Holosko nun attığı golden BoBo nun atıldı pozisyona kadar maçı izlediysen pozisyon olup olmadığını anlarsın Baran...
İstanbul BŞB
Beşiktaş
Berabere
Holosko nun attığı golden BoBo nun atıldı pozisyona kadar maçı izlediysen pozisyon olup olmadığını anlarsın Baran...
Maci 90 dakika izledim Firat ve Bjknin net bir pozisyonu olmadigini gördüm.Ha attiginiz golde bile pozisyon yoktu,defansin aptalca hatasindan gelen absürd bir gol.
Baran bana fanatik muamalesi yapma doğru gördüğümü ne pahasına olursa olsun söylerim.
Ben anlamıyorum hala yumruk diyorsunuz, Bobo elinin içiyle (avucuyla) rakibini şiddetli bir şekilde itiyor, (bırak yahu beni) dercesine.Ancak bunu siz ısrarla yumruk olarak vurguluyorsunuz.
Ha gel gelelim Bobo'nun yaptığı yine de yanlış ne pahasına olursa olsun hakemin eline böyle bir koz vermemeliydi.Sonuçta İBB 2-1 BJK.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
iyi izleyememişsin demekki ilk yarıda net poziyonlarımız vardı senin dediğin anca 2.yarı için geçerli...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
yumruk abi ne itiraz ediyon bu adam Alex olsa biz GS yumruk dicektik, Arda olsa biz FB liler yumruk dicekti boşver uzatma... Objektif bakan yok maça baksana adam 90 dk pozisyonu yok diyor BJK nin...
Ben dedim sen daha bak bahar şenliklerine ne dümenler olcak bizim maçlarda hakemler yine show yapcak...
Last edited by Fıratcan Alçınkaya : 24.Mart.2008 at 20:44 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)
Muratcım senden alıntı yaptım. Ancak şuan Beşiktaşlı olan herkesin durumunu anlatan çok güzel bir laf etmişsin. Hakemin eline koz vermekSiz iyice paranoya yapmışsınız. Liderliği almışken kaybetmeyi sindiremiyorsunuz olay sadece bu. Yumruk attı veya öptü kırmızı kartlık bir pozisyon neticesinde. Beşiktaş'ın daha önce hakkı yenildi diyorsunuz. Hakem şu düşüncede mi olmalıydı. Bobo'ya kırmızı kart vermem gerek ama daha önce Beşiktaş'a karşı hatalar olmuştu. En iyisi ben kartı vermiyim de durumu fit etmeye mi çalışayım.
Bunu mu bekliyorsunuz?
Şimdiden de hakemler bizi yakacak göreceksiniz lafları ise Beşiktaş'ın olası başarısızlığına kılıftan başka birşey değildir. Necati'nin attığı gole bakın. Kaç Beşiktaş'lının arasından vuruyor. Necati ile sizin savunma arasında metreler var. Oysa İBB oyuncusu Bobo'nun dibinde ve neredeyse yapışık oynuyor. Bobo'da kendi takımında asla olmayan bir savunma anlayışını görünce şiddetli itme, yumruk, tokat adını ne koyarsanız koyun rakibe fiili harekette bulunarak kartı hakediyor. Bu durumdan hakem bize oyun yapıyor dersi yerine bizim savunmamıza bak, kanatlarımıza bak işlerini iyi yapmıyorlar dersini çıkarmak lazım. Kısacası hatayı kendimizde aramak lazım.
Necati'nin golde münferit olarak İbrahim Üzülmez ve Gökhan Zan'ın hataları var.Zaten bu 2 elemanın pozisyon bilgisinin ne kadar zayıf olduğu hakkında sokaktaki simitçinin bile diyecek bir şeyi var..
Hakemin orada pozisyonu seyretmiyor olması gerçekten çok ilginç.Seyretmiş olsa bence %100 Ekrem'ede sarı kart vermeliydi.Öyle rakibi engelleme olmaz.Bu düpe düz fauldur.Penaltı bile verilebilir.Ayrıca rakibi tahrikte var.Ama hakem maalesef pozisyonu layığıyla süzemedi ve ezbere bir kararla tereddütsüz Bobo'yu attı.Burada ezbereden kastım Bobo'nun Ekrem ile münakaşası sonrası Ekrem yere düşünce otomatikmen kırmızıya kanaat getirmesidir.Yardımcı hakem herhalde bayrağıyla bir şeyde işaret etmemiş.
Neyse olan olmuş.Zaten kararda yanlış değil.Yapacak bir şey yok.Eldeki hakemlerin elinden gelen bu.En çok hakem hatası kurbanı biz olabiliriz ama bu hataları sadece bize yapmıyorlar.Hepsi kötü.Bunda kasıt aramanında manası yok.Zira kanıtlayamayınca emzikli bebek durumunu düşürülüyorsunuz.İnşallah buna bir çözüm bulunur..
So what?
Saike
Fenerbahçe maçına olası bir mağlubiyete bahaneler hazırlanmış bakıyorum.hareketi yapan Bobo acıların çocuğu oldu çıktı tek suçlu gördüğünü çalan hakem.
Bir insan eğer düz halde önüne bakıyorsa 65 derece sağı ve solu görür, gördüğünü net süzme açısı 130 derece olur. 130 derece üzerinde 180 dereceye kadar da gördüklerini algılayabilir.
Bu bilimsel verilerdir, hakem görmedi demek o nedenle doğru değildir, sonuçta insan sadece direk baktığı noktayı görmez, geniş bir açıyla görür.
Fenerbahçe maçında Beşiktaş hakem hatasıyla kazanırsa eğer ne yorum yapılacak acaba? Paranoya olmuşsunuz bence siz, hemen en ufak hatada bize oyunlar oynanıyor diyorsunuz. Beşiktaş haftalardır kazanıyordu ama bencehiç umut verici bir oyun oynamıyordu tıpkı geçen sene olduğu gibi. Yine son haftalara girilip takımlar işi ciddiye alınca Beşiktaş puan kaybına uğrayacak bence be benim tahminime göre de ligi ilk 2 içersinde bitiremeyecek. Benim yorumum, katılan veya katılmayan olabilir, lig bittiğinde Beşiktaş ile şampiyon takım arasında fazla puan farkı olacağını düşünüyorum.
"YÜCE ATATÜRK"
Serkancım en son söylediğin
bu imkansızlig bittiğinde Beşiktaş ile şampiyon takım arasında fazla puan farkı olacağını düşünüyorum.
Bir takım hem şampiyon olup da hemde şampiyonla arasında puan farkı olmaz![]()
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Ben Beşiktaş şampiyon olacak demedim ki.Siz nasıl ki şampiyon olacağız diyorsunuz, ben de bunca yıldır futbol izliyorum, takip ediyorum kendi aklımla bu yorumu getiriyorum. Tutar tutmaz seni sonu göreceğiz zaten.
![]()
"YÜCE ATATÜRK"
Fıratcım o kadar veri yazdım 1 önceki mesajımı okusaydın ya.
130 derece açı içersinde insan net görür. Pilot kameradan görüntü varsa hakemin gözlerinden 130 dereceyi çizelim, bakalım.
Tabi direk baksa daha net görür ama sadece bu fotoğrafa bakıp hiç görmedi demek de yanlış olur. Birşeyler görmüş ki doğru kararı verip Bobo'yu atmış.
Nasıl ki Deivid'e yönetim tarafından ağır para cezası verilmesi gerektiğini düşünüyorsam Bobo'yo da aynı şekilde yönetim ceza vermeli. Ertuğtul Hoca'nın açıklamlarını dinleyince zaten böyle bir ceza verileceğini hissettim.
"YÜCE ATATÜRK"
Bobo'ya ceza geldi 50 bin dolar mı ne öyle bi ceza geldi
Merak etme Serkancım sene sonunda Şampiyon biz olacağız.Bu zamana kadar hiç konuşmadım şampiyonluk konusunda artık konuşuyorumVe bu yolda ki ilk kurban malesef siz olacaksınız.
Hala hakem görmüyor diyorsunuz.Bobo'nun yaptığı müdahaleye hava durumu muamalesi yapıyorsunuz. Şiddetli yer yer gök gürültülü
Herşeyi bakınca görmezsiniz arkadaşlar. Bakmadan da birşeyleri görebilirsiniz.
Anlamadığım bir şey var?Diyelim ki hakem gördü.Peki Ekrem'in el enselerini,sarılmalarını ve ağır tahrikini neden es geçti?
Serkan Abi hakem başka tarafa bakıyodu pozisyonda topta o anda sağ tarafa yakın bir yerdeydi hekamdede tabiki topun olduğu yere bakıyordu olay ceza sahasının içinde oluyor top ise bizde v ceza sahasının 10m yaklaşık dışında penaltı noktası kaleye 17m uzaklıkta olduğu farzedelim ceza sahası mm. 20 ortalama o pozisyon 13m bilemedin 10 olsun hakemin bakmadığı bir tarafta oluyor kaldiki zaten oyun devam ediyor bizim adamlar ceza sahasına bile giriyor topla top süren BJK li görmedi olayı hakeminde çok net görmesi zor bence... BoBo yumruk attı diyenlere resim konuldu hala konuşuyolar ne diyim...
Bu arada Ekrem'midir nedir o adamın sarı kart yemesi lazım böyle markaj dünyada yok...
Ekrem Bobo yu sıkı marke ediyo o kadarDefans oyuncusu,yakın temas haLinde bunda bişey yok bobo nun onu yumruk-tokat karışımı şekLinde yere yığması gerekmez...
Pozisyonda Ekrem sağ elini Bobo'nun forma numarası hizasında diğer elinide Bjk amblemi olan kısma doğru uzatarak marke ediyor. Tutma yok, çekme yok. Bu müdahale olur olmaz Bobo adamı itiyor. Savrulan Ekrem tekrar gelip yapışıyor. Bobo'da şiddetli itiyor. Ekrem'in kart görmesine gerek yok çünkü alanı alabilmek için mücadele ediyorlar. Aynen Servet'in auta giden topa fiziğini koyarak rakibi engellemesi gibi. Aynen Aurelio, Mehmet Topal gibi oyuncuların rakiplerini kovalarken elleri ile hafiften rakibin hızını kesmeleri gibi. Bunlar futbolun içinde var. Köşe atışı atılırkende bu mücadeleler çok olur. Taki çekme olana kadar. Olduğu anda hakem uyarır. Bobo darbe karışık itmek yerine mücadelesine devam edebilirdi. Ama bunu yapmadı.
Yav Ne SarıLması kardeşim ya...
Ekrem Bobo ya çok yakın oynuyor yanında oynuyor,ama öyLe senn dediğin gibi bi sarıLma durumu yok zaten Ekrem yanına geLip dikiLiyor Bobo iLk itmeyi yapıo bi savuruo daha sonra Ekrem yine geLio Bobo nun yanına Bobo markajdan sıkıLıp kurtuLmak için yanLış yoLa başvuruo..Ne yani 5 metre uzaktan mı marke edicek adamı izLesin geriden Bom boş bıraksın...
Ya sonuçta olan oldu.İbb 3 puanı aldı,biz sıfır.Daha fazla konuşmanın bir mantığı yok.F.Bahçe maçına bakmalıyız artık...
Ekremin yaptığı markajın aynısını oyuncu sırtı dönük Lugano'ya yapıyor. Şimdi bu faul mü? Ekremde yüzü dönük şekilde aynen Bobo'ya bu markajı yapıyor. Tutma, çekme bu tarz hiç birşeyin olmadığını görebilirsiniz.
![]()
Hala bu mu tartışılıyor ? Maçın biteli 3 gün olmuş hala tuttumu tutmadı mı , vurdumu vurmadı mı tartışması devam ediyor. Verilen kırmızı kartın haklı olduğu büyük bir kesim tarafından doğrulanmış iken hala neyin tartışması bu . Bir kerede futbolcuları, yönetimi yada teknik adam hatalarını tartışsanız keşke . Hep hakem,federasyon, şampiyonluğumuz engellenemez sloganı başka birşey yok.
O pozisyon için çok net söyleyeceğim.
Kesinlikle kırmızı, boğaz bölgesi insan için en hayati tehlike taşıyan yerlerden biri.Kavga sırasında kimse boğaza vurmaz, direk ölüme sebebiyet verebilir.
Boğaza yüklenere oyuncuya sert bir tepki vermeye çalıştı Bobo, ne açıdan bakarsanız bakın agresif,tehlikeli bir hakeret.Hafif iterek ellerini kaldırmak yerine ilgi çekici bir şey yapmaya çalıştı.
Pozisyon öncesi itme nasıl oluyor anlayamadım? Uzun pas yok, kısa pas yaparken niye arka bölgeye koşu yapsın ki Bobo? Ofsaytta kalır o zaman..
Ufak tefek çekmeler olur, her maç 15-20 penaltı çıkar o zaman.
Hadi neyse bu verilse de verilmese de sorun değil, hakeme yaptığı anlaşılabilir değil.Yerdeki oyuncu ile ilgileniyor hakem, niye ittiriyorsun, niye tahrik ediyorsun hakemi? Bile bile yaptı, uzun bir ceza alacak muhtemelen.
Bugün hakemlerin itilmesine izin verirse MHK yarın hakem tartaklamasına ses çıkartamaz, o yüzden bu tarz hareketleri bırakın dokunmak bile yasak hakemlere.Profesyonelliğe hiç uymuyor, bu tarz şeylerden dolayı şampiyonluk bile gidebilir, sanırım en az 4-5 hafta ceza alacaktır sırf bu yüzden.
Tam tersi ortaya konan futboldan dolayı bence hiç şansı kalmadı Bjk'nin ...
Fenerbahçe maçını kazansalar bile, Sivas ve Galatasaray'ın maç kaybetmesi lazım, ki Gs ile Bjk'nin maçı yok.Zaten Fenerbahçe maçını kaybettiği an Bjk'nin rakibi Kayserispor olur ancak.
Delgado, Bobo, Nobre, Serdar Özkan, Tello gibi oyuncular tamamen ileride oynuyorlar, orta sahaya hiç yardım edemiyorlar.
Üzülmez ve Ali Tandoğan hiç savunma yapamayan oyuncular, sürekli kademe hatası yapıyorlar.
Orta sahada alan daraltma sıfır, tamamen önliberoya kalıyor 30 metrelik alan.Rakip biraz çoğalabilirse elini kolunu sallaya sallaya geçiyor.
Koş&Koş oynayacak 4lü savunması yok Bjk'nin.
Toraman ve Gökhan Zan ortalamanın üzerinde stoperler ama yeterli değiller.
Cisse'nin olmaması da tuz biber ekti, ne Toraman ne Gordon ayağa pas yapabilecek oyuncular değiller, çıkarken oyun kurmakta zorlanıyor Bjk.
Orta alan açılınca Bjk istediği çabuk pas alışverişini yapamıyor, zaten Delgado'nun pas alışverişi ve top istopu bence yeterli değil, Delgado istop etmeye çalıştığında topun 7 metre açılmasını izlerken ben bile çıldırıyorum, Bjk'lılar nasıl katlanabiliyorsunuz? Dribbling yeteneği iyi ama bireysel oynayarak çok fazla maç kurtaramaz Bjk.
En son 90 dk. Gençlerbirliği maçını izledim, şunu söyleyeyim çok kötü oynayan Gençlerbirliği bile çok kötü yakalanmadı, orta sahada az çok pas yapabildiler.
Bu hali ile alan daraltan, defansı öne çeken, kalabalık orta sahada oynayan Fenerbahçe karşısında (bir de erken gol yerlerse) işleri çok zor, hemen ardından Sivas maçı var, Nobre sarı kart yerse forvette oynayacak yedek bir oyuncu da kalmayacak..
Last edited by Cengo : 25.Mart.2008 at 07:05
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
çok güzel bir tespit
ve diğer söylediklerine de katılıyorum ama seninki felaket tellallığı yapmak oluyor
bide senin yaptığın işin kolay tarafı olaya tek bir açıdan bakıyorsun
olumlu yönelerinide yazda tamamlanmış çok güzel bir yazı olsun
mesela deki holosko nobre çok uyumlu bir ikili oluşturdular
delgado nihayet kendini buldu
ibrahim toramanın yaptığını ön libero için gökhan zan veya gordonda yapabilirmi yani en azından onlar oynasa ortasaha bu kadar kolay geçilmezdi ...
sonuç olarak olumsuzluklar olumluların çok üstünde
zaten glatasaray maçından önce bu foruma maçın sonucu ne olur bilmem ama beşiktaşın şampiyon olması imkansız yazmıştım
tabi alınanlar oldu vs ama üşendiğim için nedenlerini açıklamadım
yine idda ediyorum beşikta şampiyon olursa bu foruma yazı yazmayı bırakacağım![]()
Fikirlerim burada
@ Abooo
Teşekkür ederim öncelikle yazın için.Bazıları gibi Beşiktaş buraya şansa bala geldi bundan sonra kesin ayakları takılır gibi basite kaçmaktansa adam gibi izah etmişin düşüncelerini.
Söylediklerinde haklısın ama senin bu saydığın olumsuzluklarla buraya kadar geldik.Bu hafta Fenerbahçe ile yapacağımız maç çok kritik.Kaybedersek tepe taklak yuvarlanabiliriz.Ama kazanırsakda sonuna kadar bu yarışın içinde oluruz diye düşünüyorum.
So what?
Saike
Bana kaLkıp burda görüş açısından bahsetmeyin. Ne görüş açısı. Açısı oLsa yan hakemin oLur. O pozisyonda yan hakem mi daha iyi süzer pozisyonu bir gözü şaşmış haLde nereye bakacağını biLmeyen orta hakem mi. Konuşmuyorum konuşmuyorum ama herkesin sabrı vardır. Resmen katLetti işte maçı daha neyi tartışıyoruz. Pozisyonumuz yoktu diyenLerede güLerim burdan. İLk 10 dakikadan sonra Beşiktaş oyunu kontroL etti. PozisyonLar buLdu, goLü de buLdu beLki iLk yarı bitmeden hatta o oLayın oLduğu pozisyonda öne de geçicekti.
Yani size göre her zaman Beşiktaş küçük takım, Beşiktaş her zaman şansı iLe kazanıyor, Beşiktaş hiç bir zaman birşey yapmıyor öyLemi.
Bundan sonra yazdıkLarınıza çok ama çok dikkat edin sonra başınız ağrımasın. !
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
Tek yorum:
Bobo'ya yapılan faul 1.5 metreden görülmüyorsa, diyecek birşey yoktur bu maç için...
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi