Sayfa 63 / 94 İlkİlk ... 1353616263646573 ... SonSon
1,861 ile 1,890 arası toplam 2805 sonuç

Konu: Football Manager 2014 | 14.3.1

Nesil
    2007
    Yer
    Hatay

Quote Originally Posted by Walter Sakana View Post
    Sigames forumlarında da ciddi şikayetler var. Ancak hataları kabul etmek yerine hatayı hep karşı tarafta arıyorlar. Tabi ticari bir oyun olduğu için bu normal.

Kornerlerden yakınana şu cevabı vermişler mesela:

Yani; korner golleri yemek her iki takıma da eşit etkide bulunmaktadır. Onlar (korner golleri) yüzünden kazandığınızdan fazla kaybetmezsiniz (kornerler yüzünden 5 maç kaybetmişseniz aynı zamanda aşağı yukarı 5 maç da kornerler sayesinde kazanırsınız demek istiyor).

Yani; maç motoru insan ve yapay zeka takımlarını ayırmaz. Bir tarafı etkileyen her ne olursa olsun aynı zamanda diğer tarafı da etkiler (olumlu veya olumsuz tüm etkenler insan ve yapay zeka takımlarını aynı ölçüde etkiler demek istiyor).

Maç motorundan şikayet edene verilen cevap:

Yani; Taktiksel motoru nasıl kullanacağını öğrenmeyi deneyebilirdin?

Yani; bu başlığın yapıcı geri bildirimler için olduğunu hatırlatmak isterim.
    Valla keyifleri bilir..Ben artık seneye almayacağım..Müşteri kaybı olursa belki akılları başlarına gelir..

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

modun verdiği cevaba bakın:

Ooooooooooooh, it's an "the AI cheats against me" thread.

Carry on...
    Oooooooo, bir "Yapay zeka bana karşı hile yapıyor" başlığı.

Devam et...

(bu tür başlıkların çokça açılmasını ima ediyor)
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Nesil
    2006
    Yer
    London

modun verdiği cevaba bakın:

Oooooooo, bir "Yapay zeka bana karşı hile yapıyor" başlığı.

Devam et...

(bu tür başlıkların çokça açılmasını ima ediyor)
    Yanlış anlaşılmasın ama bu kadar saçma başlığa verilebilecek en mantıklı cevapta bu oluyor, ancak yinede modun davranışı hatalı

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

evet mantıklı bir şekilde devam ediyor mod:
    Bit immature lol
    Also a 100% accurate description of this thread.

That's Ackter for you.
    Your mum's Ackter.
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

konuyu dağıttığım için özür dilerim ama adamların tavırları zaten bizlerin eleştirilerini ne kadar taktıklarını gösterdiği, dolayısıyla oyunun yapımını da etkileyen bir mesele olduğu için buraya taşıdım.
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Nesil
    2003
    Yer
    İstanbul

evet mantıklı bir şekilde devam ediyor mod:

Also a 100% accurate description of this thread.

Your mum's Ackter.
    Cocukla cocuk olma Sakana, bosver...

Seneye satislar dusunce kendi kendilerine sakalar yaparlar artik.

Nesil
    2007
    Yer
    Kırıkkale

Vallahi ağlayacam artık. Bu oyun bu sene ya çok zorlaşmış ya da benim oyunda bi şey var. Neden geçen serilerdeki gibi oynayamıyoruz anlamıyorum. 2005ten beri oynuyorum, bu seride adam akıllı bi başarı yakalayamadım :S 3 maç 3-0 ile kazandıktan sonra 4 maç galip gelemedim. Ve hep aynı forvetlerimi pozisyona sokamıyorum.
    turksportal...

Quote Originally Posted by wolfson View Post
    Vallahi ağlayacam artık. Bu oyun bu sene ya çok zorlaşmış ya da benim oyunda bi şey var. Neden geçen serilerdeki gibi oynayamıyoruz anlamıyorum. 2005ten beri oynuyorum, bu seride adam akıllı bi başarı yakalayamadım :S 3 maç 3-0 ile kazandıktan sonra 4 maç galip gelemedim. Ve hep aynı forvetlerimi pozisyona sokamıyorum.
    Şu oyuna zorluk seviyesi eklemek çok mu zor anlamıyorum. Mesela sen hemen başarı gelsin istiyorsun, ben ise senin anlattığın gibi takımımın bir anda tepetaklak olmasını ve onu toparlamaya çalışmayı seviyorum. Her oyunda olan zorluk seviyesi bunda neden olmaz ki... Tabi ki bu zorluğu şu anki maç motorunda olduğu gibi saçmalıklarla yapmamak gerekiyor

Turkiye Liginde son siralarda bulunan takimlar nasil Barca gibi top oynayabiliyorlar ya.. masallah. Kanat oyunculari da biri Ribery gibi oteki Robben gibi Oyun tamamen sacmalamis artik

10. Default

Maça giriyosun 10 dakika geçiyor ve maçın ne olacağını biliyorsun. Yapay zeka maçın başında kimin kazanacağına kararını veriyor biz resmen tiyatro oynuyoruz.

Şampiyonlar ligi 2.turunda benden güçlü bi rakiple oynuyorum. Pas 18, teknik 19 olan adamım 2 metre yanındaki takım arkadaşına 1 tane bile isabetli pas atamıyor. Her attığı pası kapıyorlar ve kalemde bitiyorlar hemen. Dribblingi 17 olan oyuncum 1 tane bile çalım atamıyor her pozisyonda topu kaptırıyor ve yine kalemde bitiyorlar. Hızı 18, hızlanması 17 olan forvetime ara pası geliyor hız 11 hızlanma 12 olan stoper benim oyuncumdan daha hızlı şekilde gidip topu alıyor ve yine anında kalemde bitiyorlar.

Nesil
    2008
    Yer
    Antakya

Quote Originally Posted by BoMccalebb View Post
    Maça giriyosun 10 dakika geçiyor ve maçın ne olacağını biliyorsun. Yapay zeka maçın başında kimin kazanacağına kararını veriyor biz resmen tiyatro oynuyoruz.

Şampiyonlar ligi 2.turunda benden güçlü bi rakiple oynuyorum. Pas 18, teknik 19 olan adamım 2 metre yanındaki takım arkadaşına 1 tane bile isabetli pas atamıyor. Her attığı pası kapıyorlar ve kalemde bitiyorlar hemen. Dribblingi 17 olan oyuncum 1 tane bile çalım atamıyor her pozisyonda topu kaptırıyor ve yine kalemde bitiyorlar. Hızı 18, hızlanması 17 olan forvetime ara pası geliyor hız 11 hızlanma 12 olan stoper benim oyuncumdan daha hızlı şekilde gidip topu alıyor ve yine anında kalemde bitiyorlar.
    Bazen takım popülerliği devreye giriyor. Haklısın ama Selçuk'un da Türkiye'de ne kadar güzel bir orta saha oyuncusu olduğunu biliyoruz veya Danny'nin ne kadar hızlı olduğunu. Burak'ın gol krallığı gibi, Real Madrid maçında rezalet bir oyun oynadık. Üstelik herifler 10 kişi kaldıktan sonra daha da iyi oynamaya başladı.

Mesela rakibimle denk ve düşük maçlarda bazen rakibim öyle forvetleri çıkıyor ki hat-trick yapıyor. Dersin bu oyuncu felaket bir gözlemci gönderiyorum bitiricilik 12 dribbling 13 özel yetenek 7 falan. Vasat yani.

Demek istediğim bunlar olan şeyler zaten çokta şikayet etmememiz lazım bunlara.

Nesil
    2006
    Yer
    London

Quote Originally Posted by arrogancee View Post
    Şu oyuna zorluk seviyesi eklemek çok mu zor anlamıyorum. Mesela sen hemen başarı gelsin istiyorsun, ben ise senin anlattığın gibi takımımın bir anda tepetaklak olmasını ve onu toparlamaya çalışmayı seviyorum. Her oyunda olan zorluk seviyesi bunda neden olmaz ki... Tabi ki bu zorluğu şu anki maç motorunda olduğu gibi saçmalıklarla yapmamak gerekiyor
    Zorluk başarımları denen bir olay var onlar tam sana göre olabilir

Nesil
    2007
    Yer
    Raccoon City

Bana biri bu durumu aciklasin Allah askina cildiricam , hazirlik maclari ile taktigi oturttum lige firtina gibi girdim taktik mukemmel isliyordu , bir anda ne olduysa ayni taktik ayni oyuncular ile su sonuclari almaya basladim , oyun olarak degisen bir sey yok yine mukkemmel oynuyoruz fakat bu sefer her macda rakipin her vurdugu gol olmaya basladi , aklima su geliyor sirf oyun zor olsun diye yazilmis bir senaryomu bu ? yani ne yaparsan yap mac motorunun seni yenmesimi oluyor bu nedir ?

Last edited by xwerswoodx : 14.Ocak.2014 at 17:10

Nesil
    2010
    Yer
    Kırşehir

Geçen yıl o kadar şikayete rağmen çok memnundum ama bu yıl iyice sıvamışlar yani. Gelecek güncelleme ile düzelmezse 3 yıldır aldığım oyunu daha da almam.

15. Default

Çok kolay ara pası yiyorum ben. Var mı bir tavsiyeniz ?
    BEŞİKTAŞ'ın taraftarıyız. Futbolcuların değil !

Nesil
    2010
    Yer
    İzmir,Türkiye

Quote Originally Posted by grjonny View Post
    Stoperlerinizden bir tanesi hızlı olmalı.Ve "Cover" görevi vermelisiniz.Türkçesindeki ismini bilmiyorum yalnız bu rolün.

Nesil
    2010
    Yer
    İzmir,Türkiye

14.1.3 benim sürümüm,güncelliyim mi

Nesil
    2007
    Yer
    Raccoon City

Quote Originally Posted by izmer96 View Post
    Bana biri bu durumu aciklasin Allah askina cildiricam , hazirlik maclari ile taktigi oturttum lige firtina gibi girdim taktik mukemmel isliyordu , bir anda ne olduysa ayni taktik ayni oyuncular ile su sonuclari almaya basladim , oyun olarak degisen bir sey yok yine mukkemmel oynuyoruz fakat bu sefer her macda rakipin her vurdugu gol olmaya basladi , aklima su geliyor sirf oyun zor olsun diye yazilmis bir senaryomu bu ? yani ne yaparsan yap mac motorunun seni yenmesimi oluyor bu nedir ?

Yokmu bana bunu aciklayabilicek bir babayigit ?

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Quote Originally Posted by grjonny View Post
    Savunma hattını geriye çekip ayrıca birbirlerine yakın oynamalarını sağlamak. Ara paslarını genelde hangi bölgeden yiyorsan (örneğin rakibin MC'leri atıyorsa) o bölgede pres veya markaj ya da rakip takım talimatları ile önlem almak. O bölgede az oyuncun varsa ekstra bir oyuncuyu o bölgeye çekmek vs...
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Nesil
    2008
    Yer
    Antakya

#izmer96 Bunun açıklaması yoktur. Ben anlamadım ligi ve avrupa maçlarını namağlup mu bitirmeyi mi planlıyorsunuz ?

Nesil
    2007
    Yer
    Raccoon City

Quote Originally Posted by lexoqe View Post
    #izmer96 Bunun açıklaması yoktur. Ben anlamadım ligi ve avrupa maçlarını namağlup mu bitirmeyi mi planlıyorsunuz ?
    Tabikide oyle bir beklentim yok ama hernedense boyle oldugu zaman ard arda 4-5 mac rakip oyuncularin icine messi kaciyor , mukemmel paslasmalar , her vurduklarinin girmesi ve ayni zamanda benim oyuncularimin aguero , lamela , hamsik , mitrovic gibi kaliteli ayaklarin her pozisyonu kacirmasi canimi sikiyor , sanki o maclarda senaryo yazilmis da benim puan kaybetmem ongorulmus gibi

Quote Originally Posted by xwerswoodx View Post
    Zorluk başarımları denen bir olay var onlar tam sana göre olabilir
    Yok hocam onlar yazılmış hikayeler o tarz bir şeyden bahsetmiyorum. Normal bir şekilde başlarken zorluk seviyesinden bahsediyorum. Neyse ilk önce saçmalıkları düzeltsinler kafi zaten

Nesil
    2008
    Yer
    Antakya

Tabikide oyle bir beklentim yok ama hernedense boyle oldugu zaman ard arda 4-5 mac rakip oyuncularin icine messi kaciyor , mukemmel paslasmalar , her vurduklarinin girmesi ve ayni zamanda benim oyuncularimin aguero , lamela , hamsik , mitrovic gibi kaliteli ayaklarin her pozisyonu kacirmasi canimi sikiyor , sanki o maclarda senaryo yazilmis da benim puan kaybetmem ongorulmus gibi
    Devam et bakalım neler olacak :)

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

izmer96´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster

Bu mevzu burada defalarca tartışılan bir konu.
    Kendi içimizde ulaştığmız sonuç ise kendimizi dahi tatmin etmiyor

Ben yine de sana aktarayım:

Oyunda tamamen oturttuğun, tıkır tıkır işleyen taktiğinin belli bir süre sonra Bödöööfff sesleri ile patlamasının nedeni ,yapay zekanın sana dur demesinden kaynaklanıyor.
    Yapay zeka bir süre sonra taktiğinin zayıf yönlerini aşırı kullanmaya başlıyor ve çökmesine neden oluyor.
    Oyun düz mantıkla "çüşş artık ,iyi bari herkese 3-5 atarak sezonu bitir,yok öyle yağma" diyor...

Bu nedenle bu acı tecrübelerden dolayı buradaki kimse tek bir taktikle tüm sezonu geçirmiyor ve en az iki farklı diziliş ile devamlı olarak yapay zekanın da kafasını karıştırmaya çalışıyor...

Bu olay mantıklı mı? Tabii ki HAYIR...
    İşe yarıyor mu? EVET...

Başta da açıklamanın tatminkar olmayacağını söylemiştim fakat ne acıdır ki durum bu...
    Last edited by Flammable : 14.Ocak.2014 at 17:05 Reason: Alıntı ekleme

Nesil
    2006
    Yer
    London

Bize de bu sık sık oluyor, aynı durumdan bende çok yakınıyorum ancak geçen seneye oranla daha az oluyor bu umarım son güncellemeye kadar düzelteceklerdir

Yok hocam onlar yazılmış hikayeler o tarz bir şeyden bahsetmiyorum. Normal bir şekilde başlarken zorluk seviyesinden bahsediyorum. Neyse ilk önce saçmalıkları düzeltsinler kafi zaten
    Fifa Menajer de denemişlerdi onu ancak oyuncuların pek hoşuna gitmedi, şahsen kolaya alınca Chelsea falan Adanaspor gibi oluyor yani neden olarak sanırım gerçekciliği kaybetmemek için yapılıyor olabilir, yada belkide Fifa Menajere benzetmemek içinde olabilir.
    Quote Originally Posted by Flammable View Post
    izmer96´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster

Bu mevzu burada defalarca tartışılan bir konu.
    Kendi içimizde ulaştığmız sonuç ise kendimizi dahi tatmin etmiyor

Ben yine de sana aktarayım:

Oyunda tamamen oturttuğun, tıkır tıkır işleyen taktiğinin belli bir süre sonra Bödöööfff sesleri ile patlamasının nedeni ,yapay zekanın sana dur demesinden kaynaklanıyor.
    Yapay zeka bir süre sonra taktiğinin zayıf yönlerini aşırı kullanmaya başlıyor ve çökmesine neden oluyor.
    Oyun düz mantıkla "çüşş artık ,iyi bari herkese 3-5 atarak sezonu bitir,yok öyle yağma" diyor...

Bu nedenle bu acı tecrübelerden dolayı buradaki kimse tek bir taktikle tüm sezonu geçirmiyor ve en az iki farklı diziliş ile devamlı olarak yapay zekanın da kafasını karıştırmaya çalışıyor...

Bu olay mantıklı mı? Tabii ki HAYIR...
    İşe yarıyor mu? EVET...

Başta da açıklamanın tatminkar olmayacağını söylemiştim fakat ne acıdır ki durum bu...
    Tamamiyle katılıyorum, farklı taktikler bu soruna kesin olarak çözüm oluyor, bu nedenle en az 2 taktiği öneriyorum herkese

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Oyunun başında öyle bir seçenek var aslında. Geçmiş tecrübemiz özellikle üst liglerde önem kazanıyor. Yani atıyorum Premier Ligde bir takım yönetirken oyuna yarı-profesyonel ya da amatör oyuncu gibi bir geçmişle başlamak oyunun zorluk seviyesini bir hayli arttırıyor. Oyuncular size hiç saygı duymadığı için özellikle maç konuşmalarınıza hep olumsuz tepki veriyorlar ve maçlara demotive şekilde çıkıyorlar. Tabi taktiksel komutlarınızı da doğru düzgün uygulamıyorlar. Ta ki onların saygısını kazanana kadar bu böyle devam ediyor. Zaten oyuncuların profillerine baktığınızda sizin yetersiz olduğunuzla ilgili düşüncelerini görüyorsunuz.

Tabi sizin bahsettiğiniz rakip takımların gücü ve formuyla ilgili bir zorluk seviyesiyse o bu oyuna pek uymaz diye düşünüyorum.
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Nesil
    2006
    Yer
    London

Oyunun başında öyle bir seçenek var aslında. Geçmiş tecrübemiz özellikle üst liglerde önem kazanıyor. Yani atıyorum Premier Ligde bir takım yönetirken oyuna yarı-profesyonel ya da amatör oyuncu gibi bir geçmişle başlamak oyunun zorluk seviyesini bir hayli arttırıyor. Oyuncular size hiç saygı duymadığı için özellikle maç konuşmalarınıza hep olumsuz tepki veriyorlar ve maçlara demotive şekilde çıkıyorlar. Tabi taktiksel komutlarınızı da doğru düzgün uygulamıyorlar. Ta ki onların saygısını kazanana kadar bu böyle devam ediyor. Zaten oyuncuların profillerine baktığınızda sizin yetersiz olduğunuzla ilgili düşüncelerini görüyorsunuz.

Tabi sizin bahsettiğiniz rakip takımların gücü ve formuyla ilgili bir zorluk seviyesiyse o bu oyuna pek uymaz diye düşünüyorum.
    Kalınla belirttiğim cümlede benim direk otomatikte ya demek büyük takımlardan teklif gelmemesinin sebebi buymuş, yani yine geliyor ama mesela mesajlara bakıyorum her gün büyük takımlardan teklif gelen kişiler var bana 3-4 yılda bir geliyor mesela bir çok başarıma rağmen, aslında bunu zorluk seviyesi olarak düşünebilirim

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Oyuna zorluk seviyesi konmasını şahsen desteklemiyorum.

Burada yüzlerce kişi oyunun hep daha gerçekçi ve simülasyona yakın olmasını istiyorken oyuna "EASY-MEDIUM-HARD" gibi seviyelerin eklenmesi sizce de gerçekçiliğini düşürmeyecek mi?

Nispeten kolaylık isteyen birisi mesela liginin profiline göre iyi bütçeli ve kadrolu takımları alarak oynayabilirler.

Örneğin Ajax :
    Kadro kalitesi gayet iyi,altyapıdan yetenkli veletler fışkırıyor,bütçesi kötü değil,ligde PSV harici büyük rakibi yok,kulüp itibarı yüksek vs vs vs...

Dediğim gibi mümkün olduğunca oyun olmamasını ,gerçeğe yaklaşmasını istediğimiz bir şeye zorluk seviyesi eklenmesi bence mantıksız olur.

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Quote Originally Posted by xwerswoodx View Post
    Kalınla belirttiğim cümlede benim direk otomatikte ya demek büyük takımlardan teklif gelmemesinin sebebi buymuş, yani yine geliyor ama mesela mesajlara bakıyorum her gün büyük takımlardan teklif gelen kişiler var bana 3-4 yılda bir geliyor mesela bir çok başarıma rağmen, aslında bunu zorluk seviyesi olarak düşünebilirim
    Otomatik olduğu zaman seçtiğin ligin seviyesine göre ayarlanıyor (minimum olması gereken seçiliyor).

Tabi bu bahsettiklerim sadece oyunun başı, genelde ilk sezonu için geçerli. Siz belirli sayıda maça çıktıktan sonra tanınırlığınız artıyor, başarı kazandıkça çok daha artıyor dolayısıyla zaman geçtikçe geçmiş tecrübenizin önemi ve etkisi gitgide azalıyor.

Sen anladığım kadarıyla birkaç sezon bitirmişsin ki büyük takımlardan teklif beklentisindesin. E belirli başarılar yakaladıysan zaten teklif gelip gelmemesinin geçmiş tecrübenle bir ilgisi kalmamıştır artık. Ona bağlama yani.
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Nesil
    2006
    Yer
    London

Otomatik olduğu zaman seçtiğin ligin seviyesine göre ayarlanıyor (minimum olması gereken seçiliyor).

Tabi bu bahsettiklerim sadece oyunun başı, genelde ilk sezonu için geçerli. Siz belirli sayıda maça çıktıktan sonra tanınırlığınız artıyor, başarı kazandıkça çok daha artıyor dolayısıyla zaman geçtikçe geçmiş tecrübenizin önemi ve etkisi gitgide azalıyor.

Sen anladığım kadarıyla birkaç sezon bitirmişsin ki büyük takımlardan teklif beklentisindesin. E belirli başarılar yakaladıysan zaten teklif gelip gelmemesinin geçmiş tecrübenle bir ilgisi kalmamıştır artık. Ona bağlama yani.
    Aslında 2025 yılındayım, yok büyük takımlardan teklif aldım ama kolaya kaçmak istemiyordum, ancak geçen sezon Juvenes ile Avrupa kupasını kazanınca artık burada yapılabilecek daha fazla şey kaldığını düşünmüyorum, 26milyonluk takım değeri ile şampiyonlar ligi kupasını kaldırmam imkansız ötesi bir durum, her zamanda zayıf rakiplere denk geleceğiz diye bir şansta yok. Tabi teklif geliyor ancak kesinlikle geçmiş tecrübesi yüksek olunca gelen tekliflerin miktarı artıyor, kesinlikle gelmiyor demiyorum, ancak geçmiş tecrübe ilk zamanlarda menajer olabilmek için çok büyük avantaj sağlıyor, ilk takımımı bulana kadar çok uğraşmıştım ben kabul edilmemişti, bahsettiğim buydu

Sayfa 63 / 94 İlkİlk ... 1353616263646573 ... SonSon

Mesaj Yetkileri