Anket Sonuçlarını Görüntüle: Sonuç Ne Olur ?

Voters
31. You may not vote on this poll
  • Galatasaray kazanır

19 61.29%
  • Berabere biter

5 16.13%
  • Gençlerbirliği kazanır

7 22.58%
Sayfa 7 / 8 İlkİlk ... 5678 SonSon
181 ile 210 arası toplam 226 sonuç

Konu: Galatasaray - Gençlerbirliği | STSL 25. Hafta

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Drogbanın o pozisyonuna penaltı verdıler ya vallahı sasırmıs bu hakemler her hafta bır baskası damga vuruyor daha neler ya

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Bu maçta gördüğümüz gibi bizim dizilişimiz kesinlikle 4-2-3-1

Maçı kaybetmiş olabiliriz ancak 4-2-3-1 dizilişinde ne kadar gol atmasak da muhteşem oynadığımızı gördük,1 maç yenilgi hakkımız vardı,bunuda bu maçta harcadık.Artık puan kaybetmek lüksten çıktı,oyuncular kendine gelmeli ve boş kaleye kendilerini değil topu göndermeli.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Üç etken var:

1) Zemin'in Hali : herkesin katılacağını düşündüğüm konu. ŞL liginden mahrum olacaktık az kalsın. Şimdi de Lig şampiyonluğunu verme konusunda iddaalı bir zemin var. Mükemmel stadı, almadıkları önlemlerle bu hale getirenler utansın!

2) Fatih Terim'in Cezası: Herkesin bahsettiği gibi oyuncu değişiklikleri berbattı. Fakat ben farklı bir noktaya parmak basmak istiyorum. İlk yarı müthiş oynayan takım ile ikinci yarının gole kadar olan bölümünde oynayan takım arasında gece ile gündüz farkı gibi performans farkı var. Burdan anlaşılıyorki devre arasında istenilen motivasyon enjekte edilememiş.

3) Schalke maçlarının psikolojisi: Büyük ihtimalle eleneceğiz. Elenelim de bitsin bu eziyet. Sadece bu maç için değil. Şubat ayı girdiğinden beri kafa olarak dağınık bir GS var. Şu tur defteri kapansın da tüm dikkatimizi lige verelim.

*Hakemler konusunda hiç girmek istemiyorum. Bu sezonun tamamını ele aldığımızda uzun zamandır tüm kulüplerin bu kadar haklı serzenişleri olduğunu hatırlamıyorum. Önceki sezonlarda belli başlı bazı takımların isyanı vardı hep. Bu sezon ligdeki tüm maçlarda ilginç şeyler oluyor! Bu işin başındakiler durumu düzeltmek istemedikçe değişmez gidişat. Yıldırım Demirören'in TFF Başkanı olduğu federasyonun MHK'sının, PFDK'sının, Tahkim'imin de böyle olması normal!

*Önümüzdeki sezondan itibaren direkten dönen en iyi vuruşa Hamit Altıntop Özel Ödülü'nün verilmesini talep ediyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

3'e katılmıyorum. İlk yarıda hiç de Schalke maçlarından etkilenmiş bir takım yoktu sahada. 2-0, 3-0 bitebilirdi rahatlıkla ilk yarı. Genel olarak da tamamen bahane bu. Kozu veren de Fatih Terim ne yazık ki. Madem bu kadar Şampiyonlar Ligi meraklısı oyuncular, o zaman esas ligi düşünmeleri lazım seneye oralarda yine kendilerini göstermek istiyorlarsa tek yol şampiyonluk.

Hamit için maçtan önce umarım Eskişehir maçında yedek kulübesinde otururken, Nuhiu'nun pozisyonlarından etkilenmemiş, daha iyisini yapmalıyım diye düşünmemiştir gibisinden bir espri yapacaktım. Neyse şimdi gerçek olur diyerek vazgeçtim, adamın iki topu direkten döndü. Şutlarının hızı 132 ve 121 km, az daha yavaş vursa olacak bu iş veya direkleri hedef almalı vururken. Kabak tadı vermeye başladı.

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    direkleri hedef almalı vururken.
    Hangi futbol ustasının programında izlemiştim bilmiyorum ama benim bildiğim, futbolda şut çekerken direkler nişan alınır zaten. Büyük ihtimal Hamit de öyle yapıyordur. Ancak adamın sorunu; nişan aldığını vurması sanırım
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2011
    Yer
    Adana

FT'in orta sahayı boşaltıp bütün forvetleri oyuna sokması en son ne zaman Galatasaray'a maç kazandırdı ? Ordu maçını saymıyorum o maçın ikinci yarısı farklı bir havada oynandı. Değişikliklere kadar Galatasaray bir düzen içerisinde oynarken değişiklikler bir anda takımı karıştırdı. Bu kadar bireysel olarak iyi isimler varken amele isimleri kenara atmanın anlamı yok. İyi oynayan, çabalayan, koşan Emre Çolak'ı kafayı takıyor hoca ve taraftar. Schalke ve Kayseri maçlarında Sneijder,Drogba ve Burak üçlüsünden ikisi yedeğe çekilebilir çekmeli.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

3'e katılmıyorum. İlk yarıda hiç de Schalke maçlarından etkilenmiş bir takım yoktu sahada. 2-0, 3-0 bitebilirdi rahatlıkla ilk yarı. Genel olarak da tamamen bahane bu. Kozu veren de Fatih Terim ne yazık ki. Madem bu kadar Şampiyonlar Ligi meraklısı oyuncular, o zaman esas ligi düşünmeleri lazım seneye oralarda yine kendilerini göstermek istiyorlarsa tek yol şampiyonluk.

Hamit için maçtan önce umarım Eskişehir maçında yedek kulübesinde otururken, Nuhiu'nun pozisyonlarından etkilenmemiş, daha iyisini yapmalıyım diye düşünmemiştir gibisinden bir espri yapacaktım. Neyse şimdi gerçek olur diyerek vazgeçtim, adamın iki topu direkten döndü. Şutlarının hızı 132 ve 121 km, az daha yavaş vursa olacak bu iş veya direkleri hedef almalı vururken. Kabak tadı vermeye başladı.
    'Seneye ŞL'de olabilmek için tek yol şampiyonluk' mantığına daha takım erişemedi işte. Eğer ŞL'den elenilirse lige konsantre olacaklardır. ŞL'de alınan olumlu sonuçlar ligde alınan istenmeyen sonuçların ya da kötü futbolun üstünü örtüyor çünkü.(mesela FB'nin durumunun böyle olduğunu düşünüyorum.) Evet ilk yarıda iyi bir GS vardı ama ikinci yarı özellikle golden sonrasında (oyuncu değişiklerinin yanlışlığının da etkisi olabilir) oyunu ilk yarıdaki gibi ele alan bir takım göremedik. Bence bunun sebeplerinden biri biraz da 'bu maç bitti artık' havasına girdi oyuncular, bunun sebeplerinden biri de Schalke maçıdır. Ayrıca dakika olarak çok erken dengesiz doldur-boşaltlara sarıldı takım onu da anlayamadım.

Hamit ile ilgili olarak genelde Hamit'in kariyeri boyunca uzaktan attığı gollerde mesafe baya uzak. Bu sezon çekilen şutların bir kolaj videosu yapılırsa çoğu Hamit'in mesafesinden baya yakın. Bence bu sebepten dolayı top aşağı ya da sağa-sola doğru kıvrıl-amadan direğe isabet ediyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

@Matthaus

Hiçbir zaman fayda etmiyor, ne berabereyken maç kazandık, ne de mağlup durumdayken puan aldık. Niye sabredilemedi bugün hiç anlamadım, 70'e kadar beklenmeliydi en azından.

Sahanın en kötüleri Yekta ve Burak 90 dakika oyunda kaldı, mücadele eden Emre, yapabileceği sürpriz işlerle tehlikeli olabilecek Sneijder oyundan çıktı. Ortada ne yorgunluk belirtisi vardı ne başka bir şey. Amrabat da çok büyük balon, hocanın yanlış transfer olduğunu kabul etmesi lazım. Bu adam ancak 2 farklı öne geçince oyuna alınır, kontraya çıkmakta işe yarar.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Hamit Altıntop'un vurduğu şutların genelde direklere isabet ediyor olması bir tesadüf değildir. Eğer attığı goller incelenirse, onların da bir çoğu direğe çarparak ya da direklere yakın yerlerden ağlarla buluşuyorlar. Aynı şekilde bir çok şutunda da kalecileri nişanlamıştır.

Bunun sebebi İstemsiz Koşullanma'dır. Hamit, şu çekmeden önce başını kaldırıp, ilk olarak kaleciye sonrasında da direklere bakmaktadır. Ve bir saniye içerisinde de şutunu çekmektedir. Kaleci ve direklerin yerlerini hafıza kaydeden beyin, ayaklara, topu o bölgeye göndermesi emrini iletir.

Bunu aşmak için Şut Antrenmanları'nda futbolculara bu farkındalık kazandırılmalıdır. Şut çekmeden önce kaleye bakıldığında ''Kaleci ve Direklere'' değil yalnızca ''Kalemin boş kısımlarına'' bakıp, ayakların topa vururken hangi açı ve hızı alması gerektiği hesabının beyin tarafından doğru yapılması sağlanmalıdır. Yani, ''Kaledeki Boşluklara İstemli Koşullanma'' sağlanmalıdır.

Hentbol Antrenmalarında ben de Üst Direği Vurma Yarışı yapardım. Daha sonraları maçlarda şutlarımın hep direklerden döndüğünü farkettim. Ve bu durumun analizini yaptığımda yukarıdaki bilgileri edindim. Daha sonra bir çok kitap, ders ve seminerde karşılaştım bu analiz ile.

Türk Futbol takımlarını yöneten teknik, klas, seçilmiş, büyük adamlar da bilseler keşke bunları.

ALINTI..
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Direkleri hedef almalı derken dalga geçiyordum ben, bu işin doğrusu nedir fikrim de yok. İki farklı cevap geldi yazdığıma, Hamit şut çekmesin en güzeli, en temiz çözüm bu.

Nesil
    2006

Galatasaray hak ettiği maçı kazanamamış.

Drogba'nın kendini yere atmasını yakıştıramadım. Daha doğrusu hakemin çaldığı penaltı komedi.

Gökhan Zan'a gösterilen kırmızı kart tamamen doğru. Daha fazla ceza gelebilir. Bildiğin osmanlı tokatı.

Gençlerbilriğinin golü ise tartışmalı orada adamı itiyor gibi; ama lig tv sağ olsun en detaya kadar girmeye çalışmış.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Bu maça özel değil ama her duran topun başına Drogba'nın gelmesini de anlamıyorum. Bu adama biri desin Selçuk diye bir adam var orda Sneijder var!

Kendimiz 3 puani resmen hediye ettik, nasil?
    -Oyuncu degisiklerle, sistem degistirmeye yol acti. Takir takir isleyen takigin icine ettik.
    -Zemin, agzimdan kötu seyler cikacak zor tutuyorum kendimi, kim yaptirdiysa bu zemini defolsun
    -Hakem, (eyyamci)hakem her iki taraf icin berbat idi. Jimmy Durmaz atilmaliydi, ayni sey bizim kart icinde gecerli ki Gökhan zaten atildi.
    -Eboue, iyi oynadigi bir maci kötu bir sekilde suslendirdi, gol yedigimiz pozisyonda cok kolay atti kendini, faul varsa bile bölge cok tehlikeli, ayakta dur be adam dik dur seni itse zaten faul calinacak, calinmasa rakibin o topa vuramayacak, ama kendini biraktin rakibine altin top verdin rakibinde atti.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Facx View Post
    hiç sanmıyorum zemin için yapay güneş ışığı tarzı bi alet kullanılıyo hem de madem öyle eski zemin niye daha iyiydi , onun tek sorunu konserler sonrası drenajın ezilmiş olmasıydı buna çim saha demeye bin şahit lazım he diyelim ki öyle bi problem var neden schalke stadı gibi yapmamışlar bu zemini ?
    O zeminden sorumlu kişinin o röportajda söylediğine göre GS'nin elindeki yapay güneş ışığı üreten cihaz sayısı yetersizmiş. Yeni cihazlar sipariş edilmiş. Yeni Cihazlar geldiğinde zeminin onarılma süresi 2-3 güne inecekmiş.

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Maçtaydım. Gittiğime gideceğime pişman oldum gerçekten. İlk dakikalarda çok iyi bastırıyorduk iyi pozisyonlar buluyorduk kaçırmaya başladık. Arkadaşa dedim bak bunları kaçırıyoruz sonra çok arıyacağız Gençlerbirliği gol atacak diye. İkinci yarı zaten gol oldu ve her zaman ki senaryo varıyla yoğuyla atak yapmaya başladı takım.

Sneijder'i oyundan alması, Ümit Davala'nın asistan menajer olarak ne kadar yanlış biri olduğunu gösteriyor. Malesef ülke olarak duygusal davranıyoruz. Bizim çocuğumuz bizim evladımız, Galatasaray'ın cocugudur. Anca üvey çocuğu olursunuz Galatasaray'ın kendi takımınıza zarar vererek...

Hamit'e zaten birşey diyemiyorum. Şansız mı diyeyim, yoksa beceriksiz mi diyeyim bilemiyorum. Bu kadar direğe takılan bir oyuncu görmedim hayatımda. Ronaldo'nun direk yarışmasına katılsa birinci olacağı kesin...

Burak bugün çok kötüydü çok net pozisyonlar harcadı... Tek forvetli sistemde sadece gol arıyor, atamıyor.

Eboue'nin geri dönmesi sevindiriciydi, golde hatası var mı yok mu, itildi mi tartışılır ama ofans olarak iyiydi bugün Eboue.

Gökhan Zan'da artık kolay kolay forma bulamaz, çok amatörceydi yaptığı. O duygusal narin adam gitmiş, agresif bir kişiliğe bürümüş. Çok çirkin bir hareketti yaptığı, yakıştıramadım.

Drogba'nın pozisyonuda penaltı değildi, saçma bir penaltıydı saçma bir şekilde de kullandı zaten. Fatih Terim'in olmadığı bir Galatasaray 2 haftada 5 puan kaybediyorsa, Fatih Terim eğer takımı seviyorsa artık sinirini dizginlemeli. Bugün onu çok aradık. Değişikliklerini, motivasyonunu. Ümit Davala ve Hasan Şaş ile olmaz...

Ayrıca şunuda söylemek istiyorum; iki yıldır penaltıcımız Selçuk iken, Drogba'ya penalt kullandırmanın amacı neydi? Gol atsın sevinsin, takıma daha çabuk adapte olsun diye mi? Takımın 1-0 yenik iken garanti penaltıcına attıramazsan işte böyle geri teper penaltında. Zaten takım olarak umut vermiyorsun, en azından 1 puanı cebine koyardın.
    Steam: briannn07
    PS4: Swoldern

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

ayrıca eboue'nin pozisyonunda hiç bir şey yok. Klasik rakibi görünce kendini yere bırakan savunma oyuncusunu oynadı eboue ama hakem yemedi. Arena'daki bir derbide de bilica avut çizgisinin önünde yapmişti da biz gol yemiştik. Hakemin nadir doğru kararlarından biriydi devam ettirmek.
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

olimpiyatta falan oynuyalim zemin yapilana kadar falan buragin kacirdigi golu ben zemine bagliyorum sahsen.

Quote Originally Posted by LaigLeNoiR View Post
    Penaltının konuşulacak bir tarafı var mı ? Hiç bir G.Saray'lı arkadaşın bunun aksini söyleyeceğini de sanmıyorum.
    Lanet olsun zaten o şekilde gelecek puan veya puanlara, iyi oldu kaçırdığı.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Macin ozetlerine ancak bakabildim.

Ridvan Dilmen, Drogba transferini yorumlarken bahsettigi sey gerceklesti bugun. Hani yerlerden kalkmama olayi, penalti pozisyonunda kendini yere cok kotu birakmasina ragmen hakem efendi penalti gormus o pozisyonda nasil goruyorsa

Burak Yilmazin uzerine gidilmesi ona iyi gelecektir, ne zaman elestiri alsa muhtesem bir sekilde donen bir futbolcu.

Son olarakta Hamit senin uzerindeki sansizlik bizim Gokhan Unal zamanindan kotu be

Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar

Sezoun en iyi futbolunu 4-4-1-1 ile oynadık.Demekki oynanması gereken sistem de bu.

Galatasaray'lı olarak şahsi yorumum;Eboue'nin pozisyonunda faul yok,Drogba'ya verilen penaltı penaltı değil,Gökhan Zan'ın kırmızı kartı da haklı. Maçı kaybetmemizin sebebi tamamen şans.Galatasaray ilk devreyi normalde 5-0 kapatmalıydı ama atamayana atıyorlar işte Biz böyle oynadıgımız sürece şampiyonluk yakındır merak etmeye gerek yok
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

http://www.twitch.tv/nannar_hhc

Quote Originally Posted by nannar View Post
    Biz böyle oynadıgımız sürece şampiyonluk yakındır merak etmeye gerek yok
    Aynen. Zaten futbolcularda da sakatlanmama psikoljisi vardı. Belli ki Schalke'de kafalar. Çok da önemli değil zira Bjk Trabzon deplasmanında Fener de Bursa ile oynayacak. Kolay maçlar olmayacak hele biz puan kaybettiğimiz için kazanma gerekliliği baskısıyla oynamak işleri daha da zora sokuyor.

Bu arada hakem maç falan yönetmemiş, maç hakemi yönetmiş böyle berbat bir yönetim bu sezon görmemiştim ben.
    Last edited by davidvilla : 09.Mart.2013 at 12:03

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

İlk yarıdaki oyun olursa her maçta, şampiyonluk şansımız yüksek ama hoca acele ile sistemi değiştirirse şampiyonluk çok uzak. Dünkü güzel oyun, Antalya maçındaki oyunun hücumda üretken haliydi. Rakibe pozisyon vermedik, çok net 4-5 pozisyonumuz var. O gün şans golüyle öne geçmiştik, dün atamadık. Atamayana atarlar kuralı da her zamanki gibi aleyhimize işledi.

Golleri bulup farklı kazanabilseydik ne zemin konuşulacaktı ne başka bir şey, rakipleri strese sokacaktık, olası puan kayıplarında psikolojik olarak havlu atma aşamasına geleceklerdi. Gazetelerde Şampi diye başlıklar olacak, sezonun en iyi futbolu diye methiyeler düzülecek, sıra sende Schalke yazılarını okuyacaktık. Şu anda olan tam tersi, Sneijder & Drogba dengeyi bozdu, Galatasaray top oynamıyor, şampiyonluk giderse maddi zarar ne olacak, zeminin hali, bunlar konuşuluyor. Geçen hafta şampiyonluk gitti galiba diyen Fenerbahçeliler kazanırsak 4'e düşüyor fark neden olmasın demeye başladılar.

Önde olan biziz, önce oynayan da biziz, çık kazan be arkadaş, 2 haftadır kanser ettiler. Sen çık kazan ki, taraftarın rakibin maçlarını aman ya ne olursa olsun nasıl olsa biz kazandık diye izlesin, puan kaybetsinler diye beklemesin. Haftaya da kazanamazsak işler tamamen sarpa saracak. Sonumuz hayrolsun..

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

GS sezonun en iyi maçlarından birini çıkardı belkide. Özellikle ilk yarı ve 60 ile 80. dakikalar arası çok güzel oynadı. Hatta ilk yarı farka bile gidebilirdi ama olmayınca olmuyor. Penaltı kararı rezaletti, uzaktan yakından ilgisi yoktu penaltı ile. Zeminin etkisini de göz ardı etmemek gerek, tek kelime ile zemin berbattı.
    Canım FEDA olsun sana !

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Bordo61Mavi View Post
    Macin ozetlerine ancak bakabildim.

Ridvan Dilmen, Drogba transferini yorumlarken bahsettigi sey gerceklesti bugun. Hani yerlerden kalkmama olayi, penalti pozisyonunda kendini yere cok kotu birakmasina ragmen hakem efendi penalti gormus o pozisyonda nasil goruyorsa

Burak Yilmazin uzerine gidilmesi ona iyi gelecektir, ne zaman elestiri alsa muhtesem bir sekilde donen bir futbolcu.

Son olarakta Hamit senin uzerindeki sansizlik bizim Gokhan Unal zamanindan kotu be
    Kendini yere attıktan sonra korner almaya çalışan bi oyuncuyuda ilk defa görüyorum. Tamam orada penaltı yoktu ama drogba da kendini penaltı almak için yere bırakmadı

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Drogba'mı kendini yere atmış ?

Hiç güleceğim yoktu

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post
    Drogba'mı kendini yere atmış ?

Hiç güleceğim yoktu
    Bildiğin atmış Drogba gibi yapılı birisi o pozisyonda düşüyorsa parayı sokağa atmışsınız demektir.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Universal View Post
    Bildiğin atmış Drogba gibi yapılı birisi o pozisyonda düşüyorsa parayı sokağa atmışsınız demektir.
    O zeminde,Drogba'dan daha yapılı birini getir,yine düşer.Zaten Drogba'nın gidişide çok dengesizdi,zemin ön ayak oldu düşmesine.

Edit:Tartışmak istemiyorum.Sizce attı bence atmadı.Bu kadar basit.

Nesil
    2009
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Universal View Post
    yapılı olması ayağının kaymasına engel mi ?

Sayfa 7 / 8 İlkİlk ... 5678 SonSon

Mesaj Yetkileri