Milli Takım mevzusunda ülkemizden alışkın tabii herkes, performans değil, isim odaklı yürüdüğü için işler, şok şok şok diye haber geçiliyor.Bence çağırılsa şok olurdu, Abdullah Avcı zihniyetindekiler için çağırılmayınca şok.
Tüh çağrılmamış mı ya ? Boşuna verdik o kadar parayı o zaman ...
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Sneijder geldi ya GSTV açık,her an antrenmandan görüntüler versinler diye hazırda bekliyorumGeliyordu manyağa bağlamıştım,geldi hala manyak manyak hareketlerim var
![]()
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Tesekurler Unal aysal Tesekurler Imparator ve tum yoneticilerimiz.
Deloitte, Avrupa'nın en zengin kulüpler listesinde yer alan takımları açıkladı.
Deloitte, 2012 para ligi listesini yayımladı. Listenin zirvesinde, 500 milyon euroyu geçen yıllık geliri ile Real Madrid yer aldı. 2011-2012 sezonu rakamlarına göre, Galatasaray da, listenin 30. sırasında gösterildi.
1. REAL MADRİD: 512.6M EURO
2. BARCELONA: 483M EURO
3. MAN UTD: 395.9M EURO
4. BAYERN MÜNİH: 368.4M EURO
5. CHELSEA: 322.6M EURO
6. ARSENAL: 290.3M EURO
7. MAN CİTY: 285.6M EURO
8. AC MİLAN: 256.9M EURO
9. LİVERPOOL: 233.2M EURO
10. JUVENTUS: 195.4M EURO
http://amkspor.com/2013/01/24/devler-arasinda.html
Bu bilet.galatasaray.org sayfasında bilet bakabilen oldu mu bugün hiç. Sabahtan beri bekliyorum deli olacağım şu anda. Saat 11 de açtım 1:30 saat kuyruk var dedi ama sayfa saat 1 e kadar açılmadı kuyrukta durmaya devam ettim. PC başından bir 20dk kalkmam gerekti o ara açmış ama 10dk durma limiti verdiğinden sayfadan atıldım yine. Şu anda yine 1:30 saatlik kuyruktayım. Ne lanet sistemmiş biletixden rahat rahat alıyordum biletimi.
Yoğunluğa laf söylemiyorum zaten. Sistemi aptalca bir şekilde kurmuşlar bence. Biletix zamanında da derbilerde aşırı yoğunluk olmuyormuydu oluyordu. Ama sayfaya girebiliyordun en azından. Burada bir kuyruğa sokuyor seni daha sayfaya bile girmeden saatlerce makinanın başında bekle bekleyebilirsen. 5 dakika önce netim gitti TTNet sağ olsun. 1 saattir beklediğim 2.kuyruğum iptal oldu başa döndüm yine.
Tribün hakkı derken, Opel, Pegasus falan o sponsorluk anlaşmalarını mı kastediyorsun ? 16 yıl ilk defa duyuyorum yahu, dediğin gibiyse gelecek sene bu seneden daha gerilerde oluruz.
Bu arada Melo takıma yemek vermiş;
http://www.galatasaray.org/futbol/fl...aber/15847.php
Türk basını, yeni gelen oyuncuların dövmelerini ve eşlerini neden mercek altına alıyorlar acayip merak ediyorum.
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Yemekte de Sniejder'in sağında solunda kimse yok, antremana ilk çıkış görüntülerini de görmüştüm. Biraz ilginç geldi. Dışlamayın adamı
edit Riera arkadan tercümana benziyor![]()
Yemekte yanında Riera oturuyor. Bu Riera çok çakal adam. Takıma alışmasına yardım ediyorum ayağıyla seneye de takımda kalacak![]()
Football is simple,but Football Manager is not
Yabancı sayısı büyük sıkıntı yaratacak.Solda Emre Çolak oynayacak bu gidişle.Çok büyük bir tehlike bizim için.Sol kanat için yerli bir transfer harika olur.
alper potuk veya gökhan inler , kerim frei , serdar taşçı veya ömer toprak , onur , atilla turan seneye bu oyunculardan bazılarını bile alabilirsek yerli kalitemizi üst düzeye çekip rahatlarız aksi takdirde yabancı sınırı bizi bi yerde boğucak gibi geliyo toptan kalksa da rahatlasak keşke
türkiye futbol federasyonu zannediyor ki, yabancı oyuncu sınırı koyarsam türk futboluna büyük katkı yapıcam, bir sürü yerli oyuncu yetişecek ve bu sınırdan dolayı kulüplerde yerli oyunculara yönelicek oynatmak zorunda kalıcak ve türk futbolu dolayısı ile milli takım kazanıcak. alt yapı hocalarına yatırım nerde peki ya da oyuncularına, tesislerine ne kadar para ayırabiliyor kulüpler, bunun bir mecburiyeti var mı ya da federasyon olarak sen ne kadar bir bütçe ayırıyorsun altyapıya da kalkıp yabancı oyuncu sınırı koyabiliyorsun.
almanya gibi futbol konusunda örnek alınacak bir ülke varken hemen yanımızda, inatla görmezden geliniyor. adamlar önce stadlarını sonra da yatırım yaparak altyapılarını değiştirdiler. orda var mı peki yabancı sınırı? yok. uluslararası arenada haksız rekabet olmaması adına serbest tuttular yabancı oyuncu sayısını. ama altyapıdan çıkması gereken oyuncu sayısı 8. bunların 4’ü kendi alt yapında en az üç yıl oynamış olması gerekirken diğer 4’ü de herhangi bir kulübün alt yapısında en az 3 yıl oynamış olması gerekir. milliyet yok, 21 yaş altı sınırı var sadece. bunun dışında 24 kişilik kadronun en az 12’si alman olmak durumunda. yabancı sayısı serbest. alman kulüplerinin hepsi avrupada yoluna devam ediyor bu sene.
yabancı oyuncu sınırı sadece; paranın içerde kalmasına, yerli oyuncuların bonservisinin 10 katı artmasına ve yeteneksiz bir çok oyuncunun götlerinin kalkmasına yarayacak saçma bir uygulamadır. futbolda söz sahibi adamlar yıldırım demirören ve suat kılıç olursa bu işler zerre düzelmez.
----------------------alıntıdır-------------
@zeck17
Yazı çok güzel yazı ama işi YD ve Suat Kılıç'a bağlamak tamamen muhalefet için yazılmış kıvamına getiriyor yazıyı. Bu iş sadece tepedekilerle çözülecek iş değil. İş tabanda bitiyor. Bu işe ne kulüpler ne de taraftar ses çıkarıyor. Eğer adam gibi bir birliktelik sağlanıp tepki konulursa değil Demirören veya Suat Kılıç, Obama gelse karşısında duramaz bu işin.
Yabancı sınırını kaldırmak için önce bu olayı iyice açıklayıp, örneklendirip, anlatıp sadece itiraz etmek yerine çözüm göstererek herkese anlatmalıyız. Ancak ondan sonra çoğunluğu aynı fikre toplayıp bu işi halledebiliriz.
Screw you guys, I'm goin' home
Bence de öyle bunu yapmamız gerekirken biz keskin bir geçiş yapmaya çalışıyoruz olmaz böyle bir şey çünkü futbol öyle eskisi gibi değil direkt onların yerini kapmamız imkansızdan ötedir zaten avrupanın en büyük 20 takımı belli yıllardır tabi son yıllarda 2-3 alman oraya girdi ama almanlar 2006dan beri uğraşıyorlar biz ise direkt olsun diyoruz yok öyle bir dünya
VIP Koltuk, Batı-3 Loca ve Batı-4 Loca pazarlama hakları ve gelirlerinin devredilmesi ile Doğu-1, Doğu-4, Batı-1, Batı-4, Pegasus Kuzey, Güney, bölümlerinde yer alan kombine Koltuklar ile Güneybatı-3, Kuzeydoğu-4, Doğu-3, Doğu-4 bölümünde yer alan Locaların pazarlama hakları ve gelirlerinin devredilmesi ilgili bir anlaşma. Yanlız anlaşmaya göre 1 haziran 2014 başlangıç 2030 bitiş. Toplam gelir 445 milyon TL. Tabi bu parayı nasıl gelirleştireceklerini bilmiyorum. Bağımsız denetim raporuna göre önceki yıllarda gelir yazılamaz borç alınmış gibi gösterilir, Vergi kanununa göre direk gelir olur. Zaten kulübün şu an 580 milyon TL varlığı görünüyor ve 450 milyon TL'si bu rakam. GS borçlarını ve mevcut transferlerin finansmanını bu parayla sağlıyor.
Last edited by himone : 25.Ocak.2013 at 14:03
"Erman Hoca'ya bir müjdem var"
Wesley Sneijder, Lutfi Arıboğan’ın kanatları altında parçalı formayla poz vermeden sadece 8 saat önce, İngiltere’deki tüm internet haber portallarının manşetinde Liverpool’un efsane kaptanı Steven Gerrard’ın şu ifadesi vardı:
“Wesley ile aynı takımda top oynamayı çok isterim…”
Ada’da bu cümleler sarf edilirken, Milano’da son sözler çoktan söylenmiş, ‘Liverpool’un hayali Galatasaray’ın gerçeği’ olmak üzere bavulunu toplamaya başlamıştı bile.
Aynı saatlerde Türkiye’de bambaşka şeyler anlatılıyordu.
İçi en boş olanı, ama en fazla gürültü koparanı her zamanki gibi Erman Hoca’nın söyledikleriydi…
“Dağdaki çobanın, Karabük’teki işçinin, senin, benim, 70 milyonun 1’er lirası gitti Wesley Sneijder’e… Yazıktır, günahtır” mealinde şeyler söylüyordu Toroğlu.
Günde 1 saat çalışıp asgari 12 saat konuşma üzerine kurulu engin kahvehane kültürüne sahip yurdum insanı için bulunmaz malzemeydi Erman Hoca’nın cümleleri…
Ama tabii ki gerçeklik payı sıfıra yakındı…
“Gerçekler yakın, meşaleleri yakın” diyerek durumu izah etmeye çalışayım:
Galatasaray, bu yıl yaptığı transferler için 29.1 milyon Euro bonservis bedeli ödedi. Hamit için 3.5 milyon Euro, Burak için 5 milyon Euro, Amrabat için 8 milyon Euro, Dany için 3 milyon Euro, Melo için 1 milyon 750 bin Euro, Umut için 350 bin Euro ve Sneijder için 7.5 milyon Euro verildi.
Gelin bir de Şampiyonlar Ligi’nden gelenlere bakalım.
Katılım geliri 8.6 milyon Euro alındı… 3 galibiyet 1 beraberlik için toplam 3.5 milyon Euro yazıldı… Gruptan çıkma bonusu 3.5 milyon Euro daha kazanıldı…
Sezon sonunda netleşecek olan ve Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalamadığı için Galatasaray’ın tek başına alacağı ‘Market Pool’ geliri ise yaklaşık 15 milyon Euro olarak hesaplandı.
Tüm bunların toplamı 30.6 milyon Euro ediyor. Yani, Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi geliri, bonservis giderinden 1.5 milyon Euro fazla.
Sponsorluk, pazarlama, loca, kombine, oyuncu satışı gibi gelirleri bu hesaba katmıyorum bile…
Gelir gideri aştı ki…
Bunca rakamdan iki cevap çıkıyor aslında…
Biri, Sneijder görüşmeleri başladığında “Galatasaray bu parayı nereden bulacak” diyen Fenerbahçeli yönetici Abdullah Kiğılı’ya; diğeri 1 lirasının hesabını soran Erman Toroğlu’na.
Sayın Kiğılı; siz Şampiyonlar Ligi’ne giremediğiniz için Galatasaray’ın Market Pool’dan fazladan aldığı 7.5 milyon Euro, Sneijder’in bonservisi olarak Inter’e ödendi. Kabullenmesi zor biliyorum ama para, sizin paranız aslında!
Ve Sayın Toroğlu: Eğer Galatasaray’ın kasasından yapılan transfer harcamalarının gerçekten her Türk vatandaşının cebinden çıktığını düşünüyorsanız size bir müjdem var.
Gelir gideri aştı! 1 liralık katkınızı belgelemeniz kaydıyla, payınıza düşen 5 kuruşluk kar payınızı almak üzere G.Saray Sportif AŞ’ye uğrayabilirsiniz.
AMKSpor - İskender Baydar
çok güzel bir yazı
Asil Okunulmasi Gerekilen yazi bu.
Sneijder’in parası!
Oyuncuya ödenecek para hakkında eleştirileriniz varsa ılık su için.. Bırakın Aysal düşünsün…
3,5 yıl boyunca, yani Sneijder bu ülkeyi terk edene değin, biz Hollandalı oyuncunun aldığı parayı ve maliyetini konuşuyor olacağız. Sadece rakamların kabarıklığının goygoyunu yapmakta pek mahir olduğumuz, Sneijder’in transferi süresince ülkeyi etkileyen spor programlarında bir kez daha tescillendi.
BURSASPOR’UN stoper Serdar Aziz’e 10 milyon bonservis bedeli biçtiği yerde; Sneijder’e 7.5 milyon pahalı diyorsanız, ben daha da konuşmam zaten. Oyuncuya ödenecek para hakkında yoğun endişeleriniz (!) varsa; arkanıza yaslanın, ılık bir su için. Önce size ne! Bırakın Ünal Aysal düşünsün.
SNEIJDER bir yatırımdır. Hem de doğru bir yatırımdır. G.Saray önümüzdeki 2 sezon daha Şampiyonlar Ligi’ne katılmayı başarırsa, Sneijder’in ve üstüne diğer oyuncuların da parası çıkarılmış olur. Ünal Aysal ve arkadaşları bunu planlıyor. Bundan sonrası Sneijder’in saha içi verimliliğidir. Asıl kritik süreç bu noktadır. Inter’de 3 aydır resmi maç oynamayan oyuncu bir dönem burda da tutukluk yapabilir.
ÇABALAR OLACAK!
HOLLANDALI oyuncunun doğru yatırıma dönüşmesi, uyum süreci ve verimliğinin artırılmasında en büyük sorumluluk doğal olarak Fatih Terim’indir. Hemen derbide oynatmak, bütün gözlerin üzerinde olduğu bir adamda doğal baskı yaratacaktır. Sneijder tecrübeli, Real Madrid ve İnter’de de uyum sorunu çekmemiştir; kabul. Fakat bu topraklar ivedici insanların kontrolünde.
Şeytana bile feleğini şaşırtmış bir toplum olarak, şüpheniz olmasın Sneijder’i harcama yolunda çok ciddi çabalar sarfedilecektir.
Bu sadece Sneijder’e yapılmayacak, eğer transferi F.Bahçe’ye gerçekleşirse Belhanda için de taarruza geçilecektir. Bol tartışmalı spor programlarında Wesley Sneijder’in eşinin bile sıklıkla konu edilmesi bunun açık kanıtıdır.
Sıkar mı Sinan Engin?
G.SARAY’DA Aysal-Terim gerginliği geçen haftanın en çok konuşulan olaylarındandı. Aysal’ın ‘eleman’ tanımlaması sonrasında, Terim’in Kasımpaşa maçının ardından açıklaması G.Saray’ı gerdi. Ve bu tartışmaya bodoslama dalan yorumcu Sinan Engin, G.Saray Başkanı Aysal’a diklenip, “Sıkıyorsa Terim’i kovsana” dedi. Sevgili Engin, bırak koca G.Saray’ı, TV ekranında bir amatör kulübün başkanına bile sıkıyorsa diye diklenmek kimsenin haddine değildir, bu üslup spor yorumculuğu olamaz.
Aysal’ın her eyleminin hesabını da, iyi bilesin ki G.Saray camiası en ince detayına kadar sorar. Hadi sen sıkıyorsa Aziz Yıldırım’ı bir kez eleştirsene, sıkmaz ama değil mi? Sevgili dostumuz Engin artık bu yanlı ve birinin maşası gibi TV ekranında boy göstermek, inan sana yakışmıyor.
SneIjder’in ismi F.Bahçe ile anılınca “Muhteşem, binlerce forma satttırır. Büyük iş” diyorsun. Sneijder G.Saray yolunu tutunca “Yaşlı, çok pahalı forma satışı ile bu iş kurtulmaz” yorumunu yapıyorsun. Olmuyor sevgili Sinan, daha fazla saygımızı yitirmeden biraz adil ol ve Yıldırım’ın ağzı ile konuşmaktan vazgeç. Çok sakil duruyor bu durumun.
G.Saray’ın mali kongre tarihi neden belli değil
G.SARAY’IN mart ayında mali kongresi yapılacak ancak tarihi netleşmiyor. Sneijder’in transferi sonrasında gider bütçesi yükseldı.. Bütçe rahatlığı için SPK’dan haber bekleniyor ancak bir sıkıntı olduğu kesin. Ünal Aysal ve ekonomik kararlara imza atan arkadaşları aceleye getirerek, gerçekleştirdikleri ikinci sermaye artırımı nasıl sonuçlanacak merak ediyoruz.
ÜNAL Aysal’ın içinin pek rahat olduğunu sanmıyorum. Umarım bu gidişat G.Saray’ın ekonomik dengesini alt üst etmez. Ancak gelen haberler iyi değil bilesiniz. Bu arada mali kongrenin tarihi belirlesiniz isabet olur. Yoksa kulüp üyeleri, olağanüstü seçim kongresi için bir tarih mi belirlemek zorunda kalacak?
http://haber.gazetevatan.com/sneijde...m064rc.twitter
Beyler bu Facebook'da ki ''Ben Galatasaraylıyım'' adlı uygulama ne zaman son bulur hiç bir bilginiz var mı ?
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Galatasaray'ın lisanslı ürün gelirleri geçen seneye göre 22mioTL artarak 11mioTL'den 33mioTL'ye çıktı.
Ayrıca 199 TL'den satışa çıkan 10.000 imzalı Sneijder forması tükenmek üzereymiş, GS Store internet sayfasında sadece M beden kalmış durumda.
Bu günes doğmasın... diye başlayan yeni beste tribünlerde ndn hala söylenmiyor? Bence harika beste.
Ölüm varmış, korku varmış da cok güzel bence ama hiç söylenmiyor. Zaten artık pek mars söylenmiyor..![]()
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
yaraticilikta sinir tanimiyoruz
http://inciswf.com/didier.swf