Sayfa 6 / 61 İlkİlk ... 456781656 ... SonSon
151 ile 180 arası toplam 1807 sonuç

Konu: TBL Transfer Dosyası

Default Evren Büker Galatasaray Cafe Crown'da!

Evren Büker Galatasaray Cafe Crown'da

Galatasaray Cafe Crown, geçen sezon da takımda bulunan şutör guard Evren Büker’le 3 yıllık anlaşmaya vardı.

Yeni sezonda tekrar Galatasaray Cafe Crown formasıyla mücadele edecek olan Evren Büker'e başarılar dileriz.

Harika oldu.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bu muhteşem birşey Evren'i çok beğeniyordum. Süper oldu takım için.

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Becirovic Ankara'da
    Günün hareketli takımı Türk Telekom'dan bir transfer haberi daha var. Sloven oyuncu Sani Becirovic, şu anda Ankara'da. Kadrodışı bırakılan üç yerli oyuncunun ardından aynı gün içerisindeki, hatta aynı saat, ikinci transfer haberi bu. Sezon başındaki planların revize edildiği aşikar. Becirovic'in henüz imzayı atmadığını ama görüşmeler için Ankara'da olduğu haberini vermiş olalım biz.

Kaynak : Salsabasket.blogspot.com

Gaffney Türk Telekom’da
    This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 540x345 and weights 132KB.

NBA’de Boston Celtics’in sözleşmesini feshettiği Tony Gaffney’i Türk Telekom renklerine bağladı.
    Teknik idarede coach Faruk Akagün ile yardımcı antrenör Gencer Baytimur arasında yaşanan gerginliğin ardından yabancı oyuncuların da memnun olmayan Türk Telekom ilk hamlesini NBA’den yaptı. Geçen sezon İsrail’de Galil Gilboa takımında forma giyen ardından Boston Celtics’e giden Gaffney takımı tarafından serbest bırakıldı. ESPN’nin haberine göre forvet oynayan Gaffney Türk Telekom’a transfer oldu.

Kaynak:Basketdergisi.com

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Telekom'da Üç İmza

BEKO Basketbol Ligi'nin başlamasına az bir süre kala Türk Telekom, Slovenya milli takımı oyuncusu Sani Becirovic, Boston Celtics’in serbest bıraktığı Tony Gaffney ve Gregory Stiemsma gibi önemli oyuncuları kadrosuna kattı.

Becirovic ile Stiemsma 2'şer, Gaffney 1'er yıllık anlaşmaya imza atarken, Türk Telekom Spor Kulübü binasında düzenlenen ve Baş Antrenör Faruk Akagün’ün de hazır bulunduğu törende Genel Menajer Ahmet Arif Turhan'da hazır bulundu.

Kadrosuna kattığı üç önemli isimle önce Türkiye Kupası ardından Beko Basketbol Ligi’nde mücadele edecek olan Türk Telekom’un Genel Menajeri Ahmet Arif Turhan, yeni transferler hakkında “Kadromuza üç tecrübeli isim daha katarak kupada ve ligde vereceğimiz sınavlarda daha başarılı olmak istiyoruz. Hocamızla ve teknik ekibimizle yaptığımız titiz bir incelemenin ardından Slovenya milli takımında ter döken ve Euroleague şampiyonluğu bulunan tecrübeli isim Becirovic’i, Boston Celtics’in serbest bıraktığı Tony Gaffney’i ve 25 yaşındaki pivot Gregory Stiemsma’yı kadromuza kattık. Her birinin takımımızın performansının artması için ayrı ayrı tecrübeye sahip olmaları tercihimizde en büyük etken olmuştur. Takımla birlikte hızla çalışmalara başlayacak olan üç oyuncumuzun da iyi bir sezon geçirmelerini diliyoruz.” şeklinde konuştu.

Slovenya ekiplerinden KK Bistrica altyapısında yetişten 1981 doğumlu ve 1.96 metre boyunda olan Sani Becirovic, İtalya, Yunanistan ve Slovenya’da tecrübe kazandı. Kariyerinde Panathinaikos ile 2007 yılı Euroleague şampiyonluğu bulunan oyuncu, aynı zamanda Eurolegue’de en değerli oyuncular sıralamasında yer aldı. Becirovic, 2010 Dünya Şampiyonası'nda Sloven Milli Takımı'nda 8.9 sayı, % 31.8 üç sayı, 48.1 iki sayı, % 94.3 serbest atış, 3.0 ribaund, 1.1 asist ortalamaları ile oynamıştı.

Gregory Stiemsma (1985- 2.11 m), Minnesota Timberwolves ve Cleveland Cavaliers ile de antrenmanlara çıkan Stiemsma, 2008-2009 sezonunda Oyak Renault'da 17 maçta oynamıştı. Stiemsma, 7.8 sayı, 6.7 ribaunt, 1.9 blok, % 50 şut, % 57.9 serbest atış ortalama ile mücadele etmişti. Geçen yıl NBDL'de Siox Falls Skyforce'da oynayan Stiemsma, 9.1 sayı, 7.3 ribaunt ortalama ile mücadele etmişti.

Tony Gaffney, 25 yaşında ve 2.03 metre boyunda olup geçen sezon İsrail liginde şampiyonluk yaşayan Galil Gilboa’da forma giymişti. Bu takımda tek maç oynayan ve 2 sayı satıp, 2 ribaunt alan Gaffney, sakatlanınca ülkesine dönmüştü.

Türkbasket

Nesil
    2010
    Yer
    Rize #53, Mersin #33

Bu Beciroviç Slovenya koçunun oğlu değil mi ? Eğer oysa çok kaliteli bir transfer olmuş. Babasının etkisindenmidir bilinmez ama iyiydi şampiyonada.

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Evet o Beciroviç

Nesil
    2010
    Yer
    Rize #53, Mersin #33

Şampiyonada iyiydi bayağı izleme fırsatım oldu. İş yapar gibi geliyo bana. Şampiyonada Lakoviçten sonra en iyi skorerlerindendi Slovenya'nın.

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Michael Wright Türk oldu.

Sezon başında lige yeni yükselen M.P. Trabzonspor'a transfer olan Michael Wright Türk oldu, adınıda Ali Karadeniz olarak değiştirdi.

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

J.P. Prince Antalya BŞB'de

Antalya BŞB, kadrosuna bir Amerikalı oyuncu daha kattı: J.P. Prince. Bu akşam Antalya'da olacakmış. Kadroda bulunan Devon Downey'in sakatlığının devam etmesi üzerine bu hamleyi yapan Ahmet Kandemir, bir süre 4 Amerikalı ile (birini her maç tribüne göndererek) gidecek. Sonra büyük olasılıkla bu 2 oyuncu arasında kararını verip, yola tekrar 3 Amerikalı ile devam edecek. J.P. Prince Tennessee mezunu, Antalya BŞB'nin ilk yabancı transferi Wayne Chism ile aynı okuldan yani. Geçen sezon maç başına 24.9 dakika alıp, 9.9 sayı - 3.7 ribaund - 3.1 asist - 1.5 top çalma ortalamaları yakaladı. 1987 doğumlu ve 2.01 boyunda. 1-2-3 numaraların tamamını oynayabiliyor olması onu özel kılan en önemli detay. NBA oyuncusu Tayshaun Prince'in kuzeni oluyor kendisi bu arada.

NBAtrky

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Türk Telekom Jasaitis İle Görüşüyor!!!
    This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 540x345 and weights 120KB.

Yabancılarını yenileyen ve yeniden yapılanan Türk Telekom, transferde hız kesmiyor.
    Wesson dışında tüm yabancılarını gönderen başkent ekibi, Gaffney, Stiemsma, Becirovic üçlüsünün ardından Simas Jasaitis’le de görüşmeye başladı. Habertürk gazetesinde yer alan habere göre, Türk Telekom geçen sezon Galatasaray Cafe Crown’da oynayan ve şuanda boşta olan Litvanyalıyla ciddi şekilde ilgileniyor. Telekom aynı zamanda oyun kurucu mevkii için Hakan Köseoğlu’nu da renklerine bağlamak istiyor.

kaynak:basketdergisi

Nesil
    2010
    Yer
    Rize #53, Mersin #33

Jasaitis çok önemli bir skorer. GS'ın ligde tutunmasında ve seri yakalanmasında önemli bir rol üstlenmişti. GS elinde tutmalıydı bence ama TT için çok kaliteli bir skorer.

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Iverson - Beşiktaş Flörtünde Ciddi Gelişmeler Dünya Şampiyonası'nda basketbolu hatırlayıp, 13 Eylül sabahından itibaren aynı hızla unutan tüm gazetelerimizde yer aldı bu haber. Biz ise yazmadık bunu fakat hepimiz okuduk elbette. Kimimiz okuyup geçti, kimimiz de olabilir mi acaba dedi. Ben ilk kısımda yer aldım. Okuyup geçtim sadece, ihtimal dahi vermedim.

Geçtiğimiz gün Ntvspor Radyo'ya bağlanan koç Burak Bıyıktay da 'Ben kimseye Iverson'ı alın demedim, ama bekliyoruz bakalım.' dedi. Bu sabah ise transferde epeyce yol alındığını, bir yılı opsiyonlu olmak üzere iki yıllık sözleşme üzerinde mutabakatın sağlanmak üzere olduğunu öğrendim. Gerçekten bu yönde bir girişim varmış yani, benim düşündüğümün aksine. Oldukça da ciddiymiş şu aşamada. Iverson'ın kararını yakın zamanda öğreneceğiz hep birlikte, haber şimdilik kulağınızın bir köşesinde dursun bakalım.

Salsabasket.blogspot

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

İşte Iverson’ın Düşündüren Maddesi!
    This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 540x345 and weights 111KB.

Beşiktaş Cola Turka’nın büyük ölçüde anlaştığı Allen Iverson’ın gönderdiği kontratta istediği bir madde, Siyah – Beyazlı yönetimi düşündürdü.
    300 bin Dolar’ı peşin 1.5 milyon Dolar’a 35 yaşındaki NBA yıldızı ile anlaşan Beşiktaş Cola Turka, ünlü ismin gönderdiği kontrattaki maddeleri inceledi. Iverson, bir villa ve son model arabanın yanısıra maaşında gecikme istemedi. Gecikme olması halinde sözleşmenin fesih maddesini kontrata ekleyen Iverson’ın en akıl karıştıran arzusu da disiplin yönetmeliğiyle ilgiliydi.

“SÖZLEŞMENİN YÜZDE 1′İNİ ÖDERİM”

Özel hayatındaki yaşamıyla dikkati çeken Iverson, disiplin cezası olarak kendini sağlama almak istedi. Buna göre sözleşmesinde aldığı ücretin yalnızca yüzde 1′lik kısmının kendisine ceza olarak ödetilebileceğini belirten Iverson’ın bu talebi yönetimin hoşuna gitmedi.
    Kulübün yönetmelikleri olduğunu ifade eden yöneticiler, disiplin cezası maddesi ve ücret gecikmesi halinde fesih konusunda Iverson ile anlaşmaya çalışıyor. Eğer bu konularda çözüme gidilir ve sponsor da halledilirse Türk basketbol tarihinin en önemli yıldızı Siyah – Beyazlı formayı giyecek.

basketdergisi

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Paspn : Iverson Beşiktaş ile Anlaşmak Üzere

Hiçbir NBA takımı Allen Iverson ile sözleşme yapmak istemedi,bu yüzden Iverson Beşiktaş ile anlaşacak gibi görünüyor.

NBAtrky

Iverson haberleri artık iyice yabancı basında yer bulmaya başladı.

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Iverson bir markadır ve çok değerli bir markadır. Koyu bir Fenerbahçe taraftarıyım. Ama eğer Iverson ligimize gelirse iddiam şudur: Açık ara Türk SPOR tarihinin bir numaralı transferi olur. Çocuk değilim, "Iverson gelecek, BJK'yi şampiyon yapacak..." Yok öyle bir şey... Anlatmak istediğim o değil... Türk SPOR tarihinde böyle bir marka ülkemize gelmedi; buna Roberto Carlos,Anelka,Tafarel, Hagi, Ortega, Quaresma, Guti, Tony Schumaher gibi isimleri dahil ederek söylüyorum. Türk spor tarihi böyle bir marka görmedi. Arkadaşlar, çok değil, 5-6 yıl önce bu adam dünya basketbolunun en durdurulamayan kısasıydı, pozisyonunda bir numaraydı. Totalde ise tek rakibi Shaquillie O'Neal'dı. Yani bir dönem dünyanın en iyi iki basketbolcusundan birisi kabul edilen kişiden bahsediyoruz. Bunun futbolda karşılığı Christiano Ronaldo ile Messi'dir. Bunun anlamı, sadece 3 veya 4 yıl sonra Kobe Byrant'ın TBL'ye transfer olmasıdır. Düşünün ki, 2004 yılında Amerika Milli Takımı Abdi İpekçi salonunda Türk Milli Takımı ile hazırlık maçı yapmaya geldiğinde Iverson parkeye adım attığında yer yerinden oynadı, Türk Milli Takımından daha fazla alkış aldı. O gün salonda üzerinde Iverson forması olan en az 1000 kişi olduğu söylenir. Böyle bir marka... 30 yıldır Fenerbahçe'yle yatıp kalkan birisiyim; bugüne kadar bir defa bile Beşiktaş taraftarına gıpta etmem için bir neden olmadı, onları en kötü günlerimizde dahi bir kere bile kıskanmadım. Ama Iverson'ı alırlarsa ilk defa gıpta edeceğim onlara...

İşe Iverson cephesinden bakacak olursak... Şu anda bu markanın ağırlığını kaldıracak ruhsal ve fiziki kuvvete sahip olmadığını biliyorum. Türkiye'de kartvizitin ne olursa olsun, iki gün sonra "bu mu lan Iverson" homurtularını duyacağımı biliyorum. O bir kuşağın idolüdür. O çok yüksekte bir "imaj"dır. Bu markanın, bu imajın yara almaması, zarar görmemesi için Iverson'ın bu çılgınlığa atılmamasını diliyorum. En doğrusu emeklilik olacak.

Nesil
    2010
    Yer
    Rize #53, Mersin #33

Quote Originally Posted by yaman76hakanFB View Post
    Iverson bir markadır ve çok değerli bir markadır. Koyu bir Fenerbahçe taraftarıyım. Ama eğer Iverson ligimize gelirse iddiam şudur: Açık ara Türk SPOR tarihinin bir numaralı transferi olur. Çocuk değilim, "Iverson gelecek, BJK'yi şampiyon yapacak..." Yok öyle bir şey... Anlatmak istediğim o değil... Türk SPOR tarihinde böyle bir marka ülkemize gelmedi; buna Roberto Carlos,Anelka,Tafarel, Hagi, Ortega, Quaresma, Guti, Tony Schumaher gibi isimleri dahil ederek söylüyorum. Türk spor tarihi böyle bir marka görmedi. Arkadaşlar, çok değil, 5-6 yıl önce bu adam dünya basketbolunun en durdurulamayan kısasıydı, pozisyonunda bir numaraydı. Totalde ise tek rakibi Shaquillie O'Neal'dı. Yani bir dönem dünyanın en iyi iki basketbolcusundan birisi kabul edilen kişiden bahsediyoruz. Bunun futbolda karşılığı Christiano Ronaldo ile Messi'dir. Bunun anlamı, sadece 3 veya 4 yıl sonra Kobe Byrant'ın TBL'ye transfer olmasıdır. Düşünün ki, 2004 yılında Amerika Milli Takımı Abdi İpekçi salonunda Türk Milli Takımı ile hazırlık maçı yapmaya geldiğinde Iverson parkeye adım attığında yer yerinden oynadı, Türk Milli Takımından daha fazla alkış aldı. O gün salonda üzerinde Iverson forması olan en az 1000 kişi olduğu söylenir. Böyle bir marka... 30 yıldır Fenerbahçe'yle yatıp kalkan birisiyim; bugüne kadar bir defa bile Beşiktaş taraftarına gıpta etmem için bir neden olmadı, onları en kötü günlerimizde dahi bir kere bile kıskanmadım. Ama Iverson'ı alırlarsa ilk defa gıpta edeceğim onlara...

İşe Iverson cephesinden bakacak olursak... Şu anda bu markanın ağırlığını kaldıracak ruhsal ve fiziki kuvvete sahip olmadığını biliyorum. Türkiye'de kartvizitin ne olursa olsun, iki gün sonra "bu mu lan Iverson" homurtularını duyacağımı biliyorum. O bir kuşağın idolüdür. O çok yüksekte bir "imaj"dır. Bu markanın, bu imajın yara almaması, zarar görmemesi için Iverson'ın bu çılgınlığa atılmamasını diliyorum. En doğrusu emeklilik olacak.
    Bence abi şöylede bir durum var takımın kimyasınıda bozabilir. Çünkü oynadığı basketbol çok farklı. Sahada topun tek hakiminin kendisinde olmasını isteyen topu fazla paylaşmayan bir isim. Bence bu açıdan takımı aşağılara çekebilir. Elbette ismi bile maç almaya yetecektir ama sadece bazı maçlar olacaktır. Bazı maçları koparabilir ama dediğim gibi sadece bazı maçları.

Ben gelmesini isterim açıkcası yani Türkiyede böyle bir basketbolcuyu izlemenin keyfini yaşamak isterim açıkcası çünkü dediğin gibi popülaritesi çok yüksek ve dünya yıldızıydı zamanında. Beşiktaşa yapacağı tek katkı Basketbol klübünün tanınırlığını arttırmak olacaktır. Daha fazla bişey beklememek lazım ama tabi bi Beşiktaş taraftarı içinde çok ayrı bir his olacaktır heralde onu siyah-beyaz forma altında görmek.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

İverson daha gelmeden bu kadar ismimizi duyurabiliyorsak,geldikten sonrasını tahmin etmek zor değil.

http://www.youtube.com/watch?v=9PLrjJZqxDE
    So what?
    Saike

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Haydi bakalim. Umarim resmiyet kazanir transfer.

http://www.ntvspor.net/haber/basketb...son-besiktasta
    Last edited by GeNç KaRTaL : 25.Ekim.2010 at 13:21
    So what?
    Saike

Nesil
    2006

Bundan sonra Beşiktaş'ın maçlarına giderim arkadaş.

Nesil
    2010
    Yer
    54 & 34

Futbol'dan sonra Basketbol'da da döktürüyor Beşiktaş.Umarım resmiyet kazanır ve Beşiktaş'a gelir İverson.

Nesil
    2006
    Yer
    #20-#34

Bir BeşiktaşLı kadar istiyorum Iverson'ı Beşiktaş da görmek daha doğrusu ligimizde görmek formanın rengi hiç önemli değil

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Sean Gregory May ile prensipte anlaşıldı.

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımız, 2009-2010 sezonunda NBA’de Sacramento Kings forması giyen power forvet/center pozisyonunda oynayan 2.06’lık Sean Gregory May ile prensipte anlaştı.

23 Kasım Salı günü Türkiye’ye gelecek olan Sean Gregory May, 24 Kasım Çarşamba günü sağlık kontrolünden geçecek.

Sean Gregory May, 2005 de Charlotte Bobcats tarafindan 1. tur 13. sirada draft edilip, 2009-2010’da Sacramento Kings’de sezonu tamamlamıstır.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Vidmarın sakatlığından sonra gereken bi transferdi.. Kendisini bilmiyorum ama umarım çabucak uyum sağlar..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by barahir View Post
    Vidmarın sakatlığından sonra gereken bi transferdi.. Kendisini bilmiyorum ama umarım çabucak uyum sağlar..
    Vidmar'ın en azından o dönene kadar yerini doldurması için gerekliydi hakikaten.Ama ben yönetimden bu kadar erken hamle beklemiyordum açıkçası Bu sene Aydın Örs ve Spahija'yla nasıl bir dönüşüm yaşadığımızı özetliyor bu.

Oyuncu hakkında okuduğum yorumlara bakarsak kendini tam anlamıyla ispatlayamamış bir kapalı kutu.Vidmar dönene kadar idare eder düşüncesindeyim yine de...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Bu seneki gelişim tamamıyle koçların vizyonundan kaynaklanıyor.. Vizyon ve biraz da kadro farkı..

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

NBA seviyesinde bir oyuncu olup olmadığı tartışılır, fakat Euroleauge için gayet iyi bir pota altı oyuncusu. Takıma faydalı olacağından eminim.

Nesil
    2009
    Yer
    ANTALYA

Teşekkürler MeMo... İlaç gibi bir haber oldu.

Nesil
    2010
    Yer
    Rize #53, Mersin #33

Bende tam haberi yazmaya geliyordum ki gerek kalmamış. Gregory May hakkında bi bilgim yok ama muzmin sakat deniyor hakkında. Potansiyeli olan bir isim ama sakatlık yaşamazsa tabi. An itibari ile hayırlı uğurlu olsun Vidmar gelene kadar o açığı kapatır umarım. Bu arada sanki biraz Ailton'u andırıyo gibi

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Benim de pek bilgim yok kendisi hakkında ama baktığımızda gayet kalın bir uzun, oyun tarzı nasıl göreceğiz ama Lavrinovic ile tam zıt olmaları avantaj sağlar yoksa işimiz zor.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2008
    Yer
    Sakarya

Bu yazı May hakkında biraz da olsa bilgi verebilir.

Sayfa 6 / 61 İlkİlk ... 456781656 ... SonSon

Mesaj Yetkileri