1 ile 30 arası toplam 119 sonuç

Konu: Yeni sezona 10 yabancı

Hybrid View

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by Flawless Victory View Post
    Arkadaşlar bırakın bu işleri yav. Yabancı oyuncular olmadan bizim Avrupa Kupası almamız 50 yılda bir ya olur ya olmaz. Galatasaray da böyle aldı. Artık takımlarımızın hedefi Şampiyonlar Ligi'ne girdik, ooh be yeter bize demek olmamalı. Eskiden lig büyük takımların tekelindeydi, yabancı sayısı kısıtlıydı. Şimdi yabancı sayısı daha çok ve anadolu takımları da artık iyi takımlar kurabiliyor. Maç seyrederken niye Alex gol attı, Semih atmadı diyor musunuz? Önemli olan o golleri atmak, Avrupa'da da yabancılar sayesinde kupa alınca, "Türkler bir şey yapamadı, ne yapayım böyle kupayı" diyecek miyiz?
    Kulüpler açısından haklısın. Ya milli takım açısından bakarsak?
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Quote Originally Posted by di canio View Post
    Kulüpler açısından haklısın. Ya milli takım açısından bakarsak?
    Gören de her 4 yılda bir dünya kupası ve avrupa kupasına gidiyor sanır. Bir dünya kupasında ve bir avrupa şampiyonasında başarımız var. Başka bir başarımız var mı bu sistemle? Yabancı sayısı çok olursa bence alt liglerdeki oyuncular kendisini geliştirmek adına ve büyük takımlarda oynama adına daha gayretli olacaklar. Hem geçtiğimiz senelerde Galatasaray 6 yabancı hakkı olmasına rağmen Türk oyuncuları oynatarak şampiyon olmadı mı? Demek ki, yabancı sayısı ile alakası yok olayın, Türk oyuncular iyi olduğunda gelip oynar, takımın da yıldızı olur. Tuncay Fenerbahçe'ye geldiğinde yıldız değil miydi? Sen iyiysen her halükarda oynarsın. Ben maç yaparak iyi olunacağına inanmıyorum. Çok maç yaparak sadece tecrübe kazanırsın, o da çok önemli değil, sadece kritik anlarda önemli.

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by Flawless Victory View Post
    Gören de her 4 yılda bir dünya kupası ve avrupa kupasına gidiyor sanır. Bir dünya kupasında ve bir avrupa şampiyonasında başarımız var. Başka bir başarımız var mı bu sistemle? Yabancı sayısı çok olursa bence alt liglerdeki oyuncular kendisini geliştirmek adına ve büyük takımlarda oynama adına daha gayretli olacaklar. Hem geçtiğimiz senelerde Galatasaray 6 yabancı hakkı olmasına rağmen Türk oyuncuları oynatarak şampiyon olmadı mı? Demek ki, yabancı sayısı ile alakası yok olayın, Türk oyuncular iyi olduğunda gelip oynar, takımın da yıldızı olur. Tuncay Fenerbahçe'ye geldiğinde yıldız değil miydi? Sen iyiysen her halükarda oynarsın. Ben maç yaparak iyi olunacağına inanmıyorum. Çok maç yaparak sadece tecrübe kazanırsın, o da çok önemli değil, sadece kritik anlarda önemli.
    Ülkemizde ki yabancı hayranlığı, alınan oyuncuların piyasasının düşmemesi, yabancılarla yapılan sözleşmelerde ki katı şartlar, yabancıların maliyeti dolayısıyla; takımlarımızda yerlilerin yabancılara tercih edilebilmeleri çok zor. Bu şartları düşününce yabancı sayısının artmasıyla, ülkemizde ki en üst ligde mücadele eden yerli oyuncu sayısı düşeceği ve yurtdışına da tarnsferi zor olduğu için, daha iyi bir milli takım olması pek mantıklı gelmiyor bana.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Mesaj Yetkileri