Sayfa 12 / 15 İlkİlk ... 21011121314 ... SonSon
331 ile 360 arası toplam 427 sonuç

Konu: [TSL]Fenerbahçe Araştırması 2007

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by eGowiCh View Post
    Aurelio'nun özellikleri çok düşük gerçekten, şu an belki de Türkiye'nin en iyi ön liberosu. Özellikleri arttırılmalı. Oyundaki Aurelio ile gerçekteki Aurelio'nun hiç alakası yok. Ben oyunu açtığımda Aurelio'yu satmak için yer arıyorum, oysaki bankom haline gelmeli.

Mehmet Yozgatlı'nın da özellikleri arttırılmalı. Türkiye'nin en iyi 5 sağ açığından biri kendisi. Türkiye'ye göre üstün ama Avrupa'ya göre düşük olarak ayarlanmalı özellikleri.
    Simdi Aurelio'nun CA esasinda iyi bir seviyede. Ozellikle onsezi (anticipation) ve konsantrasyon (concentration) bir defansif oyuncu icin cok onemli ozellikler. Bunun yaninda da top kapma (tackling) yine onemli. Bunlarin degerleri yuksek zaten.

Yanina bir de caliskanlik ekledigin zaman Aurelio defansif acidan iyi bir seviyeyde. Ofansif acidan da hic siritmiyor acikcasi. Benim Aurelio'da degismesi gerektigini dusundugum stamina var sadece. Onun disinda durumu iyi bence.

Mehmet Yozgatli 'nin ozellikleri zaten onu Turkiye'de en iyi 5-6 sag kanat arasina sokuyor. Onunde veya ayni seviyede bulunan Sabri, Hasan Sas, Mehmet Topuz, Mehmet Cakir ve Yattara var sadece. Sabri ve Mehmet Topuz milli takim oyunculari. Hasan Sas herseye ragmen yine de iyi bir oyuncu, Mehmet Cakir Genclerbirligi'ni surukleyen oyuncu, Yattara ise her ne kadar cok istikrarsiz olsa da ofansif yonu cok iyi olan bir oyuncu.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    Alex'in frikiklerinde düşük yok, Alex'te fiziki olarak düşüklük var, kondüsyon SIFIR şu an.Pas atarken bile zorlanıyor, gücü bitmiş tamamen..
    Oyle gorunuyor. Bugun (Besiktas kupa maci) gol pozisyonlarinda som hamleyi yapamamasi fiziki olarak kesin bir dususun gostergesi. Alex degil 2 yil, 10 ay once bile boyle degildi.

Önder oyunda ne Türkiye Milli Takımında, ne de Belçika Milli Takımında forma giyebiliyor. Her ikisinde de oynayamıyor. FIFA zaten Türkiye Milli Takımında oynayabilmesi için yapılan başvuruyu reddetmişti. Önder'in Türkiye Milli Takımında oynama ihtimali yok, ancak halen Belçika Milli Takımında oynayabilir, tabii Belçika tarafından davet edilmesi halinde...

Önder daha önce de yaptığı bir açıklamada "Türkiye Milli Takımında oynamak istiyorum ancak AİHM'e yaptığım başvuru reddedilirse Belçika Milli Takımında da oynarım." demişti.

Bununla ilgili de şöyle bir haber var VATAN Gazetesi arşivinden :

‘A Milli Takım olmazsa Belçika’da oynarım’

2 yıldan beri milli forma giyemediğini belirten Önder “A Milli olmak istiyorum. Ama belki Belçika Milli Takımı’nda oynarım” dedi
    05.11.2006

F.BAHÇE’NİN başarılı defans oyuncusu futbolcu Önder Turacı, takımı için her zaman bir ‘hazır asker’ olduğunu söyledi. Samandıra Tesisleri’ndeki antrenmandan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Önder “Yedek kalınca her futbolcu üzülür. Ancak hepimiz hazır askerleriz. Kaptan Ümit Özat 3 haftadır oynamıyordu ve dün (önceki gün) aldığımız 3 puanda büyük pay sahibi oldu” dedi.

FIFA’nın Türk Milli Takımı’nda oynamasına engel olan kararından sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne yaptığı başvurudan henüz bir karar çıkmadığını belirten Önder “2 yıldır sorunlarım dolayısıyla oynayamıyorum. Amacım A Milli formayı giymek. Çıkacak karara göre belki de yine Belçika Milli Takımı’nda oynarım” ifadesini kullandı.

Bu konuda Aurelio ile şakalaştığını ifade eden Önder “Ona ‘Ben 2 yıldır milli takımda oynamaya çalışıyorum sen 1 ayda milli takıma girdin’ diye takılıyorum” dedi.
    http://www.gazetevatan.com/root.vata...&Categoryid=15

Önder aslında belçika vatandaşı olumalı other nationalities e türk eklenmeli bence..

Episode 13 Misafir

7,02 de öle zaten

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

mesajları okuyunca cok guldum dunya futbol tarihinde asla şampiyonlar liginde bir üst tura çıkamayan uefa kupasında bile 2 tur yuzu görmeyen bir takıma 1. sınıf yakıştırılması yapılmış tamamen taraftar kimliğinden kurtulamaktan doğan şeyler bakın arkadaşlar uefa her sene şampiyonlar ligine katılan takımları torbalar ve 4 gruba ayrılır galatasaray şampiyonlar liginde bir kez çeyrek final 1988 1989 sezonunda da yarı final oynamasına karşın uefa ve süper kupa sahibi olmasına karşın bu sene 4. torbaya girdi fenerbahçe eğer dinamo kiev i eleseydi fenerbahçede 4. torbadan kuraya girecekti işin ilginç yani chelsea bile 1. torba takımı olarak adlandırılmadı ve 2. torbadan girdi bir takımı klası trübününden yada futbolcu kalitesinden dolayı olmaz başarılarından dolayı olur chelsea nın bu güne kadar ne başarısı var ama futbolcu istemediğin kadar trübün öyle başkanı zengin diye 1. sınıf olamadılar çünkü ne uefa kupaları nede şampiyonlar ligi kupaları yok müzelerinde hatta bu son yıllardaki bağşarıları sayesınde 2, torbadalar klasmanı başarı belirler ve gene yarı finalde elendiler öyle tahmin ediyorum seneyede 2. torba olacaklar arzu edersiniz bir başka gece kuluplerin klasmanlarının hangi sistem ile ölçüldüğünüde yazarım ama şunu belirteyim takımın avrupadaki son 6 yılına bakıyorlar ben fenerbahceye baktığımda 0 puanlar 6-2 ler görüyorum kenidimizi kandırmayalım fanatik olmayalım

Nesil
    2006
    Yer
    Amsterdam

Quote Originally Posted by extensor View Post
    mesajları okuyunca cok guldum dunya futbol tarihinde asla şampiyonlar liginde bir üst tura çıkamayan uefa kupasında bile 2 tur yuzu görmeyen bir takıma 1. sınıf yakıştırılması yapılmış tamamen taraftar kimliğinden kurtulamaktan doğan şeyler bakın arkadaşlar uefa her sene şampiyonlar ligine katılan takımları torbalar ve 4 gruba ayrılır galatasaray şampiyonlar liginde bir kez çeyrek final 1988 1989 sezonunda da yarı final oynamasına karşın uefa ve süper kupa sahibi olmasına karşın bu sene 4. torbaya girdi fenerbahçe eğer dinamo kiev i eleseydi fenerbahçede 4. torbadan kuraya girecekti işin ilginç yani chelsea bile 1. torba takımı olarak adlandırılmadı ve 2. torbadan girdi bir takımı klası trübününden yada futbolcu kalitesinden dolayı olmaz başarılarından dolayı olur chelsea nın bu güne kadar ne başarısı var ama futbolcu istemediğin kadar trübün öyle başkanı zengin diye 1. sınıf olamadılar çünkü ne uefa kupaları nede şampiyonlar ligi kupaları yok müzelerinde hatta bu son yıllardaki bağşarıları sayesınde 2, torbadalar klasmanı başarı belirler ve gene yarı finalde elendiler öyle tahmin ediyorum seneyede 2. torba olacaklar arzu edersiniz bir başka gece kuluplerin klasmanlarının hangi sistem ile ölçüldüğünüde yazarım ama şunu belirteyim takımın avrupadaki son 6 yılına bakıyorlar ben fenerbahceye baktığımda 0 puanlar 6-2 ler görüyorum kenidimizi kandırmayalım fanatik olmayalım
    Cok haklisin, inanilmaz guzel tespitler yapmissin...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

tesekkurler senin gibi fenerbahceli gormemistim helal olsun maytigin kalbinden once geliyor brawo

o mateus bursaya kiraya verdiğimiz edmar de souza dır arkadaşlar.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

alexin bu sene bir tane frikik golu yok 4 penalti nin da ikisini kacirdi duran top yetenegine cok guvendigim bir oyuncu ancak belki orta yapma 18 uzun sut yetenegi zaten yok 13 frikik 16 ya dusmeli korner 19 penaltida 16 ya dusmeli ancak gol krali oldu bence bitiricilik ozelligi cok iyi 18 olmali pozisyon alma da 18 olmali
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    ayrica alexin boyu kisa olmasina ragmen sicrama yetenegi iyi 16 olmali zdravkovun uzerinden kafa golu atmisti kafa vuruslarida kotu degil 14olmali pas zaten 19 20 bence soz gecirme ozelligi pek yok

Frikik özelliğinin düşmesini ben haftalar öncesinden söyledim fakat çeşitli sebepler sunularak reddedildim. Umarım düşürülür, 40'ın üzerinde maç yaptı Fenerbahçe ve Alex'in frikik golü bulunmuyor. Penaltıları da kaçırıyor, 1 tane penaltı attı bu sene sadece, 2 penaltı kaçırdı.

12. Default

ya alex in hiç penaltı kaçırmaması lazım hep kaçırıyo...

Nesil
    2003

alexin bu sene bir tane frikik golu yok 4 penalti nin da ikisini kacirdi duran top yetenegine cok guvendigim bir oyuncu ancak belki orta yapma 18 uzun sut yetenegi zaten yok 13 frikik 16 ya dusmeli korner 19 penaltida 16 ya dusmeli ancak gol krali oldu bence bitiricilik ozelligi cok iyi 18 olmali pozisyon alma da 18 olmali
    Frikik konusunda yeterince yazildigini dusunuyorum.

Alex'in ortalari gayet isabetli ve zaten kullandigi frikikler icin yaptigi ortalar da bunu gosteriyor.

Long Shots - uzaktan cekilen sutlarda bitiricilik anlamina geliyor. Alex uzaktan kavisli etkili sutlar atabiliyor ve boyle gol de atabiliyor. Bunu fazla denememesi veya denemesine firsat verilmemesi, bu tip golleri az atmasina neden olur.

Ornegin Appiah'in vurdugu sutlarin sadece 36%'si kaleyi buluyor (dikkat gol oluyor demedim) ve Appiah'in long shots yanilmiyorsam 16. Uzun sutlarda esas Appiah'in dusmesi gerekli.

Alex'in bitiriciliginin yukselmesi konusuna katiliyorum.

Birleştirilen Mesaj:
    ayrica alexin boyu kisa olmasina ragmen sicrama yetenegi iyi 16 olmali zdravkovun uzerinden kafa golu atmisti kafa vuruslarida kotu degil 14olmali pas zaten 19 20 bence soz gecirme ozelligi pek yok
    Alex'in ziplama becerisi 16 olursa, Tuncay'da herhalde 25 olur...

Jumping hem boy hem de ziplama becerisinin birlesimidir. Yani oyunda Ziplamasi 16 olan 1.50m boyundaki bir oyuncu, ziplamasi 15 olan 2.10m olan bir oyuncudan hava topu alir.

Belli ki ozellikleri tam olarak bilmyoruz. Ozelliklerin anlamlarini anlatan bir sabit baslik acacagim.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

evet alexin kac kafa golu var bir arastiralim 19 golun kaci kafayla ve ben orta yapma ozelligi 19 kornerde 19 olsun dedim bitiricilik bire bir pozisyonlarda ki becerikliliktir bence genelde forvet oyuncularinda olmasi gerekir inzaghi ve klose tipi oyuncularin 20 dir mesela ve alexte bir orta saha oyuncusu olmasina ragmen gol krali olabiliyorsa ve kaleciyle karsi karsiya pozisyonlari cok etkiliyse bunun 18 olmasi gerek diyorum ayrica uzun sut ta adi uzerinde uzaktan atilan suttur alex e cok dikkat ediyorum kale bulmayacagina ihtimal verdigi sutlari atmaz o pozisyonda pas atar ve simdi dusundugumde hic 30 metreden bir golunu hatirlamiyorum ben alexin bu ozelligini 13 ten fazla yapmam ilicinde 10 dan fazla yapmam cunku on numara olmalarina ragmen bir tane 30 metreden golleri yok hatta ricardinhonunda 13 ten fazla degildir hatirlarsiniz hagi yi uzun sutlariyla attigi goller belki onlarcadir ama hagi bazen topu stad disinida atardi lampart ve gerard ta bazen oyle yapiyor ornegin uefa kupasi finalinde hagi stad disina bir vole vurmustu bunu ricardinho alexte goremezsiniz ama haginin monacoya attigi golude goremezsiniz denemiyorsa atamiyor demektir ama appiah atiyor kesinlikle appiah 17 olmali alex 13 u gecmez
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    ayrica tuncayi kafa golleri cok iyi zipladigi icin degildir cok dikkat edin ortaligi yarar gibi iceriye girer ve civi gibi kafalar vurur bunada timing denir o hizla girdiginizde bir pozisyona zaten topa vurursaniz o top vole vurulmus gibi gider ve cok yakin mesafe oldugu icin topu kurtarmak imkansizlasir tuncay iyi sicramaz ama inanilmaz timing yetenegi vardir lugano da oyleydi ancak alex kafayi nereye vuracaginida biliyor ornek bursaspor maci ornek rize maci zdravkovdan daha yukari ziplayip vurdugu kafa topu bu sene antalyaya attigi gol 4-3 besiktas maglubiyetinde attigi kafa golu vs vs benim aklimda cok var boyu kisa futbolcular kafa vuramaz diye birsey yok jaba nin kac kafa golu var bide ona bak ben sana bisey daha soyleyeyim ribery li sezonda hakan sukur 18 gol atiyor sadece 2 si kafayla o zaman kafa topu alma ozelligi yapin buna boyuna gore bir siralama yaparsiniz iste kralin 19 olur bobonun agalininersen martinin cok olur bir kafa vurma kabiliyeti diye bir ozellik yapin bunda nobre umit karan eski hakan sukur simdi bobo da cok var bunlari yazin birde ziplama diye bir ozellik yapin bunada pratesi hatirlarsiniz jaba olur dedgim gibi alex te var o ozellik tita da var emre asikta vardi gencken vs ama oyuncularin ozelliklerini iyi irdelemek gerek bence boyu kisa diye aaa bu adamin kafa topu bu kadar olamaz demeyin bence alexin bursa ya attigi kafa golunde ki vurus teknigi bir cok 1.85 ustu santraforda yoktur turkcell super liginde

Nesil
    2003

Alex'in 19 golunden 3 tanesi kafa golu bu sezon. Bu sezondan once attigi 37 golun sadece 1 tanesi kafa golu. Yani 56 golde 4 tane kafa golu atmis. Kisa boylu futbolcular kafa vuramaz diye bir kaide yok. Ancak Alex'in kafa golleri genelde kendisini unutturabildigi zaman geliyor. Yani hava topuna cikip, topu kazanip sonra isabetli kafa vurabilme gibi bir ozelligi yok cunku fiziksel olarak zaaflari gozle gorulur bir sekilde var. Zaten itirazim da Jumping'in 16 olmasi gerekli sozune idi. Kava vurus teknigi zaten iyi.

30 metreden Turkiye'de kac tane gol atiliyor ki? Derin kurulmus defanslar, 3 on libero, adam markaji ile oynandiginda kim, nasil 30 metreden gol atacak? Tabii gorulmez bu tip goller.

Alex butun sezon Kezman'in hemen arkasinda oynadi. Fenerbahce'nin ikinci forveti gibiydi ve Kezman'in bosalttigi alanlara dalarak bire bir pozisyon yakaladi. Bire bir pozisyonlarda soguk kanliligi sayesinde goller atti. Bitiricilik yerine off the ball ve composure'in yuksek olmasi daha dogru. Yoksa Alex'in ceza sahasina girip, diregin dibine vurup attigi gok yek yok. Kezman bitirici vuruslari iyi yapan bir oyuncu ama soguk kanli degil ve bu nedenle basit pozisyonlarda kaciriyor. Alex cok harika bitirici vuruslar yapmiyor ancak soguk kanli oldugu icin heyecenlanip pozisyonlari kolaylikla harcamiyor.

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Alex'in 19 golunden 3 tanesi kafa golu bu sezon. Bu sezondan once attigi 37 golun sadece 1 tanesi kafa golu. Yani 56 golde 4 tane kafa golu atmis. Kisa boylu futbolcular kafa vuramaz diye bir kaide yok. Ancak Alex'in kafa golleri genelde kendisini unutturabildigi zaman geliyor. Yani hava topuna cikip, topu kazanip sonra isabetli kafa vurabilme gibi bir ozelligi yok cunku fiziksel olarak zaaflari gozle gorulur bir sekilde var. Zaten itirazim da Jumping'in 16 olmasi gerekli sozune idi. Kava vurus teknigi zaten iyi.

30 metreden Turkiye'de kac tane gol atiliyor ki? Derin kurulmus defanslar, 3 on libero, adam markaji ile oynandiginda kim, nasil 30 metreden gol atacak? Tabii gorulmez bu tip goller.

Alex butun sezon Kezman'in hemen arkasinda oynadi. Fenerbahce'nin ikinci forveti gibiydi ve Kezman'in bosalttigi alanlara dalarak bire bir pozisyon yakaladi. Bire bir pozisyonlarda soguk kanliligi sayesinde goller atti. Bitiricilik yerine off the ball ve composure'in yuksek olmasi daha dogru. Yoksa Alex'in ceza sahasina girip, diregin dibine vurup attigi gok yek yok. Kezman bitirici vuruslari iyi yapan bir oyuncu ama soguk kanli degil ve bu nedenle basit pozisyonlarda kaciriyor. Alex cok harika bitirici vuruslar yapmiyor ancak soguk kanli oldugu icin heyecenlanip pozisyonlari kolaylikla harcamiyor.
    30 metreden Türkiye'de neredeyse her hafta Mehmet Topuz gol atıyor.

Alex'in kafa hakimiyeti arttırılmalı, sebebi kafa golleri değil. Bazen dikkat ederseniz Alex, rakip takım defansıyla kafaya çıkar ve topu çok iyi indirir, hatta ben çok şaşırırım, bu boyla nasıl indiriyor diye ama çok iyi zamanlama ve zıplamadan dolayı böyle bir şey yapabiliyor.

Frikik ve penaltı özellikleri kesin düşürülmeli Alex'in. Uzun şutu da düşürülebilir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

egowich beni yansitmis bende bu duruma sasiriyorum ha bu arada dedigin ozellikler dogreu sogukkanlilik ve ve of the ball yetenegi oldugundan cok gol atiyor yanliz appiahin uzun sutu dusurulmeli dedin zaten nadir oyunculardan uzaktan gol atan cok kotu bir yanlis olur simdi lampard ve gerard ta 5 suttan 1 ini kaleye bulduruyor ama bulunca acayip seyler goruyorsunuz bu hagidede boyleydi aurelio nun alexten daha iyi sutu vardir ancak dedigin gibi aurelio ve appiaha bire bir markaj yapmiyorlar alex o markajdan yiliyor ve sutta attirmiyorlar ancak ne olursa olsun uzaktan gol atamamasi onun uzun sutta atamayacagini gosterir eger markaj yuzunden atamiyorsa hagi gibi gelsin geri orta sahadan vursun gitsin tac cizgisinden vursun gol olmasına da gerek yok dırekten falan donsun ama yok bunları boyle hanım hanım oynayan brazılyalılardan goremeyecegız bır balkanlı on numara bunları yapabılıyor denıyor prekazı de denıyordu eskıden brazılyalılar pek sert sut atamıyor zaten ılla kale ıcıne kadar gırecekler rıcardınhoda oyle

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by eGowiCh View Post
    30 metreden Türkiye'de neredeyse her hafta Mehmet Topuz gol atıyor.

Alex'in kafa hakimiyeti arttırılmalı, sebebi kafa golleri değil. Bazen dikkat ederseniz Alex, rakip takım defansıyla kafaya çıkar ve topu çok iyi indirir, hatta ben çok şaşırırım, bu boyla nasıl indiriyor diye ama çok iyi zamanlama ve zıplamadan dolayı böyle bir şey yapabiliyor.

Frikik ve penaltı özellikleri kesin düşürülmeli Alex'in. Uzun şutu da düşürülebilir.
    Kale cizgisi ile ceza sahasinin bittigi nokta 16.2 metre. Yani 30 metre yaklasik iki ceza sahasi oluyor. Mehmet Topuz'un attigi goller daha cok 18-22 metre civarindan atilan goller ve rakip takim az kisiyle yakalandigi anlarda atilan goller.

Hava topu kazanmada Alex ziplama becerisinden daha cok onsezi ve pozisyon alabilme becerilerini kullaniyor. Yoksa Alex'e 30 top sisir, bunlardan 1-2 tanesini ancak kazanir. Tekrarliyorum. Jumping ozelligi bir oyuncunun hem boyu hem de ziplama becerisini icerir, yani bir oyuncunun hangi yukseklige sicrayabildigini gosterir. Ayaginin ne kadar yerden kesildigini degil.

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Omer yine klasini kaliteni gostermissin gercekten hepimize her gun birseyler oretiyorsun helal olsun sana

Nesil
    2003

Biraz yazdiklarinda paragraf kullanabilirmisin lutfen. Okuyana kadar gozlerim bozuluyor. Ayrica nokta, virgul, noktali virgul vs. gibi imla kurallarini da lutfen ihmal etmeyelim. Karsindaki insana yazis uslubun ile verdigin degeri, saygiyi gosterirsin. Konusur gibi yazarak anlatmak istedigini anlatamazsin.

egowich beni yansitmis bende bu duruma sasiriyorum ha bu arada dedigin ozellikler dogreu sogukkanlilik ve ve of the ball yetenegi oldugundan cok gol atiyor yanliz appiahin uzun sutu dusurulmeli dedin zaten nadir oyunculardan uzaktan gol atan cok kotu bir yanlis olur simdi lampard ve gerard ta 5 suttan 1 ini kaleye bulduruyor ama bulunca acayip seyler goruyorsunuz bu hagidede boyleydi
    Appiah'in istatistikleri.
    Mac: 25
    Gol: 3
    Isabetli Pas %: %78
    Toplam Sut: 55
    Isabetli Sut: %16
    Sari Kart: 3
    Kirmizi Kart: 1

Yani 55 sutta 3 gol veya %5.
    Kaleyi bulan sut sayisi 55 x %16 = 9
    Kaleyi bulan sutun gol olmasi 3 / 9 = %33

Alex'in Istatistikleri:
    Mac: 30
    Gol: 19
    Isabetli Pas %: %76
    Toplam Sut: 74
    Isabetli Sut: %57
    Sari Kart: 6
    Kirmizi Kart: 0

Aurelio'nun Istatistikleri
    Mac: 29
    Gol: 3
    Isabetli Pas %: %85
    Toplam Sut: 22
    Isabetli Sut: %32
    Sari Kart: 3
    Kirmizi Kart: 0

Alex'in Brezilya'da oynarken uzaktan vurup attigi bir kac golu gormek istersen http://www.youtube.com/watch?v=ZCszF6EqO0o

Evet tercihi her zaman icin kaleye daha yaklasmak ama bu demek degildir ki uzaktan sut attiginda etkili degil.

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Bir de Galatasarayın 7500 , Bjk nın 7250 fenerbahçenin 8000 repi var bence
    fb ; 7750 , Gs; 7500 , Bjk; 7500 olmalı . Mesela Ajax, Monaco gibi köklü klüplerden Rep olarak Fb daha yüksek böle olmaması gerekmiyor mu sizce.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

bu konuda merakimdan soruyorum bir bilgim takimlarin son bir kac yillik performansina mi bakiliyor yoksa tum gecmisine eger tum gecmisine bakilacak olunursa galatasaray fenerbahceden cok daha buyuk bir takim 88-89 sezonu sampiyonlar ligi (kupa galıplerı kupası) yarı fınalı 2000 uefa kupası 2000 super kupa 2000-2001 sezonu sampıyonlar lıgı 2 grublar 2001-2002 sezonu sampıyonlar lıgı ceyrek fınalı var fenerbahce bu alanlarda cok gerıde galatasaraya gore ancak son 2-3 yıla bakıldıgında galatasaray fenerbahcenın gerısınde kaldı

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Rep kriterlerini tam olarak ben de biliyorum bunu araştıracağım. Halil' le de bunu yüzyüze konuşmuştuk ama bildiğim kadarıyla son 5 yıl baz alınıyor.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by elhadji View Post
    Rep kriterlerini tam olarak ben de biliyorum bunu araştıracağım. Halil' le de bunu yüzyüze konuşmuştuk ama bildiğim kadarıyla son 5 yıl baz alınıyor.
    Son 5 yil da alinmiyor esasinda. Reputation her an degisen bir veri. Oyunda kazanmamaniz gereken bir maci kazandiginizda rep yukseliyor. Kaybetmemeniz bir maci kaybettiginizde rep dusuyor. Kupa aldiginizda yukseliyor, ligde beklenilenin altinda bitirdiginizde rep dusuyor vs. vs. vs.

Tabii belli bir seviyede olmasini tarihindeki basarilar belirliyor ama ufak oynamalar tamamen son bir kac ayda yakalanan basari ile ortaya cikiyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Yok oyun icinde dusup cikiyor ok da oyun oncesinde sigames neye gore yapiyor repi? Soruma cevabı da alamadım ne yazık ki. Fenerbahçenin repi ajaxtan yuksek olması abartı degıl mı

Nesil
    2003

Yok oyun icinde dusup cikiyor ok da oyun oncesinde sigames neye gore yapiyor repi? Soruma cevabı da alamadım ne yazık ki. Fenerbahçenin repi ajaxtan yuksek olması abartı degıl mı
    Repleri Turker bu sekilde yapmis.

Galatasaray UEFA'yi kazandiginda rep'i 8000 idi. Yanilmiyorsam Turker 2 yil once Fenerbahce'yi 8000 yapti, Galatasaray'i 7500'e indirdi ve boyle kaldi. Kezman transferi nedeniyle Fenerbahce'nin rep'i yuksek desek, Kezman'in geldigi Atletico Madrid takiminin rep'i de 7750. Tam olarak hangi mantiga gore bu yapilmis en ufak bir fikrim de yok. Tek bildigim reputation'un Fenerbahce, Galatasaray, Besiktas, Trabzonspor siralamasinda olmasi gerektigi.

Ama Fenerbahce'nin rep'i 2 sene once UEFA kupasini kaznanan CSKA'dan, Werder Bremen'den, Villareal'den, Celtic'den, Ajax'dan, PSV'den yuksek olmasi gerekir mi? Bence gerekmez.

Fenerbahce 7500, Galatasaray 7300, Besiktas 7100, Trabzonspor'da 6400 seviyesinde olursa hemen arkalarindan Kayserispor 5800 ile gelirse bence dogru olur.

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Belki de ligimizin standartı dusuk repler yuksek olsun ki kezmanlar gelsin diye de yapmıs olabilir. Bence gs ile bjk aynı olmalı rep olarak. Fenerbahçe de en fazla 7500 olur. Orjinal datada nasıl Fener bu kaadar yüksek rep sahibi anlamış değilim

Nesil
    2003

Belki de ligimizin standartı dusuk repler yuksek olsun ki kezmanlar gelsin diye de yapmıs olabilir. Bence gs ile bjk aynı olmalı rep olarak. Fenerbahçe de en fazla 7500 olur. Orjinal datada nasıl Fener bu kaadar yüksek rep sahibi anlamış değilim
    Ligimize Kezmanlar astronomik ücretler karşılığında geliyor. Yılda 3.5 milyon Euro (bu arada Kezman'ın aldığı maaş oyunda yanliş, 2 milyon Euro olarak girilimiş). 3.5 Miyon Euro civarında para alan diğer örneklere bakarsak, David Villa 1.8 milyon, Tomas Rosicky 1.6 milyon, Dejan Stankovic 1.5 milyon vs. vs. Sonuçta Kezman Avrupa'da başka hiç bir kulüpten alamayacağı bir para karşılığında Fenerbahçeye geldi. Ayrıca gelmeden önce Kezman'ın repi düşmüştü.

Galatasaray ve Beşiktaş'ın aynı olması gerektiği konusunda emin değilim açıkçası. Son 5 yılda iki takımın performanı hemen hemen aynı. 1 Şampiyonluk, 1 ikincilik ve 2 üçüncülüğü var iki takımın. Beşiktaşın 2 Türkiye Kupası var, Galatasaray'ın 1 tane. Avrupa kupalarında Beşiktaş son 5 senede biraz daha başarılı Galatasaray'dan ancak çok üstün bir başarı kazandığı da pek söylenemez. Yani son 5 yıldaki Avrupa başarısı ve 1 tane daha fazla kupa alması, Galatasaray'ın tarih boyunca almış olduğu daha çok başarı ile eşdeğer mi?

Yani bir bakıma Galatasaray'ın lig başladığından beri Beşiktaş'dan daha fazla aldığı 6 Lig Şampiyonluğu, 7 Türkiye Kupası ve Uefa Kupası, son 5 yılda Beşiktaşın aldığı 1 fazla Türkiye kupası ve Avrupa'da daha ileriye gitmesi ile eşdeğer mi?

Tüm zamanların tanınırlığına baksak Galatasaray 7500-7750 arasında çıkar bence ama son zamanlarda alınan başarısız sonuçlar ve finansal durum bence bunu 7300 seviyesine indirir. Yine tüm zamanlar tanınırlığına baksak bence Beşiktaş 6750-7000 arasında olur ama özellikle finansal açıdan daha kuvvetli olması ve son 5 yılda Avrupa'da nispeten diğer Türk takımlarından daha başarılı olması Beşiktaşı 7100 seviyesine çıkartır. Fenerbahçeye gelince özellikle Avrupa başarısı olmadığı için normalde reputation 7250-7500 civarında olması gerekir bence. Zaten son şampiyonluk, Avrupa kupalarında ilk defa yılbaşından sonra oynaması ve finansal açıdan iyi halde olması sayesinde bu tavana vurmuş durumda olmasını gerektirir. Böyle düşününce hatta Fenerbahçe belki 7600 seviyesine bile çıkabilir (Monaco ve Hamburg seviyesi yani).

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Ligimize Kezmanlar astronomik ücretler karşılığında geliyor. Yılda 3.5 milyon Euro (bu arada Kezman'ın aldığı maaş oyunda yanliş, 2 milyon Euro olarak girilimiş). 3.5 Miyon Euro civarında para alan diğer örneklere bakarsak, David Villa 1.8 milyon, Tomas Rosicky 1.6 milyon, Dejan Stankovic 1.5 milyon vs. vs. Sonuçta Kezman Avrupa'da başka hiç bir kulüpten alamayacağı bir para karşılığında Fenerbahçeye geldi. Ayrıca gelmeden önce Kezman'ın repi düşmüştü.

Ayrica ek bir not olarak da ekleyeyim. Turkiye'de futbolcular vergi vermiyor. Bu vergiyi veren kulupler. Yani Ingiltere'de 3.5 milyon Euro maas alan bir Kezman bunun yaklasik (3.500.000 x 60%) 2.100.000 eurosunu alacak ancak Turkiye'de 3,5 milyon'un hepsini aliyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

O da dogru bu konuda ayni fikirdeyiz fb nin 7500 ideal

Sayfa 12 / 15 İlkİlk ... 21011121314 ... SonSon

Mesaj Yetkileri