Arkadaşlar birşey soracam baştan beri Bayram Tutumluya laf söylüyorsunuz. Aurelionun menajeri de ne yaptı li bu adam ? Ben orayı kaçırmışım.Kusura bakmayın.
Arkadaşlar birşey soracam baştan beri Bayram Tutumluya laf söylüyorsunuz. Aurelionun menajeri de ne yaptı li bu adam ? Ben orayı kaçırmışım.Kusura bakmayın.
Guizanin oyunculugu tartisilmaz ispanya ligi gol krali ama verilen meblag bence cok ucuk yani o parayi eder mi en ufak bir fikrim yok acikcasi o paraya bence daha iyisi alinirdi. Aurelionun gitmesi bence emre ve guizanin gelisine golge dusurur deividin sakatligi cabasi feneri zor gunler bekliyor cok iyi bir transfer politikasi izlemeleri lazim
...
Aurelio’nun Betis’e gitmesi, Milli Takımı da etkileyecek.
Çünkü Aurelio Fenerbahçe’de Türk statüsünde oynuyor. Cebinde Türk pasaportu var. Betis bu futbolcuyu Türk statüsünde oynatırsa, Fenerbahçe ile sözleşmesi var, oynatamaz, yasal değil. Brezilya vatandaşı olarak oynatırsa, üç yabancısı var. Olay FIFA’ya kadar gider, en az dört ay forma giyemez. Bu arada yabancı statüsünde oynadığı an da Türk vatandaşlığından çıkmış olur ki, bu da Milli Takım’a zarar verir.
...
Akşam
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Bu ne biçim sözleşme yahu türk olunca geçerli yabancı olunca geçerli değil bence tamamen saçmalık..
Bir oyuncu zamanında geLdiği şekiL nasıL ise giderkende aynı şekiLde gitmesi bence çok doğaL.
Emre GS ye birşey kazandırmadan gitti, para için gitti geLdi para için FB ye imza attı.
Aynı şekiLde AureLio TS den para için ayrıLdı, yine kendisini kanıtLayıp, kariyerinin en iyi zamanını geçirdiği kuLübüne tek kuruş kazandırmadan gitti.
Yani ne dicez. Dün ne idin ki ? Şimdi ne oLasın.
ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...
"Hepinizi pırasa gibi doğrarım"
Menajer Bayram Tutumlu, Aurelio’yu F.Bahçe’den koparan olayı anlattı. Vatan Gazetesi'nin 10 Temmuz 2008 tarihli sayısında yer alan haber şöyle;
İşte Yıldırım’ın 23 Şubat’taki Bursa maçından sonraki fırçası: "Aziz Yıldırım, Bursa maçında soyunma odasına girip futbolculara böyle bağırmış ve ’Ayağınızı denk alın’ demiş. Bu tehdit, Aurelio için sonun başlangıcı oldu."
"Zico da Aziz Başkan’ın fırçalarından bunalmıştı.. Ama o da kolayını bulmuş, her baskında odasına kaçıp oyuncularını Yıldırım’la başbaşa bırakmış."
"Appiah, Kezman, en son Emre hep 3-3.5 milyon Euro’ya anlaştı.. Aurelio ise her sezon 34 maç oynayıp onların 3’te 1’i kadar almaya katlanamadı."
Toplam 60 trilyon lirayı bulan rekor maliyetle İspanya Gol Kralı Güiza’yı alan F.Bahçe camiası bu transfere sevinirken, orta sahanın lokomotifi Aurelio’nun Betis’e gitmesiyle sarsıldı.. Geçen sezon Tuncay’ı kaybeden sarı-lacivertli kulüpte herkes Aurelio’nun niye gittiğini merak ediyor.. Tüm gazetelerin yazdığı, ancak F.Bahçe Kulübü’nün ısrarla ’yalanladığı’ konularda medyanın haklı olduğu yine ortaya çıktı.. İşte A’dan Z’ye Tutumlu’nun sözleri:
"AH O SOYUNMA ODASI ZİYARETLERİ!"
"Aurelio Türkiye’de mutluydu. Ancak başkan Aziz Yıldırım’ın despot tavırları sabrını taşırmıştı.. Yıldırım, sürekli soyunma odasına girip kötü geçen maçların ardından futbolcuları fırçalıyordu.. Hele bir olay var ki, Aurelio’nun aklından çıkmıyor.. 2-0 kaybedilen Bursa maçından sonra başkan yine soyunma odasına girip ’Böyle devam ederseniz sizi pırasa gibi doğrarım, ayağınızı denk alın’ şeklinde çok sert bir uyarı yapmış.. Aurelio, her fırça sırasında soyunma odasında başını öne eğmekten bıktı, usandı.. Bana sürekli dert yanıyordu.. Ama yine de profesyonelliğinin gereği olarak sesini çıkarmıyordu.."
ZICO KAÇIYORDU
"Yıldırım, bu fırçaların takımı motive ettiğini sanıyor ama etkisi tam tersine oluyor.. Hatta Aurelio bu seanslardan Zico’nun da bıktığını ve başkan gelir girmez kendi odasına kaçtığını, fırçayı da oyuncuların yediğini anlatıyordu.. Antrenör Edu’nun ayrılmasının nedenlerinden biri de başkanla yaşadığı tartışmaydı. Edu başkanın soyunma odasına girmesine tepki koyan tek isimdi, o da gönderildi zaten... Başkan Yıldırım bakalım Aragones geldikten sonra artık soyunma odasına girebilecek mi?”
BANA ‘İŞİNE BAK’ DEDİ
"F.Bahçe ile FIFA’lık olacağız.. Ama FIFA öncelikle futbolcu haklarını koruduğu için Aurelio oynayabilecek.. Betis de FIFA ile temas kurdu, yoksa 3+1 yıllık sözleşme imzalamazlardı.. Aurelio yarın yeni takımıyla idmanlara başlayacak.. Ben Aziz Bey’i çok uyardım.. 6 ay önce 1.1 milyon Euro olan ücretinin iyileştirilmesini istedim.. Yıldırım ise ‘Aurelio’yu bizden kimse alamaz kardeşim, sen işine bak’ dedi.. İşler bu noktaya geldi.. Aurelio’nun kızdığı bir nokta da F.Bahçe’ye gelen her yabancının 3 milyon Euro’nun üstünde ücret almasıydı.. Aurelio ise sezonun bütün maçlarında oynamasına karşın, onların 3’te 1’i kadar para almayı gururuna yediremedi.."
Eğer doğruysa Aziz Yıldırm'ın kabadayıvari hareketleri başımıza bir dert daha açmış oldu.Ama olayın FIFA'ya taşıncak olması bizim lehimize.Sonuçta kapı gibi kontrat var elimizde.
Yok artık Aziz başkan böyle birşey yapmaz bence. Dikdatör filan değil sonuçta. Bence sallamasyon.
Haber banko sallama..
Hani bu Adnan Polat ve Arda özel bir görüşme yaptılar X otelde baş başa, buluşmada şu şu şu konuşuldu haberleri gibi..
Kimler geldi, kimler geçti bu kulüpten. Yarın kampa gelmezse noter tespiti yaptırıp FIFA'ya başvuracaktır kulüp. Sonrasında da neler olacak, bekleyip göreceğiz.
Büyük kayıp doğru ama yeri doldurulamaz lafına karşıyım. Transfer yapılmasa bile yeri doldurulur, mevcut kadroya göre bir sistem oluşturulur. Kalsa elbette çok katkısı olacaktı ama gitti, tercihini yaptı. 1 oyuncu asla 1 kulüp değildir, Aurelio gitti Fenerbahçe bitti tarzı yorumlar asla yapılamaz.
Eksikliğini hissettiğimiz maçlar olabilir ama takım genel olarak başarılı olursa gerisi boş.
Sezon sonunda çıkıp ayrılmak istediğini söyleseydi, bunca senedir formasını giydiği kulübe, taraftara teşekkür etseydi, O'nu zorla tutmayacaktır herhalde. Menajerlerle uğraşmak yerine kendisi direk Aziz Yıldırım ile görüşseydi, izin verirdi Aziz Yıldırım. Sonuçta gitmek isteyeni zorla tutamazsın.
Gidiş şekli yanlış, bu hareketiyle 5 senede verdiği emeklerine yazık etti. Taraftarın çoğu O'nu son yaptığı davranışla hatırlayacak. Oysa bu formayı giymiş, büyük oyuncularla birlikte adı anılabilirdi...
"YÜCE ATATÜRK"
Bence çok yanlış düşünüyorsun Serkan Abi.Aurelio çoktan F.Bahçe ve Türk futbol tarihine adını yazdırdı bile.En önemli oyuncular arasına girdi bile.Takımdan ayrıldı diye böyle suçlanamaz.Sürekli takımda kalacak diye bir şey yok.Adam 30 yaşına gelmiş ve hayallerini gerçekleştimek istiyor ve La ligaya gidiyor.Gittiği kulüp tartışılır ama sonuçta istediğini gerçekleştiriyor.Ayrıca Bayram Tutumlu Aurelio ikilisi F.Bahçe'ye de çok masumane bir şekilde gelmemişti.Trabzon'dan da para için ayrıldı.Daha sonra G.Birliği ile önprotokol imzaladı.Daha sonra Tutumlu ve Aurelio'ya F.Bahçe daha çok para verince burayı seçti...
Ayrıca R.Betis kulübü Fifa'ya danışıp gerçekleştirmiş transferi.Yani transferi geç duyurmaları,Fifa'dan gerekli izinleri beklemiş olmaları.F.Bahçe tazminat falan alamaz büyük ihtimalle.Adamlar bunun teyidini almadan neden girsinler böyle bir belaya...
Anıl ben zaten gidiş şeklinin yanlışlığından Fenerbahçe taraftarları tarafından pek hoş hatırlanmayacağını yazdım. Yaptıkları ortada ama bu kadar tantana olurken kendisi çıkıp açıklasaydı, taraftara vs teşekkür etseydi, İspanya'da oynamak hayalim, bunu gerçekleştirme fırsatını kaçıramam vs deseydi taraftar gidişini daha anlayışla karşılardı.
Tekrarlıyorum, hatta dün de yazmıştım, forma giydiği her maçta elinden geleni yaptı, bu nedenle saygı duymalıyız ama gidiş şekliyle de çoğu Fenerbahçelinin gönlündeki yerini kaybetti.
Mesela Revivo, çok iyi işler yaptı Fenerbahçe'de. Taraftarın sevgilisiydi ama gidiş şeklini hepimiz biliyoruz ve şimdi hiç de iyi anılmıyor Revivo. Eskilerden kim vardı dendiğinde; bir Rıdvan, bir Oğuz, bir Hooijdonk, bir Uche-Högh sayarken bu listeye Aurelio giremeyecek taraftarlar arasında. Ben bunu demek istedim.
Fenerbahçe de UEFA'dan onay almıştı, Federasyon'un verdiği kararı biz onaylıyoruz demişti UEFA. Tutumlu'nun Betis'i de bu yurt içi, yurt dışı transfer diyerek kandırmış olabileceği ihtimali de var. Bugün bir açıklama gelmez kulüpten. Yarını bekleyelim ve ne tepki vereceklerini görelim.
"YÜCE ATATÜRK"
Noktasına katılıyorum.
Aurelio'nun kontratı var şu anda bizde.. Nereye, nasıl, ne cesaretle gidiyor anlamadım..Kontratı olan futbolcu kalkıp başka takıma bedelsiz gidecek fifa da onu savunacak ha? Yerler öyle fifayı..
Artık bizler için 5 sezon boyunca 15 numaramızı tasıyan oyuncunun konusu kapandı.Önemli bir oyuncuydu,gitmeyi tercih etti.Kendisi bilir.Simdi onun yerine birini almamız lazım...
Aurelio'nun yerini ancak Senna gibi bir oyuncu doldurabilir...
onun yerine alınabilecek en iyi oyuncu bence Senna'dır. ama nasıl alınacağı söz konusu bence..
Aurelio büyük yanlış yaptı..
Daha önce ki Turkuaz adLı kuLLanıcı iLe aynı oLduğu tespit ediLdiğinden uzakLaştırıLmıştır.
Pek bilgim yoktur bu konularla ilgili ancak bu tarz durumlarla ilgili ben bir kere bile haklı çıktığımızı görmedim.
Betis, Aurelio ve menajeri neyin ne olduğundan bihaber değiller ki kalkıp anlaşma yapsınlar. Aynen Ribery örneğindeki gibi. Marsilya emin olmasaydı bu işten başını derde sokarmıydı.
http://futbol.turksportal.net/futbolhaber/22949
Yukarıdaki haber konuşan Federasyon Genel Sekreteri. İspanya Federasyonu lisansı istediğinde Federasyon Fenerbahçe'ye haber verecek, Fenerbahçe de elinde bulunan sözleşmeyi FIFA'ya götürerek davayı başlatacak.
Sözleşmede yazan 7 milyon'un verileceğini sanmıyorum, bu tür davalarda FIFA genelde orta yolu buluyor. 4-5 milyon dolar gibi bir tazminat ödemek zorunda kalabilir Aurelio. Federasyon sözleşmeyi uzatmak konusunda sorun yok diyorsa Aurelio'nun işi zor.
"YÜCE ATATÜRK"
Bu konuda Fenerbahçe'yi ayırmak gerekir. Ortega örneği var, 11 milyon dolar tazminat ödemek zorunda demişti FIFA. Appiah davası var ve sözleşmesi devam ederken gelmediği için o da tazminat ödeyecek muhtemelen.
Ribery olayı çok farklı, sözleşmesinde madde var oyuncunun ve resmi olarak o tarihlerde ödeme yapılmadığı için bedelsiz çekti gitti.
Aurelio'nun da sözleşmesinde Fenerbahçe'nin opsiyon hakkı var, resmi sözleşme, zamanında Aurelio altına imza atmış. Ben Aurelio'nun mutlaka bir ceza alacağını düşünüyorum...
"YÜCE ATATÜRK"
Peki aurelio gitti ama oynayabilecek mi orada.. Malum AB vatandaşı değil.. umarım Rüştünün durumuna düşmez..
Biz Aurelio ile Appiah davalarından haklı çıkacağız muhtemelen, zira bütün taahhütleri yerine getirdik futbolcularımıza karşı.
Aurelio konusunda, tüm maaşını ödedik, TFF onayı aldık opsiyon konusunda ve kendisini kampa davet edip görüşme talep ettik. Eğer kampa gelmeyecekse yarın kendi bileceği iştir, cezasını çeker, hem kendisi hem de yeni kulübü.
Appiah konusunda da, yanlış tedavi uygulandığını iddia edip kulüpten ayrılmak istedi, ancak ortada doktor raporları var ve Fenerbahçe Appiah'a karşı taahhütlerini yerine getirerek sakat olmasına ve kulübe gelmemesine rağmen tüm alacaklarını günü gününe ödedi. FIFA'lık bir dava var ve bu davayı da kazanacağımızı düşünüyorum.
Biz iki davada da taahhütlerimizi yerine getirdik, ancak oyuncular etik davranmayacak kurallara uygun hareket etmediler ve kulüpten ayrıldılar, cezasını da çekerler. Tıpkı Ortega gibi.
TFF da Fenerbahçe ile hareket edeceğine göre sorun yok, genel sekreterin yaptığı açıklamalar da haklılığımızı gösteriyor.
______
Nihat İspanya vatandaşlığı elde etmiş olabilir, yıllardır İspanya'da oynuyor ve o yüzden AB statüsü ona işlemiyor olabilir yani İspanya vatandaşı olduğundan, yani emin değilim eğer o ülkenin vatandaşıysa o yüzden sorunsuz oynuyordur.
Mehmet Aurelio'nun Türk pasaportu da Brezilya pasaportu da AB statüsüne girmiyor diye biliyorum.
VE MEHMET AURELIO KONUŞTU!..
İspanya'nın Real Betis takımı ile anlaşan milli futbolcu Mehmet Aurelio, ''Fenerbahçe ile hiçbir sorunum olmadı, ancak Real Betis'in bana verdiği teklif daha iyiydi'' dedi.
Real Betis ile bugün 3 yıllık kontrat imzalayacak olan Aurelio, sağlık kontrolünden geçmek üzere hastanede bulunurken verdiği demeçte, Fenerbahçe'de çok arkadaşı olduğunu ve Türkiye'ye 'aşık olduğunu' belirtip, Real Betis'e gelişinin bunu değiştirmeyeceğini söyledi.
Fenerbahçe'ye gelecek sezon özellikle Şampiyonlar Ligi'nde 'büyük şans' dileyen Aurelio, Real Betis'in de İspanya'daki önemli kulüplerden biri olduğunu ve her zaman La Liga'da oynamak istediğini kaydetti. 31 yaşındaki futbolcu, ''Real Betis'e geldiğim için mutluyum. Burada da çalışıp kendimi göstermek istiyorum'' dedi.
Milli futbolcu ayrıca, A Milli Takım'da oynamaya devam etmek istediğini, teknik direktör Fatih Terim'in çağırması halinde her zaman göreve hazır olduğunu ifade etti.
Öte yandan, Aurelio'nun menajeri Bayram Tutumlu da ''Ne Fenerbahçe'nin ne de Aziz Yıldırım'ın düşmanı değilim. Tam tersine bu kulübe sempatisi olan biriyim. Aurelio'nun Real Betis'e gelmesi tamamen profesyonel bir konudur. O Real Betis'e gelmek istemiştir, ben de menajeri olarak bunu sağlamışımdır. Bir Türk gazetesinde benim ağzımdan verilmiş gibi Aziz Yıldırım aleyhinde söylenen tüm sözler yanlıştır'' açıklamasında bulundu.
İşte Güiza'nın FB formalı ilk fotoğrafı
İşte Güiza'nın Fenerbahçe forması ile ilk fotoğrafı.
İstanbul'a gelip imza atmak için sabırsızlandığını söyleyen Fenerbahçe'nin yeni transferi Güiza, Fenerbahçe formasını sırtına geçirip, ilk pozunu verdi.
Güiza formanın bir arkadaşı tarafından kendisine hediye edildiğini söyledi...İspanyol golcü Fenerbahçeli bir görevli ile telefonda konuştuğunu da anlatıp, ''İstanbul'a vardığımda havaalanında ve stadyumdaki tanıtımda 20 bine yakın Fenerbahçeli taraftarın beni karşılayacağını söyledi. Bu inanılmaz birşey'' dedi.
Fenerbahçe ile yaptığı görüşmeler sırasında Roberto Carlos ile sıkça telefonda görüştüğünü kaydeden Güiza, ''Beni yüreklendirdi. Çok kısa sürede uyum sağlayacağımı söyledi. Kendimi yalnız hissediceğimi sanmıyorum. Brezilyalılarla çok sıkı olacağım'' açıklamasında bulundu. İspanyol golcü, Fenerbahçe dışında ülkesinden ve diğer kulüplerden de çok teklif aldığını, ancak kendisine en fazla güvenenin Fenerbahçe olduğunu belirterek, ''Fenerbahçe ile sahada Şampiyonlar Ligi müziğini dinleyeceğim. Bu her zaman insanın başından geçen bir olay değil'' şeklinde konuştu.
http://www.haber7.com/haber/20080710...-fotografi.php
Sabırsızlıkla bekliyoruz Güiza'yı.Eminim bu Fenerbahçe'deki döneminde çok başarılı olacak.
Aurelio kendi tercihini yaptı.La Liga gibi güçlü bir ligte boy gösterecek.Bir Fenerbahçeli olarak dileğim Aurelio'nun Real Betis'te başarılı olması.Bizim Aurelio'nun yerine acil takviye yapmamız lazım.Emre askerde,Deniz sakatlıktan yeni çıktı.Elde birtek Selçuk ve Maldonando var.Oldu da bu oyunculardan biri sakatlık veya kart cezası gibi bir durumla karşılaştı o zaman ne olacak ?
Biz de zaten çıkıp da '' Aurelio kariyerinin sonlarına yaklaşıyor, aklını çelip onu başka kulübe transfer edip cebimi doldurayım '' demesini beklemiyorduk Tutumlu'nun. Para sempatisi ağır basmış.Originally Posted by Bayram Tutumlu
Serkan'ın dediği gibi taraftarın gönlündeki tahtı yıkarak gitti Aurelio. Herşeyini borçlu olduğu kulübe ihanet ederek gitti.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Aurelio ihanet falan etmedi yanlış düşünüyorsunuz.Hadi tamam ihanet etti diyelim.Aurelio'nun F.Bahçe'ye vermiş olduğu emek bu ihanetin bin kat üstündedir.Gitti diye,böylesine önemli bir oyuncuyuı kaybettik diye,sinirlisiniz anlıyorum ama ihanet etti demek son derece yanlış...
Kaptan'a sonuna kadar katılıyorum.
Tuncay gittiğine ben dahil birçok Fenerbahçe taraftarının kızma sebebi, "para kazandırmadan" gitmesiydi. Yoksa Tuncay'a karşı herkes anlayışlıydı Avrupa'ya gittiği için, zira yaşı buna müsaitti ve kendisini göstermek ve deneyim yaşamak en büyük hakkıydı. Ancak Aurelio artık 31 yaşına geldikten sonra kariyer yapma isteğini ben anlayışla karşılayamıyorum. Hele ki Real Betis gibi bir kulüpse bu. Ayrıca para da kazandırmadan gitti 5 yıl formasını giydiği, onu yıldız yapan takıma beş kuruş kazandırmadı. Valencia, Villarreal veya daha köklü bir İspanyol kulübüne gitse bir nebze anlarım da, Betis ne oluyor? Üstelik ayak oyunlarıyla gidiyor, hiçbir açıklama yapmadan. Kendisi umarım kulübüyle küme düşer de Fenerbahçe'yi çok arar, aç gözlülüğünü de dile getirmiş parasal konularda, helal olsun diyorum.
Mehmet Aurelio ne kadar katkısı çok da olsa takıma, sadakatini gösterdi işte ve uzun yıllar geçtikten sonra da hiç iyi hatırlanmayacak bu gidişi sebebiyle. Nasıl Emre, Okan gidişinden dolayı Galatasaray'da iyi hatırlanmıyorsa, Tümer o şekilde Beşiktaş'ta hatırlanmıyorsa, Aurelio da öyle hatırlanmayacak.
Bir Ümit Özat'ın yaptığını yapamadı Aurelio. Kendisine kaptanlık teklif edildiğinde de bunu kabul etmeyişinden belliydi zaten. İşte bizim sürekli hatırlayacağımız isimlerden birisi Ümit Özat'ın vedası, Aurelio'dan da bunu beklerdik.
![]()