Bu konuda haklısın işte Emrah abi.Bu,Türk Futbolu'nun temel eksikliği.Ufuk hangi topa çıkıp hangisine çıkmayacağını bilmiyor.İlk golde,daha Ankaragücü'lü kendi yarı sahasından oyunu başlatırken kaleden açılması lazım,adam bekliyor.Şut geliyor üzerine,ayağını bile uzatmıyor.
Baros'u çok seven biri olmama rağmen,ona da iki çift sözüm var.Takımın en iyisi,en çalışkanı tamam iyi güzel de.Bu kadar çok da sakatlanmaz bir futbolcu.Ya kendine bakmıyor,ya da çok darbe alıyor.Gökhan Zan bile oynadığında en az 3 maç üst üste oynayabiliyor.
Gelirken ne getirilir ki giderken ne götürülür?
O da sizin uğursuzluğunuz bence Galatasaray'ın ilk kişi sağlık ekibi yenilenmeli. Arda yok, Kewell yok Baros yok. Durmadan bir sakat. Polat ilk başta rakiplere suç buluyordu; ama bir oyuncu bu kadar sakatlanıyorsa ya sağlık ekibinde ya da antrenman sisteminde bir hata vardır.
Ben dedim İbricic'in gelmemesi Galatasaray adına büyük şanssızlıktır diye. O verilecek para çok konuşuldu büyük para dendi fakat İbricic'i FM'de hiç kullandınız mı? Veya en azından istatistikleri incelendi mi? Belki Hırvat Ligi çok büyük bir lig değil ama adam da Alex gibi istatistiklere sahipti. FM'de Hajduk Split'i yönetirken gol+asist=maç sayısı tarzında oynuyordu. Ayrıca İbricic'in arkasında yedek kalan Cernat'ın neler yaptığını gördükten sonra İbricic alınmalıydı. Benim şahsi düşüncem Alex'ten sonra eğer o mevkiye transfer yapılacaksa o İbricic olmalı. Maliyeti çok önemli değil. Zaten transfermarkt'ta yazdığı kadarıyla klübümzle arasında bir girişim var gibi gözüküyor. İnşallah istediğim olur.
Bende çok severim zencileri. Çünkü adamlar her zaman sahaya varını yoğunu koyuyor. Ekstradan çok hızlı oluyorlar. Adamların kanında koşmak var ayrıcada gözleri kara oluyor. Yürekli futbolcu oluyor zencilerden.
Bir teknik direktör gelecekse takımda önemli değişiklikler yapacak biri olmalıdır bence.Yani gelecek adam gene 4-2-3-1 Sarp,Ayhan, önlibero işte Sabri sağ kanat Pino sağ açık gibi bir şey yapacaksa hiç gelemsin.Takımda radikal değişiklikler yapsın.Örneğin 4-4-2 gibi birşey yapsın.Ne biliyim Elano yu geri kazansın.4-2-3-1 veya 4-3-3 ten gerekirse vazgeçsin.Yararlanamadığımız oyuncuları kazansın.Yeter sıkıldım aynı şeyden.Her maç aynı taktik aynı kadro rakip analizi yok.Artık şu Lorik Cana, Elano, Musa,Misimiovic, Emre.Ç gibi isimlerden yararlansın.
Hep aynı yüzler, hep aynı oyun, hep aynı palavralar.
Bende çok severim zencileri. Çünkü adamlar her zaman sahaya varını yoğunu koyuyor. Ekstradan çok hızlı oluyorlar. Adamların kanında koşmak var ayrıcada gözleri kara oluyor. Yürekli futbolcu oluyor zencilerden.[/QUOTE]
Ayrıca adamlar kendi basına pozisyon uretebiliyor mesela gecen sene guizaya top geliyodu adam gitmek yerine arkadan 2 saat destek bekliyodu
Durum oldukça kötü gözüküyor, neresinden bakarsam bakayım işin içinden çıkamıyorum. Taraftar da sapıttı iyice. Bir senemiz daha heba oluyor, bu iş böyle olmayacak.
Ayrıca eklemek istediğim bir şey daha var.Türkiye'de transfer dendiğinde yöneticilerin aklına gelen şey pahalı hücum adamı almak.Bakın 3 büyük kulübe de,hepsinde aynı sonuç.Pahalı hücum adamları,kötü defans.Her maç savunmanın arkasına en az 3 tane ciddi sonuç doğurabilecek toplar atılıyor.3 büyükler transfer yaparken biraz daha düşünmeli nerede hata yaptıklarını.
Gelirken ne getirilir ki giderken ne götürülür?
Bu durum beni korkutmaya başladı açıkçası...
Telegolü açın skor yazarlarını izleyin adamlar pusuda bekliyor Gs yada BJK yenilsinde hemen havlu attılar diyelim yerin dibine sokalım diye. Teallam.
10-2 yenilelim,Baros'a bir şey olmasın bu laf aynı şekilde dudaklarımdan süzüldü.
Defansın Servet-Hakan Balta ikilisinden oluşuyor defansı önde kuruyorsun.
Misimovic ayrı bir Dünya'da.
Pino çabalıyor,koşuyor,geçiyor sonuç ? Keita ama bir farkı var.Birinde sonuç var,birin de soru işareti.
Neyse,derbiden önce moral olsun diyorduk,belki böyle moral olur ders alarak.Son bir sözüm var.
Abdul Kader Keita.
"insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."
Olan ufuk'a oldu en çok ona üzüldüm . büyük ihtimalle bir daha forma şansı bulamaz , sezon sonunda da gönderilir . biz severiz çünkü 1-2 hatada futbolcu yollamayı . adam bambaşka ülkede 6.maçına çıkar ama biz iyi oynamadı diye ( ki oynadı ) adamı ıslıklarız . herkese ana avrat küfrederiz , gol atınca badem gözlü olurlar .
rijkaard sen de git kendini yorma . bu ülkede sistem falan sökmez 1 sene şampiyon olmazsın 2.sezon fatih terim diye bağırırlar .. unuturlar fatih terim'in 2.geldiğinde takıma naaptığını . fatih terim gelir lucescu diye bağırırız , yetmez büyük kaptan diye bağırırız . gir rijkaard git biz sistem mistem anlamayız , futbolcular da anlamaz ..
Asıl ben sene sonu Arda giderse olacak transferleri merakla bekliyorum.Sen Emre Çolak Musa gibi genç yetenekli adamlarını hazırlamazsan oraya yabncı buraya yabancı derken Sarp Ayhan a kalırsın.
ek olarak sahada sinirlenip el alemi kovalayan ayhan 10 yıldır takımda ama keita Galatasaray'a yakışmıyor diye takımdan gitti .. ben daha da bişey konuşmam bu maç hakkında ..
Şu takımı adam yapacak 3 kişi tanıyorum ;
Fatih Terim,Cevat Güler,Eric Gerets
gerisi yalan.
Baros büyük ihtimalle derbide oynayacakmış, önemli bir bulguya rastlanmamış ilk kontrollerinde, MR'dan sonra netleşecekmiş durumu.
Homer J.S'nin de dediği gibi Fatih Terim'in 2. döneminde Galatasaray'a verdiği zarar ne kadar çabuk unutuldu. İlk dönemdeki Fatih Terim yok artık, bunu kabullenmeli tüm futbolseverler. Egosu tavanda Terim'in. Anlaşılan uzun süre daha inmeyecek.
Ayrıca Baros Galatasaray'a geldiğinde önemli bir sakatlığın ardından gelmişti. Şanssızlıktan öte sebepler geliyor aklıma. Umarım değildir. İyileşir bir an önce.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...
Fatih Terim paylaşılamıyor bu ara zaten, bir yandan Fiorentina taraftarı bir yandan bu akşam itibariyle bizim taraftar.
Ben istemem 3. defa gelmesini şahsen. GeretS gelsin en azından çılgın bir futbol seyrederiz, onun şampiyon yaptığı kadro bu kadroya kıyasla çok daha zayıftı.
Ne Galatasaray Riijkaard'ın istediği malzemeyi sağlayabiliyor, ne de Riijkaard elindeki malzemeye göre oynayabiliyor. Galatasaray Arda-Kewell-Baroş'un ayağına bakıyor ama 3'ü de yanyana oynayamıyor bir türlü. Ama Riijkaard'ın yerine gelen adam Fatih Terim olmamalı bence.
Stadyum programında taraftar çıldrımşı gözüküyordu.Aklıma birden 5-2 lik Kocaeli maçı ve sonrası geldi.Rijkaard Skibbe gibi sende git.
Gerets'i getirsinler parası neyse verip.. Giderken de bir gün mutlaka döneceğim diyip gitmişti, yabancıydı ama bu kadar yabancı değildi.
Galatasaray'da Baros'tan başkası yalan gerçekten. Durumları çok kötü...
Arda pabucu yarım çık dışarıya oynayalım.
Ben Galatasaray maçlarını izlemeyi bıraktım artık. Zaten hayatımda yeterince sıkıntı var.
vay canına..Galatasaray Ankaragücü maçında enteresan bir olay yaşandı. Maçın son dakikalarında Ayhan Akman, yanlış görmediysem Ankaragücü'nde forma giyen Saparaya birbirini takip eden 2 farklı enstantanede 2 kere arkadan tekme attı. İşin daha da ilginci hakem bunu gördü‚ sarı kartını hazırladı‚ oyunun durmasını bekleyip 2. sarı karttan atacaktı‚ ama ne olduysa hakem (!) bu pozisyonu 1-2 dakika sonra unuttu!
Ankaragücü itiraz ederse eğer ve böyle bi durum varsa maç tekrarlanır.. yoksa bu skor geçerli olur..
tüm suçu teknik heyete atmak çok yanlış olur, rijkaard'ın kalması ya da gitmesi çok birşeyi değiştirmeyecek bi kere bunu bilmek lazım..
ben gidişatın böyle olmasının sebebini çok uzun zamandır süre gelen ve birbirine eklenerek karmaşıklaşan olaylar zinciri olarak görüyorum..
zira; pazardan karpuz alır gibi futbolcu alınıyor ve çok ilginç şekilde yine karpuz satar gibi satılıyor.. yani eğer ticaret yapılmak isteniyorsa o bile yapılamıyor.. Galatasaray sezon başında sattığı futbolculardan bırakın uzun vadeyi çetrefilli yolları kısa vadede bile kar edememiştir..
eğer transfer işine ticaret olarak bakmıyorlarsa bu ne kepaze bir alım-satım şeklidir..; anlamış değilim; örneğin keita'nın gönderilme sebebi olarak luzümsüz davranışları var dendi, allahaşkına bir tartıya koyun sözde yerine gelen pino'dan o haliyle bile çok daha ağır basan bir futbolu vardı..
senelerden beri yabancı kaleci ile idare ediyoruz; yine başkan bu çocuklara güvenmezsek futbolcu,kaleci yetiştiremeyiz dedi.. o zaman seneler önce niye yapılmadı bunlar da şimdi yoluna koyulmaya çalışılıyor ve ellere yüzlere bulaşıyor.. takımın kalesi güven vermiyor..
özet olarak; sonuç teknik heyette değil bana kalırsa; Rijkaard, Schuster, Hiddink bu adamların hepsi yanılıyor olamaz.. bizde bir terslik var.. bizde bir sıkıntı var.
o sıkıntı kesinlikle yönetimlerde, özellikle GS yönetiminde sanki birilerine inat olarak yapılan hamleler var.. basın, otoriteler rijkaardla olmuyor diyor bas bas bağırıyor, adnan polat çıkıp ne olursa olsun 2 sene daha kontrat önericem diyor.. Haldun Üstünel gidiyor.. dinlenmek istedi deniliyor.. başarılı bir adam görevinden ayrılıyorsa orda büyük bir sıkıntı var demektir ya.
Arda ile çok uğraşılıyor, yıpratılıyor deniliyor.. bana kalırsa Arda fiziksel ve zihinsel olarak çok geriledi geçen 1-2 sezonda yani bu takımı Arda kurtaramaz, Misimovic ya da Elano tek başına kurtaramaz..
Yönetim hiç özeleştiri yapmıyor, Nonda'yı gönderdiler sezon başında yine aynı hatayı yaptılar Leo Franco(ne kadar kötü de olsa Aykut ya da Ufuk'un tecrübesiyle kıyaslanamaz derece de iyi) gönderildi ve yeri doldurulamadı.. Adnan Polat döneminde yapılan tüm transferlerde bir soru işareti var ve bunlar takımın başına sürekli çorap örüyor.. müzmin sakat oyunculardan bişeyler umuluyor.. takımda tutuluyor..
sürekli burnunun dikine giden bir yönetim politikası var kime yapılıyor bu nispet, kime yapılıyor bu gösteriş sözde dik durma ayakları anlamış değilim.