kriteriniz bu mu? yabancı data? hazır bilgilere bakıp sanki kendiniz izlemiş de eminmişsiniz gibi yorum yapıyorsunuz.
baştan söyleyeyim lens, kjaer ve muslera'nın üçünün de 150+ ca hakettiğini düşünüyorum, kendi izlediğim kadarıyla. ama şimdi sizin dilinizle konuşuyorum:
perpetua'ya da sordum kaçamak yanıt aldım.
1) madem sunderland'in oyuncusu maksimum 144 o halde lens maksimum bu kadar olur, peki muslera neye göre 150+ ca'yı hakediyor?
2) galatasaray geçen sezon premiere ligde sunderland'den daha mı başarılı olurdu? sunderland geçen sezon bizim ligde gs'den daha aşağıda (6 ve aşağısı bir sırada) mı bitirirdi ligi? ikisini de bilmiyoruz. o halde takım değerlendirmesi ne derece sağlıklı?
3) 27 yaşındaki kjaer arsenal'de banko 11 oynayabilecek bir defans mı? gitmedi, bilmiyoruz. 30 yaşındaki muslera arsenal'de banko 11 oynayabilecek bir kaleci mi? gitmedi, bilmiyoruz. 28 yaşındaki lens sezon sonu arsenal'e gider mi? bilmiyoruz. o halde lens ve kjaer kesinlikle haketmiyor da, muslera 150+ ca'yı nasıl hakediyor?
4) muslera haricinde, uruguay futbolunda son 15-20 yılda yetişmiş rüştü, volkan, onur ayarında kaç kaleci var da uruguay milli takım kaleciliği 150+ ca'yı hakettiriyor?
ben bu soruların dayandığı görecelikten oluşan temele zaten inanmıyorum da, sizin çelişkinizi ortaya çıkarmak için soruyorum.
Last edited by tevfikken : 25.Ekim.2016 at 12:58
Lens'in profili gerçekten kötü. Adam realde resmen tabanca gibi. Emenike ayarında fiziksel özellikleri hak ediyor. Güç ve denge hariç tabi.
Sadece profesyonel sozlesme imzalamis oyunculari veritabanina ekliyoruz.
Bunun pratik bir nedeni var. U21 ve U19 takimlarindaki futbolcularin cok buyuk bir cogunlugu (3 buyukler, Bursaspor ve Altinordu'nun yetistirdikleri dahil) 3. Lig ve altinda kariyer yapiyorlar. Yani FM tabiriyle 1-50 araliginda Potansiyele sahip oluyorlar. Yuksek potansiyelli futbolcular ise hemen profesyonel sozlesme imzaliyorlar ve A takima aliniyorlar.
Veritabanini, oyunda aktif olan en ust 3 lig seviyesinde cok dusuk ihtimalle oynayabilecek oyuncularla doldurmak ayni zamanda oyunu yavaslatmak anlamina geliyor.
En ust 3 ligde 72 takim var. Her bir takimin 30 tane futbolcusu oldugunu varsaysak toplamda 2160 futbolcu. Bunlarin her birisinin mutsuzluklari, sakatliklari, gelisimleri vs. gibi bilgileri oyun hesaplamak zorunda.
U21 ve U19 takimlarina toplamda 50 tane, buyuk ihtimalle ust liglerde futbol oynayamayacak ve 1-2 sezon icinde futbolu birakacak kisi ekledik diyelim. Bu islemlerin yapilmasi gereken kisi sayisi 5760'a cikacak.
Bu ek 3600 futbolcu 2 yilda bir degisecek. U21'de iki sene oynadiktan sonra oyuncularin buyuk cogunlugu amator liglere dagilacak, yerlerine U19'dan cikanlar gelecek. U19'a da iki yil 1800 tane yeni futbolcu, yani her yil 900 tane futbolcu eklemek gerekecek. Buyuk ihtimalle bu 900 futbolcunun 800 tanesi hic bir zaman profesyonel futbol oynamayacak.
Erken profesyonel yapilanlarin bile basarili olmalari (yani en ust 3 lig seviyesinde surekli oynamalari) ihtimali bile iyimser olursak, %50-60 araliginda.
Bu kadar az bir getiri icin bu kadar ekstra yuku tasimaya degmiyor.
Uruguay'in ne kadar kaleci cikarttiginin ne gibi bir onemi var?
Polonya her zaman cok iyi kaleci yetistiriciligiyle bilinir. Ama Polonya'da hic bir zaman cok ust duzey bir kaleci yetismez. Egitim, vasat yetenekte olan kalecilerin bile iyi kaleci olmasini saglar. Kotu egitim ise yetenekli kalecinin vasat olmasini saglar. Ornegin Ingilizlerin kaleci egitimi cok kotudur. Daha cok fiziksel gelisime onem verilir bu nedenle Ingiliz kaleciler (ozellikle Seaman'dan sonra) hep cok atletik ama oyunu okumayi bilmeyen, rakibin acisini kapatmayi bilmeyen kaleciler olmustur. Bunun nedeni de Ingiliz kaleci antrenorlerinin antrenman seklidir. Ingiltere'ye transfer olup Ingiliz antrenorlerle calisan kaleciler ise cogunlukla geriye gitmistir. Bunlarin en guzel orneklerinden birisi de bir donem Arsenal'de oynayan Fabianski ve Szczesny. Bu iki kaleci de yeterince iyi antrenman gormediklerini Wenger'e soyleyip ozel kaleci antrenoru tutmak istemis ama Wenger izin vermemis. Devaminda ikisinin umut vaad eden kariyerleri dususe gecti.
Ayrica Muslera'nin Uruguay'dan daha cok Italya'da yetistigini soylemek cok da zor degil. Daha once Peruzzi ve Handanovic'i yetistiren Grigorini ile 21 yasindan 26 yasina kadar calisti. Daha sonra da Taffarel ile. Taffarel bu konuda cok tecrubeli bir antrenor olmamasina ragmen sosyal bir insan oldugu icin Muslera'yi nasil calistirmasi gerektiginine dair antrenman programlarini Italya'dan ve Brezilya'dan getiriyordu. Geldiginde kalecilik antrenorlugunun ne oldugunu bilmeyen Taffarel, gelisimi sayesinde Brezilya'nin kaleci antrenoru oldu.
Bu isi sadece kendi basimiza buyruk bir sekilde yapmiyoruz. Her arastirma doneminde diger ulkelerdeki futbolcularin nasil degerlendirildigine bakip karsilikli yorumlar yapiyor ve bu calismayi butun ulkelerin arastirmacilari analiz ediyor.
Simdiye kadar Muslera'nin aldigi CA'ya itiraz eden cikmadi. Emin ol herhangi bir diger arastirma sorumlusu bu degerin yanlis oldugunu dusunse hic cekinmeden soylerdi. Hatta bir kisi de Muslera'nin bu seviyelere cikartilmis olmasinin cok dogru oldugu yorumunu yapti (bu yorumu yapan da Kjaer'in seviyesini sorgulayan Danimarka arastirma sorumlusu).
Hollanda arastirma sorumlusuyla da iyi dostuz. Haftada en az bir defa onunla Turkiye'de oynayan Hollandali futbolculardan ve Enes'in son durumundan konusuruz. Lens'i senin gibi dusuk bulsa, emin ol benden hemen yukseltilmesini isterdi.
Yani kisacasi kriterlerimiz sadece bize ait degil. Kendi kafamiza gore kriter uydurmuyoruz ve tabii arastirmacilar olarak gerektiginde birbirimizi futbolcu degerlendirmeleri konusunda uyariyoruz.
Gokhan Tore 2014/15 sezonunda ligin seviyesinin ustunde futbol oynuyordu. Fiziksel olarak diriydi, sisteme entegre olmustu. Sezonu 9 gol, 11 asist ile bitirmisti ve bunu maclarin cogunu rakibin ikili kapatmasi ile yapmisti. Gectigimiz sezonun ilk yarisinda da iyiydi. Surekli oynuyor, hucumda onemli katki veriyordu. Sonra sakatlandi, Senol Gunes onu sildi ve Gokhan da pek azimli ve iyi bir profesyonel olmadigi icin belli ki calismalarini aksatti. Formdan dustu. Artik 150 degil.
Bruma'nin durumuna devre arasinda ve sezon sonu bakariz.
FM'de futbolcularin degerleri hemen hemen her zaman iyi oynadiklari surenin arkasindan gelir. Bu nedenle de insanlar hep abartili veya yeterince iyi degil yorumu yapar. Cunku veritabaninda futbolcularin aldiklari degerler bugunun degeri degil, her zaman bir kac ay oncesinin degerleri.
Hic bir fikrim yok. Ancak benim de cevabini merak ettigim cok guzel bir soru.
Daha once de bununla ilgili yanitlamistim. Bence Ndiaye orta sahadan ileri cikislar yapan bir oyuncu. Sirti donuk oynayan bir ofansif orta saha degil. Ayrica iki ceza alani arasinda gidip gelen cok yonlu bir orta saha oyuncusu.Papa Ndiaye'nin mc 20 girilmiş. doğru fakat dmc özelliği yeşil olduğu için orada oynatıyor yapay zeka ki bu da onu tamamen bitiriyor. MC 20 AMC 19 DMC 14 girilebilir.
Ndiaye'nin oyunda DM oynatilmasinin nedeni saniyorum kadroda Maher'in olmasi (ve Maher'in kalite olarak Lawal ve Mehmet Guven'in onunde olmasi nedeniyle ilk 11'de kendisine yer bulmasi). Mustafa Resit Akcay'in kullandigi dizilise bir ayar yaparak bunu duzeltebilecegimizi dusunuyorum.
Umar dusmedi, aksine bir hayli yukseldi. Bilhassa atletik ozellikleri. Onu daha iyi bir genis alan futbolcusu olarak yansitmaya calistik.Ayrıca Aminu Umar hakkında o kadar tartışma yapıldı oyuncu da artışa gidilmesi gerekirken tam tersine gerileme yapılmış. Profilleri yapan arkadaşlar maçları nasıl izliyorlar aklım almıyor. Bana bu adamın fm 16'dan 17'ye geçerken neden nerf yediğini birisi açıklarsa sevinirim. Su oyunu gerçekçi yapmayı öğrenin artık.
Olabilir.Carole'ün stoper pozisyonu 12 yapılabilir. sarı olması anlamsız.
Bazı arkadaşlar sadece Türkiye ligini izleyerek, oyuncuların sadece burada gösterdiği performansı düşünerek yorumlarda bulunuyor. Bizim futbolumuzun büyük defoları var, bu defoları görmezden gelerek yok bu oyuncu böyle iyi oynadı niye yükseltmedin bu şunları yaptı falan, olmuyor. Sonuçta evrensel bir oyun ve evrensel bir kıyaslama ile oyunculara 20 üzerinden puanlar veriliyor. Bu yüzden araştırma ekibinin işini iyi yaptığını düşünüyorum, oyuncuları 5-10 maç iyi oynadı diye gereksiz şişirmeye hiç gerek yok gerçekten.
Lens'in Emenike'den fiziki olarak hiç bir farkı olmadığı söylenmiş yukarda. Ama bunu söyleyen kişi neye dayanarak söylemiş çok merak ediyorum gerçekten. Emenike takımın en ileri ucunda oynayan bir oyuncu ve sık sık arkası dönük top alıp efor sarfediyor, Fenerbahçe'nin(ki bunu çok sık yapıyor fenerbahçe) baskı yediği anlarda topu iler uzun oynadığı her topa koşarak takımını çıkarmaya çalışıyor ve bunun akabinde her topda nerdeyse hep ayakta kalıyor. Peki Lens ne yapıyor? Top ayağına geldiği zaman yüzü kaleye dönük bir şekilde alıp dribling yapıyor. Emenike sadece fiziği ile iş yapıyor, o fiziği olmasa 2. ligde bile oynayamayacak bir oyuncu ama Lens ile aynı takımda oynuyor. Lütfen biraz fanatizmden uzak yorumlar yapalım.
şu yanlış anlamayı engelleyeyim önce; mulsera 150+ ca'yı haketmiyor demiyorum, hakediyor.
sizin muslera için verdiğiniz gerekçelere göre lens veya kjaer'in bu ca'ları haketmediğine itiraz ediyorum sadece. yetiştiği ülkelere bakacaksak; kjaer de muslera gibi eğitimini kendi ülkesinden çok (bir stoper için büyük katkı sağlayan) italya ve almanya'da almış, lens ise bunlardan farklı olarak kendi ülkesinde, yani fundamental ve hücum beceri açısından en doğru yer sayılabilecek hollanda'da almış. lens ve kjaer'in oynamış oldukları ligler bizim ligden, takımlar da gs'den kötü takımlar değil.
muslera'nın 150+ ca'yı haketmesinde verdiğiniz gerekçelerden biriydi uruguay milli takım kalecisi olması. ben de diyorum ki, uruguaylı kaç üst düzey kaleci var da muslera onları geçip milli takımda as kaleci oldu ve 150+ ca'yı haketti. mesela türk milli takım kalecisi olmak uruguay milli takım kalecisi olmaktan daha zor bir şeydir, o yüzden demiştim onu.
illa ki yabancı araşırmacılarla temasınız olacak, ama siz de izleyip yorumluyorsunuz, ve görüyorum ki burada insanların katılmadığı değerlere yabancı araştırmacılar öyle yaptı deyip geçiyorsunuz.
Last edited by tevfikken : 25.Ekim.2016 at 16:20
Sizde de oyunular çok penaltı kaçırıyor mu? Daha doğrusu kaleciler çok kurtarış yapıyor. Tolga üst üste 3 maçta 3 penaltı çıkardı. Aboubakar 4 penaltıdan 1 tane attı. Si forumlarında belirttim,diğer takımların penaltı atma oranlarını sordular. Sezon sonuna kadar böyle giderse save game istiyorlar.
Arkadaşım oyuncu yüzü kaleye dönük topla dribling yaparken uçuyormu? Onunki efor değilmi? Lensin fenerbahçe formasıyla çıktığı maçları izlediysen takımdaki birçok oyuncudan fiziksel olarak çok ciddi bir üstünlüğü olduğunu fark etmedinmi? Ayrıca yorumumda güç ve denge hariç yazmışım yani bende emenikenin fizik gücü olmasa nerelerde olacağını, fenerbahçenin ne şekilde bir futbol oynamaya çalıştığını biliyorum yada lensin güç ve denge olarak emenikeden fazlası var yada eşitler demiyorum. Fanatizmle alakası yok yani bazı şeylerin. Lensin performansı ortada. Tamam fenerbahçe bu yıl cidden kötü ama lens sahadayken takımın hücumda seviye atladığıda bir gerçek.
Fenerbahçe'nin tüm maçlarını izledim bu sezon.(Dün Konya maçının son 20 dk'sı hariç.)
Şimdi öncelikle Lens dribling yaparken uçmuyor, onu bir belirteyim. Sadece belirli anlarda patlama yapıyor ki bu da bir maçta 1 defa falan oluyor. Lens'in Fenerbahçe'li oyunculardan fiziksel olarak yukarıda olması Lens'in fiziksel olarak iyi olduğundan mı yoksa Fenerbahçe'li oyuncuların fiziksel olarak kötü olduğundan mı bilmem.
Şimdi Fenerbahçe bu sezon nasıl bir futbol oynuyor ya da oynamaya çalışıyor, defans geride gömülü nerdeyse İlerde Emenike tetikte bekliyor, ortasahalarda seken topları, boştaki topları kaptığı topları alıp direk oynamak suretiyle Lens-Emenike ile topu buluşturmak. Bu durumda zaman zaman boş alan bulan Lens ise etkili oluyor. Yani oraya Umar'ı veya Regattin'i falan koysan onlarda Lens gibi etkili olur. Yani Lens sahadayken hucümsal anlamda seviye atlıyor Fenerbahçe kabul ama bu Lens'in profilinin iyileşmesini gerektirmez. Şuanki profili gayette açık alanda etkili olabilecek şekilde yapılmış. Güç ve denge harici demişsin, Hız olarak sence emenike mi daha hızlı Lens mi? Bence Emenike. Hızlanma olarak Lens daha iyi, Çeviklik olarak bence aynılar hadi burun farkı ile Lens. Zıplama olarak Emenike daha iyi.(Lens daha iyi sıçrayabilir tamam ama oyun buna yönelik zıplama özelliği vermiyor). Somut örnek verirsen daha etkili tartışabiliriz.
Arda'nin degerlendirilmesinde katilmadiklarim olursa pek tabii bunlari iletirim.
Ayni seyi, her ne kadar bizim ligde oynamamis olsa da, Emre Mor icin yapiyorum. Ornegin bundan bir kac hafta once Alman arastirma sorumlusuyla bizim milli takimda oynayan Alman kokenli futbolculardan bahsediyorduk. Emre Mor konusu da gecince kisisel sorunlari oldugunu, biraz fazla bencil, huysuz ve gelistirmek icin ustune bir hayli durulmasi gerekecek bir genc oldugunu yazmistim. Ilk basta itiraz etti, eger oyle olsa Dortmund onu almazdi cevabini verdi. Bunun uzerine Turkiye-Ukrayna macini ozellikle onlarin liginde oynayan oyunculari gormek icin o da izlemis. Mactan sonraki cevabi hakliymissin oldu. Ozellikle Hakan'in vuracagi serbest vurusa Emre'nin vurmasini cok garipsedi. Boyle bir seyin organizasyonu ve otoritesi olan bir takimda kesinlikle olamayacagindan bahsetmeye basladi. Ardindan Cenk'in cok statik olmasindan. Hakan'in pas alis-verisi yapabilecek bir oyuncu bulamadigi icin mutlaka Yunus'un forvet arkasina monte edilmesi gerektiginden. Volkan Sen'in ancak Alman alt liglerinde oynayabilecek bir oyuncu oldugundan bahsetti vs. vs.
Yani bizler sadece kendi liglerimizi ve kendi futbolcularimizi izlemiyoruz. Hatta birbirlerimizin arastirdigi futbolculari izledigimiz zaman ozellikle yorum yapiyoruz ve bu yorumlari duymaktan hoslaniyoruz cunku arastirmanin nasil yapildigini iyi bilenlerin yorumlari genelde nokta atisi oluyor. Genelde bu konusmalar sayesinde sahip olunan dusunceler teyit edilmis oluyor.
Ayrica futbolculari farkli sistemlerde gormek, farkli sonuclar cikartmayi da sagliyor. Ornegin Vitor Pereira'nin defansif oyun kurgusu icerisinde Kjaer dogru bir oyuncuydu. Ancak Advocaat'in daha onde basmaya calisan oyun kurgusu icinde Kjaer cok siritti.
Bruma mevcut Galatasaray kurgusu icinde cok dripling yapiyor, uretken oluyor. Farkli bir kurgunun icine koydugunda ayni verimi vereceginin garantisi olmadigi gibi ben ayni verimi veremeyeceginden eminim. Rakipler ikili kapattigi zamanlarda Bruma'nin topu daha dogru kullanmasi ve ozellikle topsuz alanlari daha dogru degerlendirmesi gerekli ki Stoch gibi sadece tek bir silahi olan futbolcu olmasin. Simdi cabuklugu ile idare edebilir. Ama bundan 1, bilemedin 2 yil sonra cabukluk Bruma'ya yetmeyecektir. Tipki Kjaer'e bundan 4-5 yil once boyu ve gucunun yettigi, ancak bu daha cok boy ve guce dayali oyununun onu Turkiye ligine dusurdugu gibi.
Peki Muslera neden farkli? Kaleci oldugu icin. Dunyada her takim kadrosunda 3 tane iyi stoper ister. Ucuncu stoper olsa da bu stoper kendisine firsat gelecegini bilir. Yani dunyanin en iyi 30. takiminda, dunyanin en iyi 30. veya 60. stoperinin oynamasi kolay kabul edilebilir bir durum olmaz.
Dunyada cok az takim 2 tane iyi kaleciyi kadrosunda bulundurabilir. Cunku iyi kaleci, eger yedek beklerse ozelliklerinin gerileyecegini bilerek, yedek kalmak istemez. Yedek kalan kalecinin meslegi artik kalecilik degil, yedek kalecilik olur. Bu nedenle takimlar ayri turnuvalara, ayri kalecileri oynatarak yedek kalecilerini daha guclu tutmaya calisiyor.
Bundan yola cikarak, dunyanin en iyi 30. takiminda, dunyanin en iyi 30. kalecisi oynayabilir. Kulup paraya kiyarsa, dunyanin en iyi 20. kalecisi de bu takimda oynayabilir. Ancak ayni yorumu bir stoper veya kanat oyuncusu icin yapmak zor. (Not: Muslera bildigim kadariyla dunyada en fazla para kazanan 7-8 kaleci arasinda).
Daha alt ligde surekli oynamak, buyuk ligin buyuk takiminda yedek beklemekten daha fazla ilerletir kaleciyi. Cunku kalecilik tamamen tecrube. Ne kadar cok oynarsan, o kadar cok pozisyon ogreniyor, oyunu o kadar iyi okuyabiliyor ve gelisebiliyorsun. Bu sayede kaleciler en iyi donemlerini 28-34 yaslari arasinda yasiyor. Tabii eger 18 yasindan itibaren surekli birinci kalecilik yapmislarsa. Ornegin Rajkovic en cok gelecek vaad eden kalecilerden birisi ve Maccabi Tel-Aviv'de oynuyor. Dunyanin en iyilerinden Enyema yillarca Hapoel'de oynadi, simdi Lille'in kalesinde. Akinfeev hic Rusya'dan ayrilmadi.
Ayni mantik stoper icin gecerli degil cunku stoper her turlu oynar. Ornegin daha once bahsi gecen Arsenal'in 4. stoperi Gabriel Paulista'nin CA'si Kjaer ile ayni. 13-14 milyon Euro odeyip aldilar. Oyle veya boyle toplamda 30'a yakin mac oynadi. Stoperler en iyi donemlerini 26-32 yaslari arasinda geciriyor cunku hem fiziksel guc hem de tecrubenin dengede oldugu yaslar.
Forvet ve kanat oyuncularinda ise durum cok daha farkli. Takimlar kenardan oyuncu sokma haklarinin 3'te 2'sini forvet ve kanat oyunculari icin kullaniyor. Ayrica takimlarin en fazla sakatlik gecirdigi mevki de bunlar. Yani bir kanat oyuncusu icin yedek kulubesinde oturmak bile macta oynama garantisi gibi. Bu futbolcular icin en onemli olan ozellik patlama gucu. Bu nedenle de kanat ve forvet oyunculari kariyer zirvelerine cok erken (22-23) yaslarinda cikiyor ama tepede kaldiklari sure oldukca az cunku 27-28'den sonra buyuk bir hizla eski fiziksel guclerini kaybediyorlar.
Bunlara istisna daha cok oyun gorusu ve teknigiyle oynayan oyuncular. Bu oyuncular hizlarini kaybetse de oyun goruslerinin deger verilecegi bir alt kademe kulube gidip nispeten ust seviye futbol oynayabiliyorlar. Ancak Lens gibi, Bruma gibi, Emenike gibi daha cok fiziksel guc ve hiz ile oynayan oyuncular, bu hizi kaybettiklerinde eskiden hiz ve guc ile yapabildiklerini artik yapamadiklari icin cok sert dusus yasiyorlar.
Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
Futbolcu Bilgileri
Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.
Aminu Umar bildim bileli sağ açıkta oynuyor daha profil baştan ofsayt, bırakın özelliklerini...
Ayrıca nasıl bir araştırma yapıldığını ben de anlamış değilim. Daha oyuncuların hangi ayağını kullandığını bile tespit edemeyenler nasıl oyuncu özelliklerini girip profil yapabilir. Ya yurtdışından gelene dokunulmuyor ya da random basıp geçiyorlar, kalıyor öylece.
İnsanlık hali, hata olabilir, anlarım fakat burada yazıyoruz gördüklerimizi takan da olmuyor. Aşağıdakiler de FM16 araştırma bölümüne yazdıklarımdan...
Last edited by ttarlabasi : 25.Ekim.2016 at 21:16
Arkadaşlar Türkiye'deki bu oyuncu güçsüz, bu oyuncunun tekniği düşük falan demeden önce biraz Avrupa liglerini takip edin. Örneğin bu hafta sonu ya da bu akşam İngiltere'de, yarın Almanya'da kupa maçları var. Onları biraz takip edin. Çünkü yorumlardan futbol sevginizin Türkiye ligi ile sınırlı kaldığı aşikar. Diğer liglere göre oyuncu özellikleri de futbol kalitesizliğine paralel gidiyor.
Kusura bakma ama senin 2 Ekim'de yazdiklarin henuz duzeltilmedi diye defalarca yazman biraz ayip oluyor.
Ilk olarak veritabani bizim elimizden 17 Eylul'de gitti.
Ikincisi beta'nin amaclarindan birisi gozden kacan bilgilerin duzeltilmesini saglamak.
Ucuncusu, Osmanlispor'un simdiye kadar hic arastirmacisi olmadi. Gozumuze carpan duzeltmeleri yapiyoruz, carpmayanlar icin de sizlerin yazdiklarinizi en kisa zamanda duzeltiyoruz.
Dorduncusu de ucuncusunun tamlamasi. Isi ciddiye alacak, okumasi gereken kilavuzu ve editor'u gorunce ortaliktan kaybolmayacak arastirmaci her zaman ariyoruz. Bu kategoriye girdigini dusunuyorsan bir takimin arastirmacisi olabilirsin. Kapimiz is yapmak isteyen herkese, her zaman acik.
Ben sezon boyunca gördüklerimi yazıyorum, foruma bakanlar bilir, sanki her şeyi bekleyip 2 Ekim'de yazmışım gibi bir imaj oluşturmanıza gerek yok. Bu konuda niyetim sizi hedef göstermek değil, bu iş tek kişiyle olacak bir iş de değil, olmamalı da.
Araştırmacı arıyorsanız o kulübe gönül vermiş, o şehirde ikamet edip maçlarına gidebilecek, zamanı olan arkadaşlardan tercih etmeniz daha doğru olur. Ben işimden gücümden arta kalan vakitlerimde bu forumlara yazarak destek olabilirim ancak, onu da yapmaya çalışıyorum zaten.
Last edited by ttarlabasi : 25.Ekim.2016 at 22:43
Adanaspor'da az süreler alıp gol atamayan Edgar Silva oyunda döktürüyor. Profilinde düşüşe gidilebilir diye düşünüyorum çünkü 4 sezondur Birleşik Arap Emirliğinde oynamış detaylıca veya hiç araştırılmamış 4 sene önceki profil olduğu gibi duruyor.
Selam dostlar...
fm 17 canımı sıktı baya.
Oyunda ilk gördüğüm ve baya sinirlendiğim mevzu profillerin çok kötü değiştirilmiş olması. düzenleme yapacağız diye öldürmemek lazımdı. ayrıca takımsal anlamda kötü gitmek bireysel olarak kötü olunduğu anlamına gelmez. performans alınamamasının başka sebepleri de vardır. bu genel kelamdan kendi takımımdaki profil sıkıntılarına geçeyim.
-Castillo
Dribbling 12
İlk kontrol 13
Teknik 12
Vizyon 9
soğukkanlılık 9
-Bero
Teknik 5
-Akakpo
Genel olarak olduğundan yüksek yapılmış profili
-Okay
Vizyon 13 .. gösterdiği performanslar her zaman 14+ vizyonluk
-Güray
Orta açma 14 .. keşke öyle ortalar açabilseydi.. düşürülmeli
Top Kapma 8... 10 civarı olmalı.
-Suk
Umarım gerçekten öyle profile sahiptir
-Abdulkadir Ömür
Güç 1.. el insaf diyorum.
Son olarak da ONUR hangi kıstaslarla bu kadar düşük profilli tutuldu hiç anlayamadım.
Diğer Türk takımlarında da böyle tuhaflıklar mevcut.. böyle kalacaksa profiller 99dan beri tüm serilere kafa yoran biri olarak 17yi es geçeceğim gibi görünüyor.
Selametle...
Sakatlıklar bana mı geldi bilmiyorum 5 6 sakatlık oluyor fix. Sürekli bi sakatlanma olayı yaşıyorum bir nebze azaltılması iyi olur. Birde bazı sakatlıkalar aşağıdaki gibi oluyor o zaman sezon başı sezonu kapattı gibi oluyor.
![]()
ADANA DEMİRSPOR
** Gaziantepspor da oynayan Nabil Ghilas kiralık gözüküyor. Fakat kiralık değil 2 yıllık sözleşme ile gelmiş durumda. Düzeltilmesi için not alır mısınız.
http://www.transfermarkt.com.tr/nabi...spieler/193515
** Galatasaray ile 12 de 12 yaptım buna rağmen kendi sahamda 27 bin seyirciye oynuyorum. Şuanda görüyoruz takım kazandıkça 40 bin kişi geliyor.. Bu ortalama için ayarlama yapabilirsiniz. En azından takım 3-5 maç kazanınca yada ligde yarışta iyi gidiyorsa 27 bin ortalama en azından 35-36 bin olsa.
Teşekkürler..