Sayfa 67 / 163 İlkİlk ... 1757656667686977117 ... SonSon
1,981 ile 2,010 arası toplam 4887 sonuç

Konu: Gezi Parkı Direnişi

Del Piero_10 Misafir

Halk hareketi denilen şeyin içinde

Ak Parti seçmeni 21.466.356 (2011)
    MHP 5.575.993
    Saadet 535.599
    HAS 327.404
    BBP 315.997

destek vermeyen BDP'yi de eklersek %70'leri buluyor, bunlar yok.

Bunlar hareket içinde olmadığına göre halk bunlar değil. Bu durumda halk TKP, İP, DHKP-C falan oluyor herhalde. Her seçimden önce halkın nabzını twitter, facebook dan tutmaya kalksak çok farklı sonuçlar alırdık lakin ülke gerçeklerinin farklı olduğunu her seçimde anlıyoruz.

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

MHP veya başka partiler resmi olarak yokuz diyebilirler ancak seçmenlerinin orada olmadığını kimse ispatlayamaz. Bir çok arkadaşım var o meydanda. Orada her kesimden insan mevcut. AKP'den tutunda MHP'ye kadar.

Del Piero_10 Misafir

Quote Originally Posted by SAİT71 View Post
    MHP veya başka partiler resmi olarak yokuz diyebilirler ancak seçmenlerinin orada olmadığını kimse ispatlayamaz. Bir çok arkadaşım var o meydanda. Orada her kesimden insan mevcut. AKP'den tutunda MHP'ye kadar.
    İstisnalar olabilir ama MHP tabanını, içinde polis var mı diye ambulans durduran bir anarşinin içinde hayal etmek zor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Deus Dominus View Post
    Diyeceğim o ki, yalnızlık zor panpa. Başkasını mutlu görmeye dayanamıyor insan

panpa kelimesini de ilk kez kullandım cümle içinde, artık gözüm açık gitmez
    benim icin kullanmandan mutevellid muteşekkirim abi

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by Del Piero_10 View Post
    Halk hareketi denilen şeyin içinde

Ak Parti seçmeni 21.466.356 (2011)
    MHP 5.575.993
    Saadet 535.599
    HAS 327.404
    BBP 315.997

destek vermeyen BDP'yi de eklersek %70'leri buluyor, bunlar yok.

Bunlar hareket içinde olmadığına göre halk bunlar değil. Bu durumda halk TKP, İP, DHKP-C falan oluyor herhalde. Her seçimden önce halkın nabzını twitter, facebook dan tutmaya kalksak çok farklı sonuçlar alırdık lakin ülke gerçeklerinin farklı olduğunu her seçimde anlıyoruz.
    2014 Genel seçimlerine 3-4 ay kala Televizyonları iyi izlemeni tavsiye edebilriim ?

2011 Seçimlerinde Türkiye'de sanki 4 Parti varmış lanse edildi.İnsanlara diğer partilere sorduğumda öyle bir partimi var dediler ?

Yani olayın ÖZETİ :MEDYA !

Erdoğan "Ben 76 Milyonu seviyorum "

Fatih Altaylı : Efendim her alkol içen Alkolik midir ?

Erdoğan:Evet Alkoliktir..

Fatih Altaylı :Bende 2 kadeh içiyorum ama tayyip beye oy veriyorum diyenler var.

Erdoğan: "ONLAR ZATEN ALKOLİKLER ARASINA GİRMEMİŞ OLUYOR"

Bu ne demek oluyor ?

Ayrıca İmzanda olduğu gibi..

Sahte Kahramanları Temizlemek !

Del Piero_10 Misafir

Quote Originally Posted by petrol_fb12 View Post
    2014 Genel seçimlerine 3-4 ay kala Televizyonları iyi izlemeni tavsiye edebilriim ?

2011 Seçimlerinde Türkiye'de sanki 4 Parti varmış lanse edildi.İnsanlara diğer partilere sorduğumda öyle bir partimi var dediler ?

Yani olayın ÖZETİ :MEDYA !
    Medya olmasaydı beşinci bir parti mi iktidar olacaktı yani?

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Bence Medya olsaydı iktidar burada olmazdı En kötü tek başına olamazdı...

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Çok iyimiş

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Şurada en doğru konuşanlardan birisi LifeYourself olmuş. Yanlış anlaşılmasın, ama adam kimseye sataşmadı etmedi, toplumdaki din algısındanki bir sorundan bahsetti. Serzenişte bulunduğunuz faşistçe yaklaşımı size ters -sandığınız- her düşünceye karşı uyguluyorsunuz. Biraz sükunet lütfen.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by Del Piero_10 View Post
    Medya olmasaydı beşinci bir parti mi iktidar olacaktı yani?
    Demokrosi diye tuturan bir hükümet.TRT VE MEDYA neden vermedi acaba ?

Demokrosi anlayaşı bumu hükümetin ?

Medya CUMA,CUMARTESİ,PAZAR,PAZARTESİ olayları neden vermedi ?

Suriye'de haberleri çarşaf çarşaf veren medya ? Mısır'daki olayları Çarşaf çarşaf veren medya ? Tunus'daki olayları Çarşaf Çarşaf veren medya.Neden bunu 4 gün sakladı ?

Ben 5'in iktidara gelecek yazdığımı görmedim ? Demokrosi anlayışı olan ülkelerde ülkede bütün partilere eşit haber yapılır.Gelişmiş ülkelerde.

2014 Seçim hablerini takip etmen dileği ile ?

Ben bir gün bu 4 parti DIŞINDA nmiting gösterildiği ini görmedim ?

Olayın özeti şu :MEDYA'YI KENDİNE BAĞLARSAN İSTEDİĞİNE HÜKMEDERSİN ...

Quote Originally Posted by Redrum View Post
    Şurada en doğru konuşanlardan birisi LifeYourself olmuş. Yanlış anlaşılmasın, ama adam kimseye sataşmadı etmedi, toplumdaki din algısındanki bir sorundan bahsetti. Serzenişte bulunduğunuz faşistçe yaklaşımı size ters -sandığınız- her düşünceye karşı uyguluyorsunuz. Biraz sükunet lütfen.
    Herkesin kendi düşüncesi.Karşıt görüşlü olmak onun ifadesine saygı duymadığımız göstermez.Düşüncedir.İnsanları tek düşünce ürünü yapmak.DİKTÖRYA'NIN İŞİDİR.Herkes güzel bir uslupla cevap yazmaya çalışıyor.

İstediğini beğenmekte özgürsün.

Del Piero_10 Misafir

Quote Originally Posted by SAİT71 View Post
    Bence Medya olsaydı iktidar burada olmazdı En kötü tek başına olamazdı...
    İlk defa tek başına iktidar olduklarında medyanın durumu farklıydı. Daha önce Tayyip Erdoğan'ın İBB adaylığı döneminde medyanın durumu bugüne tamamen zıttı ama halkın seçimini etkilemedi. Twitter, facebook olayında olduğu gibi bence medyanın etkisini fazla abartmamak lazım.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Para akıtılması ? Bana tanıdık geldi 2011 yazına yaklaşırkene

Ben gördüm adamıda iyi tanırım

Bu iş çok uzadı artık

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Müslüman olup dinin kurallarına uymamak diye bir şey söz konusu değil demiş LifeYourself arkadaşım. Bunu dini eksik bilmesine bağlıyorum. İslamiyet'te zorlama yoktur eğer kişi kelime-i şahadet getirdiyse , Allah'a ve onun peygamberine inanıyorsa müslümandır. Kimse içki içtiği için müslümanlıktan çıkmaz ya da zina yaptığı için. Afedersiniz Allah bize bu özgürlüğü vermiş Tayyip kimde kısıtlamaya çalışıyor. Ah şunu bir anlasanız gerisi o kadar kolay gelecek ki.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Addolorato View Post
    Müslüman olup dinin kurallarına uymamak diye bir şey söz konusu değil demiş LifeYourself arkadaşım. Bunu dini eksik bilmesine bağlıyorum. İslamiyet'te zorlama yoktur eğer kişi kelime-i şahadet getirdiyse , Allah'a ve onun peygamberine inanıyorsa müslümandır. Kimse içki içtiği için müslümanlıktan çıkmaz ya da zina yaptığı için. Afedersiniz Allah bize bu özgürlüğü vermiş Tayyip kimde kısıtlamaya çalışıyor. Ah şunu bir anlasanız gerisi o kadar kolay gelecek ki.
    Değildir. İslamın (=müslümanlığın) şartları vardır. Ve farz olan yani kesinlikle yapılması emronulan şeyler vardır. Bunları yapmayan tam anlamıyla müslüman sayılmaz. Şöyle söyleyeyim, müslüman müslümandan sorumludur. Kötülüğü engellemek, iyiliği emretmek diye bir prensip vardır islamiyette. Bunu yapabilmek için, bir toplumda, toplumun hepsinin(%100) müslüman olması gerekir, zaten Kuran-ı Kerim'in düzeni de şeriat düzenidir. Kuran-ı Kerim'i açın okuyun orada yazdığı ölçüden bahsediyorum. İslam Cumhuriyeti diye geçinen İran dünyanın en faşist ülkesi, Krallık diye geçinen İngiltere'nin de dünyanın en demokrat ülkesi olduğu gerçeğini unutmadan davranın.
    E haliyle %100 saf müslümanlığın olmadığı bir toplumda şeriat veya şeriata dair düzenlemeler abes kaçıyor. Bunu bu toplumda yapamayız.

Quote Originally Posted by anil luque View Post
    ayrildigimiz nokta belli oldu. ilki veya sureklisi yok bence. kimsenin kimseye boyle bir konuda karisma hakki yoktur. hakkidir dedigin icin diyorum. opmek bana gore anlik birsey yani buna zaten kimsenin birsey demeye hakki olmadigi gibi opusmek hususunda da karisilmamali. abes gorunur disaridan onda hemfikiriz yani insanlarin icinde dakikalarca opusmek falan ama kimse gidip sen ne.yapiyorsun kardesim diyemez. benim gorusum bu.

Biz bu kadar geniş bir millet olamayız bizim tarihimize adetlerimize ters

benim görüşüm tabi ki

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Bu işin uzaması hükümet ve taraftarlarını bizden çok daha fazla rahatsız ediyor. Çünkü güç kaybeden taraf onlar oluyorlar. Bu yüzdendir ki sürmeli ! sürecek ! Taaa ki aşağıda da alıntıladığım gezi parkı istekleri gerçekleşene kadar.

1- Gezi Parkı, park olarak kalacaktır. Ne Taksim'de Topçu Kışlası'na, ne de tüm doğa ve yaşam alanlarımızın talanına izin vermeyeceğiz.

2- Gezi Parkı'ndaki direnişten başlayarak halkın demokratik hak kullanımını engelleyen, şiddetle bastırma emrini veren, bu emri uygulatan, yüzlerce insanın yaralanmasına neden olan sorumlular, başta İstanbul Valisi, Emniyet Genel Müdürü olmak üzere derhal istifa etmelidir. Gaz bombası kullanılması yasaklanmalıdır.

3- Ülkenin dört bir yanında direnişe katıldığı için gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı, haklarında hiçbir soruşturma açılmamalıdır.

4- Taksim başta olmak üzere Türkiye'deki tüm meydanlarında, kamusal alanlarda toplantı, eylem yasaklarına son verilmelidir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Corpus View Post
    Bu işin uzaması hükümet ve taraftarlarını bizden çok daha fazla rahatsız ediyor. Çünkü güç kaybeden taraf onlar oluyorlar. Bu yüzdendir ki sürmeli ! sürecek ! Taaa ki aşağıda da alıntıladığım gezi parkı istekleri gerçekleşene kadar.
    Bu gerçekten çok güzel. Yani olayın somutlaştırılması. Ben olumlu / olumluya yakın bir sonuç bekliyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by LifeYourself View Post
    Yanlış anlaşılmasın fakat zina falan yapıp ben müslümanım denmez..

"HİÇ BİR GÜNAH ADAMI DİNDEN CIKARMAZ."

"TÖVBE KAPISI ACIKTIR HER ZAMAN.İNSAN HATAYA MEYYİLİ YARATILMIŞTIR"

"HZ.ADEM ELMAYI YEDİKTEN SONRA.YILLARCA TÖVBE ETTİ.ALLAH KABUL ETMEDİ Mİ ? " ETTİ.LAKİN O ALLAH'TAN UTANIYOR YAPTIĞI ŞEYDEN...

Allah Kuran-ı Kerim'de derki "İNSAN NANKÖRDÜR" !

Dini bilgi eksikliği olmuş burası.

Allaha şirk koşmak dinden çıkartır ve onun affı yoktur.

Nesil
    2006

Yarın üyesi olmadığım bir dernek ile birlikte kandil simidi dağıtma projemiz vardır destek verenleriniz olursa haber etsin, detaylı bilgiyi yarın paylaşacağım.

Del Piero_10 Misafir

Quote Originally Posted by Addolorato View Post
    Kısmen doğru. Yasak olduğunu reddetmedikten sonra yasağı çiğnemek seni dinden çıkarmaz. Ama bir de şu var, İslamda ölçü Hz. Muhammed(SAV) dönemidir ve o dönemde yasakların toplum içinde çiğnenmesine göz yumulmazdı. Bir müslüman gücü yettiğince yanlışı düzeltmeye uğraşmak ile mükelleftir(hiçbirşey yapamıyorsa içten içe tasvip etmeyerek) ve yönetici konumundaki insanların sorumluluğu sıradan bir kulun kat kat üstündedir. İşte Tayyip de bir inanan olarak gücü yettiğince inancının gereğini yerine getirmeye çalışıyor.

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by erdem344 View Post
    Allaha şirk koşmak dinden çıkartır ve onun affı yoktur.
    Mantık olarak; Allah' a inanmıyorum ama müslümanım diyen yoktur zaten

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Corpus View Post
    Mantık olarak; Allah' a inanmıyorum ama müslümanım diyen yoktur zaten
    Ama şirk çok tehlikeli bir şey. Allah'a inanıyorum deyip aslında paraya tapıyor olabilir bir insan. Veya makama mevkiye. Vesaire. Bu konuyu niye burada konuşuyorsak bir konu serbest bırakıldı herşey konuşulmaya başlandı

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Ama şirk çok tehlikeli bir şey. Allah'a inanıyorum deyip aslında paraya tapıyor olabilir bir insan. Veya makama mevkiye. Vesaire. Bu konuyu niye burada konuşuyorsak bir konu serbest bırakıldı herşey konuşulmaya başlandı
    Konuyu boş bulmuşken "çapulculuk" yapıyoruz işte

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Ayarımız yok bizim valla
    Screw you guys, I'm goin' home

Nesil
    2006

Gezi Parkı muhabbetini müslümanlığı anlamaya çalışmaya getirmek zaten bizden beklenirdi, sonuçta Trabzon Beşiktaş maçı konusunda Fener Galatasaray kavgası yapabiliyoruz.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Olay Din mevzusuna girmesin arkadaşlar "Her koyun kendi bacağından asılır"

Geçenlerde alanlarda Atatürk ve Bölücü örgüt elebaşının fotolarının aynı anda havalandığına tanık olmuştuk, Bugün bir kaç yerde alanlarda Türk bayrağının yakıldığı bilgileri dolaşıyor bunları resmedenler de var. Alanlarda demokratik tepkilerini sonuna kadar verenler bunu bir şekil icra etti -her ne kadar polis müdahalesi olsa da- Ancak beklediğim gibi olayları fırsat bilen terör örgütü mensubu gruplar hızlı bir biçimde alanlarda kendini gösteriyor. Özellikle kamu mallarına ve halkın malına kasıtlı olarak bir saldırı içindeler. Otla samanı ayırmak ve bunlara izin vermemek gerek. Yanınızda Türk bayrağı yakılırken sessiz kalacaksanız, yerim ben sizin eyleminizi !
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by petrol_fb12 View Post
    "HİÇ BİR GÜNAH ADAMI DİNDEN CIKARMAZ."

"TÖVBE KAPISI ACIKTIR HER ZAMAN.İNSAN HATAYA MEYYİLİ YARATILMIŞTIR"

"HZ.ADEM ELMAYI YEDİKTEN SONRA.YILLARCA TÖVBE ETTİ.ALLAH KABUL ETMEDİ Mİ ? " ETTİ.LAKİN O ALLAH'TAN UTANIYOR YAPTIĞI ŞEYDEN...

Allah Kuran-ı Kerim'de derki "İNSAN NANKÖRDÜR" !

Dini bilgi eksikliği olmuş burası.
    Hz. Adem elmayı bir kere yemiştir.
    Kişi ilk defa zina işler.Pişmanlığıyla yanıp kavrulur.Yazımda da yazdığım gibi onun tövbesi Allah ile kul arasındadır benim bir yorumum yok dedim..Fakat dedim sürekli hale getirmiş birini BEN kendim din kardeşim olarak görmem.(Yine onun yolunun ne yol olduğunu Allah bilir.Fakat ben Mevlana değilim ne olursan ol yine gel demek her insanın fıtratında değildir.)
    Hani bir fıkra vardır.Adam her katta zina yapıyor.Sonra tövbe ediyor şeytana uydum falan diye.En sonunda şeytan çıkıyor.Yav kardeşim yapıyorsun yapıyorsun sonra suçu bana atıyorsun 1 değil 2 değil yeter artık.O hesap.
    Dini bilgi eksikliğim vardır ama bu konuyla alakalı olduğunu düşünmüyorum.Ki zaten hüküm vermiyorum.Benim için diyorum din kardeşim olmaz.Bazı cümlelerim aşırı keskin ilk mesajımda bunun içinde zaten sonraki mesajımda sert ifadeler kullanmışım sanırım diye yazdım ve özür diledim zaten.
    Fakat yine tekrar ediyorum.Benim orada amacım kimseyi sorgulamak değil.Mesajımın asıl anlatmak istediği farklı zaten tam olarak bir sözüme takılmadan okursanız.

Mesaj Yetkileri