Vermaelen Arsenal'de , Vertonghen geleceğin en iyi stoperlerinden biri yine es geçmemek lazım.
Vermaelen Arsenal'de , Vertonghen geleceğin en iyi stoperlerinden biri yine es geçmemek lazım.
İyiki Messi Fenerbahçe'de felan değil.Yoksa onunda bir değerine takılıp sayfalarca giydirirdiniz Cengiz abiye.
![]()
I'm back...
Emenike benim için Karabük'te oynarkende müthiş futbolcuydu, Permier Lig kalitesindeydi, şimdi de aynı...
Ya harbi anlama zorluğu çekiyor bazıları..Oyuncuların kötü olmasını milli takımın performansına bağlayanlara "Ozaman neden Belçikalı oyunculara laf etmiyorsunuz?" diyorum...Onlar niye bu kadar kötüler madem mükemmel profilleri var?
Son 5 senedir Fenerbahçe maçından başka maça gittin mi ? Maça gidiyorlar diye bir şey demedim ben.Anyayı Konya anlama.İnternet ve televizyondan maçları izleyebilirler.Maça gittiklerinde ellerine not kağıdı alıp bu böyle şu böyle yapacaklarınıda sanmıyorum.Verdikleri paraya yazık olur.Oyuncuların herbirine puan vermek için maça gitmek zaten aşırı zor olur.İnternet ve televizyon aracılığıyla tekrar maçları izlerler.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Kim diyor onu ya? ben kaçırdım galibaÖyle şey mi olur, Bireysel olarak baktığında ne kadar yetenekli olsalar da futbol takım oyunu. Messi Barcelona'da oynadığı oyunun yarısını oynayabiliyor mu Arjantin milli takımında mesela. O oyuncular gerçekten mental açıdan iyi oldukları için kariyerlerini daha büyük liglerde takımlarda devam ettiriyorlar. Türk oyuncularımız genelde teknik olarak iyi ama zihinsel ve fiziksel olarak daha düşükler.
Bak güzel kardeşim bir takımda 2 oyuncu çok iyiyse şampiyonlar ligi kazanacak diye bir kural yok tabiki ama madem o kadar iyiler 2 maç kazanıp 2. tura falan çıkarlar. Baktılar o da olmuyor 10 senedir o takımda kalmayıp bu 2 büyük futbolcu ya bunlar tutar büyük liglerin büyük takımlarına giderler. Kapiş?
Konu çok farklı yerlere gitmeye başladı, arkadaşlar muhabbetinize (!) doyum olmuyorben kaçtım, yarın 8'de iş başı
iyi geceler. Datlı rüyalar.
Elalem Razvan Rat'ı worldwide reputationda yapar, ama biz Emre'nin şu lanet olası top kapması niye 13 diyince futboldan anlamayız...
Futboldan anlamıyorsun diyen yok at gözlüğünü çıkarman gerekir. Ayrıca eğer Razvan Rat worldwıde ise bu yapanların problemi Fenerbahçe araştırmacısının değil.
He bencede hatalar yok değil. Arda'nın öncelikli mevkiini 2 yıldır amc yapan adamla ben futbol adına diyaloğa dahi girmem mesela.
Ne alaka? Ozaman Celtic, Alaves, Metalist falan dünya çapında senin gözünde...
Sen beni anlamak istemiyorsun sadece...Ben Emre neden Xavi gibi değil demiyorum...Emre çalışkan bi adam, müthiş top kapar, şok pres yapar, sezgileri müthiştir ama oyunda neden 13? Onu soruyorum...Ben hızı-hızlanması 20 olsun, natural fitnessi 19 olsun demiyorum..Olması gerekeni söylüyorum...Geçen sene de DMC yapmıştı aynı kişi ve bizi ikna etmeye çalışıyordu..Gel gör ki 4 gün sonra MC yaptı tekrar...
Arda'yı AMC yapanla futbol konuşmam diyorsun ama bize Emre'yi DMC yapana saygı göster diyorsunuz...Bunda bi çelişki var...Neyse oyun çıksın artık bakacağız...Kimseye aşağılamada bulunmuyorum ama siz antu mantu, at gözlüğü falan diyerek basitlik yapıyorsunuz...
Girdiğim mesajlara bakarsan bu konuda yanlış düşündüğünü söylediğimi göremessin. Ben genel olarak söylüyorum Fenerbahçelilerin hersene takımlarının şişirilmesini istediğinden şikayetçiyim. Yani size kalsa gerçekten ortaya Fenerbahçe eşittir Barcelona çıkar. Özellikle forumda dolaşan hazırlanmış bir Gökhan Gönül profili var ki ben öyle bir sağ bek görmedim oyunda bugüne kadar![]()
Neyse iyi geceler herkese...Tartıştık gece gece...![]()
Emre'nin profili bu olsun demişti bi arkadaş Sigames'in forumunda.
Anticipation 19
Work Rate 17
Tackling 15
Composure 16
Dribling 16
Passing 16
First touch 16
Finishing 14
Off the ball 16
Concentration 19-20
Penalty 18
Sigames'in forumundaki resmi yöneticiler bile Emre iyi fakat dünyanın en iyisi olacak kadar iyi değil demişti. yanlış hatırlamıyorsam.
Hatta aynı arkadaş Türkiye'de ki en iyi ve ünlü oyuncu listesi yapmıştı.Nuri'nin 4, Arda'nın 5, Hamit'in 6. olarak gösterdiği listede Emre'yi 1.yapmıştı.
Daha bir çok şey söylemişti ama aklımda kalanlar bunlar.
Şimdi sende bu arkadaş gibi objektif ( ! ) mi bakıyorsun yoksa taraftar gözüyle mi inceliyorsun ?
eto'o bitmiş.
insanlar neden bu kadar sayılara takılıyor anlayamıyorum. ben transfer yaparken adamın tacklingi 13müş 15 değilmiş almayım diye bakmıyorum. sayılarla bu kadar kafayı meşgul etmemek gerek. kaldı ki sayılar herkesin de bildiğin gibi her şeyi belli etmiyor. zaten oyun ve yamalar çıktıktan en fazla bi hafta sonra bu seneki oyunun süperstarları forumlarda dolaşmaya başlar. herkes de o oyuncuları takımlarına toplar. bu kadar tartışmak yerine oyundan zevk almaya taktik ve antrenman ayarlamaya çalışmak daha doğru geliyor. sonuçta sadece bir oyun bu. önceki sayfalarda dendiği gibi teknik 15 yerine 16 olunca oyuncuda çok büyük gelişmeler olmayacak. ben oyundan zevk almak istiyorum ve umarım bu konuda da bu sene de yanılmam. oyunda emeği geçen herkese teşekkürler.
Muhammet'in pa sı kaç acaba ? yönetici abilerimizden biri söyleyebilir mi ?
çok merak ediyorum bildiğiniz gibi değil. uyku uyuyamıyorum
Branislav Ivanovic stoper asıllı bir oyuncu ama kademe anlayışı çok iyi olduğu için, çok mücadeleci bir oyuncu olduğu için sağ bek oynatılıyor Chelsea'de. Hücum gücü Bosingwa'nın çok çok altında. Rusya'da saf bir stoper oyuncusuydu, hatta az da olsa ön libero da oynatılıyordu. Chelsea'nin John Terry ve David Luiz gibi kaliteli 2 stoperi olunca, Bosingwa'nın formsuzluğu ile sağ beke geçti ve bırakmadı. Ferreira'yı da hiç beğenmiyorum, fizik kuvveti ile stoper olması gerekirken yıllardır sağ bek oynuyor. Onun da hücum gücü oldukça zayıf. Kısacası Chelsea'nin aslında formda ve sağlam bir hücum bekine ihtitacı var. Dünyada kaliteli sol bek yokken en iyisi Ashley Cole'a sahip olup sağ bek bulamamak da oldukça komik bir durum.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Konuyla alakasız ama Chelsea'nın hicumcu bek aradığını zannetmiyorum.Nasıl ki Barcelona sağda hücum gücü defans gücünden yüksek Alves'i oynatıp solda da hücum yönü kısıtlı ama mükemmel defansif özelliklere sahip Abidal'i oynatıyorsa Chelsea'da solda hücum gücü yüksek olan Cole'u oynatırken sağda daha defansif olan İvanovic'i oynatıyor böylece dengeyi sağlamış oluyorlar.
C.Ronalda, Lionel Messi ve İkiside Milli Takımlarının ve Kulüplerinin Göz Nuru, Dünyanın Gıptayla ve Zevkle İzlediği 2 İnsanüstü Oyuncuları. Şimdi Milli Takım Üzerinden Tartışmak Boş Konuşmaktan Öteye Geçemez. Biri Portekiz, Biri Arjantin Ne Verdiler Milli Takımda Bu 2 İnsanüstü Oyuncular ve de Naptılar. Yersiz ve Anlamsız Bir Karşılaştırma Olur. Kısacası Uzun Lafın Kısası Yetenekli ve Kaliteli İyi Adam Her Yerde Kendini Belli Eder İsterse Yeni Zellanda da Olsun İyi ve Süper Oyuncu Her Zaman Açığa Bir Şekilde Çıkar. Bunun Ligle Falan Alakası Yoktur.
En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"
Milli takım kıyaslamasını başlatan ben değilim...Ben Emre'nin tackling ve WR neden 13 dediğimde birinin bana cevabı "Türk oyuncular milli takımda bla bla"....Ben söylemişim gibi çeviriyorsunuz üstüne...Türk oyunculara gelince bizim başarımız mı var ki diyenler, Belçikalı, Arjantinli oyuncular olunca farklı konuşuyor...Hatta biri GG'ü Almanya maçında penaltı yaptırdı diye kötü ilan etmişti...Hatta Perpetua Emre'nin konsantrasyonunun düşük olmasını Azerbaycan'dan yediğimiz gole bağlamıştı...Anlatabiliyormuyum?
Yukarda yazanların hangisi sana abartı geldi ve kaç olması gerekiyor?
Belki penaltı 15, Concentration 17, Finishing 10-11, off the ball 15 olabilir...Ama geri kalanında bi abartı görmüyorum..
Emre Newcastle'da oynarken driblingi 17'ydi, Türkiye'ye gelince 13 oldu...Nasıl oluyor bu?
Eeee Perpetua hani WR için 13 km koşması gerekiyordu Emre'nin? S.İnan'ın WR 14?? Hani Belçika ve Almanya gibi tempolu maçlarda dili dışarı çıkıp 2. yarının başlarında alınan adam...Bu mu yani? S.İnan mı Emre'den daha çok çalışıyor, koşuyor? Bırak allah aşkına...Siz kimi kandırıyorsunuz...Şimdi Bremen Mızıkacıları...
Selçuk İnan'ın şu profile laf ediyosanız Allah affetmez. Taraflı tarafsız herkese göre geçen senenin en iyi orta alan oyuncusuydu Selçuk. Hatta Şenol Güneş takımın başına geçtiğinden beri olağanüstü bir performans sergiliyodu ve bu profil gayet doğal...
I'm back...
Emre'nin finishingi 9'dan fazla olmalı derken, Emre her maç gol mü atıyor diyen adam git S.İnan'ınkine bak!!!
of arkadasım amma uzattın ya beğenmıyosan oyun cıkınca gir edıtore 20 yap yaa ne dolduruyosun sayfalarca emre mere die gs de iken kufur ederdınız sımdı reyiz oldu sıze gelınce allahım ya boş boş laf yapıyosunuz. beğenmıyosan alma oynama oyunu gercekcı bulmuyosun madem yeter yaa bu ne sayfalarca aynı tartışma ...