Sayfa 4 / 11 İlkİlk ... 23456 ... SonSon
91 ile 120 arası toplam 330 sonuç

Konu: Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final 1. Maç | Fenerbahçe - Chelsea

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Niye 3 sezona yakındır maç izlemediğimin ufak bir göstergesi.Dışarıda kucaklaştığınız forumda şakalaştığınız insanlarla bir maç için bunlar yapılır mı?Herkes aklını başına toplasın.Önce hayatınız aileniz sevdikleriniz gelir.Futbol ve tuttuğunuz takımlar sadece yaşamınızın bir rengidir.O rengi karartmadan yaşatın.Futbolun büyüsünden zevk alın fanatizminden değil.

Nesil
    2006
    Yer
    Hakkari

Fener evinde gol yemezse Chelsea'yi eleyebilir.Chelsea öyleahım şahım bir futbol oynamıyor ama sonuçta İngiliz takımı ne yapacakları belli olmuyor.Maçın skoru bana göre 1-0 Fener yada 0-0,1-1 lik beraberlik..
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

"Ayrıldığımda bile seviyordum"
    Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Chelsea'nin Fransız futbolcusu Anelka, karşılaşma öncesi bir basın toplantısı düzenledi... Eski F.Bahçeli futbolcu Anelka, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, golcü oyuncunun Fenerbahçe ile ilgili sorulan tüm sorulara büyük içtenlikle yanıt verdiği gözlemlendi.
    -Maç hakkında neler söyleyeceksin?

"Fenerbahçe çok büyük bir takım. Taraftarların yarattığı ambians çok güzel ve burada oynamak zor olacak."

-F.Bahçe'den ayrılma sebebin neydi? Kurada F.Bahçe ile eşleştiğini öğrenince ne hissettin?

"Fenerbahçe'den ayrıldım çünkü İngiltere'ye dönmek istiyordum yani F.Bahçe ile bir ilgisi yok. Kurada eşleştiğimizi duyunca tekrar buraya geleceğim için çok mutlu oldum."

-F.Bahçe'ye gol atarsan ne hissedersin? F.Bahçe'nin Çeyrek finale yükselmesi hakkında neler söyleyeceksin?

"F.Bahçe'ye gol atarsak tabi ki mutlu olacağım çünkü Chelsea forması giyiyorum. F.Bahçe'nin buraya gelmesi benim için sürpriz değil. Zico ile 2 ay çalışmış olmama rağmen onun iyi bir hoca olduğunu biliyorum. Çok iyi transferler yaptılar o yüzden buraya gelmeleri sürpriz değil."

-Çok yetenekli bir oyuncu olmana rağmen kişisel anlamda fazla başarın yok bu yüzdeen Şampiyonlar Ligi senin için önemli mi?

"Şampiyonlar Ligi'nde oynamak çok önemli ancak daha önce kupalar kazandım ama burada oynamak gerçekten çok güzel. En iyi performansımı sergilemek için elimden geleni yapacağım."

-Nasıl bir skor seni memnun eder ve Şampiyonlar Ligi'nde oynamak ile Premier Lig'de oynamak arasında nasıl bir fark var?

"Premier Lig'de oynamak her zaman zordur ancak Şampiyonlar Ligi'nde oynadığınızda İngilizlerle değil başka ülke takımlarıyla oynuyorsunuz o yüzden farklı oluyor. Buradan bir beraberlik alırsak Londra'ya avantajlı döneriz ve turu geçeriz."

-F.Bahçe'de yaşadığın en güzel anlar ne zamandı?

"Şampiyon olduğumuzda otobüste Bağdat Caddesi'ne gittik ve 500 metrelik mesafeyi 4 saatte gidebildik taraftarların ilgisinden dolayı. Bu, Türkiye'deki en mutlu zamanımdı."

-F.Bahçe taraftarları seni çok seviyor. Bu konuda neler söyleyeceksin?

"Ben ayrıldığım zaman bile F.Bahçe'yi çok seviyordum. Bunu her fırsatta dile getirdim. Dediğim gibi F.Bahçe'den ayrılmamın kulüpler bir ilgisi yok. İngiltere'ye dönemk istiyordum. Taraftarları da çok seviyorum. Beni çok sevdiklerini biliyorum ve onlara teşekkür ediyorum."

-Havaalanında sizi karşılamaya gelen G.Saray taraftarlarını görünce şaşırdın mı?

"Ben hiç G.Saray taraftarı görmedim."

-Real Madrid ile Şampyionlar Ligi şampiyonluğu yaşadın. Chelsea ile R.Madrid ile nasıl bir fark var?

"Biz kadro genişliği anlamında çok iyi bir takımız. R.Madrid de çok iyiydi fakat bizim takımımızda çok fazla yıldız var. F.Bahçe maçı hakkında kesin konuşmak istemiyorum ama kazanmak için elimizden geleni yapacağız."

-Arkadaşlarına bu maç öncesi F.Bahçe hakkında bilgi verdin mi?

"Onlara söylediğim şey kulaklarını taraftarlara tıkamaları oldu. Buradaki atmosferin çok güzel oldğunu ve etkilenmemeleri için sadece işlerini yapmaları gerektiğini söyledi."
    Anelka gibi soğuk bir adamdan bu kadar içten cevaplar beklemezdim

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul-Kadıköy / Adana

Tartışmanın büyümemesi için herkes kurallara ve fikirlere saygı duymalı. Bu konunun altına sadece Feneri destekleyenler(gsliler, bjkliler dahil) ve objektif olabilip, feneri tutmadığı halde " yürü be chelsea, chelsea yenmeli, inşallah chelsea tur atlar vs.. " demeyecek olanlar yazsın.. Birisi başkasının sevincine, futbol hevesine engel oluyosa yorumlarıyla pek hoş olmaz bence..

----------------------------

Semih'e sonuna kdr inanmak istiyorum 1-0 diyorum bu maç için..
    FENERBAHÇE

Hep Destek Tam Destek

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

-''KAZANABİLECEK KALİTEMİZ VE GÜCÜMÜZ VAR''-
    Türkiye'de son dönemlerde Fenerbahçe'nin turları geçebileceğine ''inanmamak'' gibi bir genel düşünce olduğunu ifade eden Alex, ''Oysa bizim her şeyden ve herkesten önce inanmamız gerekiyor. Mükemmel bir takımımız olmayabilir. Fakat rakiplerimize karşı kazanabilecek kalitemiz ve gücümüz var'' dedi.

Brezilyalı futbolcu, Chelsea maçında ilk maçta avantajlı bir skor elde etmek istediklerini kaydederek, ''İşimizin kolay olması için ilk maçtan avantajlı bir skor elde etmeliyiz. Taraftarımız yine desteklerini esirgemeyeceklerdir. Aynı şekilde yönetim kısmı da bize yardımcı olmak için ellerinden geleni yapıyor. Bir bütün olduğumuz sürece büyük başarılar yaşayabiliriz'' şeklinde konuştu.

-''ÖZEL TRİBÜNÜM BENİ MOTİVE EDİYOR''-
    Alex, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu'nda her golden sonra gittiği tribündeki taraftarların kendisini motive ettiğini söyledi.

Brezilyalı futbolcu, ''Saracoğlu Stadı'nda sana özel bir tribün var. O bölümü görünce neler hissediyorsun?'' şeklindeki soru üzerine şunları söyledi:
    ''O bölüm özellikle beni çok tatmin ve mutlu ediyor. Çünkü orada köşedeki o kısmın beni sürekli motive etmesi, bir oyuncuyu adeta ödünç almaları gibi bir şey. Bu da açıkçası beni çok fazla mutlu ediyor, motive ediyor. Çünkü Fenerbahçe taraftarının görüşü, duruşu benim için çok önemli. Basının görüşü başkadır. Önemli olan Fenerbahçe'nin taraftarının görüşüdür. Bu taraftarların da beni bu kadar benimsemesi, beni gerçekten hem tatmin, hem de mutlu ediyor.''

-''BREZİLYA'DA ARTIK FENERBAHÇE VAR''-
    Alex de Souza, Brezilya'da eskiden Galatasaray'ın tanındığını, ancak artık Fenerbahçe'nin en fazla tanınan Türk takımı olduğunu kaydetti.

Brezilya'daki bütün insanların artık Fenerbahçe ve Türk futbolunu takip ettiğini vurgulayan Alex, ''Brezilya'da tanınan Roberto Carlos, Edu, Marco, Deivid, Maldonado ve Fabio'nun buraya gelmesiyle birlikte orada Fenerbahçe'ye karşı değişik bir ilgi uyandı. Eskiden Türkiye Ligi'nin sonuçları Brezilya'da hiçbir yerde gözükmezken, şimdi maç bittikten 2 saat sonra, Fenerbahçe hakkında yorumları ve sonuçları her yerde görebiliyorsunuz. Fenerbahçe aldığı sonuçlarla Brezilya'da kendi reklamını en iyi şekilde yapıyor. Eskiden Galatasaray vardı. Taffarel ve Jardel'den dolayı Galatasaray aldığı sonuçlarla Brezilya'da adından söz ettirmişti. Şimdi Fenerbahçe'nin aldığı sonuçlarla bu tam tersine döndü. Şimdi Brezilya'da en fazla tanınan Türk takımı Fenerbahçe oldu'' diye konuştu.

-''AZİZ YILDIRIM'A BAYILIYORUM''-
    Brezilyalı yıldız futbolcu, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'dan da övgüyle söz etti.

Başarılı olmalarında en önemli faktörün takımın ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılanması olduğunu dile getiren Alex, '' Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım'a bayılıyorum. Hepimizde olduğu gibi iki gözü var, ama o aynı gözlerle binlerce şey görebiliyor. Fenerbahçe'ye inanılmaz katkı yapıyor. İşte böyle katkılı bir başkan olduğunda eksiğiniz veya ihtiyacınız eğer bir Japon oyuncu bile olsa Başkan Yıldırım onu bulup getirebilecek kapasiteye sahiptir. Başarı bence Fenerbahçe Kulübü'ne böyle geliyor.''

Alex, ''Milli takımda oynama imkanın olsaydı Türk vatandaşı olur muydun?'' sorusu üzerine, ''Oynama imkanım olsaydı, hiç düşünmeden Türk olurdum. Bir tek konuda sıkıntı çekerdim o da sadece Türkçe konuşmak olurdu'' dedi.

-''KİŞİSEL GÖRÜŞÜM ÇİFT FORVETTEN YANA''-
    Alex de Souza, kişisel görüşünün takımın çift forvetle oynamasından yana olduğunu, ancak bu konuda kararı teknik direktör Zico'nun verebileceğini söyledi.

''Kişisel görüşüm çift forvetle oynamaktan yana'' diyen Alex, şöyle devam etti:
    ''Fakat bu kararı verecek olan kişi elbette ki teknik direktörümüz Zico'dur. Çünkü teknik direktörlük vasfı ve becerisi ayrı şeylerdir. Zico'da şimdi bu iki vasıf birden var. Bu yüzden çift forvet olarak oyuna kimi koyar, çift forvet mi, tek forvet mi oynamaya devam eder bu tamamen teknik direktörümüzün vereceği karardır. Fakat son maçlara baktığımızda, Semih'in oyuna girmesi, her ne kadar bir oyuncu değişikliği gibi görünse de, bu tamamen sistemin değişmesi anlamına geliyor. Bu ne demek? Selçuk çıktı, Semih girdi. Marco ve ben biraz daha arkaya geldik. Yani bu başlı başına 3 tane değişiklik demek. Bu son iki maçta bizim için olumlu oldu. Fakat belki de bundan sonra yaptığımız maçlarda olmayabilir. İleriye Semih-Deivid'i, Semih-Kezman'ı veya Kezman-Deivid'i koyar. Hiçbir şekilde bunu bilemeyiz. Fakat benim kişisel fikrim çift forvetin etkili olacağı. Zico benim hayatımdan canlı olarak izlediğim en iyi futbolcudur. Onun söyledikleri olur. Tavsiye değil de benim düşüncem, hangi sistemle oynarsanız oynayın futbolda basit oynamanın her zaman performansı artırdığıdır. Basit oynamak derken, daha top size gelmeden sizin hareketlenmeniz değil, top gelirken ilk başta topu kontrol etmeyi düşünmeniz, ondan sonra da boş gördüğünüz arkadaşınıza topu vermenizdir. Hata elbette ki olacaktır. Herkes hata yapabilir. Zico bile, Pele bile hata yapmıştır. Fakat önemli olan saha içerisinde basit olanı yapabilmektir. Çünkü her zaman için basit olanı yaptığınızda göze daha hoş gözükecektir. Ben bunu böyle yaptığımı düşünüyorum. Dünyanın en büyük futbolcularına baktığınız zaman, bu futbolcuların her zaman için basit oynayan futbolcular olduğunu görürsünüz. Bunun kilidi basit oynamaktır.''

Alex, Türk futbolunun her geçen gün daha iyiye gittiğini, ancak özellikle Anadolu'daki statların daha iyi duruma getirilmesi ve yabancı sayısının arttırılması gerektiğini ifade etti.

Brezilyalı futbolcu, tüm önemli kararları eşi Daianne ile birlikte aldığını, Fenerbahçe'de devam etme kararını da birlikte verdiklerini sözlerine ekledi.
    Alex bile olayın farkında belli kesim turu geçemiyecek gibi karamsar yorumların yapıldığına...

Nesil
    2006
    Yer
    TRaBZoN

Fenerbahçe Mourinho'nun değil Avram Grant'ın Chelsea'si ile oynayacağı için bende 1 adım öndeler şuan. Ama yinede temkinli olmak gerekir. Sonuçta karşında Chelsea gibi bir takım ve o takımın yıldız oyuncuları var. İlk maç turu % 70 belirleyecektir. Fenerbahçe'nin gol yememesi gerekiyor. Çünkü deplasmanda da gol atabileceklerini düşünüyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Kezman'la başlamalı bence maça. İşler kötü giderse Kezman girip maçı çeviremez ama Semih bunu çok iyi yapıyor.

Kezman bu maça iyi hazırlanacağını söylemişti, Beşiktaş maçı öncesi de iddialı açıklamalar yapmış ama pek oyununa yansımamıştı bu. Bu maç öncesi de iddialı bakalım bu sefer maça yansıtabilecek mi?
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006

Kusura bakmayın; ama genelleme yapmanız yanlış. Ben buraya yazdıklarımda sadece böyle düşünenler için yazmışımdır. G.Saray UEFA Kupasını kazandığında Bağdat Caddesinde G.Saray lehine tezahurat yaptığımı söylemek istiyorum. Eğer bir takım Türkiye'yi temsil ediyorsa o zaman o takıma saygı duymak zorundasınız. Belki kazandığı başarıyı sevmeyebilirsin; ama elendiği zamanda saygını gösterip susmak gerekir.

Nesil
    2006
    Yer
    TRaBZoN

Bakarsın eski takımına karşı oynayacağı tutar . olur mu olur yani Kezman bu

Sekopejden alıntı Kezman girip maçı çeviremez ama Semih bunu çok iyi yapıyor. Çok yerinde bir tespit ..

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Maçtan önce Anelka'ya Fenerbahçe taraftarından sevgi gösterileri olursa güzel olur. Forma giydiği dönemde istediği zaman neler yapabildiğini görmüştük, kendisini karşılatacak kadar büyük bir futbolcu. Anelka'ya çok dikkat etmeliyiz.

Kadro kalitesi olarak baktığımızda Chelsea ile Fenerbahçe arasında fark var fakat Sevilla maçından önce de Jesus Navas-Dani Alves Fenerbahçe'nin sol kanadı otobana çevirir, Kanoute-Fabiano çok atar deniliyordu. Uğur'un Navas ve Alves'i ne hale getirdiğini gördük. Oyuncularımızın bu maça yüreğini koyacağına eminim.

Carlos'un olmaması büyük şanssızlık, sahada olmasının bile çok büyük katkısı var takıma.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by shamur1 View Post
    Bakarsın eski takımına karşı oynayacağı tutar . olur mu olur yani Kezman bu

Sekopejden alıntı Kezman girip maçı çeviremez ama Semih bunu çok iyi yapıyor. Çok yerinde bir tespit ..

Güzel yazmışsın. Kezman çoşarsa tutulması zor olur ve çoşması için seçebileceği en güzel maç. Çoşmağı eski takımına karşı olacağını söylemişsin. Hatırlatırım, Anelka'da eski takımına karşı oynayacak.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Ben de Kezman'dan iyi oyun bekliyorum maça onunla başlamasını da doğru buluyorum.

Kezman gol atamasa da mücadele ediyor. Sevilla maçında sahanın en çok koşan oyuncusuydu belki de. Sağ kanada geçti, defansa yardım etti. Aynı şekilde istekle oynarsa gol atamasa da takımı ateşlemek, hırslandırmak açısındn faydalı olacaktır.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Nesil
    2006

Tarık abi, ortasahadan çok eminim. Maldonado eğer çok iyi oynarsa, Aurelio ileri çıkışları ile pozisyonlara girebilir. Bu da Kezman'a daha fazla top gelmesini sağlar.
    .
    G.Saray Kulübü eski başkanlarından Selehattin Beyazıt'ın yarın stadda gidip Fenerbahçe'yi destekleyeceği ve dün G.Saray taraftarının yaptığını ise şiddet ile kınadığını açıkladı. Zamanında hatırlatırım, Ali Şen'de G.Saray'ın UEFA Finalini izlemiş ve G.Saray'a destek vermişti.

Fenerbahçe yönetimi yeni t-shirt hazırlamış, Legend in Europa, yani Efsane Avrupa'da!
    Last edited by Universal : 01.Nisan.2008 at 20:44 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by Jesus_FB View Post
    Çok geç kaldılar grup maçlarından sonra çıkmalıydı
    Bu t-shirt, Chelsea maçı için hazırlandı. Üstünde iki kulübün logoları var. Bunu yanı sıra maçın çeyrek final olduğunu belirten bir yazıda var.

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Joe Cole'yi Ö.Turacı tutabilecekmi bu büyük bir ? işareti bu arada...

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by Jesus_FB View Post
    nerdeymiş bu t-shirt yauw merak ettim

Buradan Ulaşabilirsiniz!

Bu bu maç için çıkarılan atkı, doğal olarak sayılı sayıda bulunmakta ve yarın ki maçtada bitecektir. T-Shirt'ün ise resmini bulamadım; ama Kanal D Haber'de t-shirt'ü gördüm. Sarı renkteydi. Bu T-Shirt'te sayılı sayıda çıkartıldı.

duydunuzmu bilmiyorum ama ben genede hatırlatıyım avram grant ingiliz gazetecilerin yolda gelirken bi-kac tüüyo wermiş kadro ile ilgili drogbayı yedekte oturtup anelkayı ilk 11 de cıkarcakmıs eski takımı oldugu için daha iyi motive olurmuş(katılmıyorum) bunun aksine ise peter kenyon fb tv acıklamalar yaptı bizim en önemli silahımız drogba dedi bakalım yarın göreceğiz

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Açıkca söylemek gerekirse ben sadece feneri ülke puanı için destekliyorum. umarım chelsea'yi elerler.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Bugun bi video izledim kendini bilmez 3-5 taraftar tum bi camiyaya kotu bi imaj vermis, keske olmasa. Daha once kufur ettikleri adamlara destek cikiyolar .. nasil bi dusunce icindeyseler ??? boyle seyler yasaniyo ve bizim TURK olarak bi INGILIZden farkimiz kalmiyo

Baran kardes yazmis iste Fenerbahcede boyle seyler yapmis gecmiste. Bana gore takimin buyuklugu diger kuluplerin yaptigini yapmamakla gelir.

Tesaduf deniliyor, hayatta hic bisey tesaduf degildir, herseyin yasanma sebepleri vardir. Galatasaray gitti aldi Uefa kupasini ve bende inaniyorumki Fenerbahce $l yi alacak egerki bu turu gecerse. (51% gececektir)

Ben Trabzonspor taraftari olarak, maca gitcektim fakat Ingiltere Fenerbahceliler taraftarlari baskani tum biletleri almis karaborsa veya sadece Fenerbahcelilere satiyo. Onun icin Fenerbahce kafilesini havalimaninda karsilamaya gitcem ins.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Şu Fenerbahçe'yi destekleme desteklememe konusunda bir 2 kelamda ben etmek istiyorum.

Liverpool'dan 8 yemişiz.Okula gittim ertesi gün.Tüm okul bizimle dalga geçiyordu.Abartmıyorum futboldan anlamayan kızlar bile dalga geçiyordu bizle..Bu konuda ne yazıkki hiç duyarlı değiliz.Birilerinin politikalarına maalesef buradada geliyoruz.Birde gelip burada Chelsea'yi eleştirenlerin bazıları kendilerine baksınlar önce..(Mesajım herkese değil.Herkes kendisini biliyor)

Ben bu maçta Chelsea'yi desteklemiyorum.Fenerbahçe'yide desteklemiyorum.Tarafsız bir futbol sever olarak maçı takip edeceğim.Fenerbahçe kazanırsa alkışlarım,tebrik ederim.Helal olsun derim.Yenilirlersede buraya kadar geldikleri için yine tebrik eder,helal olsun derim.

Neden Fenerbahçe'yi desteklemiyorum? Çünkü biliyorum Fenerbahçeliler ile futbol konuştuğumda gelip bana bu başarıyı üstünlük olarak gösterecekler.Bunu senelerce Galatasaraylılar bize karşı hep üstünlük olarak tasladılar.Bu durumda benim hoşuma gitmiyor.Bu yüzden Fenerbahçe'nin kazanması için öyle ahım şahım isteklide değilim.O formadaki türk bayrağının hatrınada ingilizi desteklemiyorum.Tarafsız bir gözle maçı takip edeceğim..

Maç hakkında ise daha önceden belirttiğim gibi tahmin yapmak zor.Ne olacağını sahada göreceğiz.Her 2 taraf içinde şanslar eşit..
    So what?
    Saike

Nesil
    2003
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by shamur1 View Post
    Fenerbahçe Mourinho'nun değil Avram Grant'ın Chelsea'si ile oynayacağı için bende 1 adım öndeler şuan. Ama yinede temkinli olmak gerekir. Sonuçta karşında Chelsea gibi bir takım ve o takımın yıldız oyuncuları var. İlk maç turu % 70 belirleyecektir. Fenerbahçe'nin gol yememesi gerekiyor. Çünkü deplasmanda da gol atabileceklerini düşünüyorum.
    Bunlara ek olarak...

Şöyle 2 haftadır medyayı takip ediyorum ve bir tane kırık plak dinledim.

Avram Grant Kukla-Avram Grant Kukla-Avram Grant Kukla

Bu nedir yaw? neye dayanarak bunu söylüyorsunuz ey mübarekler...Ne demek kukla? neymiş futboldan anlamazmış,soyunma odasında ilk 11 değil ilk 12 demiş vs vs vs deli saçması yorumlar..

Eylül ayında bu menajerden bashetmiştim,ne düşünüyorsam yine o...

Bu kadarda kolay lokma değil...

27.09.2007

http://futbol.turksportal.net/makale/futbol/844/

Avram Grant Başarılı Olamaz mı?

Manchester United maçında ki Avram Grant’li Chelsea,şunu gösterdi ki, yaşananlar futbolculara futbol oynamaları gerektiğini unutturmamış, yani bir kaç sezondur oturmuş olan bir futbol mantaliteleri vardı..Mourinho’suz 5 günde bunları unutmamışlar ve dağılmamışlardı.Kesinlikle iyi mücadele ettiler ve oynadılar. Mourinho’nun gidişi hiç kuşkusuz moralmen çok etkilemiş fakat profesyonellikleri gereği futbolu unutturmamış…

Mourinho’nun kaptan Terry ve Lampard’a takım içinde maksimum yetki vermesi ile bu oyuncular ulusal takımda saygın bir yer edinmişti.Bu bakımdan bakıldığında Lampard ve Terry, Mourinho’nun ayrılmasından dolayı oldukça huzursuz olabilirler. Çünkü takımın iki kaptanını kendine bağlaması takım içinde büyük motive sağladı, kendisinin olmadığı yerde onu adeta Terry ve Lampard temsil etti.Mesela sahada veya bir restaruant veya barda vakit geçirirken,futbolcuları doğru şekilde yönlendirdiler, sınırlarını hatırlattılar. Özellikle Terry’nin Mourinho’ya aşırının üstünde bir bağlılığı var. Sahada ki Mourinho Terry’ydi,ikizi gibiydi, kibirliliğiyle bile...İki futbolcuda Mourinho ile vitrine çıkmış olmaları gerçeğini reddedemezler. Lampard’a takım içerisinde fazla sorumluluk vererek serbestçe oynamasını sundu ve Lampard Chelsea tarihine geçme başarısını da yakaladı.

Her şey bir yana Jose Mourinho motive konusunda müthiş bir ustaydı..Fakat şimdi Chelsea başında ahçı yokken garsonlar nasıl bir menü ayarlayacak merakla bekliyorum.. Yani Jose Mourinho’nun kalitesini tartışmak kesinlikle kimseye yakışmaz. Ve Chelsea bir bocalama yaşayabilir ancak Mourinho’nun son zamanlarda ki sistemi bence tartışmalıydı. Elinde ki mevcut oyunculara göre oynattığı sistem.Ligde ve Şampiyonlar Liginde farklı olabilirdi ya da sisteme göre oyuncu alabilirdi.Söylemek istediğim şudur;yani sistemde Drogba işlerken Sheva işlemedi.Obi Mikel işlerken Ballack işlemedi. Aslında Mourinho’nun misyonu tamamlandı bir bakıma, patron Abramovich’e yaptığı kaprisler,her maç öncesi rakip takım hocalarıyla girdiği negatif diyaloglar. Uefa ve Şampiyonlar liginde ki rakiplere söylediği ithamlar.Yani Mourinho takımda saygınlığı bir sezonda almadı fakat bu tür kaprislerle yavaşça yitirmeye başlamıştı.Çünkü kulüp büyük oynuyordu ve Mourinho’nun bazı kaprisleri büyük takım hocasına yakıştırılmıyordu.Onun farkı belki buydu ama işleri rayından çıkardı biraz... Kısacası teknik yönden bakacak olursak, Abramovich doğru yaptı diyebilirim, Mourinho’nun gönderilmesi teknik anlamda doğru bir karardı,fakat ya sonra? Mourinho’nun yerine gelen Grant bu boşluğu tam anlamıyla doldurabilecek mi?

Avram Grant’in Chelsea’de uygulatacağı sistemi biraz farklı...
    Chelsea kadrosu,Grant’in sistemine uygun bir yapıda ama bu sistemi benimsetmek zaman alacaktır.Sonuçta futbolcular robot değiller, tek tuşla komut uygulacak kadar yapay değiller. Eski sistemlerini kolay unutamazlar, elbette ayaklar eski sisteme gidecektir bir süre....

Grant ,Mourinho’ya oranla topu daha yerden oynatacak bir sistem kullanıyor. Formasyon olarak 4-3-3 veya 4-4-2’yi benimser.Fakat öncelikli tercihi 4-2-2 ‘dir , daha sağlam ve daha balansı olan bir anlayışta, pas dağılımı hızlı ve seri olur.Hızlı bir orta saha, iki pasla veya duvar paslarıyla rakip kale civarında forvetler tarafından değerlendirilmesini ister. Genelde bir veya iki pasla kaleye giden bir anlayışı vardır,bu da en hızlı şekilde pozisyona girme manasını taşıyor. Mourinho ise kanatları kullanarak, kanatlardan bindirme ve kesme yaptırıyordu.Yani farklı mantaliteler de olan hocalar.Fakat şunu rahatça söyleyebiliriz ki Avram Grant kaliteli bir hoca ,belki Abramovich’le kurduğu sıkı dostlukla göreve gelmiş olabilir ama futbol zekası ve bilgisi üst düzey...

Abramovich’in onu tercihinde ki en büyük nedenlerden biride,tarzının göze hoş gelen futbol oynatma isteğinde olmasıdır. Zira Grant Dünya Kupası 2006 elemelerinde İsrail’e pozitif bir futbol oynatmıştı.Tarzı tamamen göze hoş gelen bir futbol oynama üzerinedir. Akabinde ulusal takımla son anda ,son maçta gol farkıyla finallere kalmayı kaçırdı İsrail ama eleştiriler pozitif yöndeydi..

Jose Mourinho ise geçen yılbaşından beri çok sistemcilik yaptı ki artık açıklamalarında bile bir sistem bakışı vardı,yani bence sistem diye diye Chelsea’nin vasat bir görüntü çizmesini sağladı istemeyerekte olsa... Grant ise Terim gibi Spalletti gibi hücumu seven ve izleyenlere keyif veren bir hoca oldu hep...

Koray Dusova making tactical change...

Chelsea'yi tek deviren Beşiktaş

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Chelsea, bugüne kadar Türk takımlarıyla yaptığı 4 maçtan 3'ünü kazandı. 'Maviler' tek yenilgisini 2003-04 sezonunda Beşiktaş'tan aldı.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi çeyrek finalindeki rakibi Chelsea ile ilk kez Avrupa kupalarında karşılaşacak.

İngiltere'nin güçlü temsilcisi, Avrupa kupalarında daha önce Türk takımlarıyla yaptığı 4 maçın 3'ünü kazanırken, 1 mağlubiyet aldı.

Şampiyonlar Ligi'nde 1999-2000 sezonunda 1. tur H Grubu'nda Galatasaray ile 2003-2004 sezonunda da G Grubu'nda Beşiktaş ile 2'şer maç yapan İngiliz ekip, sarı-kırmızılı ekibe karşı 2 galibiyet, Beşiktaş'a karşı da 1'er galibiyet ve mağlubiyet elde etti.

Beşiktaş, güçlü İngiliz temsilcisine karşı 1 Ekim 2003'de deplasmanda yaptığı maçı 2-0 kazanmıştı. Siyah-beyazlılar bu maçta, ilk yarıda 24. ve 29. dakikalarda Sergen ile bulduğu iki golle sonuca gitmişti.

FC Chelsea'nin, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ve Beşiktaş ile yaptığı maçlarda elde ettiği sonuçlar şöyle:

1999-2000 Sezonu: (H) Grubu

FC Chelsea - Galatasaray: 1 - 0

Galatasaray - FC Chelsea: 0 - 5

2003-2004 Sezonu: (G) Grubu

FC Chelsea - Beşiktaş...: 0 - 2

Beşiktaş - FC Chelsea...: 0 - 2 (Almanya'da oynandı)

Nesil
    2006
    Yer
    akçaabat

yorumlarda ve televizyonlarda izlediğim ve okuduğum yorumlar fenerlilerin biraz chelseayi küçümsediklerin görüyorum.fenerbahçe 8 şampiyonlar ligi maçı yaptı ve en güçlü orta sahaya sahip olan chelsea ile oynuyo biraz chelsea ye saygı lütfen geçen seneki ve evvelki senelerin o chelsea olsaydı vah anam yandık gibi laflar olacaktı.maçtan önce avram grantın yüzünde sinsi bir gülümseme vardı beni böyle hafife alın der gibi bütün yorumları okumuştur duymuştur o ne yapacağını bilir.
    sevilla maçından önce hatırlayın sevillalılar nasıl seviniyodu fener çıktı diye hafifftende küçümsüyorlardı sonuçta fener eze eze yendi sevillayı aynı şeyi sevilla bize yaptı biz chelseaye yapmayalım sonuçya bu chelsea...

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Fenerbahçe'nin buraya kadar gelmesi önemli bir başarıdır. Hem kendi tarihi açısından hemde uzun süredir Şampiyonlar liginde başarı alamamız anlamında önemliydi. Bugün artık kendine daha güvenli bir Fenerbahçe olacak sahada. Sevilla'yı geçerse kupaya kadar gider diye düşünüyordum ve Fenerbahçe'nin finale kadar gideceğini düşünüyorum. Şunu hatırlarım. Galatasaray Uefa kupasında ilerlerken bu maçta yenilecek, bu maçta yenilecek, bu maçta geçemez olur canım derken kupayı kaldırdı. Aynı durum Fenerbahçe içinde gerçekleşebilir.

Maç yorumuna gelirsem. Chelsea mahalle takımı değil. Kadıköyde gol atar dediğimde sanırım buna şaşan olmaz. Fenerbahçe gol yesede 2-0 geriye düşsede aynen Sevilla maçı gibi oyundan kopmaz, disiplinli devam ederse maçı çevirecek güce sahiptir.

Son olarak önemli bir noktaya değinmeliyim. Aşağıdaki formada bize göre sağ kısımda ki ambleme bakmanızı tavsiye ederim. Türkiye'yi neden ilgilendirdiğini ayrı gayrı olmadığını daha rahat anlayabilirsiniz.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by jarosik_61 View Post
    yorumlarda ve televizyonlarda izlediğim ve okuduğum yorumlar fenerlilerin biraz chelseayi küçümsediklerin görüyorum.fenerbahçe 8 şampiyonlar ligi maçı yaptı ve en güçlü orta sahaya sahip olan chelsea ile oynuyo biraz chelsea ye saygı lütfen geçen seneki ve evvelki senelerin o chelsea olsaydı vah anam yandık gibi laflar olacaktı.maçtan önce avram grantın yüzünde sinsi bir gülümseme vardı beni böyle hafife alın der gibi bütün yorumları okumuştur duymuştur o ne yapacağını bilir.
    sevilla maçından önce hatırlayın sevillalılar nasıl seviniyodu fener çıktı diye hafifftende küçümsüyorlardı sonuçta fener eze eze yendi sevillayı aynı şeyi sevilla bize yaptı biz chelseaye yapmayalım sonuçya bu chelsea...
    yok yahu burda kimse onları küçümseyemez sadece herkesin içinde buraya kadar geldik bizde çok güçlüyüz hissi var ayrıca Avram Grant'ın bizim foruma takıldığını sanmıyorum.(Aramızda casus yok demi)

bu arada maçın başlamasına az bir süre kaldı ama bende niyese hiç heyecan yok geçen BJK maçında acayip heyecanlıydım o maçtada da ilk 15 dk oynadığımız oyunu görünce hiç heyecan kalmamıştı acaba gene öyle kazanacakmıyız

a.arici 16:00dan sonra heyacan basar merak etme

Bende çok sabırsızlıkla bekiyorum maçı çok güzel maç olacak...

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Bireysel performanslar önplana çıkacak umarım sürpriz ve erke nbir gol yemeyiz hatta maç boyunca gol yemeyiz.Carlos oynayamayacak ama bence ne olursa olsun yedeklerde bulunmalı onun saha içinde bulunması bile diğer oyuncularımız üzerinde etki yaratabilir.Oyuna girmeyecek bir Ali Bilgin yerine yine oyuna girmeyecek Carlos'u tercih ederim hatta Appiah'da gelebilir .Korner ve serbest vuruşlara dikkat etmeliyiz Terry sakatlığında sonra artık eskisi kadar hakim değil hava toplarına ama yinede belli olmaz.Ben haftasonu derbide olmayan Deivid'den iyi şeyler bekliyorum.Dribling yapabilen biri eğer iyi adam eksiltirse Kezman pozisyon bulabilir.

Sayfa 4 / 11 İlkİlk ... 23456 ... SonSon

Mesaj Yetkileri