Sayfa 294 / 483 İlkİlk ... 194244284292293294295296304344394 ... SonSon
8,791 ile 8,820 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2011
    Yer
    Kocaeli

biz sahadaki mücadeleyi gördüğümüz için öyle diyoruz

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by nannar View Post
    "3 Temmuz anaokulu" "3 temmuz stadı" gibi yer isimleri de çıkacak yakında. Ya da her zamanki gibi T-şirt bastırın "3 temmuz" yazılı.

Bütün yaşananların koca bir balon olduguna inanmak mı daha kolay sanırım sizin için. Ben Gs ile ilgili ortaya atılan 1 milyona bile "denizli2ye verilmiş olabilir" diyorum,Siz sürüyle maçın söz konusu oldugu ortamda "Aziz Başkan ve yöneticilerimiz peygamber gibidir,tertemizdir,onlar şike yapmaz,teşvik vermez,teşebbüs etmez" diyorsunuz.helal size
    Kulübe güvenle alakalı bir durum bu, sahadaki emeğe vs. Zor tabi herkesin anlaması

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Sadri Şener: "Şikenin sahaya yansımadığını hangi aletle ölçmüşler! UEFA'ya rağmen bu iş bitmez."

Sadri Şener: "UEFA'ya gidiyoruz. Fenerbahçe ile aynı kefeye konmamız çok yanlış

Sadri Şener: "Neye dayanarak değiştiriyorsun 58. maddeyi."

Sadri Şener: "Infantino'ya 1 hafta önce mektup yazdım. Bir karar vereceklerini söylediler yine gideceğim."

Sadri Şener: "Ben neden Disiplin Kurulu'nda olacağım. Etik Kurul yazmış, savcı yazmış yeterli bilgi belge yok. Neden gidiyoruz disipline? "

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

"3 Temmuz anaokulu" "3 temmuz stadı" gibi yer isimleri de çıkacak yakında. Ya da her zamanki gibi T-şirt bastırın "3 temmuz" yazılı.

Bütün yaşananların koca bir balon olduguna inanmak mı daha kolay sanırım sizin için. Ben Gs ile ilgili ortaya atılan 1 milyona bile "denizli2ye verilmiş olabilir" diyorum,Siz sürüyle maçın söz konusu oldugu ortamda "Aziz Başkan ve yöneticilerimiz peygamber gibidir,tertemizdir,onlar şike yapmaz,teşvik vermez,teşebbüs etmez" diyorsunuz.helal size
    Çoğu yazdığını görmezden geliyorum ama sana gerçekten şaşırıyorum, Tamam her halinde şu davayı takip etmediğin gelişen süreçleri bilmediğin apaçık ortada. Bari şu konuda yorumunu sakın da yaşını başını almışsın, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyor demesinler.

Kimse Aziz Yıldırım'a ve diğerlerine Peygamber gözüyle bakmıyor merak etme, ortada olaylara at gözlüğüyle bakan birilerini arıyorsan kendinden başlamalısın bence. Kutsal kitap gözüyle baktığın iddianame 3 davadır delik deşik edildi. Sen ve gibileri bunları göremezsiniz, çünkü bazen kör olmak daha rahat gelir insana. Bu kadar kafi.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Diyorum ya, sen Karabük yardımcısı diye başka birisini dinle ve konuşmadan şike anlaşması sonucunu çıkar.

Bunu yapabilen birisi her konuşmadan her sonucu çıkarabilir, bu savcıya mı güvenelim, her dediği doğrudur diye ona mı inanalım?

Biz sahada gösterilen mücadeleyi gördük, bir iddiası olmamasına rağmen rakip kalecinin gol atmak için Fenerbahçe ceza sahasına geldiğini gördük kornerde, onlar kimileri tarafından görülmez, gündeme getirilmez, sadece Fenerbahçe olur.

Davayı takip edin biraz, savcının iddialarına verilen yanıtları görün.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by byariff View Post
    Sadri Şener: "Şikenin sahaya yansımadığını hangi aletle ölçmüşler! UEFA'ya rağmen bu iş bitmez."

Sadri Şener: "UEFA'ya gidiyoruz. Fenerbahçe ile aynı kefeye konmamız çok yanlış

Sadri Şener: "Neye dayanarak değiştiriyorsun 58. maddeyi."

Sadri Şener: "Infantino'ya 1 hafta önce mektup yazdım. Bir karar vereceklerini söylediler yine gideceğim."

Sadri Şener: "Ben neden Disiplin Kurulu'nda olacağım. Etik Kurul yazmış, savcı yazmış yeterli bilgi belge yok. Neden gidiyoruz disipline? "
    Sadri Şener 5.cümle ile 2.cümle arasındaki bağı göremiyor heralde. 5te saydıklarının aynısı FB için de geçerli fakat bunu göremiyor.

Sahi bi CAS namus davasi vardi noldu ona ?

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

HSYK’nin kendisine gönderdiği bir açıklamada 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun ile ilgili davaların sulh veya asliye ceza mahkemelerinde görülmesi kararı aldıklarını anımsattığını vurgulayan Oran, “HSYK itiraf etti bu dava ÖYM’de değil asliye ceza mahkemesinde görülmeli. Neden bu davaya ÖYM bakıyor? Mahkemeyi HSYK görevlendirmediyse kim görevlendirdi, hükümet mi başka güçler mi?” diye sordu.

CHP sadece şike davasını izlemiyor, Özel Yetkili Mahkemelerdeki bütün davaları izliyor. Ben de bu davayı partim adına izliyorum.

Neden? Çünkü Özel Yetkili Mahkemeler, DGM’lerin yerine kuruldu ama DGM’lerin ruhuna Fatiha okutuyor.

ÖYM’ler bağımsız değil, tarafsız değil, adil değil. Siyasetin ve paralel güçlerin elini kolunu soktuğu bir alan. Örnek? Denizfeneri davası. Yandaşlar çıktı, savcılar neredeyse hapse atılacak.

Bugün Türkiye’deki muhalefet ÖYM’lerin baskısı altında. Gazeteciler, öğrenciler, köylüler bile “örgüt üyesi” diye buralarda yargılanıyorlar.

- Gördüğümüz şey şu:

a) ÖYM’lerde normal hukuk yok, özel hukuk var.
    b) ÖYM’lerde adil yargılanma yok, AKP tipi yargılama var.
    c) ÖYM’lerde hukukun üstünlüğü yok, üstünlerin hukuku var.

- Özel yetkili mahkemeler, AKP’nin özel mahkemeleridir.

• ŞİKE DAVASI MI, SPORU ELE GEÇİRME DAVASI MI?

Bugün davada 3 büyük kulübün adı geçiyor. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor. Bunun yanında Eskişehirspor, Sivasspor, Karabük, Manisaspor gibi sayısız takımın adı var.

Ben de bu davayı insan hakkı ihlali açısından izliyorum. Herkes adalet istiyor.

Ancak soruyorum;

1) Soruşturma başlamadan önce, emniyet görevlileri neden 2 Temmuz tarihinde Başbakan’a brifing verdiler? Yargı bağımsız değil mi?

2) 3 Temmuz gününden sonra neden bütün bilgiler medyaya sızdırıldı? Neden insanların manevi itibarları tahrip edildi?

3) 6 Temmuz günü neden Emniyet 19 maçta şike ve teşvik primi tespit ettik açıklaması yaptı? Emniyet spor hukuku uzmanı mı?

4) Başbakana yakın olanlar neden davadan ayrıldı? Neden korunuyorlar?

5) Başbakan TFF seçimlerine müdahale etti mi? Neden “kişilerle kurumları ayıralım” diye açıklama yaptı? Ne istiyor?

Bütün bu görüntüye bakınca şu soru aklımıza geliyor:

Yoksa hükümet, yargıyı, eğitimi, sanatı her alanı ele geçirmek istediği gibi sporu da mı ele geçirmek istiyor?

• HSYK İTİRAF ETTİ, MAHKEMENİN DAVAYA BAKMA YETKİSİ YOK

- İddianamede Aziz Yıldırım Grubu var. Bu grubun işlediği suçların tamamı 6222 sayılı Kanun’da belirtilen suçlar. Yani şike ve teşvik. Aziz Yıldırım şike ve teşvik suçlarını işleyerek ekonomik çıkar elde etmek için örgüt kurmuş, iddia bu.

- Peki 6222 sayılı Kanun ne diyor? Diyor ki örgütlü olarak işlenseler bile şike ve teşvik davalarına bakmakla yükümlü mahkeme, HSYK tarafından belirlenecek mahkemedir.

- HSYK bana bir açıklama gönderdi. Diyor ki 12 Temmuz tarihinde biz bir karar aldık. Sonra kanun değişince bir karar daha aldık. Bu suçlara bakmakla yetkili mahkeme sulh veya asliye ceza mahkemeleri. İşte karar burada.

- Peki bu davaya kim bakıyor? Ağır Ceza Mahkemesi. Bu davaya bakma yetkisi var mı? Yok. Yetkili mahkeme belirlenmiş mi? Belirlenmiş. Kanun emretmiş, HSYK bir karar vermiş. Ona rağmen mahkeme bu davaya bakıyor.

Soruyorum

HSYK’nın başkanı olan Adalet Bakanı 12 Temmuzdan beri bu kararı uygulatmak için neden gereken adımı atmıyor?

Neden bu davaya özel yetkili mahkeme bakıyor? Mahkemeyi HSYK görevlendirmediyse kim görevlendirdi, hükümet mi başka güçler mi?

Savcılık Olgun Peker ve Aziz Yıldırım grubunu birbirinden tamamen bağımsız diyor, o zaman neden bu insanlar burada yargılanıyor?

Burada bir insan hakları ihlali var. Burada adil yargılanma ilkesi yok. Burada hukukun üstünlüğü yok.

• SONUÇ

- Biz adalet istiyoruz. Trabzonsporlular da, Galatasaraylılar da, Fenerbahçeliler de herkes adalet istiyor.

- Ancak siyasi sebeplerle açılmış bir davadan ne temizlik çıkar ne adalet çıkar. Ancak siyaset çıkar.

- Hükümet ve bazı paralel güçler futbola da el attı. Sonuçta bugün ne görüyoruz? Başbakanın izniyle açılan bir dava var. 10 aydır insanlar tutuklu. Davaya da yetkisi olmayan bir mahkeme bakıyor.

- Bu yüzden insanlar birbirlerine düşman oldu. Halkımızın psikolojisi bozuldu. Futbolun tadı kaçtı.

Yukarıdaki söylemleri daha mahkemenin ilk günü Fenerbahçe avukatları yaptı ama mahkeme yetkisizlik kararı vermedi. Olay sadece şike ile alakalı olsaydı çoktan asıl görülmesi gereken yere gönderilirdi ve böyle keyfi uygulamalar son bulurdu. Olay şike ile alakalıysa gönder gerçek yerine, değilse neden bu yargılama sürüyor onu açıkla?
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2011
    Yer
    Kocaeli

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Diyorum ya, sen Karabük yardımcısı diye başka birisini dinle ve konuşmadan şike anlaşması sonucunu çıkar.

Bunu yapabilen birisi her konuşmadan her sonucu çıkarabilir, bu savcıya mı güvenelim, her dediği doğrudur diye ona mı inanalım?

Biz sahada gösterilen mücadeleyi gördük, bir iddiası olmamasına rağmen rakip kalecinin gol atmak için Fenerbahçe ceza sahasına geldiğini gördük kornerde, onlar kimileri tarafından görülmez, gündeme getirilmez, sadece Fenerbahçe olur.

Davayı takip edin biraz, savcının iddialarına verilen yanıtları görün.

trabzonspor için oyunuyoruz diyenleri gördük

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by Lucas Neill View Post
    Bekliyoruz, sanırım çarşamba günü yönetim açıklama yapacak, merakla ben de bekliyorum, ne oldu diye.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Şu arkadaşı banlayın artık spor bölümünden. Bilerek yapıyor bunu. 2 sayfa önce aynı şeyler konuşuldu zaten millet gergin bilerek yapıyor.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Yahu konudan konuya atlıyosun sana verilen cevaplarla alakan yok. İşine gelmeyince konuyu değiştiriyosun. Yeter yahu artık.

Isinize gelmeyince banlayin oluyor. Hangi sorunuza cevap vermedim varsa gösterin vereyim gözümden kacmistir.

Biri cevap atmis YD'nin konusmalarini dinledin mi diye, gereksiz yere mesaj atip dinledim mi diyeyim?

Nesil
    2011
    Yer
    Kocaeli

TFF Etik Kurulu Başkanı Oğuz Atalay, "Şike ve teşvik vardır diyemeyiz. Sadece teşebbüs vardır. Aziz Yıldırım'la ilgili net suçludur diyemem" şeklinde konuştu.

İlk raporumuzda 26 klasöre bakmıştık... Bu sefer elimizde 70 klasör vardı. Kanatimizde değişiklikler oldu. 5-6 maçta şike ve teşvik girişimi şüphesi var. Ama iddiaları kanıtlayacak yeterli delil bulunmamaktadır. Şike ve teşvik yapılmıştır diyemeyiz. Sadece teşebbüs şüphesi var diyebiliriz. Aziz Yıldırım net suçludur diyemem. Elimizdeki kanıtları inceledikten sonra Yıldırım'ın suçlu olduğu kanaati bizde oluşmadı. Ama kusurlu bulduğumuz kişiler de var. Mesela bir yönetici ve menajerin diyaloğunu kusurlu bulduk."

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Bu kadar uzatılmayacaktı bu iş baştan verecekleri cezaları olay bitecekleri. Gerisi boş.

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

Normalde teşebbüs olunca Fenerbahçe küme düşecekti.Yasa değişince küme düşmeyecek eğer teşebüs olduğu kanıtlanırsa puan silinecek.Bu nasıl Fenerbahçe'nin işine yaramıyor ben hala anlamış değilim?

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by SaLviO View Post
    TFF Etik Kurulu Başkanı Oğuz Atalay, "Şike ve teşvik vardır diyemeyiz. Sadece teşebbüs vardır. Aziz Yıldırım'la ilgili net suçludur diyemem" şeklinde konuştu.

İlk raporumuzda 26 klasöre bakmıştık... Bu sefer elimizde 70 klasör vardı. Kanatimizde değişiklikler oldu. 5-6 maçta şike ve teşvik girişimi şüphesi var. Ama iddiaları kanıtlayacak yeterli delil bulunmamaktadır. Şike ve teşvik yapılmıştır diyemeyiz. Sadece teşebbüs şüphesi var diyebiliriz. Aziz Yıldırım net suçludur diyemem. Elimizdeki kanıtları inceledikten sonra Yıldırım'ın suçlu olduğu kanaati bizde oluşmadı. Ama kusurlu bulduğumuz kişiler de var. Mesela bir yönetici ve menajerin diyaloğunu kusurlu bulduk."
    UEFA buna sifir tolerans der bence.

Tesebbus suphesi bile yok diyemedigin icin ulke olarak ciddi bir ceza almakta tehdit edilecegiz gibi geliyor bana. Tabii PFDK/Tahkim UEFA ve FIFA'yi tatmin edecek cezalari vermezse.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Şahsen öyle bir durumda küme düşürmelerini tercih ederim.
    Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

SON DAKİKA... Lig Tv'nin ricası üzerine PFDK'ya sevk edilen 15 takım arasında Tek devreli lig usulü PFDK Kupası maçları oynanacak....

Birazda gulmek lazim

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    UEFA buna sifir tolerans der bence.

Tesebbus suphesi bile yok diyemedigin icin ulke olarak ciddi bir ceza almakta tehdit edilecegiz gibi geliyor bana. Tabii PFDK/Tahkim UEFA ve FIFA'yi tatmin edecek cezalari vermezse.
    Aynı UEFA masumiyet karinesini de savunuyor. Turkiyeye geldiklerinde bir İtalyan gazeteci sormuştu sıfır tolerans neden BJK ve TS aye işlemedi diye verdigi cevap o kadarda sıfır değil diye. Ona bunu diyen bu duruma bir şey demez.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Uygulanacak yaptirim ertelenebilir diye bi madde uydurmuslar yani 1-5 yil icinde uygulanabilirmis. Oldu olacak kupa da verin.

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Bide yapıldığı yıl değil caze verildiği yıl puan silinecekmiymiş neymiş.Artık verilecek bir tepki şeklide kalmadı bunlara

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Suicider View Post
    Normalde teşebbüs olunca Fenerbahçe küme düşecekti.Yasa değişince küme düşmeyecek eğer teşebüs olduğu kanıtlanırsa puan silinecek.Bu nasıl Fenerbahçe'nin işine yaramıyor ben hala anlamış değilim?
    Kupa geri verilecek yahu. Fenerbahçe taraftarının fikri net. O kupa alınırsa amatöre düşürün.

Puan silme cezası demek kupanın gitmesi demek.

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Cihan oskay: Tamer Yelkovan bana 2000 yılında para verdi.

Cihan Oskay: Samsun - FB maçında Aziz Yıldırım'ın isteği ile şike yaptım. Yıl 2001

Aziz yıldırım ve kardeşi bu sözlerin ardından salonu terk etti...

Cihan Oskay: yöntem şu şike yapılan Fenerbahçe"ye transfer olur

Cihan Oskay: Sezer Öztürk böyle transfer olmuştur

Cihan Oskay, Federasyona yazdığı dilekçeyi mahkemeye delil olarak sundu...

Oskay konuşmaya başladı. Aziz Yıldırım dışarı çıkmak istedi. Hakim de çık o zaman dedi.

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

benim anlamadigim sike sahaya yansimadiysa neden 12 puan kesilecek? tesebbüsten dolayimi?

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by KanaKe View Post
    benim anlamadigim sike sahaya yansimadiysa neden 12 puan kesilecek? tesebbüsten dolayimi?
    Sahaya yansısa küme düşme tesebbüs puan silme

Nesil
    2006
    Yer
    Tekirdağ

Ertelenme maddesi eklemeleri çok saçma olmuş.Gerçi neresi mantıklı ki.Bu madde sayesinde cezayı kafalarına göre ertelemeleri mümkün.

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

125 yıl sonra eğer gerekli olduğuna inanırlarsa ve teşebbüsün ağır olduguna karar verilirse ceza verilsin
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by byariff View Post
    Cihan oskay: Tamer Yelkovan bana 2000 yılında para verdi.

Cihan Oskay: Samsun - FB maçında Aziz Yıldırım'ın isteği ile şike yaptım. Yıl 2001

Aziz yıldırım ve kardeşi bu sözlerin ardından salonu terk etti...

Cihan Oskay: yöntem şu şike yapılan Fenerbahçe"ye transfer olur

Cihan Oskay: Sezer Öztürk böyle transfer olmuştur

Cihan Oskay, Federasyona yazdığı dilekçeyi mahkemeye delil olarak sundu...

Oskay konuşmaya başladı. Aziz Yıldırım dışarı çıkmak istedi. Hakim de çık o zaman dedi.
    Delile bak aman yarabbi

Ekinci: (Mahkeme Başkanı) "Bilgin belgen varsa söyle, onun disinda yorum yapma." / C.Oskay: "Yok" (Nokta)
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

cihan oskay psikolojik sorunlari olan birisi bildigim kadari ile kendisinin raporlari dahi mevcut.. onun tanik olarak dinlenmesi ayri bir trajikomedi

Mesaj Yetkileri