Sayfa 11 / 13 İlkİlk ... 910111213 SonSon
301 ile 330 arası toplam 369 sonuç

Konu: EURO 08 | Çeyrek Final | Hırvatistan - Türkiye

Sheriff Misafir

Quote Originally Posted by Ali Apaydın View Post
    Günün Sorusu :

Ne kadar ________ bir takımımız var değil mi?

A- Yürekli
    B- Hırslı
    C- Mücadeleci
    D- İnançlı
    E- Hepsi
    Birde şanslı ekle oraya hepsi diyelim

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Müthiş bir galibiyet.Başrolde yine biz..

İlk yarı iyiydik.Bi ara bocaladık ama toparlandık.(Kaçan o pozisyonda Allah yardım etti valla) 2.yarıda çok kötüydük.(Bu sefer Hırvatlar final vuruşlarında kötüydü.İyi olduklarında Rüştü sahnedeydi)Sahada yok gibiydik.Maç uzatmalara gitti.Bu sefer oyunun hakimi yine bizdik.Ama yine gol gelmedi.Uzatmanın 2.yarısı artık 2 takım penaltıları ister bir havada oynamaya başladı.Ama son dakikalara girerken maç boyunca duvar pasları yaptıklarında etkili olan Hırvatlar yine etkili oldular ama Hakan Balta tam araya girdi derken Rüştü'de çıkınca dönen topta golü kalemizde gördük.O an tamam bu iş bitti.Buraya kadarmış dedim.Ama A Milli takımımız daha hiç bir şeyin bitmediği gösterdi.Rüştü'nün uzun degajı..2 kişi arasında önüne düşen topa çok iyi vuran Semih ve mucizevi bir gol daha..Aman Allah'ım yok böyle bir şey.Tüm Türkiye sevinçten çıldırdı..

Sonrasında penaltılarda moralleri bozulan Hırvalar birde Modric'in penaltıyı kaçırmasıyla iyice şoke oldular.Bizde Arda karavana yapmadı.Sonra Rakitic'te kaçırınca bu iş oluyor herhalde dedim.Ve son penaltıya sıra geldiğinde hadi olum Rüştü bu işi burada bitir.Hatanı affettir dedim içimden.(Gerçi yaptığı asistle affettirmiş sayılır ama..) Ve Rüştü penaltıyı kurtardı ve biz Yarı Finale çıktık..

A Milli futbol takımımıza bu coşkuyu bize yaşattıkları için teşekkür ediyorum.Elenselerdi yine aynı şeyi diyecektim ama Allah'a şükürler olsunki elenmedik ve yolumuza devam ediyoruz onca eksiğe rağmen..

Allah bize yardım ediyor gerçekten.Ben buna inanıyorum.Çünkü bu seri mucizevi galibiyetlerin başka açıklaması olamaz.Maç boyunca aklıma geldikçe hep dua ettim.Penaltılardada her penaltı öncesi dua ettim ve Allah dualarımızı geri çevirmedi..Sana yüzbinlerce kez şükürler olsun..

Ve Hakem Rossetti.Maçtan önce annesinin Hırvat olması tartışıldı.Ben pek ihtimal vermedim böyle bir şeye ama Arda ve Tuncay'a gösterdiği kartların ağır olduğunu düşünüyorum.Ama yinede bunu bilinçli yaptığını düşünmüyorum yada düşünmek istemiyorum.Bu arada bugün Atv haberde çok ilginç bir ayrıntıyı gösterdiler.Koller bir pozisyonda kafayı vuruyor ve top auta çıkıyor.O sırada hakem Frojfeld böyle ağzını ekşitip ah be bu kaçarmı havasında bir mimik yapıyor.Artık bilemiyorum yani..

Neyse biz yolumuza devam ediyoruz.İnşallah panzerleride devirip finale çıkacağız.Buna tüm yüreğimle inanıyorum..

Maçta en çok beğendiğim oyuncu Hakan Balta oldu. Sahanın yıldızıydı bence. Ondan sonra ise Hamit ile Tuncay çok iyiydi. Semih de kahraman oldu bugün, gerçekten sahneye çıktı ve takımı ipten aldı.

Rüştü gole kadar iyiydi ama akıl almaz bir gol yedi. Volkan'ın cezasında indirime gidilir inşallah, Almanya karşısında kalede Volkan olursa şansımız artar.

Hakeme herkes laf etmiş de hakkını yemeyin şimdi. Adam ne yapsın? Hırvatlar nasıl itiraz ediyorlar, neler diyorlar hakeme, görmüyor musunuz? Son dakikada oyuncu değişikliğini yapmadı hakem, o pozisyon gol oldu, yoksa biz elenecektik. Bence hakem temiz ve güzel bir maç yönetti. Türkiye'deki hakemlerle karıştırmayın bu hakemleri, world-class hakemler sonuçta.

Nesil
    2008
    Yer
    Kocaeli-BOLU

Tek kelimeyle mükemmel.....!

Çıktık açık alınla 10 yılda her savaşta......

Nesil
    2005
    Yer
    istanbul

Sheriff Misafir

Hakem berbattı bu gayet açık.. En güzel tepkiyi bence Arda kahkaha atarak verdi..

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Quote Originally Posted by taytopcuoglu View Post
    .Bu ressimde ne demek istiyor anlamadım.
    Son susturan iyi susturur.

Teselliyi Rosetti verdi

Onlara teselli bize garip kartlar verdi.

Hırvatistan teknik direktörü Bilic, maç sonrası çok şaşırdı. "Türklerin son kurbanı biz olduk" diyen Bilic, ilginç de bir yorum yaptı.

Hırvatistan teknik direktörü Slaven Bilic, maç sonunda yaptığı açıklamada şoka uğradığını söylerken, "Türkler'e son dakikada gol atmak bile sizi kurtaramayabiliyor. Son kurbanları biz olduk" dedi.

BÜTÜN KORKULARIM BAŞIMA GELDİ

Kariyerindeki en ilginç maçı oynadığını kaydeden Bilic, "Daha sonra böyle bir şey yaşar mıyım bilmiyorum ama önümde uzun bir yol olduğunu söyleyebilirim. Ancak sanırım bu tek olacak. Maçın öncesinde yaşadığım korkuların hepsi başıma geldi. Ama ben yine de iki takımı da kutluyorum. çok iyi bir oyun oldu.

BU ADAMLAR ATMAK İÇİN YEMEYİ BEKLİYOR

Penaltılar hep kumardır, bugün kaybeden biz olduk. Ama ben böyle maç görmedim, bu adamlar atmak için yemeyi bekliyor" şeklinde konuştu.

TÜRKLER'DE TARİF EDEMEDİĞİM BİR ŞEY VAR

Biliç, Türkiye nin 3. kez bir maçı geriden gelerek kazandığını belirterek, ''İlginç bir biçimde kazanıyorlar. Hem kaliteleri var hem de başka birşey var. O yalnızca Türkler'de var onun ne olduğunu tarif edemiyorum, anlayamıyorum. Böyle giderlerse final oynarlar. Bu yenilgiyi unutmamız mümkün olmayacak. Yaşamımız boyunca da aklımızda kalacak'' dedi.

Biliç, yarın yeni bir güne başlayacaklarını, biraz ağlayıp üzüleceklerini, ancak yaşamın da sürdüğünü sözlerine ekledi.

Internethaber

Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Ay-Yıldızlı ekibimizin Hırvatistan zaferi Dünya basınında yine bomba etkisi yarattı.

Avrupa'nın önemli internet siteleri maçtaki geri dönüşümüze vurgu yaparken en ilginç başlık Soccernet'ten geldi: "Geri dönüşün kralları"

Türkiye'nin Hırvatistan zaferini UEFA'nın resmi internet sitesi, "Viyana'daki penaltalarda Türkiye zaferi" başlığını kullanırken, FIFA; Türkler yine son nefeste vurdu" başlığını kullandı. Rakibimiz Almanya'nın önemli kuruluşlarından Sport1 zaferimizi "Müthiş finiş, Türkler piyangoyu kazandı" şeklinde verdi.

Kicker ise "Semih'ten son dakika golü" başlığıyla zaferimizi duyurdu ve "Rakibimiz Hırvatları cezalandıran Türkiye oldu" dedi. Bild ise "Yüreğimiz duracak" ifadelerini kullandı.

Avrupa'nın değir önemli medya kuruluşları şu başlıkları kullandı:
    Skysports: Penaltılarda Türk lokumu
    Corriera Della Sera: Türkler vurdu, Hırvatlar nakavt
    La Gazzette Dello Sport: Türkler peri malası gibi
    Marca: Başka bir inanılmaz sonun ardından gelen galibiyet
    AS: Türkiye'yi inanç zafere taşıdı
    Lequipe: Yeni bir Türk mucizesi
    Football365.fr: Çılgın Türkler
    France Football: Hayret verici Türkler
    Abola: Acımasız Türkler

Ligtv

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Ben halen inanamiyorum, iste izledim maci. Daha once boyle bi turnuva olmadi olamazda.

Ingiliz spiklerler diyoki " asla Turkleri yendim demeyin " ingiliz lerden boyle ovgu almak beni ne kadar mutlu edior bi gurbetci olarak bilemezsiniz.

Mactan sonra eski okul arkadasima actim dioki artik bende sizi destekliyorum yenilmez oldunuz sanki

Sozum var milli formayi alip arkasina Semih Senturk yazdircam, bugunun kahramani.

Fatih hocaya saygilarrrrr

Ayrica belirtim, maci onde goturdugumuz dakkalari saysak 4 macta 3 dk felan ilginc bi istatistik

bide su video yu izleyin, moral veren oyuncular Gokdeniz ve Hamit

http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=40227

Last edited by Bordo61Mavi : 21.Haziran.2008 at 06:32

Dünya üzerinde yüzyıllardır tarih yazan biz Türkler,Euro 08'de de tarih yazmaya devam ediyoruz.

Maça 2 takım da çok kontrollü başladı.Hırvatlar kontralarla gol bulmak ister gibiydiler.Bizim ise kontrollü ataklarla gol bulmamız çok zordu,keza Hırvat savunması çok iyi yerleşiyordu,ani ataklarla onları vurabilirdik.Maç uzatmalara gidince sahada 2 takımında maçı penaltılara götürmesi gibi bir düşüncesi vardı oyun anlayışlarında.2 takımın da birbirini çözmesi 118 dakika sürdü adeta.Klasnic'in golü gelince maçı TV'den seyreden ben,adeta yıkıldım,herşey bitti dedim.120+2'de,uzatmanın uzatmasında Semih attığı golle benim yanlış düşündüğümü,maçların hakemin düdüğüyle başlayıp,hakemin düdüğü ile biteceğini gösterdi,beni mahçup etti adeta Semih'in golü ile öyle bir zıplayıp,bağırdım ki anlatamam

Penaltılar ayrı bir heyecan'dı.Maçı seyrederken beraber seyrettiğim arkadaşlarımdan biri Modric için "Bak görürsün bu atamayacak" dedi,ben de dalga geçtim bu adam hiç penaltı kaçırır mı diye.Modric penaltıyı kaçırınca arkadaşımla ben sevinçten uçtuk,zıpladık havalara.Sonrası da ayrı bir heyecandı.Arda,Semih ve Hamit'in attığı her bir penaltı da avazım çıktığı kadar bağırmak da ayrı bir zevkti.

Sonuç olarak çok güzel bir akşamdı,çok güzel bir maçtı.Kazanalım da hep böyle son dakikalarda olsun,böyle daha heyecanlı oluyor.Avrupa Şampiyonasında yarı finaldeyiz,son 4 takımın arasındayız.Bekle bizi Almanya,bekle bizi Basel.Çılgın Türkler geliyor .. !

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Fatih Terim maçtan sonra şunu söyLedi ''Bu inancın, YeniLgiyi kabuL etmemenin zaferidir'' dedi. Maçı özetLemeye yetiyor sanırım.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Bu maçın teknik,taktik analizi yapılmamalı.Yapılamazda zaten.Bu başka bir şey.Apayrı bir olay.Bunu anlatabilecek kelime yok,üretilmedi.Ve bu gururu biz Türkiye olarak yaşıyoruz.Bildiğim ve söyleyeceğim tek şey var;bu gururu bizlere yaşatan futbolcular,yüzümüzü güldüren çocuklar her ne olursa olsun eleştirilmemeli.Çünkü onlar en kral övgüyü hakediyorlar.Bu zor şartlar altında,hepimizin Tv başında bitti dediğimiz anlarda maçı söküp alıyorlar.Bu futbolcuları eleştirmek vatan hainliğiyle eş değerdir benim gözümde.Helal olsun sizlere,her şey feda olsun...

İsviçre maçından önce şöyle bir yorumum vardı; Biz her zaman zor olanı yapmayı,sıkıştığımız zaman,kazanmak zorunda olduğumuz zaman kazanmayı bilmişizdir.İnşallah bu maçta galip geleceğiz...

Bu yorumumu F.Terim yönetiminde olan her takım için yapmak doğru olur.Futbolcularına aşıladığı güven,hırs,inanç ve istek duygusu onun yönettiği takımın son saniyeye kadar her şeyi değiştirebileceğini,en zor zamanda maçı alabileceğini gösteriyor.Bu yüzden F.Terim büyük Hoca...

Allah'ım sana şükürler olsun,bize bugünleri gösterdin,bu mutluluğu yaşattın ve utandırmadın bizleri...
    Last edited by anilton : 21.Haziran.2008 at 10:47

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by EreN View Post
    Semi-h finaldeyiz dimi şimdi?
    Çok güzel abi.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Müthiş bir mutluluk Allah razı olsun hepsinden.Semih'in attığı gole inanmam 10 dk. sürdü oyuncu ayrımına gerek yok hepsi süperdi süper.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul- Samsun- Isparta

Sanırım Hırvatlar bizim atılan gole cevap verdiğimizi anlamışlar ki biz cevabını veremeyelim diye son dakikada attılar golü.Ama uzatmaları düşünemediler...

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Tello'da tribünde bizi desteklemiş...

Şaka bir yana ne kadar çok benziyor yaaa...

En son gelen isim Rüştü Reçber'di.Son penaltıyı kurtaran Rüştü Erdoğan'ın kendisine sarılma isteğine, "Sayın Başbakan'ım çok terliyim" diyerek engel olmak istedi...

Erdoğan'ın sözleri tarihe geçecek türdendi: "Ben de bu alın terini öpmek için buradayım..."

Helal olsun hepsine...
    Last edited by anilton : 21.Haziran.2008 at 11:49

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Maç o kadar sıkıcıydı ki balkona koyduğum televizyon karşısında uyuya kalmışım.Uyandığımda 85.dk oynanıyor ve hırvatlar bastırıyordu.Uzatmalarda biz iyi olan taraftık ama 119'da Rüştü'nün inanılmaz hatasıyla golü yiyince ümitlerim bitti ve balkonda bağıra çağıra Rüştü'ye küfür ederken birden Semih'in golüne sevindim

Penaltılarda son golün etkisiyle çok kötülerdi ve kazana biz olduk ama ağlayan Hırvat oyunculara içim acıdı gerçekten.

Tüm futbolcularımızın yüreğine sağlık.Bu arada Rüştü'ye ettiğim küfürleri geri alıyorum

Nesil
    2006

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

Artık diyecek birşey bişey yok ya takımımıza yolumuz açık olsun

Nesil
    2006
    Yer
    Hakkari

[SIGPIC][/SIGPIC]

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul-Ümraniye

Beyler önceki sayfaları fazla inceleyemedim kusura bakmayın sorulmuşsa da.Grup maçlarından sonra kartlar silinmiyomuydu?
    20alex20...

Hayattan canlı ölüm, günahtan baskın rahmet;
    Beyoğlu tepinirken ağlar Karacaahmet...

Necip Fazıl Kısakurek

Nesil
    2006
    Yer
    Hakkari

Quote Originally Posted by Pişekar View Post
    Beyler önceki sayfaları fazla inceleyemedim kusura bakmayın sorulmuşsa da.Grup maçlarından sonra kartlar silinmiyomuydu?
    Bende bişey anlamadımki, öyle deniliyordu ama bu kural bize işlemiyor heralde sadece..
    [SIGPIC][/SIGPIC]

Golü yedikten 20-30 saniye sonra salondan ayrıldım, odam da biraz uzandım ve gelen seslerle birlikte golün tekrarına yetişebildim ancak. Hâlâ içimdedir yani o gole sevinemeyişim.

İkide bir "Misses next match" falan yazıyordu ama ben hâlâ inanmıyorum. 'Çeyrek finalden sonra sarı serbest' diye bir haber okudum çünkü, kupa başlamadan önce.

UEFA'dan sarı kart ayarlaması

UEFA Yönetim Kurulu, futbol oyun kurallarında önemli bir değişikliğe imza attı.

UEFA, EURO 2008 öncesi önemli bir kural değişikliğine gitti. Buna göre, Avrupa Şampiyonası'nda da geçerli olmak üzere bundan sonraki turnuvalarda görülen sarı kartlar çeyrek finalden sonraki aşamalarda silinecek.

Moskova'da geçekleştirilen toplantı sonrası bir açıklama yapan başkan Michel Platini, bundan böyle bir turnuvada görülen sarı kartların çeyrel finalden sonra geçerlilik kazanmayacağını açıkladı.

Futbol seyircisi ve televizyon izleyicisi için çok olumlu bir karar aldıklarını vurgulayan Platini, "Bu değişikliği uzun zamandır düşünüyorduk. Futbolseverler bundan sonra final maçlarında yıldız oyuncuları cezalı durumda göremeyecek" diye konuştu.

UEFA'nın aldığı bu karara göre uluslararası turnuvalarda yarı finalde sarı kart gören bir futbolcunun daha önceki turlarda aldığı sarı kartlar silineceği için, o futbolcu final maçında yer alabilecek. Bugüne kadar bir turnuvada 2 sarı kart gören oyuncu bir sonraki maçta cezalı duruma düşüyordu.

UEFA, bu kural değişikliğinin Haziran ayında başlayacak 2008 Avrupa Şampiyonası'ndan itibaren yürürlüğe gireceğini açıkladı.

21 Mayıs 2008 Çarşamba 09:19

Böyle bir haber cikmisti,simdi de yari finalden sonra kartlar islenmez diyorlar.Bu olayin asli astari nedir yahu ?

takımımızı yurekten kutluyorum.yaptıkları herşey şimdiye kadar nekadar cok inatcı olduğumuzun bi kanıtıdır.gerci srnanın ağlaması beni etkiledi.bi futbolcunun bu kadar hıckıra hıckıra ağladığını ilkkez gördum.ama biz eğlenseydik biz ağlayacaktık.allah yanımızda.biri uzulur biri sevinir mutlaka bu bizler olduk.inşallah almanyayıda eleyip finale adımızı yazdırmak istiyoruz butun dunyadaki turklerin duğaları ile herşey gercek oluyor artık.herşey bizden yana.tum dunyadaki turkleri destekleyen herkese teşekkurlerimizi iletir.onların dualarını almanya karsısındada bekliyoruz.bir olay daha olursa hiç şaşırmam.inşallah kupayıda alıcaz.yolumuz acık olsun

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

İNGİLİZ BASINI

İngiltere basını Türk milli takımının 2008 Avrupa kupası çeyrek final maçında Hırvatistan karşısında aldığı galibiyeti yine göklere çıkarırken, milli takımın ''son dakikada kaderine el koyan kararlılığını'' hayretle karşıladı.

Türkiye'nin zaferi adeta ''Hırvatistan'ın elinden kaptığını'' yazan The Daily Telegrnaph, ''Türkler yenilgi bilmiyor. Uzatmaların ikinci yarısında canları alınmışken bile, Fatih Terim'in yürekli çocukları mücadeleye devam etti ve Semih Şentürk ile durumu eşitleyip, penaltılarda da üstünlük sağlayarak Almanya karşısında yarı finale yükseldi'' dedi.

''Bu otomobil kazası gibi bir futboldu, gelişmeler inanılmaz bir hızla yaşandı, özellikle de Slaven Biliç için korkutucu oldu, gömleği ter içinde kaldı, takımı galibiyeti elinden kaçırırken, yüzü dehşetle kaplandı'' cümlelerine yer verilen yorumda, ''daha bir dakika önce Klasnic'in golüyle sahada dans eden Biliç, hemen ardından düdüğü geç çaldığı gerekçesiyle hakeme saldırıyordu'' denildi.

Bundan beş dakika sonra penaltı atışlarının ardından Biliç'in bu kez kırılan hayalleriyle sahada dizlerinin üstüne çöküp kaldığı hatırlatılan Telegraph'ın yorumunda, Biliç'in bu kaderinin döndüğü anlarda yaşadıklarının üstesinden gelebilmesinin zaman alacağı kaydedildi.

Biliç için üzülürken, bütün zafer şarkılarının ise Fatih Terim ve onun coşkulu oyuncularına yazılması gerektiği de belirtilen yorumda, 35 yaşındaki kaleci Rüştü'nün dün bütün yılları geri sarıp, son derece güzel kurtarışlar yaptığı hatırlatıldı.

Tuncay'ın orta sahada hayatının maçını oynadığı, Hamit Altıntop'un da bu maçta ülkesine büyük hizmet verdiği ve taraftarlarına büyük bir onur yaşattığı bildirildi.

-MİLLİ ONUR, TAKIM RUHU-

5 yaralı, iki cezalı oyuncu bulunan Türk milli takımının ''takım ruhunun ise zayıflamadığını'' kaydeden Telegraph, ''Bunu onurları sağladı. Taraftarları da azına razı olmadı. Terim'in tutkulu oyuncuları büyük mücadele verdi, özellikle de orta sahada Biliç'in oyuncuları üzerinde büyük baskı kurdular'' dedi.

Terim'in Hırvatistan'ı durdurma taktikleri üzerinde de duran gazete, bunların belki çok şık görünmediğini, ancak 118 dakika boyunca işe yaradığını belirtirken, Hırvatistan'ın golünün ardından sevinçle sahaya koşan Biliç'in sevincinin çok sürmediğini ifade etti. ''Terim'in Türkleri maça devam etti ve Semih durumu eşitledi'' diyen gazete, penaltılarda yaşanan heyecanı da uzun uzun okurlarına aktardı.

-SON DAKİKA ÇALIMI-

The Guardian gazetesi de ''geri dönüşlerin kralı olan Türkiye, bu kez tam bir son dakika çalımı attı'' başlığıyla yayımladığı yorumda, dün gece tarihin yazılmasının iyice zaman aldığını belirtti.

Maçın 119 dakikasının, böyle bir turnuvanın şanını temsil eder biçimde gelişmediğini savunan Guardian, ''Ama sonunda beklenen patlama oldu ve dumanlar dağıldığında, ayakta kalan Türklerdi. Onlar, daha önceki 4 Avrupa Şampiyonası boyunca bu noktayı aşamayan ve bu maçın beklenen galibi olmayan taraftı'' dedi.

-HİÇBİR ŞEYDEN VE KİMSEDEN KORKMALARI GEREKMİYOR-

Hiçbir şeyden ve hiç kimseden korkmaları gerekmeyen Fatih Terim'in takımının şimdi yarı finalde Almanya ile karşılaşmaya hazırlandığını de yazan gazete, şimdiye kadar adının üzerinde tek bir leke bulunmayan emektar kaleci Rüştü'nün yediği golün ardından, Semih Şentürk'ün attığı golle ''futbolun son anda kurtulma uzmanı'' olan takımına beraberliği sağladığını hatırlattı.

16 takımın katıldığı turnuvada hiçbir başka takımın Türkiye ve Hırvatistan'ın sergilediği milli gurur tablosunu ortaya koyamadığını, stadyumun bir kırmızı-beyaz okyanusuna dönüştüğünü, Hırvat izleyicilerin Türkler'den çok daha kalabalık olduklarını, iki takımın 1996 buluşmasını yaşayan ve dün sahada bulunan tek kişinin kaleci Rüştü olduğunu da hatırlatan Guardian, yarı finalde Tuncay Şanlı, Emre Aşık ve Arda Turan'ın sahada oynayamayacaklarını belirti. Guardian'ın yorumunda, ''Ancak Terim ve takımın geri kalanı bundan çok da endişelenmiyor gibi görünüyor'' denildi.

Bu Turnuvanın beklenmeyen kazananlarıyla bir tarih oluşturduğu da belirtilen yorumda, ''Eğer Joachim Löw önümüzdeki birkaç günü Terim'in Türkiyesi'nin bir sonraki sürpriz paketinin ne olabileceğini düşünerek geçirecekse, yalnız olmayacak'' denildi.

-YENİLGİNİN ANLAMINI BİLMİYORLAR-

The Times gazetesi de maç yorumunda İngilizcedeki ''defeat'' kelimesinin Türkçe'de ''yenilgi'' şeklinde bir karşılığı bulunduğunu, ancak Türk Milli Takımı oyuncularının bu kelimenin anlamını bilmediklerini yazdı.

Türk milli takımının Avrupa kupasında uzatmalar ve sakatlıklar da dahil toplam 414 dakika maç yaptığını, bu sürenin sadece toplam 9 dakikasını ''galip durumda'' geçirdiğini hatırlatan Times, ''aslında bütün bilmeniz gereken bu gerçekten de. Biri Fatih Terim'in takımının ilerleyişini bir şekilde izaha kalksa, mantıken yenilgiye uğrar'' dedi.

Türkiye'nin oynadığı İsviçre ve Çek Cumhuriyeti maçlarının gidişat ve sonuçlarını da hatırlatan Times, ''dün akşamki sonuçla öbür maçları da aştılar. Dünkü maçta hiç galip duruma geçmediler, ama penaltılarla kazandılar'' hatırlatmasında bulundu.

''Bu, büyük uluslararası şampiyonalarda ortaya konulmuş en olağanüstü başarı serisi'' diyen gazete, Hırvatistan'ın da cesur bir takım olduğunu, bunu en iyi İngiltere'nin bileceğini belirtirken, ''ama bu, uzatmanın son iki dakikasında bir sinir savaşına dönüşünce ve penaltılar atılırken, karşılarındaki sırt üstü düşmeyen, öldürülemeyen canavarla yüzyüze gelince cesaretlerini yitirdiler'' dedi.

-TÜRKİYE TAKIM DEĞİL FENOMEN-

Hiçbir takımın maçın son anında gol yedikten sonra toparlanamayacağını da kaydeden Times gazetesi yazarı, ''Türkiye hariç, onlar bu turnuvada bir takım değil, bir fenomen, doğanın gücü. Bu adeta mitolojik bir savaş'' görüşünü vurguladı.

Biliç'in Türkiye'nin beraberlik golünün ardından hakeme itirazının da bir işe yaramadığını kaydeden yazar, ''Takımının damarlarından canı çekiliyordu. Normalde güçlü, mücadeleci biri olan Biliç, belki de olacakları anlamıştı ve adamlarının özgüvenlerinin damarlarından çekildiğini hissetmişti. Gerçekten de Hırvatistan daha penaltılar başlamamışken bile yenilmiş görünüyordu'' dedi.

Penaltılarda ortaya çıkan manzarayı da özetleyen yazar, ''Türkler hiç kaçırmadı. Onların isteği daha büyüktü, bu kadar basit. Bazen futbol taktik ve tekniğin ötesine geçer, Türkiye'nin penaltılarda yaptığı da buydu'' derken, maçın gerçekten farklı bir maç olduğunu vurguladı.

-120 DAKİKA DURDULAR, 180 SANİYE İNANILMAZ OYNADILAR-

The Independent gazetesi de Türk milli takımının 120 dakika durup, 180 saniye Avrupa Kupası 2008'de görülmüş en ''inanılmaz futbolu'' sergilediğini, Biliç'in takımının sinirlerinin çökmesinden sonra Türkiye'nin maçı penaltılarla kazandığını yazdı.

Hırvatlar'dan ''sahanın her yerinde düşmüş askerler gibi yatıyorlardı, bize de 'gerçekten bütün bunlar oldu mu' diye düşünmek kaldı'' diye söz eden yazar, ''her şey sonunda başladı. Drama Hırvatistan'ın golüyle bitmedi. Türkler İsviçre ve Çek maçlarından sonra üçüncü geç gelen golü buldu. İngiltere fatihleri turnuva dışına gitti. Biliç çıldırdı, Türk futbolcular ise Terim'in üstüne atlamış sevinç gösterileri yapıyordu. Kimin inisiyatifi ele geçirdiği belliydi. Hırvatların donmuş yüzlerini gören kimse penaltılarda onlara bir penilik bahis bile oynamazdı'' görüşünü vurguladı.

Stadyumdaki herkesin Türkiye'nin beraberlik golünün ardından Hırvatistan'ın kaderinde galibiyetin bulunmadığını adeta hissettiğini de vurgulayan Independent yazarı, ''Ya Türkiye? Kendi ülkelerinin dışında pek azı bilinen bir grup futbolcu kendilerini bir başka yarı finale taşıdı, 2002'de de dünya kupasında aynısını yapmışlardı. Türkiye belki Avrupa 2008'in son dördünde futboluyla ışıldamıyor, ama kimse son düdük çalana kadar onların üstünü çizemez'' dedi.

-FATİH TERİM'E İMPARATOR DİYORLARDI, ŞİMDİ NE DİYECEKLER?-

Daily Mail gazetesi de Türkiye'nin ilk kez Avrupa kupasında yarı finale çıktığını hatırlatırken, Fatih Terim'in ''imparator'' lakabıyla tanındığını belirtti ve ''bu başarının ardından bakalım şimdi nasıl bir onur unvanı bahşedilebilecek?'' diye sordu.

Gazete, Türkiye'nin macerasının Basel'de Almanya karşısında sona ereceğini de öne sürerken, ''Çünkü cesaret adına sahip olduklarına, gerçek yetenek adına sahip değiller. Onlar son sekiz takim içinde en kötü olanı ve bir kez daha bu kadar şanslı olmaları düşünülemez. Almanlar'a karşı değil, hele iş penaltılara kalırsa'' iddiasında bulundu.

The Sun gazetesi de ''Türkler dalgasını geçiyor'' derken, ''Nasıl olup da bunu hep başarıyorlar?'' sorusunu sordu. 2008 Avrupa Kupasında Türk milli takımının üçüncü kez ''ölüp dirildiğini'' yazan gazete, ''ama bu kez gerçekten inanılmazdı'' diye yazdı.

''Bu macera gerçekten de Almanya karşısında yarı finalde sona ermeli'' diye yazan Sun gazetesi, Terim'in pek çok sakat ve cezalı oyuncusu olduğunu hatırlattı. İngiltere fatihi Hırvatların işi penaltılara bırakmamış olması gerektiğini belirten ve ''Türkleri penaltılara kalmadan gömmüş olmalıydılar'' görüşünü savunan gazete, yorumunu, ''Şimdi hepimiz biliyoruz ki, Türkiye söz konusuysa maç gerçekten bitene dek, hiçbir şey bitmiş sayılamaz'' diye tamamladı.

ALMAN BASINI

Türkiye'nin Hırvatistan'ı yenerek yarı finale yükselmesini değerlendiren Alman basını, Türklerin ne yapacağının hiç belli olmadığını, hırsları ve tutkularıyla yarı finale yükseldiklerini, ancak Almanya'nın Türkiye'yi yenebileceğini yazdı.

''Kölner Express'' gazetesi, ''Türklerin ne yapacağı hiç belli olmuyor'' başlığıyla verdiği haberde, Alman milli takımının teknik direktörü Joachim Löw'ün de Türklerin, durum kaç kaç olursa olsun her zaman hesaba katılmaları gerektiğini gösterdiklerini belirterek, ''Ne yapacakları hiç belli olmuyor, bu nedenle de tehlikeliler. Teknik açıdan yüksek düzeyde oynayan çok iyi oyuncuları var. Ben tabii Türklerin mentalitesini de tanıyorum. İşleri iyi giderse olağanüstü şeyler yapabilirler'' şeklinde konuştuğu ifade edildi.

Gazetede Türk milli takımının teknik direktörü Fatih Terim'in de, ''Oyuncular kendilerini aşıyorlar. Bugün yaşadığımız olayın tarihte bir benzeri yok. En önemli futbol ülkelerinden biri olduk'' şeklinde konuştuğu kaydedilirken, buna rağmen karşılaşmanın, seyir açısından Avrupa Şampiyonası'nın en kötü maçlarından biri olduğu görüşüne yer verildi.

"Türkleri yeneriz"

Bild gazetesi de, ''Penaltı dramı, Bu Türkleri yeneriz'' başlığıyla verdiği haberde, ''Yarı finalde rakibimiz belli oldu. Türkiye Hırvatistan'ı penaltı atışlarında 4-2 yendi. Ancak endişelenmeyin, bu Türkleri yeneriz'' şeklinde görüş belirtti. Maçta 119 dakika boyunca hiçbir şey olmadığı, ancak maçın son dakikalarında yeniden heyecanlandığı ifade edilen haberde, ''Hala Bremenli olan Klasnic, Hırvatları öne geçirdi. Her şey bitti mi? Bu hacıyatmaz Türklerde bitmez'' şeklinde ifadeye yer verildi.

Türk milli takımı oyuncularının 25 Haziran Çarşamba günü Almanya'ya karşı oynayacağı karşılaşma için 1 gün daha az dinleneceklerine işaret edilirken, bunun yanı sıra Tuncay, Arda ve Emre gibi önemli futbolcuların bu maçta oynayamayacakları hatırlatıldı.

Hamit: "Kupayı düşünmeye başladık"

Rüştü'nün de bir penaltıyı tutarak maçın kahramanı olduğu kaydedilen haberde, Hamit Altıntop'un da maç sonrasında, ''Son 3 oyunda neler başardığımıza bakılacak olursa bu tarif edilemeyecek kadar güzel. Herkes henüz olgunlaşmamış bir takım olduğumuzu biliyor, ancak bu yolda iyi bir şekilde ilerliyoruz. Böyle devam eder ve kendimize inanırsak, daha çok şey olabilir. Heyecanımız, hırsımız ve koşmaya hazır olmamız, çoğu şeyi iyi yapmamızı sağlıyor. Bize ayak uydurmak gerçekten de zor'' şeklinde konuştuğu belirtildi.

Karşılaşmanın son 2 dakikasında 2 gol atıldığına işaret edilen haberde, Olic'in bir direk şutu çektiği, ancak Modric, Rakitic ve Petric'in de penaltı kaçırdığı yazıldı.

FRANSIZ BASINI

Fransız basını Türk Futbol Milli Takımının, Hırvatistan önünde aldığı galibiyetle Avrupa Şampiyonasında yarı finale çıkmasına geniş yer verdi.

L'Equipe gazetesi, ''Türkiye, Ne Çılgınlık'' başlığıyla manşetten verdiği haberde, ''Türkiye hiçbir zaman vazgeçmez'' ifadesini kullandı.

Gazete, Türk Milli Futbol takımının üçüncü kez geriden gelip galibiyete ulaştığını yazdı. Gazete Türk takımında en fazla yıldızı Tuncay'a verdi.

Le Parisien gazetesi, ''Heyecan uyandıran Türkler'' başlığıyla birinci sayfadan verdiği haberde, ''Türk takımının gerilimli bir maç sonucunda galip gelmesini bildiği'' yorumunu yaptı.

Le Figaro gazetesi ise ''Türk mucizesi devam ediyor'' başlığıyla verdi haberde, ''Çılgın bir maçtan sonra Türkiye yarı finale kaldı'' ifadesini kullandı.

Liberation gazetesi, ''Türkler mutluluktan uçuyor'' başlığıyla milli takımın zaferini okuyucularına duyurdu.

İSPANYOL BASINI

Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde penaltı atışlarında Hırvatistan'ı eleyerek yarı finale çıkan Türkiye'nin başarısı İspanyol basınında geniş yer aldı.

Spor gazetesi AS ''Taktik gibi mucize'' başlığını atarken, ''Bir maçtan ziyade, traji komik, hüzünlü bir tiyatro gibiydi. Saat ile beslenen Türkiye, 3. mucizesini yaptı. Kahraman bir rol oynayan Rüştü karşısında Hırvatistan kan kaybından öldü'' denildi. Sahanın en iyisini Hırvat Modric olarak seçen AS, en kötüsünü de ''Nihat'' olarak gösterdi.

Gazete, Türkiye'nin beraberlik golünü atan Semih için de ''Başa çıkılamayan bir takımın cesaretini ve inancını temsil etti'' yorumunda bulundu. Marca gazetesi, ''Türkiye çiçeği bir bahçe'' ifadesini başlığına çıkartarak, ''Türkiye, Dünya Kupası'nda olduğu gibi tek bildiği yolla kahramanca yarı finale yükseldi. Türk taraftarların takımlarının maçlarında ilk yarıyı izlemelerine gerek yok, istediklerini yapsınlar, son 20 dakika izlesinler yeter. Türkiye'de tek bir kahraman yok. İsviçre maçında Arda, Çek Cumhuriyeti maçında Nihat, Hırvatistan maçında Semih ve Rüştü. Mucizeye hepsi katılıyor, bunların hepsi deli!'' değerlendirmesini yaptı.

Diğer İspanyol gazetelerinde ise şu başlıklar atıldı:

El Pais ''Türk deliliği'', El Mundo ''Viyana en deli finallerden birine sahne oldu. Şanslı Türkiye penaltılarla yarı finalde'', ABC ''Dünya Kupası 3.'lüğünden 6 yıl sonra Türkiye, Avrupa Kupası'nda yarı finale kalarak yine uluslararası arenaya çıktı'', Sport ''Hitchock filmi gibi bir finalin ardından Türkiye penaltılarla yarı finalde'', El Mundo Deportivo ''Yeni bir Türk mucizesi''.

Öte yandan, milli futbolcu Nihat Kahveci, İspanyol basınında yer alan açıklamalarında ''Finale sadece bir adım kaldı sonra İspanya'yı finalde bekliyoruz. Ama şimdi bunu düşünmüyorum, çünkü yeni bir tarihi maç daha yaptık. Almanya çok güçlü ve kazanması zor bir takım'' dedi.

MACAR BASINI

Türkiye'nin 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın yarı finale kalma mücadelesinde Hırvatistan'ı eleyerek Almanya ile eşleşmesi Macar medyasında geniş yer aldı.

Macaristan'ın günlük tek spor gazetesi olan 300 bin trajlı Nemzetisport, ilk üç sayfasını tamamen Türklere ayırdı. Gazete attığı manşette ''Yüksekgerilim'' derken, başlığın hemen altında yarı finale kalan Türk futbolcularının sevinç resmine yer verdi. İkinci ve üçüncü sayfada atılan manşet ise ''Allah her zaman onlara yardım ediyor'' sözleri yer alırken, manşetin altında Türk futbolcuların sevinçleri fotoğraflarla verildi.

Nemzetisport'ta maçla ilgili yazılarda ise Türkiye'nin şampiyonada toplam sadece 6 dakika önde oynadığı, ancak buna rağmen yarı finale kalmayı başardığı belirtildi. Gazete, ay-yıldızlıların inanılmazı başararak, uluslararası bir takım olan Almanya'nın yarı finaldeki rakibi olduğunu, Semih'in yine hiçbir şeyin inanılmaz olmadığını kanıtlayarak, hayatta kalma sanatçılarının yarı finale çıktığı yorumlarına yer verdi.

Macaristan'ın en önemli günlük siyasi gazetesi olan Nepszava ise ''Trajedi dönemeçleri, Türkiye yarı finalde'' şeklinde attığı başlığın ardından, ''Türklerin inadı yarı finali getirdi'' diye yazdı.

Macaristan medyasındaki diğer başlıklar ise şöyle oldu:

Origosport: ''Türkiye'ye karşı önde oynayan yanar''

Mahu: ''Allah ebedi''

Samsungsport: ''Avrupa'da Türk tehlikesi''

Zoon: ''İnanılmaz dirilişin ardından Türkler ilk dörtte''

Figyelönet: ''Viyana'da Türk Zaferi''

Hırvat hoca hayatının şokunu yaşadı. Sevincini kursağında bırakan Semih'i maç sonrası işte bu kelimelerle övdü.

Semih'in golü Biliç'in yüreğine kurşun gibi saplandı. Bir dakika sevinmesine izin veren nöbetçi golcü Biliç'e kabus gibi çöktü. Şok golü unutamayan Hırvat hoca, maçtan sonra Semih'e ayrı bir parantez açtı.

Hırvatistan Teknik Direktörü Slaven Bilic, basın toplantısında, "Futbol işte bu yüzden çok seviliyor. Herife bak (Semih için söylüyor) ne gol attı be!" şeklinde yorum yaptı.

Maç içinde antipati toplayan genç teknik adam, "Türkler gol atmak için yemeyi bekliyor. Son kurbanları da biz olduk. Maçın başında yaşadığım tüm korkular başıma geldi. Çok üzgünüm" diye konuştu.

Bilic, maçın bitiminde Fatih Terim'e sarılarak, başta Tuncay olmak üzere bir çok oyuncumuzun da yanına giderek sonuçtan dolayı kutladı.

Internethaber
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

Arkadaşalr kart silinme falan yok ne yazıkki yin birçok isimden yoksun çıkacaz almanların karşısına

Quote Originally Posted by EmperoR
    UEFA'dan sarı kart ayarlaması

UEFA Yönetim Kurulu, futbol oyun kurallarında önemli bir değişikliğe imza attı.

UEFA, EURO 2008 öncesi önemli bir kural değişikliğine gitti. Buna göre, Avrupa Şampiyonası'nda da geçerli olmak üzere bundan sonraki turnuvalarda görülen sarı kartlar çeyrek finalden sonraki aşamalarda silinecek.

Moskova'da geçekleştirilen toplantı sonrası bir açıklama yapan başkan Michel Platini, bundan böyle bir turnuvada görülen sarı kartların çeyrel finalden sonra geçerlilik kazanmayacağını açıkladı.

Futbol seyircisi ve televizyon izleyicisi için çok olumlu bir karar aldıklarını vurgulayan Platini, "Bu değişikliği uzun zamandır düşünüyorduk. Futbolseverler bundan sonra final maçlarında yıldız oyuncuları cezalı durumda göremeyecek" diye konuştu.

UEFA'nın aldığı bu karara göre uluslararası turnuvalarda yarı finalde sarı kart gören bir futbolcunun daha önceki turlarda aldığı sarı kartlar silineceği için, o futbolcu final maçında yer alabilecek. Bugüne kadar bir turnuvada 2 sarı kart gören oyuncu bir sonraki maçta cezalı duruma düşüyordu.

UEFA, bu kural değişikliğinin Haziran ayında başlayacak 2008 Avrupa Şampiyonası'ndan itibaren yürürlüğe gireceğini açıkladı.

21 Mayıs 2008 Çarşamba 09:19

Böyle bir haber cikmisti,simdi de yari finalden sonra kartlar islenmez diyorlar.Bu olayin asli astari nedir yahu ?

Bence kimse birşey bilmiyor. Gazeteciler falan. En iyisi uefa.com'a bakmakta, bende İngilizce yok. İngilizce bilen biri uefa.com'da ne yazdığını (sarı kart cezalarıyla ilgili) söylerse çok güzel olur.

Nesil
    2007
    Yer
    artvin

BU SENE ÖNCE FENERBAHÇENİN ÇEYREK FİNALE ÇIKMASI SONRA MİLLİ TAKIMIMIZIN YARI FİNALE ÇIKMASI ARTIK UMUYORUM ŞUNU ANLAMAMIZI SAĞLAMIŞTIR..

"BİZİM KİMSEDEN BİR EKSİĞİMİZ YOK YETERKİ İNANCIMIZ VE GÜVENİMİZ OLSUN YETER"

sakın yeter demeyin yarı finalide geçebilriz kupayıda alabiliriz hiçbir sebep yokkk

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by xxestergonxx View Post
    BU SENE ÖNCE FENERBAHÇENİN ÇEYREK FİNALE ÇIKMASI SONRA MİLLİ TAKIMIMIZIN YARI FİNALE ÇIKMASI ARTIK UMUYORUM ŞUNU ANLAMAMIZI SAĞLAMIŞTIR..

"BİZİM KİMSEDEN BİR EKSİĞİMİZ YOK YETERKİ İNANCIMIZ VE GÜVENİMİZ OLSUN YETER"

sakın yeter demeyin yarı finalide geçebilriz kupayıda alabiliriz hiçbir sebep yokkk
    Yunanistan yaptı. Biz neden yapmayalım onlar korkarak yaptı biz cesur olarak. İnanıyoruz.

Sayfa 11 / 13 İlkİlk ... 910111213 SonSon

Mesaj Yetkileri