Anket Sonuçlarını Görüntüle: Sonuç ne olur?

Voters
34. You may not vote on this poll
  • Türkiye kazanır

9 26.47%
  • Berabere biter

8 23.53%
  • Çek Cumhuriyeti kazanır

17 50.00%
1 ile 30 arası toplam 189 sonuç

Konu: Türkiye 1 - 2 Çek Cumhuriyeti | Avrupa Şampiyonası El. - A Grubu

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by Walter Sakana View Post
    O zaman Avrupanın büyüklerinden hiçbiri profesyonel değil. Giggs'i 40 yaşına kadar oynatan Man Utd gibi mesela. Zanetti>Inter, Maldini>Milan vs... o kadar çok örnek var ki daha.

Bugün Fatih Terim profesyonel değil ama kılları ağarmış Rosicky'i oynatan Çek menajeri profesyonel bize göre.
    o dediğin oyuncular performans sergileyen uç oyuncular yalnız. giggs girip maç kurtarıyordu, maldini desen futbolu bırakana kadar benim gözümde dünyanın en iyi stoperiydi.

benim profesyonel olamamak dediğim yaştan çok oyuncunun performansına bakılmaması yani hala selçuk orta saha burak 'ın 11 başlaması.

adam tr ligini hiç mi izlemiyor.

hiç mi düşünmüyor fbde caner ve gg neden başarılıda milli takımda değil diye kulüp yapılarını analiz etmiyor
    Last edited by Önder HOCA : 11.Ekim.2014 at 03:06

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Quote Originally Posted by Önder HOCA View Post
    o dediğin oyuncular performans sergileyen uç oyuncular yalnız. giggs girip maç kurtarıyordu, maldini desen futbolu bırakana kadar benim gözümde dünyanın en iyi stoperiydi.

benim profesyonel olamamak dediğim yaştan çok oyuncunun performansına bakılmaması yani hala selçuk orta saha burak 'ın 11 başlaması.

adam tr ligini hiç mi izlemiyor.

hiç mi düşünmüyor fbde caner ve gg neden başarılıda milli takımda değil diye kulüp yapılarını analiz etmiyor
    O konuda aynı fikirdeyiz zaten, mesajın devamını okuduysan aynı şeyi yazmıştım:

Terim Avrupayı taklit ediyor. Bakıyor onlar böyle başarıya ulaşıyor kendi de onu yapmaya çalışıyor. Sorun orada. Bizim topçular belirli bir zaman sonra düşüşe geçiyor, elinde patlıyor. Giggs gibi 80 yaşına kadar üst düzey kalamıyorlar ki. O altyapı yok.
    Bahsettiklerin profesyonellik değil işte onu anlatmaya çalışıyorum. Yetersizlik veya kötü analizcilik veya kibarcasını bulamadım, bir şeye sadece tek açıdan bakıp diğer açılardan görememeye ne denirdi işte ondancılık denilebilir daha çok.

Tekrar ediyorum; ben Terim'in teknik direktörlüğünü beğenmiyorum. Ama ülkemiz şartlarında belki Mourinho dışında ondan daha fazlasını yapabilecek bir teknik direktör olduğuna inanmıyorum. Çünkü değindiğim gibi teknik taktik yok (Arda futbolu İspanya'da öğrendim diye boşuna mı dedi?). Taktik ustası olarak kimi getirsen boş çünkü oyuncuların kafası almıyor. Teknik direktöre saygı yok. Otoriter olman yetmiyor, aynı zamanda oyuncuların sevgisini, saygısını kazanacaksın. Hem otoriter olup hem oyuncuların sevgi ve saygısını kazanmış kim var başka? Abdullah Avcı ezildi. Kocaman desen soğuk bir insan, oyuncularının saygısını kazanabilir belki ama sevgisini çok zor. Yanal'ın da oyuncularıyla ilişkileri basına yansıdı gördük. Kim var abi?

ekleme: milli takım farklı bir kavram. Miroslav Klose klüpte çok mu iyi bir performans gösteriyordu da Löw her defasında onu çağırıyor hatta hep ilk 11 oynatıyordu? Aksine Bayern'de çok eleştirildi, çok çok az gol attı ama milli takımda coşuyordu adam. Nuri ise Almanya'da yılın oyuncusu mu ne seçilmişti. Ama geldi bizim milli takımda ne yaptı? Çok kötü çok yetersiz performanslar sergiledi. Keza Ronaldo Real'de döktürürken milli takımda sıradan bir oyuncu. Yani kulüp performansıyla milli takım performansının alakası yok. Kimse ona göre seçim yapmazken sadece Terim'i o şekilde eleştirmek haksızlık bence. Milli takımda sisteme göre oyuncu seçilir ki bizde de sistem olmadığı için asıl sorun bu.
    Last edited by Walter Sakana : 11.Ekim.2014 at 17:11
    NOBLESSE OBLIGE!
    17.06.2014

Mesaj Yetkileri