Şu forumda açık ara oyun hakkındaki eleştirileri bana en çok uyan adamsın o yüzden dediklerime kulak var. Bu sene oyun baya olmuş Serwan.
1.Bu sene benim beğendiğim bir yenilik gelmiş. Her takımın transferde ana bir hedefi var. İlk sezonu bitirdim mesela Real'in ana hedefi Eden Hazard. Guardiola da Manchester City'ye ana hedef olarak Marco Veratti'yi istiyor.
Beşiktaş şampiyon oldu ligde. İki adam aldılar. Biri Perulu oyun kurucu Renato Cabral. Diğeri de Danimarkalı santrafor Cornelius.
Buraya kadar güzel ama burada bir kaç saçmalık var gözüme ilişen onları anlatmam lazım sana.
İlk olarak Real Madrid'in satış listesinde oyuna başlayan sağ bek Danilo'yu 7 milyon dolara transfer ettim ve Ocak ayı transfer döneminde Real Madrid 12 önerdi geri almak için. Çok gerçek dışı geldi.
Beğenmediğim bir diğer şey de kulüpte çok sevilen, yıllarını geçirmiş adamlar büyük takımlardan ilgi gelince gitmek istiyorlar. Buraya kadar normal. Fakat o istedikleri büyük kulüpler yanaşmayınca transfere çok daha ufak takımlara razı oluyorlar. Geis'i Guardiola istiyordu ama teklif yapmadı. Adam bir yıl daha kalıp sevildiği ortamda Guardiola'yı etkileyeceğine gitti Southampton'a imza attı. Goretzka da aynı şekilde Barcelona deyip ligde 10. olan Leicester'a güle oynaya gitti.
2. Maç motoru güzel bence. Bekler dengeli. Kanatlar adam gibi oynuyor ve savunma kesinlikle gelişmiş.
3. Bana ikinci sezonun başında olur gibi oldu üç dört maç kazanamayınca. Hemen ilk 11'i ve bazı oyuncu rollerini değiştirdim. Toparladık öylece.
4 Son iki seridir benim oyunlarımda hep o şikayet eden oyuncunun mevkisinde iyi oynayan biri varsa onu bahane ettim ve adamlar da hak verip özür dilediler. Bu sorun geçen sene düzeltilmişti.
5. Bu sürümde süper bir olay var. Eğer anlaştığın genç oyuncu öyle bir niyeti varsa senden söz istiyor. Diyor ki takımı ara basamak olarak kullanmasına izin ver. Bunu kabul edersen ileride büyük takım gelirse direk gider. Kabul etmezsen de ya sözleşme imzalamaz ya da ikna olur sözleşmeyi imzalar. Ben alacağım her futbolcuda ön görüşmelerde bunu reddediyorum ama bu bir bug olabilir : hiçbir futbolcu reddettim diye masadan kalkmadı.
Uzun lafın kısası, al oyna abi.