Sayfa 3 / 4 İlkİlk 1234 SonSon
61 ile 90 arası toplam 119 sonuç

Konu: Yeni sezona 10 yabancı

Nesil
    2006
    Yer
    Başkent

Bu son çıkan +2 için transfer edilecek yabancıların ŞL ve AL'de oynayabilecek kadar kaliteli isimler olacağını zannetmiyorum. Dolayısıyla bu kararın Avrupa arenası için de avantajlı bir tarafı olduğunu düşünmüyorum.
    Fenerbahçe Cumhuriyeti

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by anilton View Post
    Benim bu iş için iyi oldu diyebileceğim bir nokta var.

Kulübede ve ya kadorda;

Uğur İnceman olacağına Fink olsun.

Deniz olacağına Cristian olsun.

Önder olacağına Bilica olsun.

Aydın Yılmaz olacağına Gio olsun.

Erhan Güven olacağına Zapo olsun.

Yani demek istediğim sırf kontenjan yüzünden gereksiz yerlilerle dolacağına,onlardan daha üst yabancılar olabilir.Ki yerlilerin yedek kaldıklarında kaprisleri,formdan düşmeleri,çalışmamaları cabası.Yabancılar bu konuda çok daha profesyoneller...

Yoksa Milli takım ve Türk futbolu için ne anlam ifade ediyor bu düzenleme anlayabilmiş değilim...

Bu arada sadece TFF'ye yüklenmek yanlış olur.Kendi kafalarına göre değil Kulüpler Birliği'nin tavsiyeleri ve görüşleri doğrultusunda alınmış bir karar bu...

6+2+2'nin ikinci artısı dolayısıyla A2'de yabancıya izin verebililer.Böylece potansiyelli yabancı genç oyuncularıda transfer etme olanağı olur...
    Güzel diyorsun ama kadrolarda Önder, Deniz, Erhan, vb. yerine daha iyi yabancıların olması bu oyuncuların ortadan kalkması demek değil. Eğer bu oyuncular mevcut takımlarında kalmazsa, bir takıma transfer olacaklardır. Bu zincirleme bir etki doğuracak. Bu oyuncuların gelmesiyle başka oyuncular başka takımlara giderken, sonuç olarak birçok oyuncu lig dışında kalacak demektir. Yurtdışında yabancı sayıldığımız için, gidecek olan oyuncu sayısı da az olacak ve birçok oyuncu bir alt lige transfer olacak. O ligden de birçok oyuncu bir alt lige derken, şans verilen genç oyuncu sayısı azalacak.

Karışık oldu sanırım şöyle anlatayım; liglerimizi bir kova olarak düşünelim. Belli bir oyuncu kapasitesi var. Dışardan gelecek her oyuncu, başka oyuncuların lig dışında kalması demek. Saçma gelebilir belki ama böyle de bir durum sözkonusu.

Ayrıca saydığın tarz oyuncular yerine, yine saydığın kalitede ki oyuncuların olacağı da kesin değil. Belki de Iorfa (Galatasaray), Simao (Fenerbahçe), Gordon (Beşiktaş), Misse Misse (Trabzonspor) gibi oyuncularla da doldurabilirler o kulübeyi.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nasıl bir karardır bu? Yerlilere yedek kulübesinde oturtulacak demiş bazıları. Haketmiyorsa otursun abi YERLİ diye yatan adamı mı kadroya almak zorunda kulüpler? Veya belki şuanda Süper Lig de oynayan birçok oyuncu 1. lige düşecek denmiş. Orayı hakediyorsa, yeteneği o kadarsa orada oynasın yani yerlidir diye yükselttiğimiz sürece hiçbir yere varamayız. Alt yapı zaten sadece Türklerden oluşmamalı. Bir Messi Bir İspanyol kulübünde dünya yıldızı oluyorsa, bunu fenerbahçenin de yapması için arjantinden nijeryadan neden ucuz ama yetenekli topçular almasın ?

Hem bu sayede belki bonservis bedelleri düşer de Mehmet Topuz, Özer gibi oyuncular da avrupanın 2. sınıf kulüplerinde forma giyerek kendilerini geliştirirler. Dışardan ne kadar çok oyuncu alırsak dışarıya da o kadar çok oyuncu göndeririz. Ve bunun milli takıma da ne gibi bir zararı olur anlayamıyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by di canio View Post
    Güzel diyorsun ama kadrolarda Önder, Deniz, Erhan, vb. yerine daha iyi yabancıların olması bu oyuncuların ortadan kalkması demek değil. Eğer bu oyuncular mevcut takımlarında kalmazsa, bir takıma transfer olacaklardır. Bu zincirleme bir etki doğuracak. Bu oyuncuların gelmesiyle başka oyuncular başka takımlara giderken, sonuç olarak birçok oyuncu lig dışında kalacak demektir. Yurtdışında yabancı sayıldığımız için, gidecek olan oyuncu sayısı da az olacak ve birçok oyuncu bir alt lige transfer olacak. O ligden de birçok oyuncu bir alt lige derken, şans verilen genç oyuncu sayısı azalacak.

Karışık oldu sanırım şöyle anlatayım; liglerimizi bir kova olarak düşünelim. Belli bir oyuncu kapasitesi var. Dışardan gelecek her oyuncu, başka oyuncuların lig dışında kalması demek. Saçma gelebilir belki ama böyle de bir durum sözkonusu.

Ayrıca saydığın tarz oyuncular yerine, yine saydığın kalitede ki oyuncuların olacağı da kesin değil. Belki de Iorfa (Galatasaray), Simao (Fenerbahçe), Gordon (Beşiktaş), Misse Misse (Trabzonspor) gibi oyuncularla da doldurabilirler o kulübeyi.
    O kalibredeki yerliler zaten büyük takımlar için gereksiz.Yoksa daha alt seviyedeki Anadolu takımları için anahtar oyunu konumundalar zaten.

Birde transferde "iç piyasa" konusu var.Kontenjan nedeniyle yerli oyuncu konusunda Anadolu kulüplerinin eli güçlü oluyor ve pazarlık şansı bırakmıyorlar.Murat Ceylan'a 5-10 milyon € vereceğime Afrika'dan bedavaya bir genç getirim.Volkan Şen'e 10 milyon € vereceğime Arjantin'den çok daha makul fiyatlara bir yetenek getiririm.(Bizim yöneticiler bunları pek yapamaz orası ayrı).

Kağıt üzerinde bu yeni kuralın faydalarının büyük olduğunu söylemek zor ama birkaç küçük faydaları var gibi...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Böyle işkence çektirileceğine, serbest bırak yabancı sayısını, herkes rahat etsin. AB uyum süreci deniyor, orada baskı kur, AB oyuncularının yabancı sayılmamasını sağla, Ab ülkelerinde de bizim oyuncularımız yabancı sayılmasın.

Bu şartlarda Türk oyuncuların avrupaya gitmeleri çok kolay olmuyor, eğer yabancı sayılmazlarsa çok sayıda oyuncu gidecektir.

Sınırsız yapsalar bu kadar eleştirmem, artı olayını senelerdir saçma bulurken şimdi iyice aştılar, artıya ek artı getirdiler.

Geleceğe yatırım, genç yabancı oyuncular gelsin vs amacı değil, uzun süreli sözleşmesi olan yabancılara sahip kulüplerin, elden çıkaramadıkları oyuncular için. Şimdi Beşiktaş 1-2 oyuncuyu göndererek yeni transferler yapabilir, Fenerbahçe hiç oyuncu göndermeden 3 oyuncu alabilir.

2-3 sene sonra, yine kural değişir, kalıcı olacağını sanmıyorum, 8+2 olur belki. Bir gün sınırsız olacak, neden o radikal kararı şimdi alamıyorlar, en azından AB sınırsız olsun, diğerlerine sınır koy 5 oyuncu mesela.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Böyle işkence çektirileceğine, serbest bırak yabancı sayısını, herkes rahat etsin. AB uyum süreci deniyor, orada baskı kur, AB oyuncularının yabancı sayılmamasını sağla, Ab ülkelerinde de bizim oyuncularımız yabancı sayılmasın.

Bu şartlarda Türk oyuncuların avrupaya gitmeleri çok kolay olmuyor, eğer yabancı sayılmazlarsa çok sayıda oyuncu gidecektir.

Sınırsız yapsalar bu kadar eleştirmem, artı olayını senelerdir saçma bulurken şimdi iyice aştılar, artıya ek artı getirdiler.

Geleceğe yatırım, genç yabancı oyuncular gelsin vs amacı değil, uzun süreli sözleşmesi olan yabancılara sahip kulüplerin, elden çıkaramadıkları oyuncular için. Şimdi Beşiktaş 1-2 oyuncuyu göndererek yeni transferler yapabilir, Fenerbahçe hiç oyuncu göndermeden 3 oyuncu alabilir.

2-3 sene sonra, yine kural değişir, kalıcı olacağını sanmıyorum, 8+2 olur belki. Bir gün sınırsız olacak, neden o radikal kararı şimdi alamıyorlar, en azından AB sınırsız olsun, diğerlerine sınır koy 5 oyuncu mesela.
    Serkan Abi elden çıkarma mevzusu sana mantıklı geliyor mu?Birkaç kulüp böyle istedi diye bu karar alınır mı?Geçenlerde bir yerde okudum 6+2+2 kuralı için kulüpler ortak karar alarak başvurmuşlar.TFF kafadan uydurmuyor yani bu kuralları...

Ayrıca kendi kulübüm adına konuşayım Beşiktaş'ın elden çıkaramama gibi bir sorunu yok.Hatta bu oyuncuları ne kadar iyi fiyata satarsam kardır mantığıyla pazarlıklar yapmakta.

Dalga geçilen Gordon şuan da Hırvatistan milli takımı kadrosunda.Geçen sene S.Graz'da çok iyi bir sezon geçirdi ve S.Graz bonservisini almak için bastırıyor.

Zapo ve Tabata'ya başta Bursa ve Eskişehir olmak üzere bir çok Süper Lig kulübünden teklif var ve pazarlık aşamasında.

Tello ve Holosko'ya dünya kupasından sonra hertürlü talip bulunur...

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

AB sistemi bana da mantıklı geliyor.3 tane de diğer Avrupa dışı kontenjanı koyarsın mis gibi olur.Ülke futbolunun kalitesi artar.Ya da serbest bırakılsın.Bir de bu denensin.Ne olacak sanki? Gidişat onu gösteriyor ama illa yavaş yavaş yapacaklar.Bu karar sanırım en çok bizim işimize yarayacak.O açıdan iyi oldu diye düşünüyorum.
    So what?
    Saike

Nesil
    2006

Federasyonun aldığı bu müthiş karardan dolayı tebrik ediyoruz. Yakında türev, integral filan alırız. Buna ek olarak kulüplerimizin, yani bizim paramız tribünde yatacak, ben daha başka bir yorum yapmıyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Anıl, ben zaten kulüplerin isteği doğrultusunda bu karar alındı diyorum.

Beşiktaş'a bakmıyorum, göndermek istedikten sonra, hiç bir oyuncu elde kalmaz, ben Fenerbahçe'ye bakıyorum. Geçen sene alınan Cristian eğer bu karar çıkmasa belki gönderilecekti ve 1 sene önce aldığın adamı nasıl yarı fiyata gönderirsin diye eleştiriler çıkacaktı. Aynı şekilde Güiza, istendikten sonra, kolayca satılır ama şimdi gönderilmeyecek, takımda kalacak, şans gelir de oynarsa faydası olur, oynamazsa yedek oturuyor, en azından zararına satıldı denmez.

8 milyona alınan Tabata 2 milyona satılsa yönetim eleştirilmeyecek mi? Eleştirilecek. Şimdi der ki yönetim fiyatı 5 milyon, isteyen var mı? Yok. Dursun kadroda, tribünde oturur, eğer iyiyse hoca oynatır, katkısı olursa ne ala, olmazsa zaten oturur.

Her takıma bakarsan böyle oyuncuları vardır, onları ucuza göndermek yerine kadroda tutup, faydalanabildiği kadar faydalanır, zaten yeni alınacak oyuncular, direk oynayacak oyuncular olacak, tribünde oturanlar hep eldeki oyuncular olacak. Lig başladığında bunu görürüz, gelen yeni transferlerin tribünde oturacağını hiç sanmıyorum. Bu nedenle eldeki oyuncular için çıkartıldığını düşünüyorum.
    "YÜCE ATATÜRK"

Del Piero_10 Misafir

Saçma sapan 8 + 2, 4x4, 3 - 5 gibi formüller yerine belli bir kıstas getirerek serbest bıraksınlar olsun bitsin.

Nesil
    2006
    Yer
    Elazığ

6+2+2 tribüne 6+2+2+2 evine 6+2+2+2+... en son futbolcuyu uzaya kadar götüren bir sınır bekliyorum TFF'den.Yani her türlü kombinasyonu deniyorum olumlu sonuç çıkaramıyorum şu karardan.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

yabancı sınırlaması tümden kalkmalıydı. ancak türkiye buna hazır değil. yabancı sınırı kalkacak diye tüm oyuncu kontenjanlarını yabancılardan yana dolduran kulüpler olacaktır. önce altyapı sağlamlaştırılmalı ki kaliteli türk oyuncular da çıkabilsin. mesela bakın barça'ya, sevilla'ya, valencia'ya; hep ispanyollar ön planda. yahut bakın juventus'a, kadro'nun çoğunluğu italyan.

Nesil
    2007
    Yer
    Adana

bu konu hakkında okuduğum en komik yazı şuydu

'' 6+2 maçta +2 tribünde, arabada +5, evde +15 ''
    (/s)

saçma sapan bir karar

Yararları ile birlikte zararlarının da olacağı değişik bir uygulama olacak.Nasıl sonuçlara yol açacak göreceğiz.

Bence artık bir Rezerv lig olması şart.A2 oyuncularının da forma giyebileceği buna ek olarak maç kadrosu dışında kalan 2 yabancı oyuncunun da oynayabileceği bir rezerv lig bu 10 yabancılı sisteme yardımcı olabilir.

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by Chivalry View Post
    Nasıl bir karardır bu? Yerlilere yedek kulübesinde oturtulacak demiş bazıları. Haketmiyorsa otursun abi YERLİ diye yatan adamı mı kadroya almak zorunda kulüpler? Veya belki şuanda Süper Lig de oynayan birçok oyuncu 1. lige düşecek denmiş. Orayı hakediyorsa, yeteneği o kadarsa orada oynasın yani yerlidir diye yükselttiğimiz sürece hiçbir yere varamayız. Alt yapı zaten sadece Türklerden oluşmamalı. Bir Messi Bir İspanyol kulübünde dünya yıldızı oluyorsa, bunu fenerbahçenin de yapması için arjantinden nijeryadan neden ucuz ama yetenekli topçular almasın ?

Hem bu sayede belki bonservis bedelleri düşer de Mehmet Topuz, Özer gibi oyuncular da avrupanın 2. sınıf kulüplerinde forma giyerek kendilerini geliştirirler. Dışardan ne kadar çok oyuncu alırsak dışarıya da o kadar çok oyuncu göndeririz. Ve bunun milli takıma da ne gibi bir zararı olur anlayamıyorum.
    Quote Originally Posted by anilton View Post
    O kalibredeki yerliler zaten büyük takımlar için gereksiz.Yoksa daha alt seviyedeki Anadolu takımları için anahtar oyunu konumundalar zaten.

Birde transferde "iç piyasa" konusu var.Kontenjan nedeniyle yerli oyuncu konusunda Anadolu kulüplerinin eli güçlü oluyor ve pazarlık şansı bırakmıyorlar.Murat Ceylan'a 5-10 milyon € vereceğime Afrika'dan bedavaya bir genç getirim.Volkan Şen'e 10 milyon € vereceğime Arjantin'den çok daha makul fiyatlara bir yetenek getiririm.(Bizim yöneticiler bunları pek yapamaz orası ayrı).

Kağıt üzerinde bu yeni kuralın faydalarının büyük olduğunu söylemek zor ama birkaç küçük faydaları var gibi...

Altyapıya genç yabancılar alıp, yetiştiremez bizim kulüplerimiz. Genç yabancılar zaten bütün büyük kulüpler tarafından takipte. Hem mali açıdan hem de kariyer açısından tercih edileceğimizi sanmıyorum. Bizim kulüplerimiz altyapı için alınan yabancılara büyük paralar da vermezler. Kalitesiz olduğu için düşmüyor 1.Lig'e o oyuncular. Takımlar sezona yaklaşık olarak 25 oyuncuyla başlıyor. Kulüp bütçesi de bunda etken. 25 oyuncunun 8 tanesi yabancıydı, altyapı oyuncuları hariç 17 tane yerli oyuncu yaklaşık olarak her takımda bulunuyordu. Şimdi bu sayı 15'e düşecek. Her takımdan 2 yerli oyuncu düşmesi demek, yine yaklaşık 36 oyuncunun sadece yetenekten değil mecburiyetten Süper Lig dışında kalması demek. Bu oyuncular takımda tutulanlardan kalite ve yetenek olarak kötü görünen oyuncular olacaktır, o açıdan söylediğinizle bağdaşabilir. Ancak getirilen yabancı da bu yetenek ve kalite konusu yerlilere göre minimum seviyede aranacak. Yabancılar kaliteli gelmeyecek, genç Afrikalılar falan gelecek ülkeye büyük ihtimalle. Bu oyuncuların gelmesi kulüpleri rahatlatacak ekonomik açıdan. Dediğiniz gibi Mehmet Topuz, İsmail Köybaşı örneklerinde olduğu gibi paralar saçılmaz. Belki bu defa yabancı oyuncular için bu bonservisler ödenebilir. Yurtdışına oyuncu göndermemiz yukarıda arkadaşların da söylediği gibi çok zor. Yabancı sınırlamasına takılıyorlar. Yurtdışına gidemeyen oyuncular 1.Lig'e dönecek. Yukarıda saydığım gibi, bu oyuncuların 1.Lig'e gelmesi, oradan da 2.Lig'e oyuncu kaymasına neden olacak. 2.Lig'den de 3.Lig'e. Ne kadar çok yerli oyuncuyu üst seviyede mücadele ettirebilirsek oyuncuların gelişimi açısından o kadar iyi sonuçlar verir kanaatindeyim. Bu da milli takımımıza yansır.

Yine yukarıda verdiğim rakamlara dayanarak; geçtiğimiz sezon yurtdışında oynayanların dışında yaklaşık olarak 306 yerli oyuncu arasından Milli takıma oyuncu seçilirken, önümüzde ki sezon 270 yerli oyuncudan milli takıma oyuncu seçilecek.

Ben son derece karşıyım yabancı kontenjanının arttırılmasına. + uygulaması bana da saçma geliyor. Yabancı sayısı 5 ya da en fazla 6 olmalı. Oyuncularımızın yurtdışında yabancı sayılmaması yönünde uygulamalar gerçekleştirilirse sayı arttırılabilir.

Nesil
    2005
    Yer
    Çanakkale-17

Bu karar tamamen saçma ancak anadolu kulüplerin oyuncularına istedikleri fiyatları düşürür tek yararı bu olur gibi götünüyor. CL kapatasitesinde oyuncu alacaksın onları ligde yedek de oturtamazsın eee o zaman her halukarda aynı kişiler yedek kalır olur biter Bir yararı da olmaz.
    Bir Dost

Hellbells

Bank Asya 1.Ligi'ide 3 yabancı olmuş bu arada.

Kulüplerimiz için yapılabilecek en mantıklı hamle doğru bir şekilde scout sistemi yerleştirip 6+2+2'de genç,yetenekli ileride Türk ve Avrupa futboluna damga vuracak isimleri getirmek olmalıdır.

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

O ARTI kısmını alsınlar... Başlarına çalsınlar. Adam gibi SEKİZ yabancı kuralı getir; kimse haketmediği halde yerli kontenjanından ilk 11'e yerleşemesin. Yahut kötü oynarken "yerli kontenjanından" sahada kalmasın.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Bu olaya nereden baktığınız önemli . Doğru olduğunu söylersin birçok neden sayarsın , Yanlış olduğunu söylersin birçok neden sayarsın . Ancak yabancı sınırlamasının artırılması doğru bir karar . 9 milyon euro 6 milyon euro gibi şişirme Bonservis ücretleri veriyoruz Türk oyunculara . Anadolu klüpleri zarar görecek diyoruz ama bu kontejyan işinden çok yarar sağladılar Büyükleri çok zorladılar zaten .. 6+2+2 komik duruyor gerçekten ama Lig uzun bir maraton sakatlık cezalılar milli takıma gidenler vs ek +2yi doldurur zaten .

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Bonservislerin yüksek olması transferi yapan kulüp yöneticilerinin hatası. Bunu tamamen kontenjana bağlamak doğru değil bence. Mehmet Topuz, İsmail Köybaşı gökten yetişmiş olarak inmiyorlar. Onların da bir altyapı geçmişi var. Sen de yetiştir. Büyük takımlarımızın altyapılarından yetişen oyuncular liglerimizde oynuyor. Şans ver, güven ver, oynat. Çıksın altyapından. Serdar Özkan, Aydın Yılmaz gibi yeterli şansı bulmasına rağmen verimli olamıyorsa gönderirsin. Ya da yurtiçinde ki yetenekleri erkenden keşfedersin, daha parlamamışken alırsın. A2 ligi, gençlik ligleri boşuna mı oynanıyor. İzle, keşfet, al. Millet olarak hazıra konmayı sevmemizin de etkisi var yüksek bonservis ücretlerinde, taraftarın ağzına bir parmak bal sürme düşüncesinin de.

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Arkadaşlar bırakın bu işleri yav. Yabancı oyuncular olmadan bizim Avrupa Kupası almamız 50 yılda bir ya olur ya olmaz. Galatasaray da böyle aldı. Artık takımlarımızın hedefi Şampiyonlar Ligi'ne girdik, ooh be yeter bize demek olmamalı. Eskiden lig büyük takımların tekelindeydi, yabancı sayısı kısıtlıydı. Şimdi yabancı sayısı daha çok ve anadolu takımları da artık iyi takımlar kurabiliyor. Maç seyrederken niye Alex gol attı, Semih atmadı diyor musunuz? Önemli olan o golleri atmak, Avrupa'da da yabancılar sayesinde kupa alınca, "Türkler bir şey yapamadı, ne yapayım böyle kupayı" diyecek miyiz?

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by Flawless Victory View Post
    Arkadaşlar bırakın bu işleri yav. Yabancı oyuncular olmadan bizim Avrupa Kupası almamız 50 yılda bir ya olur ya olmaz. Galatasaray da böyle aldı. Artık takımlarımızın hedefi Şampiyonlar Ligi'ne girdik, ooh be yeter bize demek olmamalı. Eskiden lig büyük takımların tekelindeydi, yabancı sayısı kısıtlıydı. Şimdi yabancı sayısı daha çok ve anadolu takımları da artık iyi takımlar kurabiliyor. Maç seyrederken niye Alex gol attı, Semih atmadı diyor musunuz? Önemli olan o golleri atmak, Avrupa'da da yabancılar sayesinde kupa alınca, "Türkler bir şey yapamadı, ne yapayım böyle kupayı" diyecek miyiz?
    Kulüpler açısından haklısın. Ya milli takım açısından bakarsak?

Düzgün kullanılabilirse kulüplere getirileri olabilecek bir karar ama bende çoğu arkadaş gibi günü kurtarmak adına verilmiş bir karar olarak görüyorum. Gelecek vadettiği düşünülen ama riske girip takıma katılmak istenmeyen genç yabancı oyuncular bu sayede takıma katılabilir ama hangi Türk kulübü dener, yapar bu sistemi soru işareti.

Nesil
    2009
    Yer
    Tarsus

Bu kararın elle tutulacak tek yanı yabancıları yollarken daha iyi şartlarda ve alelacele değil de düşünüp doğru adım atarak yollamak oldu. Onun dışında neresinde bakarsan bak saçmalık.
    Last edited by footballer33 : 01.Haziran.2010 at 22:20

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

En cok BJK'nin isine yarar heralde bu... diger takimlarin isine yarayacagini sanmiyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Quote Originally Posted by di canio View Post
    Kulüpler açısından haklısın. Ya milli takım açısından bakarsak?
    Gören de her 4 yılda bir dünya kupası ve avrupa kupasına gidiyor sanır. Bir dünya kupasında ve bir avrupa şampiyonasında başarımız var. Başka bir başarımız var mı bu sistemle? Yabancı sayısı çok olursa bence alt liglerdeki oyuncular kendisini geliştirmek adına ve büyük takımlarda oynama adına daha gayretli olacaklar. Hem geçtiğimiz senelerde Galatasaray 6 yabancı hakkı olmasına rağmen Türk oyuncuları oynatarak şampiyon olmadı mı? Demek ki, yabancı sayısı ile alakası yok olayın, Türk oyuncular iyi olduğunda gelip oynar, takımın da yıldızı olur. Tuncay Fenerbahçe'ye geldiğinde yıldız değil miydi? Sen iyiysen her halükarda oynarsın. Ben maç yaparak iyi olunacağına inanmıyorum. Çok maç yaparak sadece tecrübe kazanırsın, o da çok önemli değil, sadece kritik anlarda önemli.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Quote Originally Posted by BleedingMoon View Post
    yabancı sınırlaması tümden kalkmalıydı. ancak türkiye buna hazır değil. yabancı sınırı kalkacak diye tüm oyuncu kontenjanlarını yabancılardan yana dolduran kulüpler olacaktır. önce altyapı sağlamlaştırılmalı ki kaliteli türk oyuncular da çıkabilsin. mesela bakın barça'ya, sevilla'ya, valencia'ya; hep ispanyollar ön planda. yahut bakın juventus'a, kadro'nun çoğunluğu italyan.
    İnter'e baktığımızda ise takımdaki toplam İtalyan sayısının 3-4 olduğunu görüyoruz.Aynı takım bu sezonun en başarılı takımı.Yabancı kısıtlamasını bırakınca tüm takımlar yabancı oyunculara yönelmezler herhalde.Bir kaç tane takım böyle yapar belki,oda sanmıyorum.Milli takımın yabancı kısıtlamasın kaldırılmasından etkileneceğini düşünmüyorum.Bunu anlayabilmemiz için de yaşamamız gerekiyor.Fakat bu son alınan karar milli takımı hiç etkilemez.Kulüpleri rahatlatmak adına alınmış bir karar.Zaten kulüpler istediler bunu.
    So what?
    Saike

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by Flawless Victory View Post
    Gören de her 4 yılda bir dünya kupası ve avrupa kupasına gidiyor sanır. Bir dünya kupasında ve bir avrupa şampiyonasında başarımız var. Başka bir başarımız var mı bu sistemle? Yabancı sayısı çok olursa bence alt liglerdeki oyuncular kendisini geliştirmek adına ve büyük takımlarda oynama adına daha gayretli olacaklar. Hem geçtiğimiz senelerde Galatasaray 6 yabancı hakkı olmasına rağmen Türk oyuncuları oynatarak şampiyon olmadı mı? Demek ki, yabancı sayısı ile alakası yok olayın, Türk oyuncular iyi olduğunda gelip oynar, takımın da yıldızı olur. Tuncay Fenerbahçe'ye geldiğinde yıldız değil miydi? Sen iyiysen her halükarda oynarsın. Ben maç yaparak iyi olunacağına inanmıyorum. Çok maç yaparak sadece tecrübe kazanırsın, o da çok önemli değil, sadece kritik anlarda önemli.
    Ülkemizde ki yabancı hayranlığı, alınan oyuncuların piyasasının düşmemesi, yabancılarla yapılan sözleşmelerde ki katı şartlar, yabancıların maliyeti dolayısıyla; takımlarımızda yerlilerin yabancılara tercih edilebilmeleri çok zor. Bu şartları düşününce yabancı sayısının artmasıyla, ülkemizde ki en üst ligde mücadele eden yerli oyuncu sayısı düşeceği ve yurtdışına da tarnsferi zor olduğu için, daha iyi bir milli takım olması pek mantıklı gelmiyor bana.

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Türkiye'de alt yapının sağlamlaştırılmasını beklemek hayalperestlik olur bence. Neremiz doğru ki alt yapı sağlam olsun. Türkiye'nin başarı kazanması ve bunu paraya çevirip alt yapıya yönelmesi gerekir.

Sayfa 3 / 4 İlkİlk 1234 SonSon

Mesaj Yetkileri