Sayfa 1 / 2 12 SonSon
1 ile 30 arası toplam 31 sonuç

Konu: İlkokulum Satılıyor...

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

En büyük rant okullarda zaten öğrenciye dayalı sistem budur işte
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2009
    Yer
    İzmir

Satılıp plazalar falan yapacaklarmış yerlerine.. Beni de satın..

Nesil
    2006

Angry İlkokulum Satılıyor...

İlhami Ahmed Örnek Al tam tamına sekiz yıl okudum, güzel ve kötü anılarım oldu, ama sorsalar bir daha okurmusun, okurum. Çok sevmiştim ilkokulumu ve bugün o okulun satılacağını öğrendim. Bağdat Caddesi'nin en güzel mevkisinde olan ve 40 küsür yıldan daha fazla süredir eğitim veren okulum satılıyor o yetmemiş gibi yanında bulunan Fenerbahçe Liseside satılıyor ve buranın rant değerini söylemeye gerek yok, yazıklar olsun böyle sisteme.

Nesil
    2008
    Yer
    Denizli - İzmir

Yazıklar olsun bu sisteme.Batuhan abi eski mezunlardan ünlü falan varsa itiraz eder.Yoksada eski mezunlarla protesto gibi bişey düşünebilirsiniz .
    Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Fayda vereceğini sanmıyorum çok karışık işler çok büyük rant olayları oluyor.Maalesef'ki olan okullarımıza oluyor.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Orda ki o kadar öğrenciye nolcak düşünen yok...
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2005
    Yer
    Adana

Satılan okulun parasıyla yeni okul yaptırmak şartıyla satılıyor genelde okullar..

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

Aynı dolaydan dolayı benim okulumda satıldı ve yıkıldı insan üzlüyor gerçekten
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    ARkadaşların dediği gibi başka bir yere okul yaptılar en azından
    Last edited by deniz.91 : 09.Temmuz.2009 at 15:07 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Benim okullarda satılsa
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2006
    Yer
    MeRSiN

O okulda okurken bu okul satılsın mı deseler ne derdin ?

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Default İstanbul'da okullar satılıyor !

Milli Eğitim Bakanlığı, uzun zamandır tartışılan İstanbul'daki bazı okulların satışları için düğmeye bastı. Ancak haber öğle saatlerinde bakanlık tarafından yalanlandı.. Ancak hem öğrencilerin hem de mezunların heyecanı sürüyor..

İstanbul'da, Nişantaşı, Etiler, Ortaköy, Teşvikiye, Ataköy, Erenköy, Çamlıca ve Bağdat Caddesi gibi gözde semt ve caddelerde yüzlerce milyon dolar değerindeki iş merkezleri ve lüks konutların arasında kalan 18-20 dönüm araziler içerisindeki okulların satışı için listeler hazırlandı. Satıştan yaklaşık 5 milyar dolar gelir elde edilmesi bekleniyor.

Gazete Habertürk'ün haberine göre İstanbul'da şehrin göbeğinde kalan ve değeri milyarlarca dolara ulaşan okullarla arazilerinin satışı için start verildi. Şehrin göbeğinde kaldıkları, trafik sıkışıklığına yol açtıkları ve öğrenci sayılarının az olduğu gerekçesiyle satışı önerilen okullar, Kızılcahamam Kampı'nda geçen hafta görüşüldü. Kapalı kapılar ardında, satılacak okulların listesine son şekil verildi. Maddi değerlerinin yanı sıra, ünlü mezunları ve tarihi yapıları ile eğitim tarihinde önemli yer tutan köklü okullar da satış listelerine girdi.

HEDEFLENEN 45 OKUL

İstanbul'da satılması hedeflenen 45 okuldan 22 lise ve ilköğretim okulu üzerinde satılması amaçlı çalışmalar hızlandırıldı. Kabataş Lisesi ve Pertevniyal Lisesi gibi köklü okulların da yer aldığı 15 okulla ilgili çalışmanın ise sürdüğü öğrenildi. Çamlıca Kız Lisesi ve Kandilli Kız Lisesi gibi toplam 60 bin metrekare alan üzerine kurulu iki köklü okul da satılacak okullar arasında yer alıyor.

İLK SIRADA 22 OKUL

Satış listesindeki 22 okulla ilgili çalışma, Bakan Nimet Çubukçu'ya sunulmak üzere tamamlandı. Çubukçu'nun değerlendirmesi ve Başbakanlığa bilgi vermesinin ardından İstanbul Valiliği, Bayındırlık İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Emlak Daire Başkanlığı ve Umum Emlakçılar Odası'ndan bir ekspertiz ekibi kurulacak. Bazı okullarla ilgili bu saptamaların son 3 aydır sürdüğü öğrenildi.

İMAR PLANLARI DEĞİŞTİRİLECEK

Milli Eğitim Bakanlığı, mülkiyeti İl Özel İdare ve Hazine adına kayıtlı okulları satabilmek için önce Milli Emlak Daire Başkanlığına devredecek. İmar planlarında değişiklik yapılmadan satışa çıkılması halinde, açık artırma yöntemiyle satışa çıkacak okullara talipli çıkmaması veya bedelinin çok altında satılması riski bulunuyor. İstanbul Umum Emlakçılar Odası Başkanı Sabri Ateş, "Plan tadilatı yapılarak okul alanı dışına çıkartmazlarsa, iş ve alışveriş merkezi yapılamaz. O zaman da o paraları etmezler" dedi.

İSTANBUL'DA SATILMASI PLANLANAN 22 OKUL

MEB: Okul satışı yok

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), halen eğitim hizmeti veren okullar ile tarihi nitelikteki okulların satışına ilişkin hiçbir çalışma bulunmadığını bildirdi.
    MEB'den yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede yayımlanan "Sahibinden satılık mektep" başlıklı haberle ilgili açıklama yapılması gereği duyulduğu belirtildi.

Bakanlığın kendisine tahsisli Hazine mülkiyetindeki taşınmazlardan, okul alanı olarak kullanılmasına ihtiyaç duyulmayanların Milli Eğitim Temel Kanunu'nun 51. maddesi gereğince satılarak elde edilecek gelirlerin ihtiyaç duyulan yerlerde okul yapımı ve onarımı amacıyla kullanılmasının uygun olacağının değerlendirildiği belirtilen açıklamada, bu doğrultuda yapılacak işlemlerin anlatıldığı 23 Haziran 2009 tarihli bir genelgenin valiliklere gönderildiği bildirildi.

Genelgede, belirtilen kriterlerde olup, kullanılmasına ihtiyaç duyulmayan taşınmazların belirlenmesinin istendiğine işaret edilen açıklamada, "Bu okullar arasında hiçbir şekilde tarihi eser niteliğindeki okullar yer almamaktadır." denildi.

Açıklamada, bu genelge doğrultusunda İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de belirlediği okulların bir listesini hazırladığı ve konuyla ilgili inceleme raporu hazırlanması için İlköğretim Müfettişleri Kurulu Başkanlığına gönderdiği belirtilerek şöyle denildi:

"Ancak İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün konuyla ilgili neticelendirdiği ve Bakanlığımıza ulaşan herhangi bir yazısı yoktur. Kaldı ki söz konusu listenin son hali haberdeki gibi olsa bile bu konuda karar verici ve uygulayıcı makam Bakanlık makamıdır.

Halen eğitim hizmeti veren okullarla tarihi nitelikteki okulların satışına ilişkin Bakanlığımızın hiçbir çalışması bulunmamaktadır ve Sayın Bakanımız özellikle tarihi okullar konusunda büyük bir hassasiyet göstermektedir."
    changeTarget(document.getElementById("news_content "))

Nesil
    2009
    Yer
    İzmir

Nereye gidiyoruz?.. Yakında insanlarımız satılığa çıkarılacak..

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Neden olumsuz bakıyorsunuz yahu ne alakası var insanların satılmaya başlanması ile. Bence her "metropol" de olabilecek hadiseler bunlar. Arazi değerli ise orada okulun durma şansı çok az... Bence mantıklı bir iş yaptıkları.

Nesil
    2009
    Yer
    İzmir

Mantıklı?.. Sattıkları şey öğrenim yeri Emre Abi..

Nesil
    2008
    Yer
    Denizli - İzmir

Quote Originally Posted by CaD0 View Post
    Mantıklı?.. Sattıkları şey öğrenim yeri Emre Abi..
    Çağdaş'a katılıyorum .
    Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by El Barto View Post
    Neden olumsuz bakıyorsunuz yahu ne alakası var insanların satılmaya başlanması ile. Bence her "metropol" de olabilecek hadiseler bunlar. Arazi değerli ise orada okulun durma şansı çok az... Bence mantıklı bir iş yaptıkları.
    Katılıyorum.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Okulların yerlerine yenisini yapıyorlar merak etmeyin. Bu arada Etiler Lisesi yıkılıyor sonunda içinde ögrenci dışında her şey var o okulun

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Okullar satılınca öğrenciler açıkta kalacak değil ya.Bu büyük bir proje öğrencilerin zor duruma düşmemesi için düşündükleri bir şeyler vardır. Yeni okullar yaparlar. Gelecek para az değil.

bizim lisemizi, tuttuğumuz takım yıkıyor ne diosun hem de daha okurken

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by El Barto View Post
    Hapishane satmıyorlar, okul satıyorlar. Artık gazetede ilan görürüz; "cadde üstünde sahibinden satılık okul". Çok normalmiş gibi birşey...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Kentlerde dönüşüm yaşanması gerekli. Eğer planı düzgün yapılırsa, hem daha modern okullar öğrencilere sunulmuş olur hem de ek gelir elde edilir. Satılan arazilerin üzerinde yer alan okulların daha modern ve daha yüksek kapasitelisi yapılmadan okullar da yıkılmaz.

Ülkemizde rant olayı çok olduğundan bu konuda güven eksikliği var. Bu olayda da cebini dolduranlar mutlaka olacaktır ama Emre'nin de dediği gibi bu tür metropollerde, bu tür dönüşümler gerekli. Üstelik daha modern olacak yeni yapılacak okullar. Yenisi ve daha iyisi yapılmadan, okul arazisini satılması gibi bir durum yok yani, pkullar kapanmayacak.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006

Satılan yerler, Türkiye'de ki en pahalı yerler. Bağdat Caddesinde İ.Ahmed Örnek Al ve Fenerbahçe Lisesi yan yana, geçen yıl orada bir köşk satın alınıp bir gökdelen diktiler, daire başı 1,5 milyon TL, düşünün orada en az 75-80 daire vardır... Buraya dikecekler bu binayı bu okullar ne olacak kim blir?

Nesil
    2009
    Yer
    İzmir

Geri dönüşümü olacaksa tamam Serkan abi ama hiç zannetmiyorum ki en iyi biçimde geri dönsün..

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Sonuçta satılırsa bu araziler ihale ile satılacak. İhale şartlarına da mutlaka önce yeni okulun yapılması şartı koyulur. Kent planlama açısından baktığımızda doğru ama ülkemizdeki durumda, özelleştirmelerde yaşananları da düşünürsek, rant için neler döndüğünü de düşünürsek insanın içinde şüphe oluşuyor.

Bu da bizi yönetenlere duyulan güvensizlikten ki daha fazlası da siyasete girer, fazlasına da girmiyorum.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Quote Originally Posted by Photograph View Post
    Satılan yerler, Türkiye'de ki en pahalı yerler. Bağdat Caddesinde İ.Ahmed Örnek Al ve Fenerbahçe Lisesi yan yana, geçen yıl orada bir köşk satın alınıp bir gökdelen diktiler, daire başı 1,5 milyon TL, düşünün orada en az 75-80 daire vardır... Buraya dikecekler bu binayı bu okullar ne olacak kim blir?
    Zaten yerleri bu kadar değerli diye satılıyor Batuhan. Kimse neden Gaziosmanpaşa Lisesi'nin yıkmayı yerine yenisini başka biryere yapıp o araziyi değerlendirmeyi düşünmüyor? Çünkü oradan gelecek birşey yok. Ama bu araziler senin de dediğin gibi çok değerli.

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Sonuçta satılırsa bu araziler ihale ile satılacak. İhale şartlarına da mutlaka önce yeni okulun yapılması şartı koyulur. Kent planlama açısından baktığımızda doğru ama ülkemizdeki durumda, özelleştirmelerde yaşananları da düşünürsek, rant için neler döndüğünü de düşünürsek insanın içinde şüphe oluşuyor.

Bu da bizi yönetenlere duyulan güvensizlikten ki daha fazlası da siyasete girer, fazlasına da girmiyorum.
    Evet sonuçta bu işler ihaleyle oluyor ama ülkemiz kamu ihalelerinde neler döndüğü kulaktan kulağa dolaşır vaziyette.

Serkan'a sonuna kadar katılıyorum bu durumun bu kadar arızaya dönüşmesinin tek sebebi otoriteye olan güvensizliktir. Yoksa yapılan bence doğru bir harekettir.

Nesil
    2006
    Yer
    Istanbul

Şimdi gördüm 3 senemi geçirdiğim nişantaşındaki Nilüfer Hatunu da satıyorlarmış yazıklar olsun.

Nesil
    2006

Tamam satılıyor, belki yerine okuld yapacaklar ama; orada okuyan öğrencilerin anılarıda gidiyor... Benim anım veya başkasının anısının gittiği gibi...

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Metropolde yaşıyorsan anıları pek önemsemeyeceksin. Kim bilir o okul oraya yapılmadan önce orada kimlerin ne anıları vardı Batuhan. Duygusal yaklaşmamak lazım olaya.

Nesil
    2007
    Yer
    GEBZE!

hiç şaşılacak bişey değil bence beklendik bi hamle
    de bari yok parasına peş keş çekilmese o arsalar
    satışda çok maharetli ya bizim büyüklerimiz,insan korkmuyor değil

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

Satıyolar madem o gelen paranın hepsini eğitime harcaslara içim yanmaz satıyoalr yerine kendi arazilerine başka bir okul yaptırıyolar gelen parada kayboluyor sat sat devlet nasıl kalkınacak bilmiyorum

Sayfa 1 / 2 12 SonSon

Mesaj Yetkileri