Originally Posted by
Ralf
Son zamanlarda çok veryansın ediyorum ve bu açıklamayı yapma gereği duydum,
Bu sene sonunda, gelecek sezondan itibaren gerekirse 2-3 sene başarı beklemeyeceğim. Yığınla borcumuz olmasa Galatasaray'ı örnek göstererek yerinde futbolcuların transfer edilmesini umarak yüksek beklenti içinde olurdum. Ama borç öyle böyle değil. Artık takımdaki zihniyetin değişmesi gerekiyor. Hiç bir burnu havada oyuncuya ihtiyacımız yok bizim. Bu takımda oynamak için terini son damlasına kadar dökecek gençler vardır Türkiye'de. Biz ne şımarık ve bencil Quaresma'ya, ne bitmiş bir Holosko'ya, ne bizim sistemimize uymayan bir Almeida'ya, ne emeklilik zamanı gelmiş Simao'ya, ne de tutarsız İsmail'e ihtiyacımız var. Aklıma gelenleri saydım bir tek. Bizim pırlanta gibi gençlerimiz var. Necip, Burak Kaplan, Muhammed, Veli(top ayağındayken öğrenmesi gereken çok şey var), Pektemek, Atınç(ki tam bir kule çocuk)...
Hatırlayamadığım daha bir çoğu. Elbette söylemesi kadar kolay değil bu işler biliyorum. Ama kesin olan bir şey var; bize Ernst gibi, Hilbert gibi, Veli gibi, Egemen hırslı ve mücadeleci oyuncular lazım. Veli'yi başta hiç sevmiyordum ama gördüm ki top rakipteyken inanılmaz etkili. Sadece topu ayağına aldığında bir hayli etkili olması gerekiyor. Bunu da gelecek olan teknik direktör ile birlikte çalışarak kapatacağını düşünüyorum. Belki de hayretle bakacağız ilerde Veli'ye, neydi ne oldu diye. Barcelona talipti, ne oldu? Muhammed yedekte tutulmak için mi yıldız diye gösteriliyor ben anlamıyorum. Bir oyuncu geleceğin yıldızı diye gösteriliyorsa şu yaşında oynatılması gerekiyor artık yavaş yavaş. Ama hiç sinyal yok. O zaman ya Muhammed balon ya da teknik direktörlerde sorun var. Artık her şeyin netleşmesi şart.
Dün bir Beşiktaş'lı arkadaş ile laf dalaşına girdik GS-BJK maç başlığında. Arkadaş sanırım benim yorumlarımdan, veryansınlarımdan bunalmış ki dayanamadı sanırım ve bir şeyler yazma gereği duydu. Ama onun da anladığı yanlış, belki forumdaki çoğu kişi gibi. Ben bu forumdaki bir çok kişiden daha çok Beşiktaş'lıyım. Takım yenilince bir hafta hayata küsüyorum, uyuyamıyorum ve bazen iştahımı bile kesiyor. Zoruma giden şeyler bu yüzden. Ve belirtmek istiyorum ki benim derdim Renkerle ve takımla değil, oyuncularla. Bu takım oyuncuların takım bilincine ermesiyle güzel günlere gider. Bizim takımda bu tip oyuncu sayısı az. Tüm sitemim bunlara, bu oyunculara. Kimse yıldızımız var demesin. Bizim sahada 2 ya da en fazla 3 yıldızımız var oda bizim gönlümüzün yıldızı. Ernst, Egemen ve Fernandes. Quaresma şarlatanın teki. Yıldız falan değil. Fernandes'e ise çamur atanlar oluyor. Yok takım oyunu az yok şusu az busu az. Bu adamı gelecek senelerde iyi bir Beşiktaş'ta görebiliriz umarım. İşte o zaman gerekli cevabı vereceğim o Fernandes'e çamur atan kişilere.