Branislav Ivanovic stoper asıllı bir oyuncu ama kademe anlayışı çok iyi olduğu için, çok mücadeleci bir oyuncu olduğu için sağ bek oynatılıyor Chelsea'de. Hücum gücü Bosingwa'nın çok çok altında. Rusya'da saf bir stoper oyuncusuydu, hatta az da olsa ön libero da oynatılıyordu. Chelsea'nin John Terry ve David Luiz gibi kaliteli 2 stoperi olunca, Bosingwa'nın formsuzluğu ile sağ beke geçti ve bırakmadı. Ferreira'yı da hiç beğenmiyorum, fizik kuvveti ile stoper olması gerekirken yıllardır sağ bek oynuyor. Onun da hücum gücü oldukça zayıf. Kısacası Chelsea'nin aslında formda ve sağlam bir hücum bekine ihtitacı var. Dünyada kaliteli sol bek yokken en iyisi Ashley Cole'a sahip olup sağ bek bulamamak da oldukça komik bir durum.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Konuyla alakasız ama Chelsea'nın hicumcu bek aradığını zannetmiyorum.Nasıl ki Barcelona sağda hücum gücü defans gücünden yüksek Alves'i oynatıp solda da hücum yönü kısıtlı ama mükemmel defansif özelliklere sahip Abidal'i oynatıyorsa Chelsea'da solda hücum gücü yüksek olan Cole'u oynatırken sağda daha defansif olan İvanovic'i oynatıyor böylece dengeyi sağlamış oluyorlar.
C.Ronalda, Lionel Messi ve İkiside Milli Takımlarının ve Kulüplerinin Göz Nuru, Dünyanın Gıptayla ve Zevkle İzlediği 2 İnsanüstü Oyuncuları. Şimdi Milli Takım Üzerinden Tartışmak Boş Konuşmaktan Öteye Geçemez. Biri Portekiz, Biri Arjantin Ne Verdiler Milli Takımda Bu 2 İnsanüstü Oyuncular ve de Naptılar. Yersiz ve Anlamsız Bir Karşılaştırma Olur. Kısacası Uzun Lafın Kısası Yetenekli ve Kaliteli İyi Adam Her Yerde Kendini Belli Eder İsterse Yeni Zellanda da Olsun İyi ve Süper Oyuncu Her Zaman Açığa Bir Şekilde Çıkar. Bunun Ligle Falan Alakası Yoktur.
En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"
Milli takım kıyaslamasını başlatan ben değilim...Ben Emre'nin tackling ve WR neden 13 dediğimde birinin bana cevabı "Türk oyuncular milli takımda bla bla"....Ben söylemişim gibi çeviriyorsunuz üstüne...Türk oyunculara gelince bizim başarımız mı var ki diyenler, Belçikalı, Arjantinli oyuncular olunca farklı konuşuyor...Hatta biri GG'ü Almanya maçında penaltı yaptırdı diye kötü ilan etmişti...Hatta Perpetua Emre'nin konsantrasyonunun düşük olmasını Azerbaycan'dan yediğimiz gole bağlamıştı...Anlatabiliyormuyum?