Nonda’nın ayak bileğinde yırtık varmış, kırık yokmuş.Seke seke yürüyormuş.
Ciddi birşey yokmuş
Alparslan baya teknik hem hızlı..İlerde çok iyi bir sol bek kazanabiliriz..
Kocaelispor
Galatasaray
Beraberlik
Nonda’nın ayak bileğinde yırtık varmış, kırık yokmuş.Seke seke yürüyormuş.
Ciddi birşey yokmuş
Alparslan baya teknik hem hızlı..İlerde çok iyi bir sol bek kazanabiliriz..
Geçen sene türklerle şampiyon olduk bu sene de tam tersi olacak sanırım. Takım yavaş yavaş oturuyor . Defans uyumu tam anlamıyla sağlandığında ki Linderoth veya Topal bunu başarabilir çok daha iyi olacağız . Bu maçta nonda'ya bir çift laf ederdim ama gol attı . Geçmiş olsun diyorum o yüzden sadece
![]()
Bu mesajımdan sonra kişisel tartışmalara girmeyin rica ediyorum. Maç hakkında kritiklerinizi, kişisel görüşlerinizi yazmaya devam edebilirsiniz. Ama lütfen bu mesajdan sonra kişisel tartışmaya girmeyelim.
(/s)
Bu arada ilk golü izledim, kesinlikle faul yok. Nonda topa yükseliyor, Serdar Nonda'ya vuruyor.
Kadrolar arasındaki kalite farkı açıkca belli oldu.Kocaelispor'un gol yedikten sonra dayanamayacağı belliydi.Sanırım Lincoln 2 asist yaptı.Bir de gol atsaydı çok iyi olacaktıGalatasaray taraftarı olmamama rağmen onun gibi yetenekli bir futbolcunun formunun giderek düzelmesini görmek oldukça sevindirici.Galatasaray bu sezon çok kaliteli yabancılar aldı.Bakalım nereye kadar gidebilecekler Avrupa'da ve Türkiye'de.
Nonda dokunmuyor ki, Serdar kendini Nonda'nın üstüne atıyor. Nonda olduğu yerde sıçrıyor.
I Love u Harry Kewell![]()
Ayrıca Milan Baros'un da çok iyi bir transfer olduğunu görüyoruz Galatasaray için. Sanırım 3 maçta 4 gol oldu performansı. Gerçekten iyi performans umarım Avrupa'da böyle devam eder![]()
(/s)
Güzel maçtı goller güzeldi bugün herşey iyidi..Keşke bu futbolu daha etkili takımlara karşı oynasak..
Maçın özeti :
Harry Kewell-Lincoln-Nonda-Milan Baros
Varmı ötesi !
İşte Adnan başkanın ve kurmaylarının yaptığı bu kadro mütiş bir kadro. Lig başlamadn demiştim bu yıl Lincolnün yılı olacak , Kewell Eski Kewell den daha iyi olacak , Milan baros Bildiğimiz Milan Baros olacak. Dediklerim oldu iyikideLincolnün sağ bakıp sola attığı paslar süperdi. Bunlardan biriside süper gol oldu.
Helal olsun size Lincoln-Kewell-Baros şeytan üçlüsü !
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Öncelikle gol atma problemi çekiyoruz. Yediğimiz golleri bir kenara bırakarak baktığımızda iki maçta toplam 8 gol attık. Bu ne biçim gol sıkıntısı diyeceksiniz ancak bu maçların kilit anlarında kaçırdığımız golleri saydığımızda çok rahat koparabileceğimiz maçları sıkıntıya sokuyoruz. Aydın konusunada değinmek istiyorum. Tabi ki şans vereceğiz ama ben Aydın'ın bu kadroda yer almaması gerektiğini düşünüyorum. Yabancılarımızın uyumunu goller sonrası kenetlenmeleride çok hoşuma gitti. Son olarak Meira'nın savunmadan bir anda ileri top çıkarması vs. gerçekten bizim aradığımız oyun kurabilen savunmacı olduğunu gösteriyor.
Abi ağzına sağlık.Bu tip bişey ben yazacaktım ancak herkes ne demek istediğimi anlamadan iki maçtaki 8 golü söyleyecekti.Maç 3 4 5 olacakken hemde 10 dakika oyun kilitleniyor.Sonra takım baskı yapmaktan fizik olarak çok yoruluyor.
Ters bir toptan gol yiyor.Ör:Bellinzona maçı
Meira tam bir worldclass stoper.Türkiye'de tek.
Yine diyorum Harry Kewell a nazar degmesin, transferini elestirenlere en buyuk cvp oldu ve olacakta. ( hani demistiler 4 senedir sakat felan) eski Kewell geri dondu.
Nonda nin oyle kacirmasina ben bile alistim, bi tanede sene basi hazirlik maclarinda kacirmisti
Harry her gol atıığında Leedsliler ölüyordur![]()
Ozetleride simdi izledim, Lincoln da super oynuyo
Bu arada Harry nin yarın(bugun) doğumgünü...
İyi ki doğdun, iyi ki GS li oldun Harry...
---------------
Mac yorumuma geceyim:
Maca cok iyi basladık bi defa, oyunu ilk dklardan itibaren Kocaeli yarısahasında oynadık ki bi kontra ataktan geri düştük.
Oyun tamamen rakip yarı alanında geciyordu yani gol atacagımız su götürmez bi gercekti ki Baros golü attı. 2. yarıda topu oynayan taraf bizdik Lincoln'ün mükemmel pasında Nonda golü attı. 3. golü adeta Alpaslan yarattı , Baros'a al da at dedi Baros attı.. 4. gol de yine Lincoln un müthiş pasında King Harry müthiş bilek hareketi ile serdarı yatırdı ve plase vuruşla sonucu tayin etti...
Bu macta da gördük ki Lincoln un yükselen formu devam etti. Müthiş paslar dagıttı ve 2 asist yaptı. Kendisini acımasızca eleştirenlere en güzel cevabı verdi. Kewell zaten anlatılmaz yasanırMasallah diyorum, müthiş futbolunu devam ettiriyor. Baros da takıma cabuk alıştı.. 2 kere ilk 11 cıktığı macta 4 gol atarak klasını ve nasıl bi golcü oldugunu gösterdi. Bu 3 lü muhtesem görünüyor. Bir de bunlara Arda'nın katılacagını düşününce inanılmaz heyecanlanıyorum...
Bir de Alpaslan a deginmek istiyorum. Tabi ilk macı henüz ama gercekten bir sol bek nasıl oynar, ilk macında bunu herkese gösterdi. Baros a attırdığı gol inanılmazdı. Henüz cok genc ve cok yetenekli. Öğrenecek çok seyi var. Böyle bir oyuncuyu bulup, takıma kazandırdığı için Adnan sezgine tesekkür ederim... yetenegi olan bir oyuncu ve kendini geliştirdiğinde gelecekte Takımımızın solbekine ambargo koyacagını düşünüyorum. Tabi bunlar bi macta oluşan görüşüm degil, o yüzden 1 macta mı bunlar oluyor demeyin...
Şimdi kolay gol yiyoruz ama bunun en büyük sorumlusu defans ikilimiz degil. Ortasaha basmayınca , pires yapmayınca rakip defans ile karsı karsıya rahat kalıyor. Bu durumda degil Meira-Servet ikilisi dünyanın en iyi 2 stoperi olsa tek baslarına bir varlık gösteremezler. Mutlaka ortasahadan yardım gelmeli. Bunu Mehmet Topal yapıyordu ve O da sakat oldugu için Ayhan tek basına ve yetersiz kalıyoor. Ben inanıyorum ki ortasaha yerine otursun bu gol yeme hastalığımız da ortadan kalkacak...
Meira içinse TR de onun kadar teknik, onun kadar iyi top süren bir dc yok. Topu da oyuna cok iyi sokuyor, müthiş paslar dagıtıyor. Bugun yine bir pozisyonda topu sürdü sürdü Barosa müthiş pas atıp onu GK ile karsı karsıya bıraktı. ortasahadaki sorun cözüldüğü taktirde servet ile de uyumu saglayınca defans olarak da cok saglam olacagımızı düşünüyorum...
Ben takımımdan umutluyum ve Onlara sonuna kadar güveniyorum...
Last edited by PesimiSTyLa : 22.Eylül.2008 at 02:04 Reason: Baros 3 degil 4 gol attı :)
çok kolay gol yiyoruz ve çok fazla gol kaçırıyoruz...
bireysel yetenekli oyuncularla gol atamayacağımız takım yok hele ki arda'da takıma dönünce ama takım savunmasını daha iyi yapmalıyız...
Uğur Uçar-Mehmet Topal ve Barış bir an evvel takıma dönseler çok iyi olacak...
Skibbe Galatasaray'ın Gerets döneminden beri alıştığı çok adamlı hücum sistemine geri döndüğünden beri takım taraftarların istediği gibi oynamaya başladı.Eldede çok yetenekli hücum elemanları olunca özellikle daha zayıf takımlara karşı fark kaçınılmaz olacaktır ki bunu Bellinzona ve Kocaeli maçlarında gördük.Antalya maçındada Kaleci Ömer'e takılmışlardı..
Bu arada ilk gol için fauldu değildi tartışması dönmüş.Bende nacizane fikrimi söyliyeyim.Bence orada faul var.Serdar Nonda'nın üstüne çıkmıyor.Ben buradaki yazılardan öyle bir fikire varmıştım ama Nonda'da Serdar ile birlikte zıplıyor ve kaleciye müdahalesi var.Ceza sahası içerisinde kaleciye her türlü müdahalede faul olduğu için pozisyon faul ama bu gol olmasa Galatasaray yine kazanırdı.Çok kritik bir hata değil yani..
Birde Kocaeli'de Serhat ve Jestrovic gibi etkili hücum elemanları olsaydı dünkü Galatasaray savunması karşısında Kocaeli daha çok gol bulabilirdi..
Neyse Galatasaray'ı farklı galibiyetinden ve iyi oyunudan dolayı tebrik ediyorum..
Mukayese etmek gibi olmasın ama dün gece Zapotocny'de top sürerek rakip ceza sahasına kadar ilerledi (Bu arada bir ver-kaç yaptı) sonrasında attığı pas ile Nobre'ye gol attırdı..Meira içinse TR de onun kadar teknik, onun kadar iyi top süren bir dc yok. Topu da oyuna cok iyi sokuyor, müthiş paslar dagıtıyor. Bugun yine bir pozisyonda topu sürdü sürdü Barosa müthiş pas atıp onu GK ile karsı karsıya bıraktı. ortasahadaki sorun cözüldüğü taktirde servet ile de uyumu saglayınca defans olarak da cok saglam olacagımızı düşünüyorum...
Ayrıca ortasaha sorunu çözülmesi biraz zor olacak gibi.Mehmet Topal toparlanırsa Ayhan'dan daha etkili olacaktır defansif anlamda ama Kewell-Lincoln-Arda-Baros-Nonda hepsi sahada olursa bol pozisyon bulup bol pozisyon vermeye devam edecektir Galatasaray diye düşünüyorum.Takım oturduğunda bu pozisyonlar azalabilir belki..
Maca daginik basladik,ne alan savunmasi,ne adam markaji hicbirsey yoktu.Hasan ileri gitti mi gelmiyor,Servet forvetcilik oynuyordu herzamanki gibi.Nitekim golü de yedik,ardindan Taner bencillik yapmasa kalemizde 2.golü de görebilirdik.Lig sonuncusu takim karsisinda böyle zor anlar yasiyorsak ters giden biseyler var demektir.Sonrasinda hücum oyuncularimizin bireysel yetenekleri sayesinde goller bulunca maci kopardik,rahatladik.
Skibbe gencleri kazanan bir teknik direktör,onu öyle taniyoruz.Ama gecen hafta ilk maci olmasina ragmen iyi oynayan Serkan Kurtulusu oynatmayipta sag bekte Hasan Sasi oynatmasi cok yanlis bir tercihti.Böyle genclere devamli sans verilmeli ki,Türk futbolu bunlari kazansin.Serkan Kurtulus dün Hasanin oynadigi futbolun kat ve kat daha iyisini oynardi,eminim.
Servet Cetin cok disiplinsiz davraniyor,artik takim savunmasini unutmus,kendisi defans olmasina ragmen ileride geziyor,yahu zaten 5 tane hücum oyuncumuz var,onlar atamayacakta sen mi atacan ?!
Zaten Meira ile de bir türlü uyumu yakalayamadilar,yakalayamazlar da.Onun yanina kesici,hizli bir adam lazim.Emre Güngör ile Meira cok iyi ikili olurlar,ben Emrenin sakatliktan ciktiktan sonra formayi kapmasini bekliyorum.Popescu-Bülent ikilisi yeniden dogar.Emre Güngör zaten futboluyla Bülent Korkmaza cok benziyor,Meira da cok teknik,muhtesem,topu oyuna cok iyi sokabilen,hem havadan hem yerden cok etkili,dünya capinda bir stoper.Böyle birisini aldigimiz icin cook mutluyum,umarim futbolu birakana kadar bizde oynar. (=
Baros ve Kewell ikilisi uyum sorununu cok cabuk atlattilar,her macta golleri var.Umarim bu gidisat bozulmaz,performanslarini arttirarak bize katki saglamaya devam ederler.Onlara ligde ve özellikle Avrupa da cok ihtiyacimiz olacak.
Alparslan Erdem zaten yetenekli bir genc.Süratli,cevik,teknik.Dünki asisti harikaydi.Daha cok genc ama takima yavas yavas kazandirilsin.Türk futbolunda dogru düzgün bir sol bek yetismiyor,Milli takimda da bunun sIkIntisini yasadik,Alparslan ile bunu atlatabiliriz.Milli takimimizda uzun yillar basariyla oynar.Ondan beklentimiz kendisini gelistirmesi.
Su anda en cok aradigimiz futbolcu Mehmet Topal.Onun yoklugunu daha iyi anliyoruz,o yokken orta saha cok bos kaliyor,hücum ve defans oyuncularinin arasinda kopukluk olusuyor.Ayhan defansif görevlerini yerine getiremediginden defansif anlamda cok sIkInti cekiyoruz.Mehmetin biran evvel takima dönmesi gerekiyor,o da dönerse sorunlar biraz daha azalacak.
Kewell
Lincoln
Baros
Meira
Nonda
bunlar çok kaliteli yabancılar. Uzun yıllar sonra ilk kez böyle yabancılara sahip oldu Galatasaray.
İlk gol kesinlikle faul,bunun tartışması bile olmaz.Bu takdir değil,kural.Hakemin yorumuna göre değişecek bir şey değil bu...
Aynı pozisyon F.Bahçe maçında oldu.Alex Peric ile yükseldi top Alex'in önüne düştü,vurdu gol oldu.Ancak hakem faulu verdi.Orada faulse burada da faul bu kadar basit...
He bu pozisyon olmasaydı G.Saray maçı alamazmıydı,hayır yine çok rahat alırdı.Benim söylemek istediğim Selçuk Dereli gibi Avrupa arenasında görev alan bir hakemin bu faulu çalmaması komik...
Kewell diyorum başka bir şey demiyorum.Adam Ada futbolunu yalamış,yutmuş adeta.Nerde topa vuracağını,nasıl vuracağını,hangi pozisyonda adam geçeceğini,hangi pozisyonda pas vereceğini çok iyi biliyor.Zaten ilk geldiğinde söylemiştik,sağlıklı bir Kewell'in neler yapabileceğini tartışmaya gerek yok diye...
Lincoln kendine gelmiş..Biraz toparlanmış ve sanki takım da artık oturmaya başladı.
Maçın yorumu yapılmış ben daha fazla bir şey yazmayacağım ancak;
Gs'nin kadrosu sakatlıklar bitince böylemi olmalı sizce???
..................................De Sanctis(Bence seneye satın alınmalı)
Uğur Uçar (Barış Özbek)......Meira........Servet............Hakan Balta
....................................çççMehmet Topal
Aydın Yılmaz..............Lincoln............... Kewell................Arda
........................................Milan Baros
Uğur eğer kendini toparlarsa oynar ancak toparlayamazsa yerine Barış'ın oynaması gerektiğini düşünyorum ve yedeğe'de Serkan Kurtuluş alınmalı bence...Linderoth ne olur bilemem çünkü oynayabileceğin bir yer yok kadroda![]()
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.