Arkadaş, ülkede savaş çıkartmak istendiğinin, bunu isteyenin akp'nin adamlarının olduğu bir kaset ortaya çıkıyor, sen gelmiş bana "daha büyük kaset bekliyordunuz" diyorsun.
Vicdanınızı, aklınızı, mantığınızı kullanmanız için bir şeyler bekleyen sizsiniz. Biz değil.
Ortada sanki dallı budaklı bir konu var da onu manipüle edeceğiz. Apaçık ortada her şey. Cidden daha ne lazım size?
Bu savaş sonunda "insanlar" canından olacak. Bak "insan" diyorum. Yemişim partisini, şusunu, busunu. İnsan diyorum. Ve kalkmış "daha büyük bir şey bekliyordunuz" diyorsun.
Yazık. Cidden yazık.
ortada savaş çıkarma yok
ihtimaller tartışılıyor
bu da çok normal bunu manupule etmenin anlamı yok
Aydın![]()
"oraya 4 adam gönderir iki füze attırırım" lafına adamlar tepki vermiyor ve hatta tam tersi hala savunuyorlarsa sen daha niye soru sorup polemiğe giriyorsun ki?
Konuşmanın hiçbir yerinde "hadi beyler bir şey olsun da Suriye'ye savaşa girelim " anlamı çıkan bir yer yok. Sen kalkıp "bak 4 adam yollar füze atarız savaş çıkartalım" dediler diyorsan bu konuşmayı manipüle ettiğinin en net göstergesidir bence.
Suriye konusunda son günlerde bir olumsuzluk var. Bu toplantının da bu son günlerdeki olaylara bir önlem olarak yapıldığını düşünüyorum.
Ancak bu kadar kritik bir konuyla alakalı, bu kadar kritik bir toplantının, muhtemelen "siyasi emelleri" yüzünden kamuoyuna servis etmek nasıl bir ihanettir, nasıl bir namussuzluktur çözemiyorum.
edit @Aydın
Şu ''Esadist'' diyen şahıs internette o meşhur özgürlük savascılarının videolarını izlememis.İzleyipte hala onları savunabildigini düsünmüyorum.Tırlardaki silahlar ha El Kaide'ye göndermis ha onlara ne fark eder ? Suriye açık açık PKKlılara yardım etse tırla silah gönderse üstüne sınırdan gelin kardeş diye her geceni alsa tepkiniz nasıl olurdu çok çok merak ediyorum.Şimdi diyeceksiniz ''durum farklı orda Esad sevilmiyor'' size yansıtılan o.Hani meşhur dış mihrakların yansıttıgı o.Milyon kisiye miting yaptı gecenlerde Esad.Sizin su meshur lafınızla sandıkta cıkıyor mu cıkıyor o zaman kimsenin isyan yapmaya hakkı yok degil mi ?
Benim anlamadığım şuan bunun çok anormal bilinmedik birşeymiş gibi konuşulması . Bunu ne yazık ki her devlet yapıyor. Örn ikiz kuleler saldırısı alakasız ırağa girilmesi gibi. Önemli olan burada bana kalırsa savaşa sokulmanın yapılış şekli. Maalesef dünyamızın hali bu arkadaşlar böylede gidecek. Kendini düşün ve bunun için savaş.
O toplantıyı servis eden ve bu toplantıdaki konuşmaları yapanlar, bunu planlıyanlar vatan hainliğinden yargılanmalı bence.
yolcu, hainlik demişsin. doğru söylüyorsun. atladığım bir hainlik var. bu konuşmayı yayınlayanların yaptığı hainlik. ama ne olursa olsun, bu konuşmayı dinledikten sonra "ne var bunda yiea" diyenler cidden insanlığından utanmalı.
manipüleymiş, ihtimalmiş, fasa fiso bunlar.
hiç yoktan savaş çıkartmak isteyen birinin yangına körükle gitmesine, kendi askerlerine saldırı düzenleme "ihtimaline" için cız etmiyorsa, dediğim gibi sağlam mideniz var.
verdiğin benzetme mantıktaki kıyas ilkesine aykırı
birileri senim evini yakmaya çalışıyor
sen evini nasıl korurum diye ailenle konuşuyorum
birileri de bu konuşmayı kaydedip düşmanlarına ifşa ediyor
birileri memleketi yakmaya çalışıyor
bana neden hükümeti destekliyorsun demeyin
kibriti tutanlar hükümete düşman oldukları için destekliyorum
Hiç yoktan yere savaş çıkarılacağını zannetmiyorum . Ama dediğin gibi kendi askerlerine saldırı gerçekten mide gerekli.
şu an konuşmayı dinleyecek bi durumda olmadığım için tam olarak söyleyemiyorum dakika olarak. belki diğer arkadaşlar yardımcı olurlar.
bu konuşmanın tamamını dinledikten sonra "hiçbir şey yok" ve "manipülasyon yapıyon" diyen arkadaşların aksine ben sende mide olduğunu düşünüyorum hala. bir umudum var
tekrar dinlersen, o parçayı yakalarsın diye düşünüyorum.
Açıkcası konuşmayı pek dikkatli dinleyip neler döndüğünü merak edenlerdenim. Başlarda pek inanamadım yani mevzu nedir o konuya oraya nasıl geldi nasıl gelişti bunlar niye toplantı veya bu kaset veya ses kaydı neden ortaya çıktı aklımda bin tane soru var. Montaj diyemem ama savunmak için birkaç kelam etmeyeceğim! çünkü bu olayların öncesi ve sonrasını bilmeden yorum yapmam pek doğru bulamam. Diğer arkadaşlara laf söylemeyeceğim çünkü herkes düşüncesini söylemiş ve buda bu ülkede doğru olan birşey odur! Burada birbirimize girip düşüncelerimizi alaşağı edip hakaret edeceğimize bekleyip sonuçları görmeliyiz. Şimdi bu ses kayıtlarından sonra youtube kapatıldı ve bu ses kayıtlarını doğrular tarzında yorum gelebilir veya gelmişte olabilir fakat bunun kapatılacağı zaten twitterdan bu yana söyleniyordu eh yani geç oldu güç olmadı diyelim.
Kötü yönetilen bir maç sonrasında hakemlere dair sorulan soruya verdiği cevap;
" O sizin sorununuz. Ben yabancıyım ve bir gün gideceğim. Hakemler sizin, ne yapacağınızı siz düşünün! "
Jose Mourinho
Boş alanların bombalanmasından söz ediliyor. Askerler vurulacak demek en hafif tabirle halüsinasyondur.
Bu sızma da hayırlara vesile olsun diye umalım. Diğer illegal dinlemeler ile zaten ahlaksızlığın dibine vurmuşlardı, bu sonuncusu cami duvarına yapmak oldu. Artık kimse 'bu paralelciler bu kadarını da haketmedi' diyemeyecek.
Mit tırının durdurulması ve bu son sızdırma affedilemez, dünyanın hiçbir yerinde affedilmez.
Bilerek görmezden gelinen bir gerçek var. Savaş artık kapımızda, etraf yangın yeri. Kapımızı bacamızı örtüp alevlerin binaya sarmasına haliyle izin vermeyeceğiz. Ne tesadüftür pyd, işid gibi örgütler Suriye'nin kuzeyini ele geçirdiği sırada 'görün bakın kimlerle komşu oluyoruz, hükümet göz yumuyor' diye höykürenler, onlara karşı yapılacak operasyona da karşı çıkıyor.
Hesap başka, mesele bağcıyı dövmek.
http://www.haberturk.com/gundem/habe...-flas-aciklama
kendileri kabul ediyolar zaten doğru olduğunu