Sayfa 30 / 483 İlkİlk ... 2028293031324080130 ... SonSon
871 ile 900 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Del Piero_10 Misafir

Quote Originally Posted by KanaKe View Post
    benim kafama takilan birsey var, diyelimki fenerbahcenin sike yaptigi ispatlandi ve küme düsürüldü lig kupasida elinden alindi peki bu kupa kime verilecek? trabzonunda incelenen maclari oldugu söyleniyor ve onlarinda sike yaptigi ispatlanirsa lig kupasini lig 3. süne vermeleri mümkünmüdür ?
    Teorik olarak ilk 9 takım ceza alsa onuncuya bile verilebilir. Ancak ilk 3 ceza alırsa muhtemelen kimseye verilmez.

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Bordo61Mavi View Post
    UEFA'ya karsi sorumlulugumuzdan dolayi zamanin dar oldugunun farkindayiz. M.Ali Aydinlar

Federasyon daha bukadar yeniyken cok ciddi kararlar vermek zorunda kalacaklar

Ayrica daha oncede dedim, kendi takimimda boyle biseye bulastiysa. Cezamizi cekelim, yeterki artik tertemiz olsun hersey. Seneye ilk defa lig tv alacagim sirf temiz olacagina inandigim icin
    Emniyetteki deliller basında çıkanlar ise ve TFF'ye de bunlar verilecekse karar çok zor olmaz. Belki de deliller sızdırılarak kamuoyuna alıştırma da olabilir. Artık top TFF'de...
    TariboWest

Quote Originally Posted by Del Piero_10 View Post
    Bunun için ihale şartlarında ''3 büyük takım ligde kaldığı sürece geçerlidir'' diye bir madde olması lazım.
    Öyle bir madde olduğunu sanmıyorum, ama İdare Hukuku'nun temel prensiplerinden birinden söz ediyorum şu an. İhale şartlarının değişmesi ve taraflardan birinin artık yapılan sözleşmeden bir yararı kalmaması halinde, iptal istemiyle dava açılır. TFF ile DIGITURK arasındaki sözleşmede, DIGITURK'un sözleşmeden bir yararı kalmamış olacak ve iptal istenecek. Böyle bir lig için, DIGITURK 300 küsür milyon Dolar ödemek istemeyecek, ki haklı da, sözleşme yapılırken böyle bir durum söz konusu değildi.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Quote Originally Posted by Ümit View Post
    Emniyetteki deliller basında çıkanlar ise ve TFF'ye de bunlar verilecekse karar çok zor olmaz. Belki de deliller sızdırılarak kamuoyuna alıştırma da olabilir. Artık top TFF'de...
    Bizim gorduklerimiz ScreenShot.

Bu videolardaki konusmalar, haraketler felan hepsi var. Ama yinede cok ciddi kararlar.

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Bordo61Mavi View Post
    Bizim gorduklerimiz ScreenShot.

Bu videolardaki konusmalar, haraketler felan hepsi var. Ama yinede cok ciddi kararlar.
    Tabiki ciddi karar. Bir de yeni yönetim. Ve TFF Başkanı Fenerbahçeli. Küme düşürürsen belgeler var diye belki çok olay yaratmaz. Fakat deliller yeterli değil diye bir yaptırım uygulanmazsa bu sefer M.Ali Aydınlar'a saldıracaklar. Fenerbahçeli diye küme düşürmedi Fenerbahçeyi. Allah yardımcıları olsun. Çok zor bir karar...
    TariboWest

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by deniz.91 View Post
    TFFnin alacağı karar tüm olayı açıklığa kavuşturacak gibi
    TFF'nin alacağı karar olayları açıklığa kavuşturmaz. TFF'nin üzerinde tarih baskıları var. Avrupa Kupaları'nda mücadele edecek takım listesinin verilmesi gerekiyor çok yakın bir zamanda. Elde bilgi belge olmadan da, vereceği kararın ileride yol açabileceği durumları analiz edip, ona göre karar verirler. İhtimaldir ki UEFA'ya bildirilen kulüplerden birisi ceza alabilir. Bu olasılık, Avrupa mücadelesi başladıktan sonra ortaya çıkarsa UEFA nezdinde de zor durumda kalınabilir. TFF muhtemelen bu durumlar nedeniyle acele etmek zorunda, acele karar vermek zorunda. TFF'nin kararı mahkemeden bağımsız olacaktır bence.

Quote Originally Posted by Sirius Black View Post
    Zalad Beşiktaş'dan da 6 yemişti? Fenerbahçe'den de, Karşıyaka'dan da farklı mağlubiyetler almışlardı. Ayrıca o maç Galatasaray 1-0 yense yetiyordu, şike yapsa neden 8 gol atacaktı ki? Zalad'ın da sözleşmesi bitmişti o sene. Sözleşmesinin bittiği yerde daha ne yapacak? Galatasaray'a bulaştırmaya çalışmayın işi.
    Bahsedilen maç 30 Mayıs 1993'teki 8-0'lık maç değil mi? Farklı bir maçı yorumlamış olmayayım diye soruyorum. Eğer bu maç ise; maç öncesi Galatasaray 63 puan +45 averaj, Beşiktaş ise 63 puan +43 averajda. Beşiktaş-Gençlerbirliği maçı sonucu 3-1 olduğu için 1-0'lık skor Galatasaray'a yetiyor. Ancak maçlar başlamadan Beşiktaş-Gençlerbirliği maçının skorunu bilemezdi kimse ve maç öncesi 1-0 yetiyor gibi bir rahatlık yoktu Galatasaray cephesinde.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by di canio View Post
    TFF'nin alacağı karar olayları açıklığa kavuşturmaz. TFF'nin üzerinde tarih baskıları var. Avrupa Kupaları'nda mücadele edecek takım listesinin verilmesi gerekiyor çok yakın bir zamanda. Elde bilgi belge olmadan da, vereceği kararın ileride yol açabileceği durumları analiz edip, ona göre karar verirler. İhtimaldir ki UEFA'ya bildirilen kulüplerden birisi ceza alabilir. Bu olasılık, Avrupa mücadelesi başladıktan sonra ortaya çıkarsa UEFA nezdinde de zor durumda kalınabilir. TFF muhtemelen bu durumlar nedeniyle acele etmek zorunda, acele karar vermek zorunda. TFF'nin kararı mahkemeden bağımsız olacaktır bence.
    TFF'nin kararı bağımsız olacak fakat soruşturmadaki delilleri inceleyip karar verecekler. Büyük ihtimal mahkeme ile aynı sonuç çıkar gibi geliyor bana.
    TariboWest

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by Ümit View Post
    TFF'nin kararı bağımsız olacak fakat soruşturmadaki delilleri inceleyip karar verecekler. Büyük ihtimal mahkeme ile aynı sonuç çıkar gibi geliyor bana.
    Mahkemenin kararının ne olacağı belli değil. Suç ya da suçlu varsa bu uzun bir sürecin ardından ortaya çıkacak büyük ihtimalle. Federasyon ise zaman darlığı nedeniyle olumsuz sonuçlanabileceğini öne çıkararak öncelikle Avrupa Kupalarında katılacak takımları belirleyecek. Henüz lig ile bir karar alınacağını sanmıyorum

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

Mahkemenin kararının ne olacağı belli değil. Suç ya da suçlu varsa bu uzun bir sürecin ardından ortaya çıkacak büyük ihtimalle. Federasyon ise zaman darlığı nedeniyle olumsuz sonuçlanabileceğini öne çıkararak öncelikle Avrupa Kupalarında katılacak takımları belirleyecek. Henüz lig ile bir karar alınacağını sanmıyorum
    Abi TFF Fenerbahçe Avrupa'ya katılamaz derse bir nevi şampiyonluğun alınması ve küme düşme gerçekleşmiş olmuyor mu? Çünkü Fenerbahçe Avrupa'ya katılamazsa otomatikmen şampiyon olmuyor. Yani o karar beraber verilmek zorunda. Ligi tescil edip Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde olmaması mümkün değil gibi.
    TariboWest

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Henüz mahkeme sonuçlanmadan TFF'nin hüküm vermesi de saçma olmaz mı? TFF'nin vereceği karar yorum kararı olacaktır. Olumsuz sonuçların daha ön planda tutulduğu bir karar. Şampiyonluk Avrupa'da mücadele etmeyince elden alınmaz. Tedbir maksatlı Avrupa'da mücadele etmesini engeller TFF bence. Daha sadece ifadelere başvurulmaya başlanmışken, daha gözaltıların olacağı haberleri varken Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu elinden almaz TFF sanırım.

Del Piero_10 Misafir

Henüz mahkeme sonuçlanmadan TFF'nin hüküm vermesi de saçma olmaz mı? TFF'nin vereceği karar yorum kararı olacaktır. Olumsuz sonuçların daha ön planda tutulduğu bir karar. Şampiyonluk Avrupa'da mücadele etmeyince elden alınmaz. Tedbir maksatlı Avrupa'da mücadele etmesini engeller TFF bence. Daha sadece ifadelere başvurulmaya başlanmışken, daha gözaltıların olacağı haberleri varken Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu elinden almaz TFF sanırım.
    Dediğim gibi mahkemeler şahısları cezalandırabiliyor, kulüpleri değil. Bu yüzden federasyon eldeki dellileri inceleyip fazla geciktirmeden kararını vermek zorunda.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Doğruluğu vardır demiyorum ama çıkan haberlerden birinde Mehmet Yıldız'ın konuşmaları yer alıyor. Şimdi TFF veya bizler konuşmanın ne manaya geldiğini anlamamız için gelecek karara bakmamıza gerek yoktur. Fenerbahçe'yi şampiyon yaptık ve ben gol atmak için değil orada bulunmak için gitmiştim gibi şeyler yer alıyordu.

Eğer elde bu tarz kesin deliller varsa TFF beklemeden doğru kararı verebilir. Bu da yoruma girmez.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

şu anki yasaya göre eskileri yargılamanın anlamı yok. Türk futbolunun artık bu tür işlerden sıyrılması için bir yasa çıkarılmış ve " bakınbundan sonra yapmayın yoksa çok ağır cezalar vereceğiz" denmiş. Fakat bazı kesimlere bu uyarı inandırıcı gelmemiş. İnanmadığı için de suç işlediyse cezasını da çeker. konuyu dallandırıp budaklandırıp "zamanında siz de şunu aldıydınız,çaldıydınız,şike yaptıydınız" demenin bir manası yok.
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2011
    Yer
    Kocaeli

Aydınlar delillere göre hareket edicez demiş kesin küme düşücez.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by SaLviO View Post
    Aydınlar delillere göre hareket edicez demiş kesin küme düşücez.
    Nerden biliyorsun ki ? Belkide Fenerbahçe'nin küme düşürülmesi için yeterince delil yok.

Nesil
    2011
    Yer
    Kocaeli

Quote Originally Posted by Night_Mare17 View Post
    Nerden biliyorsun ki ? Belkide Fenerbahçe'nin küme düşürülmesi için yeterince delil yok.
    İnternettekiler doğruysa düşmemesi imkansız.

Nesil
    2007
    Yer
    İzmir

İtalya'da verilen karar da deliller üzerinden verildi. Dava hala devam ediyor. Bizim burdaki dava da o kadar sürerse 5 yıl sonra mı yaptırım uygulanacak? Pek mantıklı görünmüyor.
    TariboWest

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Fifaya gitti herkes guldu, sen olsan simdi naparsin ?

Halada gülüyorum fifa ne yapıyo ki şuan aslında o adamında temiz olduğu söylenemezde neyse.

TFF dellilere göre vericez dedi eğer bizim bu gördüklerimizi daha da görmediklerimizi varsayarsak fenerbahçe aleyhine bir karar çıkacağı kesindir arkadaşlar mırın kırın etmenin anlamı yok davanın sonucu önemli değil adam diyor zaten uefa bize süre verdi diye dellilerde bizim aleyhimize sonuç gösteriyo yavaştan hazırlayalım kendimizi 2.lige. !!!

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by CoşkuN ÖzdemiR View Post
    Dikkatimi şeken birşey var. Lig bittiğinde Trabzonspor Başkanı Sadri Şener şike var el atılmalı,Fifaya gideceğiz demişti. Şimdi neden çıkıp konuşmuyor.

konuşunca ne değişti ki? yok başkan çok itici, yok çenesi düştü, artık sussa iyi olur vs.vs. kamuoyunu bıraktım forumda dahi bunun muhabbeti oldu. bir de zaten olayda bazı fenerbahçelilerin olayı Trabzonspor ve Sadri Şener'e atma mal etme amacı var. Pazar akşamı saraçoğlunda taraftar tezahüratlarından anlaşılıyordu.. oysa bizim böyle bir gücümüz de yok aslında. Ayrıca şu anda konuşmak yargıya müdahaledir ve başkanın kendi tabiriyle pek şık olmaz.

Nesil
    2011
    Yer
    Kocaeli

Quote Originally Posted by Bujsas View Post
    Halada gülüyorum fifa ne yapıyo ki şuan aslında o adamında temiz olduğu söylenemezde neyse.

TFF dellilere göre vericez dedi eğer bizim bu gördüklerimizi daha da görmediklerimizi varsayarsak fenerbahçe aleyhine bir karar çıkacağı kesindir arkadaşlar mırın kırın etmenin anlamı yok davanın sonucu önemli değil adam diyor zaten uefa bize süre verdi diye dellilerde bizim aleyhimize sonuç gösteriyo yavaştan hazırlayalım kendimizi 2.lige. !!!
    Katılıyorum % 90 düşücez bari aziz bırakmadan parasının tamamını verse kulübe

Umarım yanılırım.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Chinatown View Post
    konuşunca ne değişti ki? yok başkan çok itici, yok çenesi düştü, artık sussa iyi olur vs.vs. kamuoyunu bıraktım forumda dahi bunun muhabbeti oldu. bir de zaten olayda bazı fenerbahçelilerin olayı Trabzonspor ve Sadri Şener'e atma mal etme amacı var. Pazar akşamı saraçoğlunda taraftar tezahüratlarından anlaşılıyordu.. oysa bizim böyle bir gücümüz de yok aslında. Ayrıca şu anda konuşmak yargıya müdahaledir ve başkanın kendi tabiriyle pek şık olmaz.
    İyi de Sadri Şener herşey hakkında konuştu.Ne bileyim Emenike olayı Emre olayı şüpheli sadece onlarda konuşmadı ki.Volkan Babacan'la başladı sonra şaka yaptım dedi,başbakan meselesi gördük başbakanı.

Yani Sadri Şener bunları hissetmişti değerini bilemedik tarzı bir düşünce bence yanlış olur.

Nesil
    2009
    Yer
    İzmir

Yine bir sürü mesaj temizledim, arkadaşlar lütfen tekrar uyarıyorum. Rakip takımın geçmişte şike yapmış olması, bugünki iddiaların odağı olan takımın haklı olması anlamına gelmez. Rica ediyorum, diğer takımların geçmişte yaşadıklarını karıştırmayalım konuya.

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Quote Originally Posted by CoşkuN ÖzdemiR View Post
    Dikkatimi şeken birşey var. Lig bittiğinde Trabzonspor Başkanı Sadri Şener şike var el atılmalı,Fifaya gideceğiz demişti. Şimdi neden çıkıp konuşmuyor.
    Aynen İbrahime katılıyorum.Adamlar konuştu da ne oldu herkez yerin dibine soktu.

Şenol hoca lig sonunda demişti'Adalet elbet tecelli edecek'diye herkez saçmalıyor,Şenol hocadan beklemzdim falan filan diyordu.Sessizliklerini korusunlar herşey net ortaya çıksın sonra çıkıp ne derse desin.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

SON DAKIKA - Sekip Mosturoglu hastaneye götürüldü.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Öncelikli Not: Beşiktaşlıyım.

Konuyu TV'den mümkün olduğunca takip etmeye çalıştım. Durum vahim, çünkü daha önce Fenerbahçe taraftarı arkadaşlarla yaptığımız şakalaşmaların gerçeğe dönüştüğünü görmekteyim.

Öncelikle önemli işler başarmış, futbol dışında da saygınlığı olan, konumu nedeniyle kamuya mal olmuş bir kişi olan Aziz Yıldırım'ın evi, Fenerbahçe kulübünün binası aranabiliyorsa, Aziz Yıldırım polis tarafından neredeyse zorla Pazar sabahı erken saatlerde alınabiliyorsa, soruşturma işinin belli kanıtlara dayandığı aşikârdır.

Bunun yanında, soruşturma büyük bir titizlikle sürdürülmüş. Bu suçu işleyen bir kişi, suçu planlarken kullandığı telefon hattını defalarca kez değiştirir ki, takipten kaçabilsin. Ancak polis, Aziz Yıldırım adına telefon hattı alan üçüncü şahısları da çok iyi bir şekilde takip etmiş veya içeriye, polise devamlı bilgi sızdıran bir itirafçı veya köstebek koydurmuş. Yani soruşturma çok kapsamlı yürütülmüş. Kesin delillere de birçok koldan ulaşılınca kişiler içeri alındı.

Davanın sonuçlanmasının 3 yılı bulabileceği söyleniyor. Bu da, bu sezon bu takımlar hakkında alınacak kararın muhtemelen futbol federasyonunun insiyatifinde olduğunu gösteriyor.

Benim kişisel kanaatim, Fenerbahçe'nin küme düşürülmemesinden yana. Hak mahrumiyeti, para cezası, puan silme gibi cezalar uygulanabilir ancak yargı kesin hükme varmadan Fenerbahçe'yi küme düşürmek, seyredeceğimiz ligin kalitesini azaltır.

Yapılan suçun, pisliğin sorumluluğunu, adı tertemiz olan Fenerbahçe'ye yakıştırmak son derece üzücü. O pislik, tamamen kişilere aittir. Bırakalım o kişiler, hem federasyonun, hem de kanunun vereceği cezaları çeksinler. Adı tertemiz, taraftarları kirlenmemiş olan Fenerbahçe ligde kalsın.

Fenerbahçe'nin alt lige düşürülmesi, futbolu geriye götürecek, henüz maalesef bunun farkına varamadık.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Quote Originally Posted by Ilhan View Post
    Fenerbahçe'nin alt lige düşürülmesi, futbolu geriye götürecek, henüz maalesef bunun farkına varamadık.
    Futbol neden geriye gidecek anlamadım?İtalya'da Juventus düşünce bir gerileme görmedim ben açıkçası.Büyük bir kulüp alt lige düşmesi kötü ama bu ülkede başka büyük kulüplerde var Galatasaray,Beşiktaş,Trabzonspor vs vs...

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

şimdi tek tek olaylara girmek yanlış olur, ama Volkan 4 ay maç oynayamayacak olmasına rağmen sezonun ortasında Fenerbahçeye geri gönderildi, başbakanın olayında bir yanlış kelamı yoktu başkanın, sezon ortasında alexle buluşmak, aziz yıldırımla buluşmak şık değildi. neyse zaten mühim değil, şu saatten sonra başkan konuş ne, konuşmasa ne..

bir de bazı arkadaşlar dava sonuçlanmadan tff kararı vermesinin yanlış olduğunu söylüyorlar. ama 3-4 yıl sonra dava bitince misal Bursaspor nasıl şampiyonlar ligine katılacak? tff sadece idari karar verir ve bunu vermesi çok kolaydır. Dün bir spor hukukcusu güzel birşey dedi, bir sezonda 20 maçta da 1 maçta da şike yapılsa ceza aynı, 1 maçtan emin olunursa ceza verilir, ama 20 maça kadar her sayıda maçın yargıdaki tutukluluk süresi farklıdır, bu da 3-4 yılda karar bağlanır.

bir de mesela bu davada yargılanan subaylarında davaları kesinleşmedi, ama YAŞ'da atamaları da yapılmadı. bu genel bir hastalık yargılda.. işler yavaş ilerliyor, yapacak birşey yok.

Quote Originally Posted by Trabzonspor View Post
    Futbol neden geriye gidecek anlamadım?İtalya'da Juventus düşünce bir gerileme görmedim ben açıkçası.Büyük bir kulüp alt lige düşmesi kötü ama bu ülkede başka büyük kulüplerde var Galatasaray,Beşiktaş,Trabzonspor vs vs...
    bende katılıyorum bu cevaba... Fenerbahçenin küme düşmesi bizim ligimizi geri filan götürmez. Tek büyük klüp fenerbahçemi bu ligde. Daha iyi bir lig izlerin bana kalırsa...

Mesaj Yetkileri