılan oyuncularda daha gerçekçi olur.
    Home reputation su sekile ayarlandi:

Surekli A milli oyuncu: Home Rep = CA + 20
    Arada sirada A milli oyuncu: Home Rep = CA + 10
    Genc milli oyuncu: Home Rep = CA + 5

Home rep'e gore oyunculari siralarsaniz da seviyelerin oldukca mantikli oldugunu gozlemlersiniz. Ancak yapimcilarin da kabul ettigi bir sorun var ve bu da home rep'in milli takim secimlerinde yeterince kullanilmamasi. Fm 2009 icin duzeltilecekmis.

Ayrica ozellikle son zamanlarda bizim milli takimimizda gozlemledigimiz surekli gerceklesen kadro degisimi milli takim'i tam olarak yansitmayi daha da zorlastiran bir sey.

Mesela Fatih Terim normalde 4 tane'den fazla DC cagirmaz bir mac kadrosuna. Ancak oyunda 5 adet cagiriliyor ve bu nedenle Ali Turan cagiriliyor (Emre Asik'in Home Rep'i daha yuksek olmasina ragmen).

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by makalele81 View Post
    Öncelikle herkese merhaba..

Dün 8.0.2 datasının çıkışıyla beraber yeni bir sürece girdik,bende bir FM sever olarak yamayı indirdim,ilk olarak 4-5 saat boyunca TSL datasındaki değişiklikleri inceledim ve bazı arkadaşlarıma hak veriyorum Fenerbahçe'de Alex,Deivid abartılmış gözüküyor,Galatasaray'da ise Song ve Arda'daki düşüş ve Mehmet Topal'ın beklenilen düzeyden uzakta olmasının haricinde Barış Özbek ve Emre Güngör'deki düzenlemeler oldukça yerinde olmuş,Beşiktaş'ta ise Serdar Özkan daha iyi bir profili hakediyor.Bobo ve Nobre'de ise ciddi derecede oynamaya gidilmiş bu en mantıklı olan değişimlerden zaten.Aslında üç büyükler diye tabir edilen bu üç önemli kulübün kadrolarına daha fazla önem verilerbilirdi benim kişisel düşüncem bu.Bunun haricinde takım renklerinin ve stad projelerinin doğru şekilde oyuna aktarılması güzel bir ayrıntı.Birde Gürhan ve Arda tartışması yapılmış,hak veriyorum bu konudada Arda konusunda artış bekleyen arkadaşlara.İlhan Parlak ise kesinlikle o PA değerini haketmiyor,bunun futbol bilgisiyle falan bir alakası yok,1 sezon önce Kayserispor'da bile çoğu maça yedek başlayan İlhan'In bu Pa'yı alması doğru değil.GÜrhan Gürsoy'u maçlarda göreniniz var mı bilmiyorum ama Arda'nın bahsi geçen oyunculardan çok daha iyi olduğu su götürmez bir gerçek.Keza Servet ve Nonda'daki düşüşte mantıklı gelmedi.Fenerbahçe'de ise Semih'in bitiriciliği belki 1-2 puan daha fazla olabilirdi.Appiah'ın sakatlığı oyuna yansıtılmamış,Gökhan Gönül bence biraz fazla kırpılmış,Aurelio ise oyundaki profilini haketmiyor.Bunun haricindekiler mantıklı değişimler olmuş.Beşiktaşta ise bir abartı göremedim aksine gerçeğe çok uygun hale getirilmiş bir takım olmuş,Trabzonspor'da ise Yattara'nın cesaret ve karar özelliğinin 1-2 puan yüksek olabileceğini düşünüyorum ama gerçeğe en yakın Yattara burada yapılmış.Hüseyin Çimşir ise açık şekilde mutasyona uğramış..Ya biz yanlış Trabzonspor'u seyrediyoruz yada yeni bir takımın oyuncusu bu Hüseyin Çimsir,çok ama çok abartı olmuş.Jefferson,Serkan Balcı ve Jabi'nin yeni özellikleri ise çok güzel yapılmış.
    Yorumlarinizin cogunu okurken, oyuncularin oyundaki halini yorumladiginizi ve veritabaninda pek karsilastirma yapmamis oldugunuz izlenimine katiliyorum.

Simdi ilk olarak bir sey anlatayim. Bir oyuncunun ozellikleri ile CA baglantilidir. Yani bir oyuncunun CA'sini, ozelliklerini ve pozisyonunu belirterek hesaplamak mumkundur. Arastirma ekibi olarak da bizim gorevimiz, verdigimiz CA'ya gore oyuncunun ozelliklerini ayarlamaktir. Yani oyunda gorudugnuz hemen hemen her oyuncunun ozellikleri, CA'nin belirttigi seviyede ayarlanmistir.

Mesela Gurhan/Arda karislastirmasinda, CA'si 115 olan Gurhan'in ozelliklerini oyun yukseltmistir ve Arda'ya benzemesini saglamistir. CA'si 136 olan Arda ise bu kalitededir ve veritabanina bakilirsa ozellikler acisindan bir cok konuda Gurhan'dan ustundur.

Ozelliklerin oyun tarafindan yukseltilmesi sorunu Alex, Deivid, Huseyin gibi oyuncularda da mevcuttur. Ote yandan Mehmet Topal, Gokhan Gonul, Song ve bir cok baska oyuncunun ozellikleri veritabaninda verilen degerlerin altinda gorunmektedir.

Bu bir arastirma sorunu degil, oyun kodu veya daha dogrusu SI'in arastirmacilara temin ettigi editor'lerin zaafidir. Konu hakkinda SI'dan PaulC'nin yazdiklarini asagidaki konu'da okuyabilirsiniz.

http://community.sigames.com/eve/for...1/m/6202002183

Diğer kulüplerimize gelecek olursak..

Sivas'ta Mehmet Yıldız'ın fiziksel özelliklerinde bir artış bekliyordum ama olmamış biraz hayal kırıklığı oldu açıkçası.
    Esasinda Mehmet'in hem fiziksel hem de teknik ozelliklerinde bir cok yukseltme yapildi. Belki beklediginiz kadar yukselmedi.

6+2 kuralının ligde uygulanıp Türkiye Kupası'nda uygulanmaması garipliğinide anlayabilmiş değilim.
    Bu benim SI'a kural degisikligini yazarken yeterince acik yazmamamdan kaynaklandi. Ozellikle Super Kupa ve Turkiye kupasi icin de bu kuralin gecerli olmasi gerektigini tekrarlamam gerekli idi ama lige konsantre olup zamaninda eklemeyi unutmustum. Ilk beta test'de sorunu gozlemledigimde yama zaten yayina hazir halde idi ve degisiklik yapilamadi. Ancak bir sonraki yama veya FM 2009 icin duzeltildigi bilgisi verildi.

Yukarıda yazdıklarımdan ne kadar iyimser bir tablo çıksada datada hala inanılmaz eksiklikler var,bir kere finans olayının kodlamasının yanlış olması konusunu kimse bana açıklayamaz,bu tam bir rezalet ve oyuna sürülmüş kara bir lekedir ve ne olursa olsun en gerçekçi haliyle düzeltilmesi gerekir diye düşünüyorum.Şimdilik bu kadar yazdıklarım ileride oyunu daha geniş kapsamlı incelediğimde daha iyi bir eleştiri yapabilirim.4 saatle ancak bu kadar oluyor.
    Bu da maalesef tamamen SI'in hatasi. Uzun uzun yazdim. Uzun uzun acikladim. Bunun onune gecilmesi icin Ocak ayinin ortasinda, yani gise gelirleri ile ilgili kod degistikten sonra beta test icin bize bunun saglanmasi gerekirdi. Yapilmadi. Sadece bize degil, hic bir arastirma sefi'ne verilmedi beta. Elime ilk beta'nin gecme tarihi 12 Subat. 12 Subat'da test'i yapip (hemen ilk is finansal durum'a baktim cunku bu konuda degisiklik yapildigini biliyordum) ve SI'a belirttim. Yani topu onlara attim.

Bu tip hatalar, FM gibi oldukca komplike bir oyunda, olabilir ve olacaktir. Ben ABD arastirmasinda yer aldigim icin de bu tip hatalarin cok daha vahimlerinin ortaya ciktigini hem beta test hem de oyunun full surumunde bir cok defa gozlemleme sansi buldum. Halen ABD ligleri konusunda 100'den fazla sorun var duzeltilmemis SI tarafindan. Bu nedenle bu ne ilk hatadir, ne de son hata olacaktir. Onemli olan bu konuda hatanin oldugunun cabuk bir sekilde gozlenmesi ve duzeltilmesi icin ortaya konan cabalama istegi. Dusunun ki ben muhasebe ve finans dersi veriyorum 17-22 yasindaki ogrencilerime ve bu sorun uzerinde titrememe ragmen bu sorun ortaya cikiyor. Emin olun hepinizden daha fazla beni rahatsiz etti bu durum. Ancak sonucta bizim yapabileceklerimiz SI'in bu konuda gelistirme yapmak istemesine bagli. Turkiye ligleri ve finansal sorunlari da diger liglerden cok farkli ozelliklere sahip oldugu icin, bir cok seyin sil bastan sadece Turkiye ligleri icin yapilmasi sozkonusu.

Tabii yillarca hic bir degisiklik yapilmazsa eger, gelistirme surecinde ortaya cikabilecek bu tip hatalar da hic olmaz ve sizler de herseyin tam olarak ciktigi iluzyonuna kapilirsiniz. Tabii bu nedenle de hata elestirisi degil, is yapilmama elestirisi gelir. Yapilmama elestirisinden, yapilip hatali yapilma elestirisine gecilmesi gerekli. Yani bir karar asamasi var burada. Elestiri gelecek diye hic bir seyi degistirmemek bir sure sonra insanlari cigirindan cikartmak ve gercekte olan farkliliklarin yansimasi icin ugrasmamak bir secenek. Diger secenek ise hatalarin olabilecegini kabul edip yine de gelistirmek icin cabalamak ancak ayni zamanda butun iyi niyete ragmen olusabilecek hatalari kabullenmeyi ogrenmek. (Bkz. okullar olmasa Milli Egitim Bakani olmak en kolay is olurdu mantalitesi)

Pembe tabloyu bosverin. En acimasiz elestirileri de yazin ki duzeltilsin, gelissin arastirma. Hic bir zaman her seye yetisebilecegimizi idda edemeyiz, hic bir zaman her seyi bildigimizi de idda edemeyiz. Ancak bu demek degildir ki hic bir sey bilmiyoruz veya arastirmanin daha iyi duruma gelmesini istemiyoruz.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Fıratcan Alçınkaya View Post
    Birde TSL ligi takımlarındaki genç oyuncuları 2takıma felan atsalarmış süper olucak bir alıyoz takımı 40 kişilik kadro uğraş dur...

Bu beni de halen rahatsiz eden bir sorun. SI'in sorun hakkinda haberi var ve FM 2009 icin ozellikle duzeltilmesi gereken sorunlar arasinda en ust siralarda.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Arkadaşlar bazı hatalar varmış
    Mesela Saraçoğlu 200.000
    Sami Yen 100.000 kişilikmiş arkadaş söyledi
    Doğru mu?

Quote Originally Posted by QaaN-07 View Post
    Mesela Saraçoğlu 200.000
    Doğru mu?

Kaan'cım olsa ne olur olmasa ne olur.Bunlar küçük ayrıntılar.Bunlara takılmayalım.Ben bakmadım daha Türkiye ligine ama çok önemli bir şey değil.

Quote Originally Posted by QaaN-07 View Post
    Mesela Saraçoğlu 200.000
    Doğru mu?
    Bunlar hata değil.Asıl finans hatalarını dengelemek için Ömer Abi'nin EDT dosyasında olanlar.

valla ben yamayi cok begendim cok gercekci olmus takimlarimiz kendi ligimiz icinde cok dengeli ama avrupada zorlaniyorlar buda gayet normal.. ellerinize saglik

Gerçekten de süper bir yama.Burak Abi'yede katılıyorum.Çok gerçekçi ve zor.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

8.0.2nin en iyi takımı ManUtd olmuş takım tuutlmuyor Maşallah

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Fernando Gago View Post
    8.0.2nin en iyi takımı ManUtd olmuş takım tuutlmuyor Maşallah
    ManU da yeni transfer var mı 801 e göre?

benim takımım ManU 2020 yılındayım...

Öncelikle verilen cevaplar için teşekkür ederim.

Sonrasında ise datanın sadece Türkiye kısmını 4 saat gibi kısa bir sürede incelediğim için oyuncu değerleri hakkında ağırlıklı bir yazı oldu.

Gerçekçilik açısından çok önemli adımlar var bu inkar edillemez,çoğu takım gerçeğe uygun olarak yapılmış.Maç motorundaki devrim yaratacak değişikliklerde cabası olmuş.Ben hem kendim oynadım hemde makinanın oynattığı maçları izledim.Gerek ikili mücadeleler,gerek korner atışları,adam geçerken oluşan hareketlilik,depara kalkan oyuncunun karşısına yetenekli oyuncular tarafından kademe anlayışıyla beraber iyi bir savunma yapılmasına kadar gözlemlediğim çok şey var.Dediğim gibi biraz daha inceleyip sonra uzun bir şekilde hem sizin harcadığınız emeklerin,hemde Sİ 'ın yaptıklarının karşılığını yazacağım.FM 2008 hatalarla anılan bir oyun olarak kalacak bu kesin.Bugüne kadar değiştirilemeyen tek şey bu oyunun her sene baştan yazılması değilde her sene bir önceki kodlamaların üzerine eklemeler yapılarak piyasaya sürülmesi.Bir sezon başlamadadn bu oyun tamamen baştan kodlansa şuanki hataların en az % 60'ı emin olun giderilir.Ama bunu yapamazlar[yapmazlar] çünkü hem para hemde fazladan iş gücü gerekir böyle cesur bir uygulama için biliyorum.
    Last edited by makalele81 : 19.Şubat.2008 at 18:59

Sayfa 10 / 13 İlkİlk ... 89101112 ... SonSon

Mesaj Yetkileri