Anket Sonuçlarını Görüntüle: Sonuç ne olur?

Voters
34. You may not vote on this poll
  • Türkiye kazanır

9 26.47%
  • Berabere biter

8 23.53%
  • Çek Cumhuriyeti kazanır

17 50.00%
Sayfa 6 / 7 İlkİlk ... 4567 SonSon
151 ile 180 arası toplam 189 sonuç

Konu: Türkiye 1 - 2 Çek Cumhuriyeti | Avrupa Şampiyonası El. - A Grubu

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post
    Ooo iş oraya geldi mi çarşı karışır abi,yeni adamlara ihtiyaç varsa ben sana çok güzel bir milli takım kadrosu yapayım.Hatta havuz bile yaratırım
    Var, yok değil çok genç ve dinamik oyuncular var. En azından bu adamları oynat, yine yenilsinler ancak mücadele etsinler. Bugünü kaybederler ama yarını kazanırlar. Ama nerde?

Mesela bugün Stoper'de Mehmet Topal oynadı. Adam mı yok? Son 3 sezonda Buca ve MİY forması altında 101 maça çıkıp 9 gol atmış, 1.95 boyunda olan ve henüz 24 yaşında olan stoper Efe Halil Özarslan var. Şu adam Çek liginde oynasaydı her maç banko Milli Takımdaydı. Bizde FMciler ve Ligi düzenli takip edenler dışında adını duyan yoktur. Bu adamı al bugün FB veya GS'ye daha 2. maçında Milli Takıma çağrılır.

Hani diyorlar ya alt yapı gelişsin, oyuncu gelsin sistem olsun falan sen elindeki tüm imkanları kullanmayı biliyor musun ki uzun vadelik planlar peşindesin. Hepimizin gözünün önünde, siz Galatasaraylısınız daha net görüyorsunuz, kaç haftadır tel tel dökülen sahada adım atacak mecali bulunmayan Selçuk İnan hala bu takımda sahaya çıkıyorsa bu akıl tutulmasıdır ya da torpildir.

Bu kadar saçma tercihlerin ve adaletsiz dağılımın zerre açıklaması olamaz.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Şu Enes'te bi pişseydi hayırlısı ile, sanırsam genç takımda 4 gol atmıştı geçen Bence şu dönemde ıhtan ıhtan oynatılabilir artık.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by ReaList View Post
    Var, yok değil çok genç ve dinamik oyuncular var. En azından bu adamları oynat, yine yenilsinler ancak mücadele etsinler. Bugünü kaybederler ama yarını kazanırlar. Ama nerde?

Mesela bugün Stoper'de Mehmet Topal oynadı. Adam mı yok? Son 3 sezonda Buca ve MİY forması altında 101 maça çıkıp 9 gol atmış, 1.95 boyunda olan ve henüz 24 yaşında olan stoper Efe Halil Özarslan var. Şu adam Çek liginde oynasaydı her maç banko Milli Takımdaydı. Bizde FMciler ve Ligi düzenli takip edenler dışında adını duyan yoktur. Bu adamı al bugün FB veya GS'ye daha 2. maçında Milli Takıma çağrılır.

Hani diyorlar ya alt yapı gelişsin, oyuncu gelsin sistem olsun falan sen elindeki tüm imkanları kullanmayı biliyor musun ki uzun vadelik planlar peşindesin. Hepimizin gözünün önünde, siz Galatasaraylısınız daha net görüyorsunuz, kaç haftadır tel tel dökülen sahada adım atacak mecali bulunmayan Selçuk İnan hala bu takımda sahaya çıkıyorsa bu akıl tutulmasıdır ya da torpildir.

Şapka Çıkartıyorım bu yoruma

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Quote Originally Posted by Nocna Mora View Post
    enkaz enkaz enkaz.. gs sözlük'te okudum bunu mesela cok dogru yazmıs yazan. hala görmeyen var mı acaba enkazları. demirören'in yarattıgı terim'in yarattıgı enkazları.
    Bırakın Allahaşkına. 2011'de geldiğinde nasıl bir takımı devraldı Galatasaray'da?
    Geçen sene milli takımın başına geçtiğinde nasıl bir takımı devraldı Hiddink ve Avcı sonrası?

Bunları ne çabuk unutuyorsunuz. Fatih Terim fanı değilim ama asıl Terim hep enkaz takımları devraldı. Sanki ülkece çok iyi durumdayız da Terim batırıyor her şeyi.

Bursaspor Avrupadan nasıl elendi, kime elendi abi bir açıklayın. Hayatınızda duydunuz mu o takımın adını, bir daha da duyacak mısınız acaba? Beşiktaş kendi sahasında kimle berabere kaldı? Trabzonspor kendi sahasında kime yenildi? Terim gitti de Galatasaray çoluk çocukla dolu Anderlecht karşısında 1 puanı nasıl kurtardı? İşte size Türk futbolu. Herşey düzgün bir tek Terim yanlış.

Milli takım Terim öncesi Azerbaycan'a nasıl yenildi? Kazakistan gibi dünyanın en güçsüzlerinden biri karşısında kendi evinde nasıl 90+6'da zorla kazandı? Kendi sahasında Hırvatistan'a nasıl 3-0 yenildi? İstanbul'da Romanya'ya, deplasmanda Macaristan'a nasıl yenildi? Bir hatırlayın bakalım. Milli takımın nasıl rezil bir top oynadığını hatırlayın.

Oysa ne kadar kolay bir suçlu ilan etmek.
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by ReaList View Post

Katılıyorum abi ama olmuyor işte göremiyor adamlar.FM oynayan bir insan evladı teknik direktör değil işte,gerçi FM gibi bir oyunun varlığından haberdar olduğunu sanmıyorum bir çoğunun.

Bu işin en önemli altyapısı FM oynamaktır,net.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by footballer33 View Post
    Her maç sonrası 11 yazıyorsunuz diyeceksiniz; ama gerçekten şu 11'i görmeyi çok isterim ben:

Mert Günok

Ozan Tufan - Semih - Ersan - Caner

Salih Uçan - Alper Potuk - Oğuzhan Özyakup

Hakan Çalhanoğlu

M.Pektemek - Adem Büyük (Muhammed Demir/Cenk Tosun)
    ozanı orta sahaya çeksek(o orta sahayı yerler hem alper hem salih hem oguzhan rakip salına salına geçer o orta sahayı) bu sefer sağ beke gokhan kalıyor

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

@ReaList

Torpil değil abi. Daha bugün yazdım GS sohbet alanında.

Fatih Terim için bir oyuncunun kariyeri çok önemli. Oyuncu öyle ya da böyle, Avrupa'nın büyük takımlarından birinde forma giymiş bir oyuncuysa Fatih Terim için iyi bir oyuncu demektir. Yaşına veya kadroya girmiş girmemiş onlara pek bakmaz Terim.

...

Fatih Terim'in bir başka özelliği birlikte bazı şeyler başardığı oyuncularına çok bağlıydı. Hiçbirini işi bitince bir kenara atmadı. Aksine; Hasan Şaş, Ümit Davala, Hamza Hamzaoğlu, Hamit, Tuncay, Nihat... bu isimlere her zaman güvendi, her zaman görev verdi. Avrupa'nın önde gelen kulüplerine baktığımızda da bu vefayı görüyoruz. Giggs, Scholes, Maldini, Gattuso, Zanetti, Raul... kulüpleri ta ki bu oyuncular kendileri bırakana veya ayrılana kadar sahip çıktılar bu isimlere. Bizdeyse Ayhan Akman, Hakan Şükür, Arif Erdem, Hasan Şaş yaşlandıkları ve katkı verememeye başladıkları zaman kapıyı gösterdik hepsine. Ama Fatih Terim kulübün yaptığı bu vefasızlığı yapmadı hiçbir zaman.
    Bu onun eksikliği veya yanlış bakış açısı diyebilirsin ama torpil olayına inanmıyorum ben. Torpilin mantığı yok çünkü. Sen kendi imajını, kendi kariyerini sırf bir kaç oyuncuya torpil geçeceğim diye baltalar mısın o şekilde? Dünyada bunu yapacak enayi var mıdır? Mantığın alıyor mu?
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Aslında şöyle bir 11 ideal bence ;

Mert-Gökhan,Ersan,Semih,Caner-Ozan,Alper,Oğuzhan-Kerim,Arda-Herhangi bir gol atabilen forvet

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

@Walter Sakana

Aynı kapı abi.

Bugün Selçuk İnan yerine Alper Potukla çalışmış olsaydı, sahaya çıkan 11'de Selçuk mu olurdu Alper mi? Torpil çok geniş kavram tabi. Başkaların tembihiyle de hareket etmek var -ki Fatih Terim bunu biraz zor yapar- kendi felsefesine göre de torpil yapar. Uyguladığı bu. Aynı şeyi farklı şekilde anlatmışız sen biraz daha ılımlı yaklamışsın : )
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by Walter Sakana View Post
    @ReaList

Bu onun eksikliği veya yanlış bakış açısı diyebilirsin ama torpil olayına inanmıyorum ben. Torpilin mantığı yok çünkü. Sen kendi imajını, kendi kariyerini sırf bir kaç oyuncuya torpil geçeceğim diye baltalar mısın o şekilde? Dünyada bunu yapacak enayi var mıdır? Mantığın alıyor mu?
    bu vefa adı altında profesyonel olamamaktır

ama bana kalırsa bunda cok tanıyıp tanımaması daha önemli ve milli takımı kulüp takımı gibi yönetmesi bundan dolayı

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

@ReaList

Son Galatasaray dönemi ve şu anki milli takım döneminde Terim'in kariyer derdi olduğunu sanmıyorum Abi. İmajı da bazı siyasilerin kolları altında kendi tahmininden bile daha parlak hale gelir. O da dert değil. Bu yaştan sonra, ilk Galatasaray dönemindeki gibi tekrar Avrupa'da büyük bir takım çalıştırma gibi bir hedefi olduğunu sanmıyorum. Aksine bu yaştan sonra asıl derdi banka hesabına yatacak olan yılda bilmemkaçmilyon tl. Bunun için de en az efor sarfedip, en rahat kazanabileceği yerde şu an zaten.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Quote Originally Posted by Önder HOCA View Post
    bu vefa adı altında profesyonel olamamaktır

ama bana kalırsa bunda cok tanıyıp tanımaması daha önemli ve milli takımı kulüp takımı gibi yönetmesi bundan dolayı
    O zaman Avrupanın büyüklerinden hiçbiri profesyonel değil. Giggs'i 40 yaşına kadar oynatan Man Utd gibi mesela. Zanetti>Inter, Maldini>Milan vs... o kadar çok örnek var ki daha.

Bugün Fatih Terim profesyonel değil ama kılları ağarmış Rosicky'i oynatan Çek menajeri profesyonel bize göre.

@ReaList

Terim Avrupayı taklit ediyor. Bakıyor onlar böyle başarıya ulaşıyor kendi de onu yapmaya çalışıyor. Sorun orada. Bizim topçular belirli bir zaman sonra düşüşe geçiyor, elinde patlıyor. Giggs gibi 80 yaşına kadar üst düzey kalamıyorlar ki. O altyapı yok.

Bi de Arda konusu var. Dünyada hangi teknik direktörü getirirsen getir kadroya ismini ilk yazacağı oyuncu Arda'dır abi yapma gözünü seveyim.

Sorarım; Ronaldo Portekiz milli takımında torpille mi oynuyor? Değilse Ronaldo Portekiz milli takımında ne yapıyor? Milli takımına Arda'dan daha fazla bir katkısı var mıdır?

@di canio

Doğrudur değildir bilemem ama bence çok ağır bir itham bu Osman.

Şimdi öyle bir pozisyona düştüm ki sanki Terim'in teknik direktörlüğünü çok beğeniyormuş gibi Hayır, pek beğenmiyorum ama Türkiye şartlarında kulüp takımları ve milli takım için malesef en mantıklı seçim o. Çünkü teknik, taktik bilgimiz yok (futbolcular ve antrenörler). %80-90 gazla çalışıyoruz. Bunu da en iyi yapan isim Terim. Gördük işte, Hiddink'ler, Mancini'ler, Del Bosque'ler, Rijkaard'lar kimler kimler yapamadı burada. Neden? Çünkü dediğim gibi teknik taktik bilgi sıfır. Yatırım, sabır sıfır. Anında başarı beklentisi, medya taraftar baskısı. Ne bekleniyor?
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

ben yatıyorum, cevaplara yarın cevap yazarım

ulen gaza getirdiniz beni ne yazdığımı da bilmiyorum yorgun yorgun

iyi geceler cümleten.
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Abi ülkemiz şartlarında bir itham değil yaptığım Ülkede 30 yaşındaki adam iyi paraya en az işi yapmanın yolunu gözler. Amacımız işin hakkını vermek değil, idare etmek. Terim de 60 küsur yaşında, herhangi bir yaşıtına ve meslektaşına göre kat kat fazla para kazanan birisi.

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Quote Originally Posted by byariff View Post
    sanki grupu lider bitirdikde topali defans yapmis ortasaha oynuyan adamlarin defans pozisyon bilgisi azdir umarim patlamaz.
    ben demedim demeyi sevmem , ama ilk yedigimiz golde topalin hatasi var..

prekazinin sozu aklima geldi

Galatasaray iyi milli takımda iyi,Galatasaray yok milli takımda yok"

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

O zaman Avrupanın büyüklerinden hiçbiri profesyonel değil. Giggs'i 40 yaşına kadar oynatan Man Utd gibi mesela. Zanetti>Inter, Maldini>Milan vs... o kadar çok örnek var ki daha.

Bugün Fatih Terim profesyonel değil ama kılları ağarmış Rosicky'i oynatan Çek menajeri profesyonel bize göre.
    o dediğin oyuncular performans sergileyen uç oyuncular yalnız. giggs girip maç kurtarıyordu, maldini desen futbolu bırakana kadar benim gözümde dünyanın en iyi stoperiydi.

benim profesyonel olamamak dediğim yaştan çok oyuncunun performansına bakılmaması yani hala selçuk orta saha burak 'ın 11 başlaması.

adam tr ligini hiç mi izlemiyor.

hiç mi düşünmüyor fbde caner ve gg neden başarılıda milli takımda değil diye kulüp yapılarını analiz etmiyor
    Last edited by Önder HOCA : 11.Ekim.2014 at 03:06

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bırakın Allahaşkına. 2011'de geldiğinde nasıl bir takımı devraldı Galatasaray'da?
    Geçen sene milli takımın başına geçtiğinde nasıl bir takımı devraldı Hiddink ve Avcı sonrası?

Bunları ne çabuk unutuyorsunuz. Fatih Terim fanı değilim ama asıl Terim hep enkaz takımları devraldı. Sanki ülkece çok iyi durumdayız da Terim batırıyor her şeyi.

Bursaspor Avrupadan nasıl elendi, kime elendi abi bir açıklayın. Hayatınızda duydunuz mu o takımın adını, bir daha da duyacak mısınız acaba? Beşiktaş kendi sahasında kimle berabere kaldı? Trabzonspor kendi sahasında kime yenildi? Terim gitti de Galatasaray çoluk çocukla dolu Anderlecht karşısında 1 puanı nasıl kurtardı? İşte size Türk futbolu. Herşey düzgün bir tek Terim yanlış.

Milli takım Terim öncesi Azerbaycan'a nasıl yenildi? Kazakistan gibi dünyanın en güçsüzlerinden biri karşısında kendi evinde nasıl 90+6'da zorla kazandı? Kendi sahasında Hırvatistan'a nasıl 3-0 yenildi? İstanbul'da Romanya'ya, deplasmanda Macaristan'a nasıl yenildi? Bir hatırlayın bakalım. Milli takımın nasıl rezil bir top oynadığını hatırlayın.

Oysa ne kadar kolay bir suçlu ilan etmek.
    Terim enkaz devraldı. Kendi enkazını yarattı ve kaçtı gitti. Anlık başarı isteniyordu, anlık başarıyı verecek imajı vardı, kendisi icin de yeni bir sanstı ve bunu kullandı. Hiç bir zaman iyi bir taktiysen değildi, elindeki oyuncu grubu da yani su an mevcut oyuncu grubu da yaşlandı, başarıya doydu, kariyer zirvelerinden düşmeye başladılar Galatasaray'ın su anki enkazını görmemek icin kör olmak lazım. Selçuk ve Burak'ın sözleşmeleri, ilk 11'in yaş ortalamasına ve yeteneklerine bakmak yeterli bence. Milli takımda aynı şekilde hala Selçuk 11 çıkıyorsa, stoperde Mehmet Topal oynuyorsa, taktik düzen olmadan rezalet bir top oynanıyorsa bu bir enkazdır. Mesela Salih'i, Alper'i, Oğuzhan'ı, Kerim'i, Enes'i, Ozan'ı, Hakan'ı, Nuri'yi, Koray Günter'i bile sayabilrsin bu oyuncuların neredeyse hiç biri takıma hala monte edilmiyor. Kaç yaşında bu adamlar 22-23-24'e geldler. Hala genç oyuncu muamelesi yapıyoruz oysa Nuri 18 yaşında da bundesliga'nın tozunu attırıyordu, Hakan'da aynı şekilde, elimizdeki forvetlerin yeteneksizliğine bakılınca Enes 11 başlasa da bir şikayeti olur mu kimsenin acaba ? Ya da Salih Selçuk'un yerine oynasa ? Olamaz da olmamalı. Jenerasyon böyle yaratılır. Ezbere kadro yaparak, gazlayarak, bir enkaz yaratarak degil.
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Quote Originally Posted by byariff View Post
    ben demedim demeyi sevmem , ama ilk yedigimiz golde topalin hatasi var..

prekazinin sozu aklima geldi

Galatasaray iyi milli takımda iyi,Galatasaray yok milli takımda yok"
    O karambolde işi Topal'a bıraktın ya helal olsun be. Ben demiştim demeyi harbiden de hiç sevmiyormuşsun Arif'cim.

Öncelikle içimizdeki Çekoslavaklı arkadaşları tebrik ederek başlamak istiyorum söze.

45 dakikalık güzel oyunun ardından 2. yarı ipleri tamamen rakibe verdik. 2. gol de Tolga'nın yaptığı degaj'ı ayakta alkışlıyorum.

İlk yarıda maçı süpürecek golleri atabilirdik, goller diyorum çünkü kaçırdığımız ve hakem hatası yüzünden yenilen 1 penaltı, 1 tane de ofsayt denilen pozisyonumuz var.

2. gol için bir diğer sitemim de 2 numara'yı takip etmesi gereken adam Caner değil, Olcay'dır. Bunu bilmek için futbol bilgisine dahi gerek yok bu adamlar Fifa da oyuncu modunu oynamışlarsa eğer hiç kendilerini seçip oyun zaten direk o adamı marke etme işini sana veriyor.

Yılda milyonlar kazanan adamın bunu direk bilmesi gerekli orası ayrı bir konu tabii.

İnanılmaz şanssız bir ilk yarının ardından atamazsan skorun bu şekilde olması gayet doğal. Ölü bir taraftarla oynuyoruz bunu da ekstra belirtmek istiyorum. Ne bir ıslık, ne bir destek varsa yoksa ''Yeter Yıldırım Demirören'' ulan asıl size YETER be.

Gitmiyor abi bu adam anlamıyorsunuz belki ama gitmiyor. Bundan başka milli takım yok eğer destek olmayacaksan gelme maça.

Terim konusunda da farklı düşünüyorum. Terim bu takımı en iyi oynatan hocadır o gittikten sonra başımıza gelen arkadaşları da görüyoruz eğer birisi batıracaksa o Terim olsun.

Umut falan eleştiriyordu maç öncesi maçta gördük kendisinin performansını. Umut takımında gerekli süreyi alsa çok yararlı bir adam bize inanılmaz yararı olur ama işte Galatasaray da oynayamıyor.

Her neyse iyi bir 45 dakika umarım bunun üzerine koyabiliriz. Önümüzdeki maçın Letonya'lı arkadaşlarını görelim hemen.

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Helal olsun Ceklere
    Helal olsun Sivoka (cok insana ornek olur)
    Ve

Helal olsun YD'ye, buyuk projenle San Marino ile ayni seviye olana kadar devam.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Hala topalsız kurulan kadrolar var, gülüyorum sadece. Net en iyi orta sahamız.

Umut'a da ayrıca tebrikler, beni yanılttı.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Quote Originally Posted by Önder HOCA View Post
    o dediğin oyuncular performans sergileyen uç oyuncular yalnız. giggs girip maç kurtarıyordu, maldini desen futbolu bırakana kadar benim gözümde dünyanın en iyi stoperiydi.

benim profesyonel olamamak dediğim yaştan çok oyuncunun performansına bakılmaması yani hala selçuk orta saha burak 'ın 11 başlaması.

adam tr ligini hiç mi izlemiyor.

hiç mi düşünmüyor fbde caner ve gg neden başarılıda milli takımda değil diye kulüp yapılarını analiz etmiyor
    O konuda aynı fikirdeyiz zaten, mesajın devamını okuduysan aynı şeyi yazmıştım:

Terim Avrupayı taklit ediyor. Bakıyor onlar böyle başarıya ulaşıyor kendi de onu yapmaya çalışıyor. Sorun orada. Bizim topçular belirli bir zaman sonra düşüşe geçiyor, elinde patlıyor. Giggs gibi 80 yaşına kadar üst düzey kalamıyorlar ki. O altyapı yok.
    Bahsettiklerin profesyonellik değil işte onu anlatmaya çalışıyorum. Yetersizlik veya kötü analizcilik veya kibarcasını bulamadım, bir şeye sadece tek açıdan bakıp diğer açılardan görememeye ne denirdi işte ondancılık denilebilir daha çok.

Tekrar ediyorum; ben Terim'in teknik direktörlüğünü beğenmiyorum. Ama ülkemiz şartlarında belki Mourinho dışında ondan daha fazlasını yapabilecek bir teknik direktör olduğuna inanmıyorum. Çünkü değindiğim gibi teknik taktik yok (Arda futbolu İspanya'da öğrendim diye boşuna mı dedi?). Taktik ustası olarak kimi getirsen boş çünkü oyuncuların kafası almıyor. Teknik direktöre saygı yok. Otoriter olman yetmiyor, aynı zamanda oyuncuların sevgisini, saygısını kazanacaksın. Hem otoriter olup hem oyuncuların sevgi ve saygısını kazanmış kim var başka? Abdullah Avcı ezildi. Kocaman desen soğuk bir insan, oyuncularının saygısını kazanabilir belki ama sevgisini çok zor. Yanal'ın da oyuncularıyla ilişkileri basına yansıdı gördük. Kim var abi?

ekleme: milli takım farklı bir kavram. Miroslav Klose klüpte çok mu iyi bir performans gösteriyordu da Löw her defasında onu çağırıyor hatta hep ilk 11 oynatıyordu? Aksine Bayern'de çok eleştirildi, çok çok az gol attı ama milli takımda coşuyordu adam. Nuri ise Almanya'da yılın oyuncusu mu ne seçilmişti. Ama geldi bizim milli takımda ne yaptı? Çok kötü çok yetersiz performanslar sergiledi. Keza Ronaldo Real'de döktürürken milli takımda sıradan bir oyuncu. Yani kulüp performansıyla milli takım performansının alakası yok. Kimse ona göre seçim yapmazken sadece Terim'i o şekilde eleştirmek haksızlık bence. Milli takımda sisteme göre oyuncu seçilir ki bizde de sistem olmadığı için asıl sorun bu.
    Last edited by Walter Sakana : 11.Ekim.2014 at 17:11
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Nesil
    2007

Kaç maçtır olduğu gibi kendi milli takımımızda taraftarcılık oynayan bir oyuncu hata yapınca, işte Galatasaraylı/Fenerbahçeli/Beşiktaşlı hata yapıyor, diyen çok taraftarımız(!) var. Bu kafayla devam edersek zaten bizden bir şey olmaz, boş verin. Çekleri destekleyenlerden daha tehlikeli bu arkadaşlar.

Kadroya gelirsek kale ve defans hattı ideal/ideale yakında ve gayet iyi isimlerden kurulu. Mehmet Topal stoper değil ama 2'li orta saha oynayacaksak zaten ona orta alanda ihtiyaç olmuyor, stoper olarak değerlendirilebilir. 3'lü orta saha oynarsak ilk ismini yazacağımız isim zaten. Orta saha için öyle diyemeyeceğim. Selçuk artık işin cılkını çıkardı. 19 yaşındaki Ozan kendisinden iyi oynuyorsa şapkayı önüne koyup düşünsün. Ronaldo, Bale bile kötü oynayınca eleştiriliyor, bizimkiler eleştirilince duygusal deniyor bir de. Ya sabır. Selçuk milli takımdan da Galatasaray'dan da silinmelidir. Bu yıl kötü oynayan adam 2 yıl daha yaşlandıktan sonra iyi mi oynayacak? Hedef 2016 ise ona göre kadro kurulsun. Zibilyon tane orta saha var oynayan yine Selçuk yine Selçuk.

Ofans hattımızı da beğenmiyorum ben. Arda hariç hiçbirini beğenmiyorum. Arda'yı yazsınlar sonra kim oynarsa oynasın, çok da bir şey farketmeyecek nasılsa. Hakan Çalhanoğlu nasıl oynuyor bilmiyorum ama belki o denenebilir.

Genel olarak da ilk yarıdaki oyun gayet iyiydi. O oyunu 90 dakikaya yayabildiğimiz takdirde her şey güzel olacak, o kadar da karalar bağlamaya gerek yok. Sadece bazı rötuşlar yapılması lazım. Kadro turnuvaya katılacak kadar kaliteli ama biraz daha kendilerine gelmeliler, takım oyununu oturtmalılar.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

zor değil.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by sui generis View Post

zor değil.
    Çünkü kötü kadro. Ne Pektemek sağ kanatta Gökhan Töre'nin yaptığını yapabilir, ne de Arda solda Olcay'ın yaptığını. Kadroda sıkıntı aramaya gerek yok. Sıkıntı kaleci Tolga'nın berbat performansı ve Selçuk denilen herifin oynaması.
    Dikkat ettiniz mi Ozan'ın paslarına? Sert ve isabetli. Ve olabildiğince çabuk yapıyor bunu. Sanki premier ligte gibi. Halbuki Selçuk en önemli özelliği olan pası bile tin tin tin yapıyor.
    Mehmet Topal'ı iyice stoper yaptık. Mehmet 4-4-2de defansif orta saha olarak gayet oynar. Eskiden oynardı. Fakat madem oynamaz diyoruz o halde Hamit çok daha faydalı olur Selçuk'tan.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Pektemek'i sağ forvet olarak düşünmek daha doğru. Tek forvet oynuyorsan kanatlardan en az birinin forvet özellikli olması lazım. yoksa gol atmada sıkıntı yaşıyoruz. Arda olmasa zaten ilk yazacağım isim Olcay olurdu.

Topal 4-4-2 de elbette oynar. Ama bu kadar çok orta saha varken -bence çok kaliteli isimler var- 4-3-3 en mantıklısı.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Çok mu zor ya ?

Oyunda yaptığı ayrı bir olay ama bu adam Leverkusen'de banko oynuyor,sakatlığı geçtikten sonra değil kadronun ilk 11'in değişilmez ismi olmalıdır.

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Çok mu zor ya ?

Oyunda yaptığı ayrı bir olay ama bu adam Leverkusen'de banko oynuyor,sakatlığı geçtikten sonra değil kadronun ilk 11'in değişilmez ismi olmalıdır.
    Nuri Şahin'i bile banko yapamadık en iyi dönemlerinde, Hakan da zor bu zihniyetle. Nuri Şahin de Mesut Özil gibi bizi değil de Almanya'yı tercih etseydi şu an çok farklı bir konumda olabilirdi dünya futbolunda.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Abi Nuri daha çok sistem oyuncusu,bizim takımın sistemine alışması kolay değil,çünkü sistem yok bizde.

Hakan ise saf yetenek,her an bir şey yapabilecek kalitede bir oyuncu, U-20 Dünya Kupası'nda izlediğim kadarıyla bu yorumu yapıyorum.Kendisi fark yaratacaktır ama işte o farkı yaratacak şansı kim verecek.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Zor değil. Nuri sakat mı koy oraya Salih'i, o da mı sakat koy oraya Ozan'ı. Hakan yok mu koy yerine Oğuzhan'ı, o da mı sakat koy yerine Alper Potuk'u. Rotasyonu bu oyuncular arasında değil de gidip hala Emre Belezoğlu, Selçuk İnan, Hamit Altıntop arasında yapıyorsak sorun vardır.
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Abi Nuri daha çok sistem oyuncusu,bizim takımın sistemine alışması kolay değil,çünkü sistem yok bizde.

Hakan ise saf yetenek,her an bir şey yapabilecek kalitede bir oyuncu, U-20 Dünya Kupası'nda izlediğim kadarıyla bu yorumu yapıyorum.Kendisi fark yaratacaktır ama işte o farkı yaratacak şansı kim verecek.
    Nuri de genç milli takımlarda Hakan gibiydi. Bert van Marwijk ile sistem oyunculuğuna evrildi. Milli takımda alıştığımız şekilde devam edersek, alıştığımız zihniyetteki hocalarla çalışmaya devam edersek Hakan'ın milli takımdaki sonu sol açık olarak sonradan oyuna dahil olmak olacaktır.

Sayfa 6 / 7 İlkİlk ... 4567 SonSon

Mesaj Yetkileri