Sayfa 3 / 3 İlkİlk 123
61 ile 75 arası toplam 75 sonuç

Konu: Cristoph Daum..

Quote Originally Posted by ABOOO
    Perpetua5099 endişelerini anlıyorum ama Fenerbahçe taraftarı olmayanların amacı üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek.

Türkiye'de en iyi orta sahaya sahip takım Fenerbahçe iken, Galatasaray'ın orta sahası hiç yokken Galatasaray'lıların özeleştiri yapmamaları komik gelmiyor mu?

Fenerbahçeliler değil, Galatasaray'lılar eleştiriyor ve bu eleştiriler bilinçli olarak yapılıyor Fenerbahçe'nin düşüşe geçmesi için (özellikle basından bahsediyorum).

Serkan kendini geliştiremedi ise Sabri kendini çok mu geliştirdi yada İbrahim Akın.

Daum evet oyun içinde anlık taktik değişiklik yapamıyor ama Türkiye'de en iyi hoca.Bunu kabul etmeyen gerçekleri inkar ediyor demektir.

Daum gidince Fabio Capello'yu, Rafael Benitez'i getirmek gerekir, Anadolu takımlarında kariyer yapmaya çalışan deneyimsiz bir hocayı getiremezsiniz!

Milan'ın düşüş sebebi defanstaki aksaklıklarıdır.
    Taktikleri iyi analiz edemediğini düşünüyorum.
    Defansif taktiklerde defansif, ofansif taktikler ofansif oyuncular omuriliktir.
    Stam'ın ve Gattuso'nun kötü performansı bu sene Milan'ın şampiyon olmasını engelledi.

Defansif taktiklerde geride alan daraltılır ve defans gömülüdür, ofansif taktiklerde ileride alan daraltılır ve defans öndedir.Buradan çıkan sonuç iki tip alan presi vardır; rakip yarı sahada forvetler (oyun kurucu da forvet sayılır) ile ve kendi yarı sahanda önliberolar ile alan daraltarak.

Eğer ikinci tip bir sisteminiz var ise (yani defansif pres) defansınız ve önliberolarınız üzerine oyun kurulur.

Nesta, Stam, Gattuso, Seedorf ve kısmen Pirlo üzerindedir oyun Milan'da. (Milan'ın sistemi = Fenerbahçe'nin sistemi)
    Yalnış analiz mağlubiyete götürür.

M.United maçında Hooijdonk 3lü defans çalışmadık diyebilir, Liverpool da hiç 3lü oynanamıştı ama zor durumda kalınca bir maçta 3-5-2'ye geçtiler maç içinde.
    Anlık taktik değişikliklerdir, bu yüzden eleştiremezsin..

Kemal müzmin sakat, ne alakası var Daum ile.Daum mu sakatladı antrenmanda?
    Hastalık tamamen düzelmedi ise Daum'un sorunu mu? Karalamak bu kadar kolay olmamalı!

Türkiye'de hazır oyuncu yok, biraz yetenekli oyuncular "ben yıldızım, kralım" diyorlar.Altyapıdan çıkan oyuncuları Hollanda, Belçika liglerinde kiralık oynatacaksın, akılları başlarına gelecek.Olmadı kimse transfer etmeyecek ve yabancı statüsü de daha fazla olacak o zaman kendilerini sadece futbola verebilirler.

Yok artık 5000 YTL alırken 3 ay sonra 1,5 Milyon YTL almak!..

Kendilerini hiç futbola vermiyorlar, hocalar da sen takımın yıldızısın artık, çık maçı al.Bırak artık amatör antrenmanları derse her şey kopuyor o noktada.

Genç oyuncuların basında abartılmaması lazım, abartırsanız kaybolur giderler maalesef :/

Nihayet anlatmak istediklerimi anlayan ve futbola bakış açımın yakın olduğunu gördüğüm biri var burda..

Ben herşeyden önce Serkan Balcı'nın gelişimine takıldım.. Eğer Serkan'daki gelişimi göremiyorsanız ya Serkan'ı dikkatle izlemiyorsunuz ya da önyargılısınız.. (Mehmet Demirkol'da Serkanın gelişim göstermediğini düşünüyor -ki kendisi Ogan Tarhan'la beraber sewdiğim iki spor yazarından biridir..)

Kemal'in sakatlığı geçti cümlesine ise sadece şaşırdım.. Ya aynı Kemal'den bahsetmiyoruz ya da Basın yalan söylüyor... Kemal müzmin sakat, düzelmesine de pek ihtimal gözükmüyor... Daum her seferinde transfer istediğini zaten söylüyor.. Daum'un eleştirdiğim bir yönü de zaten sürekli transfer istemesi..
    Genç oyuncular konusunda her yazımda belirttiğim gibi yine söylüyorum.. Büyük takımlar genç oyuncu yetiştirme yeri değildir!!! Eğer genç oyuncu hazırsa oynar, hazır olması için beklenecek yer büyük takım değildir.. Herkes hemen bu durumda Messi örneğini veriyor.. Messi genç evet ama futbolu olgun.. Çıktığı ilk maçta oyunun kaderini değiştiriyor.. Eğer böyle gençler oynayacaksa tabi ki oynasın.. Ama bir maçta şişirilip sonra bir daha adını bile hatırlamadığımız yıldız!!!!! olmasın..
    Daum'u herkes yerden yere vuruyor ama özellikle bu sene gitsin diyenlerin sayısı azalıyor.. Çünkü herkes Daum gittiği zaman ne olacağını bilmiyor..
    Şimdi bir takımda omurga derken "omurga harici olanlar önemsiz görev üstleniyorlar" demek olmaz.. Tabi ki Kişisel öellikler bir takım için çok önemlidir.. Ama Fenerbahçenin omurgası Alex,Nobre , Anelka değildir.. Daum'un sadece kişisel özellikleri olan oyuncular sayesinde maç kazandığını söylüyorsanız o zaman bütün teknik direktörleri eleştirebilirsiniz.. Joe Cole'ün geçen sene sonradan girip kazandırdığı maçları, Ronaldinho'nun, Messi'nin kişisel becerleriyle kazandırdıkları maçları hatırlayın.. Tabi ki bu oyuncular da belirli bir sistem için transfer edilmişlerdir. Zaten bu oyuncuların kişisel becerileri olduğu için bu takımda yer alır..
    Başak bir arkadaş'ın yazısında başlık şuydu: Hadi Ancelotti iyisin..
    Bu yazı Kaka'nın son dakikada F.Bahçe'ye attığı golden sonra Türkiye de ki durumu anlatmak için yazılan bir yazının başlığı.. Türkiye liginde Alex son dakika çıkıp gol atınca "Daum'a yine şansı yardım etti, Kişisel becerisi olan biri çıkıp daum'u kurtardı " deniyor... Kaka, Ronaldinho, Gerrad da takımını kurtarıyor..
    Şampiyonlar ligi finalinde 3-0 geriden gelen Liverpool'da Gerrard'ın kişisel becerisiyle oyuna ağırlığını koymasıyla maç döndü.. Ne diyeceğiz "Hadi Benitez'i de Gerrard kurtardı.."

Hooijdonk çok beğendiğim bir oyuncu.. Ama hangi kulüpten sorunsuz ayrılmış bana söyler misiniz? (En son kulübünden de kovulmak üzereydi..) Bir oyuncunun doğru veya yanlış teknik adamını sistem yüzünden eleştirmesi kadar yanlış birşey olamaz.. Ama eğer Hollandalı oyunculara bakarsanız (Örnek Van Basten'in Milanda söyledikleri) takımlarında hep antrenörlerinin işlerine karışmışlardır..

Milan maçı öncesi Daum'un oyuncu değişikliği yapmamasına gelince.. Daum'u eleştirin, tabi eleştirin.. Çünkü herkesin futbol görüşü farklı ve futbol bu yüzden güzel.. Ama Daum'da futboldan az da olsa!!!!!!! anlıyor.. Milan maçından önce değişiklik yapmamasını sebebini Daum açıkladı.. Oyuncuların Milan maçı öncesi bir arada fazla oynayamamasıydı neden.. Ayrıca her maçta oyuncu değiştirilecek diye bir kural yok.. Bazı maçlarda müdahale etmemek müdahale etmekten daha akıllıca.. Örnek Schalke maçı..
    Daum'un yaptıklarını bazen bende anlayamıyorum, tabi ki yanlış yapıyordur.. Mesela O.Lyon maçı (geçen sene) Deniz'i çıkartıp M.Yozgatlı'yı alınca oyun bitti. Ama benim anlayamadığım nokta Daum tek ön libero oynarken bombardımana tutanlar Gerets ilk geldiğinde 5 forvet ve tek ön liberoyla oynayınca neden muhteşem teknik direktör yakıştırması yapılıyor.. Çünkü F.Bahçe'nin teknik direktörleri S-E-V-İ-L-M-İ-Y-O-R...
    Zeman, Löw, Hiddink, M.Denizli, Parreira... Bu adamların ne yaptıkları ortada sanırım.. Hepsi mi kötü... Geçen evimde sakladığım eski futbol dergilerinden birini buldum.. Parreira'nın Fenerbahçe'yi frenlediğinden ve çok ağır futbol oynattığından bahsediliyordu..
    Daum benim için dünyanın en iyi teknikk direktörü değil, bir akrabalığım da yok kendisiyle.. Ama bu kadar acımasız eleştiriyi ben anlayamıyorum.. (Psv maçında tuncay adamını kaçırıp, cocu gol atınca yine Daum eleştirildi..)
    Lütfen eleştirelim ama gözü kapalı bir şekilde karalamayalım..
    Bu arada merak edenler için ben Fenerbahçeliyim..

Nesil
    2003

shenshebek:

Buyuk takimlar oyuncu yetistirme yeri degildir diye talihsiz bir aciklama yapmissin. O zaman Gerrard ve Owen Liverpool alt yapisindan, Giggs, Beckham, Neville kardesler Manchester United alt yapisindan, Messi, Xavi, Victor Valdez Barcelona alt yapisindan ve bir cok buyuk takimin alt yapisindan cikan oyuncu cikmazdi. Tam tersine esas buyuk kulupler alt yapiya cok onem vermelidir. Oyunculara gerekli olan kulturel ve futbol egitimini vermek en gec 15-19 yaslari arasinda olur. Daha yasli oyuncu icin cok gectir.

Alt yapidan futbolcu yetistirmenin en guzel orneklerinden birini Brezilya takimlari verir. Her takimin cok buyuk alt yapisi vardir ve iyi bir oyuncunun alt yapidan geldigini gozlemlediklerinde hemen onun onundeki oyuncuyu satip genc oyuncuya yer acarlar. Brezilya milli takimi iste bu yuzden bu kadar basarilidir. Brezilya'da yabanci futbolcu oynatma izni olsa da bir cok takim bu hakki kullanmaz. Cunku bu takimlar icin onemli olan Brezilyali futbolcu yetistirmektir. Brezilyali futbolcularla kitasal kupalarda mucadele edip basarili olmaktir.

Kemal konusunda gelince. Bir arastirma yapmani tavsiye ederim. Kemal'in son 1.5 senede ne sakatliklari varmis. Benim bulabildigim, fibula kemiginin kirilmasi nedeni ile 8 ay uzak kalmasi. Ayrica sezon basinda darbe nedeni ile odem olusmasi ve carpisma nedeni ile kasinin patlamasi. Bu mu muzmin sakat? Kemal'in bacagi kirildi ve duzeldi. Ondan sonra da forma giyemedi. Forma giyememesinin nedeni herhalde fizik veya teknik acidan yeterli olmamasidir. Kemal'i hazirlamak da Daum'un gorevidir. Haydi diyelim ki muzmin sakat ve her antrenmanda sakatligi tekrarlaniyor. O zaman Daum onun yerine futbolcu almamakla hata yapmistir. Ama Daum'un istedigi gelistirebilecegi bir oyuncu degil. Haftaya takima sokabilecegi oyuncu. O yuzden yabanci limiti yukseltme istegi cunku hemen takima sokabilecegi oyuncuyu Turkiye'de bulamiyor. Genc bir oyuncuyu alip gelistirmeye ugrasmiyor.

Başak bir arkadaş'ın yazısında başlık şuydu: Hadi Ancelotti iyisin..
    Bu yazı Kaka'nın son dakikada F.Bahçe'ye attığı golden sonra Türkiye de ki durumu anlatmak için yazılan bir yazının başlığı.. Türkiye liginde Alex son dakika çıkıp gol atınca "Daum'a yine şansı yardım etti, Kişisel becerisi olan biri çıkıp daum'u kurtardı " deniyor... Kaka, Ronaldinho, Gerrad da takımını kurtarıyor..
    Şampiyonlar ligi finalinde 3-0 geriden gelen Liverpool'da Gerrard'ın kişisel becerisiyle oyuna ağırlığını koymasıyla maç döndü.. Ne diyeceğiz "Hadi Benitez'i de Gerrard kurtardı.."
    Simdi ilk olarak Fenerbahce - Milan macina bakalim. O gollerden hemen once Ancelotti Serginho'yu sokarak Fenerbahce'nin rahatini bozdu. Islemeyen sol kanat birdenbire islemeye basladi ve bu da Fenerbahce'nin defansinin gul gibi acilmasina neden oldu. Gattuso-Vogel degisikligi de orta sahada oyunu yonlendirebilme acisindan Milan'a yaradi. Sonrasi da belli, Kaka olaganustu bir efor ile golu atti, sonra da Serginho'nun asisti ile ucuncu gol atildi. Bu arada Daum sakatlanan Appiah'in yerine Kemal'i aldi. Sonra da skor 3-1 olduktan sonra Kemal cikip Nobre girdi. Bu mu dahilik?

Milan-Liverpool macina gelince. Benitez ikinci yarida sag bek olan Finnan'i alip orta sahaya Hammann'i alip Gerard'in defansif yukunu azaltinca Gerrard birdenbire daha ofansif ve daha iyi oynamaya basladi. Ancelotti ise buna cozum bulamadi ve ilk degisikligini ancak mac 3-3 olduktan cok sonra 86. dakikada yapti. Ayrica devre arasinda belli ki Ancelotti, takimini ikinci yariya hazirlayamadi. Burada tabii ki Benitez'de sansli idi. Oyuncular basariya acliklarini on plana cikartarak toplara daha once basti ve Milan'i gafil avladi.

Simdi, Daum'u elestirdigim kadar Gerets'i de elestirebilirim ancak tabii ki farkli konularda (ornegin bence Gerets yeterince ofansif oyun kurma konusunda antrenman yaptirmiyor). Ayni sekilde Lucescu (yavas oyun, genc futbolcu yetistirmeme), Alex Ferguson (despotluk ve genc oyuncularin her an yollanabilecegi hissini verme) hatta Jose Mourinho (sportmenlik disi hareketler, goze hos olmayan futbol) bile elestirilebilir. Cunku hic bir insan komple degildir. Hepsinin bazi pozitif, bazi negatif yanlari vardir. Daum, Fenerbahce'nin cok ihtiyaci olan disiplini takima kazandirdi ve ozellikle ligde sonuca gitmek icin duran toplara cok onem verilmesi gerektigini cozdu. Ancak kendi takiminin kalitesi veya daha kaliteli takimlara karsi futbolculari hazirlama konusunda bence yeterli degil. Eger Fenerbahce yonetimi icin Daum'un bu becerileri yetiyorsa ve basarili buluyorsa, o zaman hic bir sorun yok. Benim kisisel fikrime gore Daum bu takimi buraya getirdi ama takimin ileriye hamle yapmasi icin ya Daum'un kendisini gelistirmesi ya da baska birisinin getirilmesi gerekir.

Hiddink ve Parreira benim hep sevdigim teknik direktorlerdi. Hala da kendilerini takdir ederim cunku ikisi de cok akilli teknik direktorler. Ancak Hiddink falza birseyler birakamadan ayrildi. Bir bakima Fenerbahce Hiddink'e hazir degildi. Parreira ise Turk futbolunda iz birakti, kontrollu oynamanin nasil basari getirecegini gosterdi. Parreira'yi yavas futbol oynatiyor diye elestirenler, seyir acisindan bu tip futbolun zevksiz olmasindan kaynaklanir. Sonucta futbol bir sovdur ve bizler bu sovu izlemek icin stadyumlara gider, televizyon baslarina geceriz. Bu nedenle bazilarinin Parreira'nin oynattigi futbolu begenmemesi normaldir. Hatta ayni elestirileri Mourinho da Chelsea'ya ilk geldiginde almisti. Ama eger Fenerbahce yonetiminin oynanmasini istedigi futbol, Parreira'nin futboluna uyusuyorsa o zaman yine sorun yok.

Elestiri yapilir. Elestiri yaparken insanlar kendi dogru bildiklerinin elestirilen insan ile cakistigini soylerler sadece. Ama bu demek degildir ki her elestiri birisini isten attirmak icin yapilir. Elestiri bir gorus bildirimidir. Dunyada hic bir teknik direktor hatta isini veya sanatini toplumlarin onune cikartan insanlar elestiriden kacinamazlar. Yapabilecekleri tek sey eger elestiriler dusunmedikleri seyleri ortaya cikartiyorsa kendilerini bu elestirileri goz onunda tutarak gelistirmektir.

Yaptigim elestiri, benim hayalimdeki teknik direktor ile Daum'un ozelliklerinin zit oldugu noktalardir. Benim hayalimdeki teknik direktor elindeki kisitli sartlar (sonsuz imkani olan takim yoktur) ile bile citayi yukseltebilen ve beklenmeyeni yapabilen bir teknik direktordur. Bu ozellikleri ben Daum'da gormuyorum simdiye kadar goremedim. Genc bir oyuncunun buyuk bir patlama yapmasini sagladigini goremedim. Bunlar da Daum'u elestirdigim konular zaten.

Quote Originally Posted by perpetua5099
    shenshebek:

Buyuk takimlar oyuncu yetistirme yeri degildir diye talihsiz bir aciklama yapmissin. O zaman Gerrard ve Owen Liverpool alt yapisindan, Giggs, Beckham, Neville kardesler Manchester United alt yapisindan, Messi, Xavi, Victor Valdez Barcelona alt yapisindan ve bir cok buyuk takimin alt yapisindan cikan oyuncu cikmazdi. Tam tersine esas buyuk kulupler alt yapiya cok onem vermelidir. Oyunculara gerekli olan kulturel ve futbol egitimini vermek en gec 15-19 yaslari arasinda olur. Daha yasli oyuncu icin cok gectir.

Alt yapidan futbolcu yetistirmenin en guzel orneklerinden birini Brezilya takimlari verir. Her takimin cok buyuk alt yapisi vardir ve iyi bir oyuncunun alt yapidan geldigini gozlemlediklerinde hemen onun onundeki oyuncuyu satip genc oyuncuya yer acarlar. Brezilya milli takimi iste bu yuzden bu kadar basarilidir. Brezilya'da yabanci futbolcu oynatma izni olsa da bir cok takim bu hakki kullanmaz. Cunku bu takimlar icin onemli olan Brezilyali futbolcu yetistirmektir. Brezilyali futbolcularla kitasal kupalarda mucadele edip basarili olmaktir.

Kemal konusunda gelince. Bir arastirma yapmani tavsiye ederim. Kemal'in son 1.5 senede ne sakatliklari varmis. Benim bulabildigim, fibula kemiginin kirilmasi nedeni ile 8 ay uzak kalmasi. Ayrica sezon basinda darbe nedeni ile odem olusmasi ve carpisma nedeni ile kasinin patlamasi. Bu mu muzmin sakat? Kemal'in bacagi kirildi ve duzeldi. Ondan sonra da forma giyemedi. Forma giyememesinin nedeni herhalde fizik veya teknik acidan yeterli olmamasidir. Kemal'i hazirlamak da Daum'un gorevidir. Haydi diyelim ki muzmin sakat ve her antrenmanda sakatligi tekrarlaniyor. O zaman Daum onun yerine futbolcu almamakla hata yapmistir. Ama Daum'un istedigi gelistirebilecegi bir oyuncu degil. Haftaya takima sokabilecegi oyuncu. O yuzden yabanci limiti yukseltme istegi cunku hemen takima sokabilecegi oyuncuyu Turkiye'de bulamiyor. Genc bir oyuncuyu alip gelistirmeye ugrasmiyor.

Simdi ilk olarak Fenerbahce - Milan macina bakalim. O gollerden hemen once Ancelotti Serginho'yu sokarak Fenerbahce'nin rahatini bozdu. Islemeyen sol kanat birdenbire islemeye basladi ve bu da Fenerbahce'nin defansinin gul gibi acilmasina neden oldu. Gattuso-Vogel degisikligi de orta sahada oyunu yonlendirebilme acisindan Milan'a yaradi. Sonrasi da belli, Kaka olaganustu bir efor ile golu atti, sonra da Serginho'nun asisti ile ucuncu gol atildi. Bu arada Daum sakatlanan Appiah'in yerine Kemal'i aldi. Sonra da skor 3-1 olduktan sonra Kemal cikip Nobre girdi. Bu mu dahilik?

Milan-Liverpool macina gelince. Benitez ikinci yarida sag bek olan Finnan'i alip orta sahaya Hammann'i alip Gerard'in defansif yukunu azaltinca Gerrard birdenbire daha ofansif ve daha iyi oynamaya basladi. Ancelotti ise buna cozum bulamadi ve ilk degisikligini ancak mac 3-3 olduktan cok sonra 86. dakikada yapti. Ayrica devre arasinda belli ki Ancelotti, takimini ikinci yariya hazirlayamadi. Burada tabii ki Benitez'de sansli idi. Oyuncular basariya acliklarini on plana cikartarak toplara daha once basti ve Milan'i gafil avladi.

Simdi, Daum'u elestirdigim kadar Gerets'i de elestirebilirim ancak tabii ki farkli konularda (ornegin bence Gerets yeterince ofansif oyun kurma konusunda antrenman yaptirmiyor). Ayni sekilde Lucescu (yavas oyun, genc futbolcu yetistirmeme), Alex Ferguson (despotluk ve genc oyuncularin her an yollanabilecegi hissini verme) hatta Jose Mourinho (sportmenlik disi hareketler, goze hos olmayan futbol) bile elestirilebilir. Cunku hic bir insan komple degildir. Hepsinin bazi pozitif, bazi negatif yanlari vardir. Daum, Fenerbahce'nin cok ihtiyaci olan disiplini takima kazandirdi ve ozellikle ligde sonuca gitmek icin duran toplara cok onem verilmesi gerektigini cozdu. Ancak kendi takiminin kalitesi veya daha kaliteli takimlara karsi futbolculari hazirlama konusunda bence yeterli degil. Eger Fenerbahce yonetimi icin Daum'un bu becerileri yetiyorsa ve basarili buluyorsa, o zaman hic bir sorun yok. Benim kisisel fikrime gore Daum bu takimi buraya getirdi ama takimin ileriye hamle yapmasi icin ya Daum'un kendisini gelistirmesi ya da baska birisinin getirilmesi gerekir.

Hiddink ve Parreira benim hep sevdigim teknik direktorlerdi. Hala da kendilerini takdir ederim cunku ikisi de cok akilli teknik direktorler. Ancak Hiddink falza birseyler birakamadan ayrildi. Bir bakima Fenerbahce Hiddink'e hazir degildi. Parreira ise Turk futbolunda iz birakti, kontrollu oynamanin nasil basari getirecegini gosterdi. Parreira'yi yavas futbol oynatiyor diye elestirenler, seyir acisindan bu tip futbolun zevksiz olmasindan kaynaklanir. Sonucta futbol bir sovdur ve bizler bu sovu izlemek icin stadyumlara gider, televizyon baslarina geceriz. Bu nedenle bazilarinin Parreira'nin oynattigi futbolu begenmemesi normaldir. Hatta ayni elestirileri Mourinho da Chelsea'ya ilk geldiginde almisti. Ama eger Fenerbahce yonetiminin oynanmasini istedigi futbol, Parreira'nin futboluna uyusuyorsa o zaman yine sorun yok.

Elestiri yapilir. Elestiri yaparken insanlar kendi dogru bildiklerinin elestirilen insan ile cakistigini soylerler sadece. Ama bu demek degildir ki her elestiri birisini isten attirmak icin yapilir. Elestiri bir gorus bildirimidir. Dunyada hic bir teknik direktor hatta isini veya sanatini toplumlarin onune cikartan insanlar elestiriden kacinamazlar. Yapabilecekleri tek sey eger elestiriler dusunmedikleri seyleri ortaya cikartiyorsa kendilerini bu elestirileri goz onunda tutarak gelistirmektir.

Yaptigim elestiri, benim hayalimdeki teknik direktor ile Daum'un ozelliklerinin zit oldugu noktalardir. Benim hayalimdeki teknik direktor elindeki kisitli sartlar (sonsuz imkani olan takim yoktur) ile bile citayi yukseltebilen ve beklenmeyeni yapabilen bir teknik direktordur. Bu ozellikleri ben Daum'da gormuyorum simdiye kadar goremedim. Genc bir oyuncunun buyuk bir patlama yapmasini sagladigini goremedim. Bunlar da Daum'u elestirdigim konular zaten.

perpetua5099...

Öncelikle en son yazdıklarımı bir kez daha okumanı rica ediyorum.. Dikkatinden kaçmış galiba..Ben talihsiz bir açıklama neden yaptım anlamış değilim.. Evet büyük takımlar oyuncu yetiştirme yeri değildir.. Büyük oyuncular hazır oyuncular oynatır. Yazımda da belirttiğim gibi "Eğer oyuncular genç ve oynayabilecek olgunluktaysa oynsaın ama gelişimi veya oynaması için büyük takımda oynaması için sabredilemez.."
    Sende Messi örneğini veriyorsun ama Messi arjantinde de futbol oynuyordu.. Barcelona'nın altyapısında yetişmiş bir oyuncu değil.. Tabi ki Barcelona ona çok şey kattı. Ama Messi ilk oynadığı maçta da mükemmel oynadı.. Emre Belözoğlu'da ilk maçında harika oynadı.. Böyle oynayacaklarsa tabi ki oynasınlar, ama benim burda söylediğim genç oyuncular hazırsa oynasınlar... (Valdes konusunda düşünceni bilmiyorum ama bence Barcelona'nın kalesini
    koruyabilecek bir kaleci değil.. )

Bence altyapıda dünyanın en başarılı takımlarından biri Hollanda.. Peki milli takımı çok mu başarılı.. ? Ben genç oyuncular oynamasın demiyorum, ancak hazırsa oynasınlar diyorumm..
    Kemal eleştirinde hala farklı noktalardayız... Sen Kemal'in sakat olmadığını söylüyorsun. Sonra sakat olsa bile Daum'un neden onun yerine alternatif yaratmadığını eleştiriyorsun.. (Alternatif konusunda hak veriyorum..) Ama burda konumuz Kemal'in neden oynamadığı... Onun yerine oyuncunun alınıp alınmadığı değil..

Milan-Fenerbahçe maçında dikkat edersen ben oyun planı ve taktikleri tartışmadım.. Ayrıca Fenerbahçe'nin Milan'a maç boyunca kaç tane pozisyon verdiğinin sende farkındasın.. Benim anlatmak istediğim tabi ki yıldız oyuncular maç çevirecek, maçı kurtaracak.. Her zaman Teknik adamların hamleleri skoru belirlemez.. Mükemmel oynadığınız, pozisyon vermediğiniz bir maçta uzaktan atılan bir golle mağlup olabilirsiniz.. Sen Gerard'dan bahsetmişsin.. Ve bu konuda Benitez'in oyuna müdahalesini hatırlatmışsın.. Fenerbahçe'de de maç içerisinde oyun içersinde -örnek olarak Aurelio ile Appiah'ın birbirlerini idare ederek ofansa çıkmalara- gibi değişiklikler oluyor.. Ve bu sayede ileri çıkabilen Appiah veya Aurelio kişisel becerilerini gösterebiliyor.. Ama kazanılan maçların ve şampiyonlukları bazı oyuncuların kişisel becerileri olarak adlandırırsak bence Bir tek teknik direktöre değil bütün takıma haksızlık yapmış oluruz.. Tabi ki bazı oyuncular koşacak tabiri caizse hamal olacak bazıları da herkeste olmayan yeteneklerini gösterecekler...

Antrenörler konusunda ise bazılarına katılmakla beraber bazılarına katılmıyorum.. (Özellikle Alex Ferguson konusunda.. -gençlere her an yollanabileceği hisi verme-)
    İyi diyebileceğimiz teknik adamların stilleri vardır.. Benim oyun yapısı olarakta kişi olarakta sevmediğim teknik direktörlerden biri de Lucescu'dur.. Ama Lucescu'nun yaptıkları ortada.. Gerçekten verdiğiniz malzemeden çok iyi bir takım yaratabilen bir hoca.. Lucescu'yu sevmemem onun kötü hoca olduğunu idda etmemi gerektirmez.. Tabiki her hocanın eksikleri olacak.. Dünyanın en iyi taknik adamları dediğimiz kişiler bazen saç baş yolduracak hatalar yapmıyor mu?
    Eleştiri konusunda söylediklerinin altına bende imzamı atarım.. Ama bir teknik adam her kaybedilen maçtan sonrasında hatalı, kazanılan maçtan sonra ise takım kişisel becerisiyle kazandı deniliyorsa burda bir yanlış var.. Daum'un bu takıma kattığı hiçbirşey yok diyenler varsa burda bir sorun var..
    Saygılarımla...

Nesil
    2003

shenshebek:

Bir takimda genc oyuncu alt yapidan A takima ciktiginda, bu futbolcu tamamen A takimi teknik direktorunun kontrolune girer. A takimi teknik direktorunun gorevi, bu futbolcu ile ozel ilgilenerek takimda oynamaya hazirlamaktir. Daum 3 senedir takimin basinda ve eline bazi genc oyunculari gelistirmek icin cok sans gecti.

Fenerbahce'de olan genc oyunculara bir goz atalim.

Olcan Adin: 20 yasinda. 45 kere milli olmus ve ilk transfer edildiginde ileride kaliteli bir oyuncu olacagi dusunuluyordu. Ama su anda ilk 11'e girebilmesi icin Alex, appiah, Aurelio ve Tuncay'in ya sakat ya da cezali olmasi lazim cunku Daum Olcan'i secmeden once Selcuk, Deniz ve Kemal'i (ve belki de Serkan'i) sececektir.

Mahmut Hanefi Erdogdu: 22 Yasinda. 40 kere milli olmus. Ama onu gelistirmek yerine once yabanci transferi sonra da Umit Ozat orada oynatilmis. Iki sene once 12 macta 734 dakika oynamis. Gecen sene ise 5 lig macinda 312 dakika oynamis. Tamam eksikleri olablir ama bu eksikler giderilemez mi?

Can Arat: 23 yasinda. 14 kere milli olmus. Defans oyuncusu oldugu icin belki erken diyeceksiniz ama onunde kendisinden bir yas daha buyuk olan Onder ve iki yas buyuk olan Servet var.

Semih Senturk: 23 Yasinda. 84 kere milli olmus. Oynadigi zamanlarda da pek fena performans gostermemis. Ama mac oynayabilmesi icin sakatlik veya cezaya ihtiyaci var. Iki sene once ligde 17 macta 233 dakika oynamis. Gecen sene ligde sadece 2 macta toplam 5 dakika oynamis (Sezon sonunda sakatlik nedeniyle 9 maci da kacirmis)

Dikkatini cekerim. Bu oyuncular esasinda pek de genc degil. En cok gelisme gostermeleri gereken yillarda yedek bekleyerek futbollari koreliyor bu oyuncularin. Simdi dusun. Bu futbolcular 14-15 yaslarindan itibaren her hafta maca cikiyor. Hatta kaliteli ise yaz aylarini bile su turnuva bu turnuva diyerek ya takimi ya da milli takimla mac yapiyor. Ama A takima alinir alinmaz, bu cocuklar her hafta mac oynamaktan, 2-3 ayda bir mac oynamaya geciyor (sanslilarsa ve kiralanirlarsa belki daha fazla oynuyorlar). Bu futbolcunun nasil gelisme gostermesini bekleyebilirsiniz bu durumda? Tabii ki genc oyuncu hazir olursa oynayacak. Ama bir futbolcu mac oynamayarak hic bir zaman hazir olamaz.

Yani bir sorun var ortada. Oynatman icin hazir olmasi lazim ama hazir olmasi icin oynamasi lazim. E bu cocuk nasil hazir olacak? Idmanlarda hazirlanacak, maclarin son 5-10 dakikasinda maca girecek ve eninde sonunda birinci lig macinda 90 dakika oynayacak olgunluga varacak. Ama oynatmak yerine hep genc futbolcularin onune transfer yaparsan ve genclere sans vermezsen, genc futbolcular gelismez/

Antrenmanlarda da ozel ilgilenmek lazim. Ornegin Serkan ve Tuncay'a her antrenman sonrasi orta calismasi yaptirilmali. Koyup 4-5 tane hedefi, bu hedefleri 15'er kere orta yaparak vurmadan buradan gitmek yok denilmeli. Bunlar yapilirsa bu futbolcularda mac icinde gelisme gozlenir.

Kemal konusuna gelince. Daum demek ki Kemal'in yerine oyuncu almak istemiyor ki almadi. Eger almadiysa bu Daum un Kemal in oynayabilecegini dusunuyor demektir. Eger boyle dusunuyorsa neden oynatmiyor? Dogru degil mi bu sorum?

Alt yapilar her ne kadar iyi olursa olsun, her sene yildizlar yetistirecek diye bir kaide yoktur. Ozellikle Hollanda gibi kucuk ulkelerden iyi futbolcu cikma ihtimali dusuktur. 16 milyon kisilik kucuk bir ulke 58 milyonluk Italya, 60 milyonluk Fransa, 180 milyonluk Brezilya, 82 milyonluk Almanya ile futbolcu yetistirme konusunda bas edebiliyor ve her 2 yil turnuvualarda basarili olabilecek bir takim cikartabiliyorsa, bu alt yapisinin ne kadar basirili oldugunu gosterir. Ancak bazi jenerasyonlar ilerleme yapamazlar veya o donemde sadece bir iki iyi futbolcu cikar. Su anda Hollanda kabuk degistiriyor ve yepyeni bir milli takimla Dunya kupasina hazirlaniyor. Kupada bu oyuncularin nasil oldugunu hepberaber gorecegiz.

Simdi.. Daum'un taktigine ve beim elestirme nedenime tekrar gelelim. Ilk olarak teknik direktorler tabii ki oyuncularinin ozelliklerini gosterebilecekleri sekilde taktikler kuracaklardir. Ama eger Ancelotti Serginho'yu oyuna almasa, Kaka gobekte o bos alan bulamayacak ve belki de o golu atamayacakti. Yani Kaka'nin becerisini gostermesini saglayan orta sahada ve forvette Ancelotti tarafindan yapilan degisiklikler oldu.

Benim gozlemledigim kadari ile Daum'un ilk dusuncesi Alex'in ozellikle duran toplardaki becerisini kullanmak. Tamam peki, bu bazilarina hos gelebilir. Bazilarina maci sut atmadan iki frikik ile kazanmak zevk verebilir. Ama bana vermiyor. Cunku dusunuyorum ki eger Fenerbahce kacamak futbol oynamak yerine cesur futbol oynasa ozellikle Avrupa'da daha basarili olacak. (Burada dikkatini cekerim, Daum cesur futbol oynatirsa degil Fenerbahce kadrosundaki oyuncular cesur futbol oynarsa basarili olur diye dusunuyorum. Daum'un cesur futbol oynatmaya calistiginda basarili olamadigini dusunuyorum.) Ama Daum bunu yapmiyor cunku onun futbol gorusu farkli. Bu futbol gorusu nedeniyle de disiplinden kolay kolay kopmayan, olgun oyunculari tercih ediyor. Ben de bu futbol gorusunu paylasmiyorum cunku izleyene zevk veren bir futbol cikmiyor ortaya. O yuzden de elestiriyorum. Hatta cok acik bir sekilde soyle soyleyeyim, Fenerbahce macini izlerken (Lucescu Besiktas'in basinda oldugu donemde oldugu gibi) arada sirada uyuya kaliyorum.

Oyun stiline bakinca ben Daum ile bizim gordugumuz Lucescu arasinda fazla fark olmadigini dusunuyorum (Ozellikle Lucescu'nun Galatasaray'a ikinci senesinde oynattigi futbol). Ancak aralarindaki fark Lucescu'nun elindeki malzemeye gore taktik uretmesi, Daum'un ise elindeki taktige gore futbolcu almasi.

Her teknik adamin takdir edilecek yonleri vardir. Yoksa zaten Fenerbahce gibi bir kulubun basina gecemez. Daum'un da tabii ki takdir edilecek yonleri var. Ama ayni sekilde elestirilecek yonleri de var. Ben de bunlari elestirdim eve elestirimde kendisine haksizlik yaptigimi dusnmuyorum. Ayrica dikkat edersen, iki kelime ile Daum soyle veya Daum boyle deyip ortadan kaybolmadim. Camur atmaya calismadim. Sadece kendi gorduklerimi ortaya dokerek, benim kriterlerime gore basarili olmadigini dusundugumu soyledim. Simdi tabii camur atan insan ortada cok oldugu icin benim de Daum'a haksizlik yaptigimi dusunebilirsin. Bu da gayet normaldir. Sonucta her konuda tamamen yni dusunceleri paylasmak zorunda degiliz.

Nesil
    2005
    Yer
    Konya

Bununla beraber Chelsea'ye de 5-0 yenilmişti Galatasaray.
    ABOO senle polemige girmek istemiom sahsen ama su lafım ilgincime gidmedi degil.DAUM hakkında yorumda yapmadım yapmıcamda ne yaparsa yapsın beni entrese etmez nasıl bir antrenör olduguda aynı sekilde.

GS nin 5 yedigi macı hatırlıorsun güzel skorlara baglı kalma derim ben sana GS Sampiyonlar liginde Ceyrek final yaparken 2-0 geriden gelip REAL Madrid gibi bir takımı ezerken heralde sen baska bir memleketteydin.ayrıca o sene evet CHELSEA karsısında cok kücüldük ama tam tersi olarak da MİLAN ve HERTHA ya karsıda kükredik allaha sükür.Sükürki o sene kimsenin daha gercegini göremedigi UEFA yı biz gördük Ülkemiz adına.Yani her konuda GS ile FB yi karsılastırabilirsin buna sonuna kadar hakkın war ama Avrupa macları konusunda bence karsılastırma yapma.Bizde 1 tane hezimet varsa sizde 5 tane rahat cıkar.Cevap hakkı dogurddugun için bu cevabı yazma istegi dogrulttun.

Saygılar..
    [url=https://www.cialispascherfr24.com/]website[/url]

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by RoCCo_42
    ABOO senle polemige girmek istemiom sahsen ama su lafım ilgincime gidmedi degil.DAUM hakkında yorumda yapmadım yapmıcamda ne yaparsa yapsın beni entrese etmez nasıl bir antrenör olduguda aynı sekilde.

GS nin 5 yedigi macı hatırlıorsun güzel skorlara baglı kalma derim ben sana GS Sampiyonlar liginde Ceyrek final yaparken 2-0 geriden gelip REAL Madrid gibi bir takımı ezerken heralde sen baska bir memleketteydin.ayrıca o sene evet CHELSEA karsısında cok kücüldük ama tam tersi olarak da MİLAN ve HERTHA ya karsıda kükredik allaha sükür.Sükürki o sene kimsenin daha gercegini göremedigi UEFA yı biz gördük Ülkemiz adına.Yani her konuda GS ile FB yi karsılastırabilirsin buna sonuna kadar hakkın war ama Avrupa macları konusunda bence karsılastırma yapma.Bizde 1 tane hezimet varsa sizde 5 tane rahat cıkar.Cevap hakkı dogurddugun için bu cevabı yazma istegi dogrulttun.

Saygılar..
    Real Madrid maçı kaç yılındaymış, bir bak ondan sonra yorum yaparsın

Galatasaray o 4 yıl boyunca Ş.L.'nde neredeyse hiç bir başarısı yoktur, fanatizm ile yazmamanı tavsiye ederim.İstersen sana istatistikleri de bulabilirim..

Fenerbahçe ile Galatasaray'ı karşılaştırmak istememek, biz buna fanatizm diyoruz..
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2005
    Yer
    BALIKESİR

Galatasaray o 4 yıl boyunca Ş.L.'nde neredeyse hiç bir başarısı yoktur, fanatizm ile yazmamanı tavsiye ederim.İstersen sana istatistikleri de bulabilirim..

Fenerbahçe ile Galatasaray'ı karşılaştırmak istememek, biz buna fanatizm diyoruz..
    bence var siz 0 puan çekerken gs çeyrek final oynadı 2 kez 2. tura çıktı tabi bunlar sizin için başarı sayılmıyor çünkü fenerbahçe seneye kupayı alacak başarıda o olacak

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul-Kadıköy / Adana

Daumlu ya da Daumsuz..hatta Aziz Yıldırımlı yahut Aziz Yıldırımsız....Fenerbahçe'nin geleceği parlak, önü de açık...Bence bu en önemlisi..İşte fenerin başardığı şey bu...
    FENERBAHÇE

Hep Destek Tam Destek

Quote Originally Posted by sanalman_34
    bence var siz 0 puan çekerken gs çeyrek final oynadı 2 kez 2. tura çıktı tabi bunlar sizin için başarı sayılmıyor çünkü fenerbahçe seneye kupayı alacak başarıda o olacak
    Gs nin başarısını kabul ediyoruz da Bjk nin Avrupa da ne başarısı varda sen burda Fener le alay ediyosun...

Nesil
    2003

Takim kavgasina donusturmeye gerek yok bu konuyu.

Ancak olay su galibiyeti bu beraberligi diye dagilmadan soyle bir istatistik cikartayim size:

Galatasaray Avrupa da 37 kere oynamis, 69 galibiyet, 48 beraberlik ve 72 maglubiyeti var. Yani 255 puan (69x3 + 48), ve katilim basina 6.89 puan toplamis.

Trabzonspor 21 kere katilmis (inter-toto kupasini eklemedim), 27 galibiyet, 14 beraberlik ve 27 maglubiyeti var. Yani 95 puan, ve katilim basina 4.52 puan toplamis.

Besiktas Avrupa da 30 kere oynamis, 33 galibiyeti, 25 beraberligi ve 52 maglubiyeti var. Yani 124 puan, ve katilim basina 4.13 puan toplamis.

Fenerbahce 35 kere oynamis, 35 galibiyet, 16 beraberlik, 67 maglubiyeti var. Yani 121 puan, ve katilim basina 3.46 puan toplamis.

Istatistikler UEFA web sitesinden alinmistir. Hatta katilim basina atilan ve yenilen gollerin farkinin istatistigine bakinca daha da ilginc sonuclar ortaya cikiyor.

Nesil
    2005
    Yer
    BALIKESİR

Quote Originally Posted by hucar17
    Gs nin başarısını kabul ediyoruz da Bjk nin Avrupa da ne başarısı varda sen burda Fener le alay ediyosun...
    1.si abooo kabullenmiyor başarıyı benim mesajım ona hitaben di
    2.si yukarıdaki tabloya bakarsan kimin daha başarılı olduğunu göreceksin

Nesil
    2005
    Yer
    Konya

ABOO bi isine gidya.Sizde 3.senenizdesiniz asıl sen kendi takımının aldıgı sonuclara bak ve diger takımlarla karsılastıracagına kendi takımının sorunlarıyla ilgilen sadece GS chelsea den 5 yedi demen baya komik baska yedigimiz maclar warsa onlarıda yazıwer biraz eskidi onlar hatırlamıs oluruz böylelikle.Ayrıca Fanatizmin doruklarında kim yüzüyor onuda herkes biliyor.İstersen açma o konuları.Gönder bakalım o pek güzel istatistiklerini.Bizde ögrenelim.
    [url=https://www.cialispascherfr24.com/]website[/url]

Nesil
    2005
    Yer
    BALIKESİR

zaten avrupadaki başarılar ile ilgili istatistikler verilmiş sonuçlar ortada tartışmaya gerek yok

Quote Originally Posted by sanalman_34
    zaten avrupadaki başarılar ile ilgili istatistikler verilmiş sonuçlar ortada tartışmaya gerek yok
    seninle tartışmaya benimde niyetim yok çünkü tartışınca hakaretler başlıyo o yüzden sana cevap vermeyeceğim.tabloya gelince inşallah Daum a falan da gösterirler bu tabloyu da bişeyler yapar.yoksa biz ronaldinho yu da alsak avrupa da bişey yapamayız...

Quote Originally Posted by perpetua5099
    shenshebek:

Her teknik adamin takdir edilecek yonleri vardir. Yoksa zaten Fenerbahce gibi bir kulubun basina gecemez. Daum'un da tabii ki takdir edilecek yonleri var. Ama ayni sekilde elestirilecek yonleri de var. Ben de bunlari elestirdim eve elestirimde kendisine haksizlik yaptigimi dusnmuyorum. Ayrica dikkat edersen, iki kelime ile Daum soyle veya Daum boyle deyip ortadan kaybolmadim. Camur atmaya calismadim. Sadece kendi gorduklerimi ortaya dokerek, benim kriterlerime gore basarili olmadigini dusundugumu soyledim. Simdi tabii camur atan insan ortada cok oldugu icin benim de Daum'a haksizlik yaptigimi dusunebilirsin. Bu da gayet normaldir. Sonucta her konuda tamamen yni dusunceleri paylasmak zorunda degiliz.
    Öncelikle burda yorum yapan herkesin bu yazının bu kısmından alması gereken dersler olduğunu düşünüyorum.. Ben Fenerbahçeliyim ama futbolu seviyorum.. Her takımın maçını seyrediyor ve takip ediyorum.. Buraya yazmamdaki amaç bir takımı karalamak veya fikirlerimi birine kabul ettirmek değil.. Fikirlerimi paylaşıp farklı düşünceleri olan kişilerle bunları paylaşmak.. Ama görüyorum ki birçok kişi burda olayı takım kavgasına dönüştürmüş durumda..

perpetua5099 ile her ne kadar farklı düşüncelerde olsakta birbirimizin fikirlerine saygı duyarak tartışıyoruz.. Zaten amaç bu olmalı.. Ben futbolun tartışılmasından yanayım.. Garay, F.Bahçe,Beşiktaş, Trabzon kavgası olmamasını diliyorum.. Ben burdaki herkesten birşeyler öğrenebileceğime ve "niye bu açıdan bakmadım" dedirtecek düşünceleri olan insanlarla futboldan konuşmak istiyorum.. Lütfen futbolu tartışalım..

perpetua5099 ; başka bir topic'te şöyle bir yazı yazmıştım.. Aslında yakın şeylerden bahsediyoruz.. Ben gençler oynamasın demiyorum. Eğer genç oyuncu oynayabilecek kapasitedeyse tabiki oynasın.. Ama büyük takım genç oyuncuya sabretme yeri değildir diyorum.. Yazımı tekrar buraya aktarıyorum.. Ayrıca F.Bahçe'nin G.Birliği maçındaki futbolundan da zerre kadar zevk almadım.. Böyle futbolu bende sevmiyorum. Ama Daum'un Lucescu kadar çirkin futbol oynattığına da katılmıyorum.. F.Bahçe özellikle geçen sene en çok pozisyona giren takımıydı Türkiye liginin..

Saygılarımla...

"Genç yetenekler.. Özellikle Türkiye'de gerçekten büyük tartışmaya yol açan oyuncular.. Ve mükemmel oynadıkları bir maçtan sonra hemen Avrupa'ya giden gençler..
    Herkesin görüşüne saygımın olduğunu belirterek gençler konusunda ben biraz farklı düşünüyorum.. Bİr cümleyle özetlemek gerekirse "Büyük takımlar oyuncu yetiştirme yeri değildir..!" Tabi ki genç oyuncular da büyük takımlar da oynayıp forma şansı bulmalı. Ama bu gerçekten çok kolay değil..
    Örnek vermek gerekirse şu an tartışılan gençlerden Olcan, Can ve Gürhan'ı ele alalım. Herkes bu oyuncuların bir anda oynamasını istiyor. Ama aynı zamanda bu takımdan da her alanda büyük başarılar bekleniyor. O yüzden yavaş yavaş, zamanla, kaybolmasına engel olunarak takıma monte edilmesi gerekiyor. Ama bunun dışında örnek olarak Tevez, Messi veya Emre Belözoğlu'nu da verebilriz. Bu üç oyuncu da genç olmasına rağmen oynamaya başladıkları anda takımlarına katkı sağladılar. Eğer oynadığı anda takımına katkı sağlayabilecek gençler varsa tabi ki oynamalı ama ben büyük takımlarda oynayan genç oyuncuların hepsinin bu kadar hazır olduğunu düşünmüyorum. Büyük takımlar hazır oyuncuları alıp oynatır. Chelsea Essien veya Del Horno'yu alıp oynatır.. Onları yetiştirmekle uğraşmaz. -tabi ki bazen takımın içinden de oyuncular çıkaracaktır, istisnalar kaideyi bozmaz..- Alex Ferguson'un da yaptığı gibi -Forlan, Kleberson, son örnek Vidic..- gençleri keşfedip büyük takımlarda oynatmak bence büyük takımlar için doğru bir yoldur..
    Öte yandan da Ajax gibi bir futbol kültürüne sahip bir takımsanız yüzlerce genç oyuncu yetiştirip bunları satıp, ekonomik olarak iyi bir güce sahip olabilirsiniz.. -Psv'yi de buna dahil edebilirsiniz (Hollanda kültürü de diyebiliriz)-
    Tabi gençlerin direk oynaması gerektiğini düşünenlere de saygı duyuyorum. İnşallah oynayan gençlerin hepsi takıma direk katkı sağlayabilen oyuncular -Essien, C.Ronaldo, Rooney, vs..- olurlar"

Sayfa 3 / 3 İlkİlk 123

Mesaj Yetkileri