"Demirören ile yapacağı görüşmede son dönemde yaşanan gelişmeleri değerlendireceği belirtilen Yıldırım'ın aynı zamanda Kulüpler Birliği tarafından veto edilen Yasa Tasarısı ve havuz konusunu da masaya yatıracağı öğrenildi."
Cevirisi: Ya cezasını indirin ya da havuzdan çıkarız.
Hala aynı tehdit.
Ben tuttuğum takımın maçını izleyebileceğim tek yer orası ise oradan satın almak zorundayım.
Ayrıca bir olay netliğe kavuşması gerekiyor ise bu yayıncı kuruluşun görevidir. Burada susarak kimlere hizmet ettiği ortadadır ki, yazdığım cümleden hemen sonra herkes bir anda kanalı savunur oldu.
Kaldı ki Meireles'in tükürüp tükürmediği netlik kazanmamıştır; maç içinde ki görüntülerle tükürmediği gözükmektedir, başka açılarlada gösterip herkesin gönülünü ferahlatmak zorundadır.
Televizyon kanalları ülke menfaati ve toplum için yayın yaparlar; böyle bir hassas konuda da futbolseverleri aydınlatmak zorundadırlar. Susarak veya herhangibi davranışda bulunmayarak belli bir hizmete katkıda bulundukları aşikadır. Şükürler olsun ki hem kulübüm hem taraftarlar ne Allah Allah diyenlerin ne de siyasi güçlerin arkasına sığınarak mücadele etmemektedir.
Bu kulüp etmediği küfür yüzünden, yapmadığı şike yüzünden, tükürmeyen futbolcu yüzünden ceza almıştır. Tertemiz sayfası kirli eller ve beyinlerle karalanmıştır. Ama tarih her zaman haklıdır. Kupalar rakiplerin olabilir tertemiz sayfalar bizimdir.
Umarım Meireles hakemi mahkemeye verir, umarım kulübümüzde artık şu Lig TV'den çıkarak küçük anadolu kulüplerine, siyasi güçlerin arkasına sıkışmış futbol adamlarına para kazandırmaktan vazgeçer.
Evet lig tv ntvspor hakemler federasyon hepsi Galatasaray'ı destekliyor. Sizi istemiyorlar.
Şu yazdıkların var ya tam FB yonetimi kafası...devam edin cocuklar.
Valla cevap vermek istiyorum ama ciddiye alamıyorum yazdıklarını umarım tertemiz sayfalar açabilirsiniz bu kadar söyleyebilirim.
Yo bıkmadım eğer haklıysan tabii ki itiraz edeceksin. Orada haklı olan bir Meireles'den çıkarılacaksa Türk futbolundaki itiraz meselesinin acısı, evet o zaman Fenerbahçe daha önemli.
İtirazın kalkmasıyla nasıl ülke futbolunun gelişeceği ise en büyük merakım, en basit kura ile de alakası olmayan bir mesele.
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Markus Merk
"Bana göre Halis Özkahya, Meireles konusunda doğru kararlar verdi. Son zamanlarda izlediğim en iyi maçlardan birisiyldi. Halis Özkahya, olağanüstü bir performans gösterdi."
Ahmet Çakar
"Bence birinci dakikadan 90. dakikaya kadar çok ama çok iyi bir yönetim gösterdi. İnanılmaz soğukkanlı, sakin ve oyuncularla ilişkisi kusursuz. Ne çok sert, ne de bazı hakemlerimiz gibi sürekli oyuncuyla konuşur halde. Yani tatlı sert ve otoriter duruşu, maçı kontrolünde çok önemliydi. Aslında maçta fazla da bir kritik pozisyon yaşanmadı. Gösterdiği tüm kartlar yerindeydi. Oyunculara "Ben buradayım. Dikkatli olun" dedi. Son yılların en hatasız ve en disiplinli derbilerinden birini yönetti."
Erman Toroğlu
"Meireles'in Yekta Kurtuluş'u arkadan çekmesi sarı kart. Yani hakemin sarı kart ve ikinci sarı karttan kırmızı kart kararı doğru."
Ömer Üründül
"Halis Özkahya, bir tek orta alanda Meireles'i sinirlendiren Yekta'nın açık faulünü devam ettirmenin dışında yardımcıları ile birlikte çok başarılı bir yönetim gösterdi."
Başta her zaman kaynak gösterdiğiniz tarafsız Markus Merk olmak üzere ülkenin en önde gelen hakem yorumcuları ve bütün Türkiye hakem süperdi derken sadece sizlerin böyle bir karalama olayına girişmeniz en fazla ne kadar objektif olabildiğinizi gösteriyor.
Ben Meireles'in tükürdüğünü görmedim. Küfrettiğini de işitmedim. Ama yaptığı hareketleri gördüm. Hakemin maçı tarafsız ve adil yönettiğini gördüm. Bugüne kadar ülkenin en önde gelen hakem yorumcularının çok nadiren bir hakemi bu kadar övdüklerini gördüm. Tablo bu şekildeyken, hakem maçı Markus Merk'in deyimiyle "olağanüstü" başarılı yönetmişken hakemin kalkıpta Meireles'e yapmadığı bir şeyden ötürü iftira atacağına zerre inanmıyorum. Hakemin öyle bir art niyeti olsa en başta maçı taraflı yönetirdi.
Meireles eğer yalan konuşmayıp o yaptığı hareketlerin başka anlamlara geldiği zırvasıyla milleti enayi yerine koymaya kalkmasaydı, birazcık delikanlı ve dürüst olsaydı belki farklı bir açıdan bakabilirdim olaya. Ama şu tabloda art niyetli olan, yalan konuşan ve iftira atan (hakeme) kesinlikle ve kesinlikle Meireles!
Ha şu da var; Fenerbahçe taraftarı ahlaksızlığın arkasında duruyorsa, ahlaksızı destekliyorsa yapacak bir şey yok. Fatih Terim'in Meireles'in yaptığı hareketler yanında çok masum kalan "onu çekme bunu çek" hareketinde yaygara koparanların bugün nasıl bir değişim gösterdiğini görmek pek şaşırtıcı değil aynı zamanda...
Burada itiraz 12 maç cezanın fazlalığına abi. Hakemi savunup durmayın, gerek yok, PFDK'ya kızılıyor. Meireles'in önden çekimde tükürmediği %100 net bir şekilde görülüyorken bu şekilde bir rapor yazılması saçma bunu bir kere kabullenelim. Gerçekten tükürse burada 12 maç cezaya en fazla 2-3 kişi itiraz ederdi onlar da belli kişiler. Yaptığı hareketler gereksiz Meireles'in. Ben savunmuyorum Meireles'i kesinlikle. Ama büyük bir yanlıştır tükürme var denip bu kadar ceza verilmesi. Tükürdüğünü yalayacaklar gibime geliyor ama. Çok net çünkü önden tükürmediği. Düşecek en kötü ihtimal yarı yarıya o ceza, düşmeli daha doğrusu.
Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.
Hakeme tükürmek 8 maçtan başlıyor, hakaret ise 3-7 maç. 8 maç tükürmekse 3 maç da hakeme yaptığı hareketlerden.
Hakem raporuna yazdıklarına göre, kendisine hakaretten 3 maç veriliyor, tükürdüğü için de 8 maç.
Tükürmediği görüntülerle ortaya çıkarılır ve bu ceza kaldırılırsa aldığı ceza 3 maç oluyor.
Sizin 10 numara hakeminiz, öyle rapor yazmış ki, 3 maça tekabül ediyor. O halde tükürük yoksa, üzerinde durulan hareket 3 maçlık bir ceza, bu kadar yaygara kopartmaya gerek yok, o 3 maç da hakemin yazdığı rapora göre verilen ceza çünkü, süper hatasız maç yöneten hakemin yazdığı rapora göre.
"YÜCE ATATÜRK"
Tek cümle yazacağım ceza 12 maç 1 maç sarı kartlardan dolayı doğrudur, geriye 11 maç kalıyor o 11 maçın 8 maçı hakeme tükürdüğü içindir. Biz işte o fazladan gelen 8 maça sinirliyiz. Yenilen hakkımıza, hakem maçı iyi yönetmiş olabilir; ama maç sonunda yazdığı rapor yalandır. İftiradır.
İşte sıkıntı burada, tükürmediyse ceza 3 maç olacak ama bizim ultra dengeleri gözetmek isteyen eyyamcı yapımız gereği 3 maç ceza veremeyecekler, tıpkı Caner'in cezasını, itiraflar olmasına rağmen kaldıramadıkları gibi. O 3 maçı da, 3-7 arası hakarete ceza verilir diyerek 5-6'ya çıkaracaklar. Benim tahminim bu yönde, öyle olunca da sormazlar mı, bunun cezası 5 maçsa neden önce 3 veriyorsun, 3 maçsa neden değiştiriyorsun.
Yoksa yapılması gereken 12 maç ceza onanır ya da 4 maça düşer. Ama tükürmeyi düşünmüş, az tükürmüş gibi gerekçeler bularak saçma indirim yaparlar mı, yapabilirler burası Türkiye.
Küfretmeyen oyuncuya küfürden 2 maç, tükürmeyen oyuncuya tükürükten 8 maç, bu hafta Karabük maçında Sow, durup dururken kırmızı görüp 15 maç ceza alacak, çünkü artık o kaldı, hakemi dövmeden hakemi dövmekten 15 maçlık ceza, sırada o var.
"YÜCE ATATÜRK"
@Walter Sakana
http://www.youtube.com/watch?v=yS5EzsmzS8Q
20.saniyede P harfiyle başlayan cümleyi söylediği zaman tükürmüş gibi bir izlenim yaratıyor. Ağız hareketiyle hepimiz deneyelim aynı durum ortaya çıkacaktır : )
Emsal Misal olaylarına kafayı hep takmışımdır, Hocam izlemişsen hatırlıyorsundur, Erol Ersoy ve Hagi arasında yaşananları. Hakeme hakaretten, her türlü fiziki müdahaleye, tükürmeden, ayağa tekmelere her şey yaşanmış ve sadece 6 maç ceza verilmişti. Tabi o zamanki yönetmelikle şuan ki arasında çok fark var ayrıca o doğruydu bu yanlış için demedim, başta dediğim gibi Emsal Misal ancak mesele olmayan aksiyondan ceza üretmek. Eminim burada, bu durumu savunan arkadaşların çoğu bunları savunuyordur.
Yoksa dün de dediğim gibi kartı aldıktan sonra arkasını dönüp çıksa, bu hafta sahada olacaktı. Yaptığı baştan sona yanlış. Ayrıca Şu kısma da katılmıyorum, Hayatında ilk kez görmüş tepki ondan vs. 4 yıldır araba kullanırım, Ehliyet - Ruhsat kontrolü için bile 1 defa durdurulmadım, şans o ya, bir gün fakülteye geç kalmayayım diye 90'ı biraz geçmişim ama farkında değilim, ilk kez durduruldum 100 lira üssü ceza yedim ve okula geç kaldım. O an ki sinirimi anlatamam ama geçip Polis Memuruna saldırgan bir tavır içinde olduğumu hatırlamıyorum : ) Eğer Meireles bugüne kadar kırmızı kart görmemişse uysal bir yapısı vardır diyebiliriz, Kötü oynadığı bir maçta kötü bir şekilde atılmayı hazmedemedi diye düşünüyorum. Keşke olmasaydı ayrıca ceza da düşmeyecektir, olmayan küfürden ceza düştü mü ki ? Olmayan tükürükten ceza düşsün.
...
pozisyonun ikinci sarıdan kırmızı kart olduğunu biz de biliyoruz. meireles'in itirazı daha önce çifte standarta, bizim itirazımız ise meireles'in yapmadığı hareketlerden dolayı ekstra cezalandırılmasına. yoksa arkadan çekip atağı kesmek ikinci sarıdan kırmızı karttır. bunu yorumcularla kanıtlayıp meireles'e verilen 12 maçlık cezayı meşru göstermenin anlamı yok. mantığı da yok.
Hakemin macı iyi yönetip yonetmemesi ile yazdığı rapor arasında nasıl bağlantı kuruyorsunuz ? İyi yönetti diyelim raporu da dogru mu yazmış oldu simdi ?
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Rakibe mi küfür ediyor ? Hakem me mi küfür ediyor ? Kendi oyuncusuna küfür ediyor.Ayrıca maç oynanırken her şeyi bırakıp teknik direktörlerimi takip edecek hakem ? Kaç gözü var bu adamın ? Biraz mantıklı olun.Kendi oyuncusuna küfür eden hiç bir teknik direktör ceza alır mı ? Alan birini gösterin.Caner tamamen şanssızlığının kurbanı oldu ona bir şey demedim zaten.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Şunun üzerine de denecek söz yok artık. Daha ne kadar objektif olunabilir,daha ne kadar gerçekçi olunabilir ki. Vay be.
@ThreepWooD
Haklı olan Meireles? Haklı olan Engin de hakemi öldürseydi o zaman keşke.
Futbolun gelişmesiyle hakemlerin ve federasyonun otoritesi arasındaki bağı ben sana anlatırım da inan o kadar zamanım ve gucum yok. Anlamaya çalış artık. Araştır Avrupadaki benzerleri gör. Ne federasyon kararları oldugunu ve insanların nasıl arkasında durdugunu/durmak zorunda oldugunu ve bunun futbollarına nasıl yansıdıgını görmeye çalış. Yani zaten ben sana burada saatlerimi ayırsam anlatsam bile "haklı olan meireles" imajını silemeyecegim için hiç bir değeri yok.
He bu arada o tükürme/tükürmeme anındaki "pu" var ya. işte o kelimenin ben devamını biliyorum portekizce. Onu portekizde bir hakeme söyleseydi acaba Porto taraftarı ne düşünürdü Meireles hakkında. Sorumsuz en agır cezayı almalı mı derdi acaba yoksa Haklı Meireles mi?
O cücük kadar ekonomisiyle bütün dünyaya futbolcu satan,takımı her sene Şamp. lginde gruptan cıkan ülke.
Portekiz federasyonu meirelesin açıklamalarını yayınlamış ve ceza almasına sebep olan görüntüleri tffden istemiş. Gerekirse casa gidilecekmis. İngiliz ve Hollanda basını tükürüğün olmadıgı videoyu yayınlayarak skandal olarak nitelendirdiler.
Fenerbahce düşmanlığı yüzünden rezil ettiler kendilerini.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.