Sayfa 4 / 15 İlkİlk ... 2345614 ... SonSon
91 ile 120 arası toplam 427 sonuç

Konu: [TSL]Fenerbahçe Araştırması 2007

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by yusufislam View Post
    ya fanatiklik degil bunun adi kardesim sadece tuttugum takimin hakkini savunuyorum o kadar, fanatiklik baska birseydir...
    http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=43982

1. Araştırma bölümü tuttuğunuz takımın "haklarını koruyacağınız" yer değildir. Aşırı fanatiğe kaçan mesajlar silinecek ve forum kurallarımızın gerektirdiği gibi mesajı yazan kişiye uyarı verilecektir. Eğer objektif olabileceğinize inanmıyorsanız bu bölümde tartışmalara girmeyiniz.

Ayrica laf atmadan once biraz dusunun. Neyi neden yapmis olabilecegimizi tahmin etmeye calisin. Akliniz hemen fesata kaciyor cunku.

Edu ile Lugano elimize geldiginde Edu'nun PA'si 170'di ancak Lugano'nun PA'si ise 162 idi. Yani Edu'nun, Lugano'dan daha yuksek potansiyeli vardi. Bu da mantikli gelmedigi icin degistirildi.

Alex 30 yasina gelmis, kariyerinin zirvesinde ve futbolunda buyuk ilerleme olmasi ihtimali yok. Ozellikle fiziksel yonleri zayif oldugu icin de 180 PA sahibi olma ihtimali yok. CA'si da 160 civardinda oldugu icin PA cok daha mantikli olan bu CA'nun yakinina cekildi. Cunku Alex kariyerinin zirvesinde ve hic bir zaman 180 CA verilecek bir kaliteye cikmadi.

Son olarak da burada tepki gormenizin nedeni uslubunuz. Burasi ne taraftar forumu, ne de takiminizin haklarini korudugunuz yer. Eger burada bir gorus alis verisi yapmak istiyorsaniz bunu saygili bir sekilde yapar, karsinizdaki kisinin fikirlerine de saygi gostererek tartisirsiniz. Burada biz gercekcilik icin ugrasiyoruz. Gercekci olmak gerekirse de ne Edu dunyadaki en iyi 15 defans oyuncusu icine girebilecek bir oyuncu, ne de Lugano.

Not: Lugano'yu Real Madrid Wanderley Luxemburgo zamaninda transfer etmeyi dusunmustu. Luxemburgo kim? Brezilyali teknik direktor. Geldigi yil takima kimleri katti? Pablo Garcia, Diogo, Robinho, Baptista. Bu oyuncular simdiye kadar ne kadar basarili oldu? Pablo Garcia ve Diogo postalandi. Baptista kendisine verilen parayi hak edecek bir performans gosteremedi. Iclerinden bir tek Robinho tutunabildi. Evet Lugano'yu Real Madrid dusundu ama Luxemburgo Avrupa futbolundan haberdar olmadigi icin Lugano'yu dusundu.

Edu'ya ise Milan'dan teklif gelmedi. Italyan bir girisimci onu Milan'a satmaya calisti ancak Milan hic bir zaman Cruzeiro'ya bir teklif yapmadi. Yapacak olsa da zaten bu bir Italyan girisimci uzerinden degil Leonardo uzerinden olurdu.

Bir oyuncunun kontrati bitmesine yakin menajerlerin ne gibi hikayeler cikarttigini en iyi bilmeniz gerekir. Gecen sezon sonunda Milan, Barcelona vs. gibi takimlar Tuncay ile ilgileniyordu cikan haberlere gore. Sonra Tuncay bunlardan cok farkli capta bir takima gitti. Bilmem anlatabildim mi?

Edit: Appiah'in CA degistirilmedi ama PA inmis. Neden oldugunu tam olarak bilmiyorum/hatirlamiyorum. Ancak eminim ki Tarik'in bir nedeni vardir..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

yuh ya yusufislam sen sivasspor fenerbahce macini izlemismiydin balilinini luganoyu nasil attirdigini ayrica real madrid alacakti diyorsun real madrid zamaninda balic i bile aldi real madrid alacağı her futbolcu iyi mi olmak zorunda ayrıca iyi markaj yapmak tuttuğu adamı ortasahaya kadar kovalamakmıdır bunu yapabilmeyi başaran forvete savunmayı çıkarıyor diye aferin veriyorlar lugano kendi isteğiyle çıkıyor bunu yapmak rakibi 30-40 metrede marka etmek başarıysa bunu 34 yaşındaki emre aşıkta yapıyor markaj rakip oyuncu kaleye önünü dönebildiği zaman yapılır markaj dediğin bir zamanlar bülent korkmazın yaptığı şeydir lugano gibi markaj yapan adamların takımlarının şu tipte goller yediğini görebilirsiniz lugano santraforla gezmeye gidiyor santrafor topu takım arkadaşına 10 numarasına indiriyor santraforun yanında oynayan forvet luganonun ve santrafor arkadaşının boşalttığı alana çapraz koşu yapıyor on numara oraya ara pası atıyor ve forvet kaleci ile karşı karşıya kalıyor örnek mancester ın feneri 6-2 yendiği maçta rooney in attığı ilk gol luciano ilerde kalmıştı nistelrooy sayesinde

hatta bi iddada bulunayım fenerbahçe şampiyonlar ligine kalırsa buşekilde 2-3 tane gol yiyecektir

son olarak ibrahim toraman luganodan çok daha iyi bir stoper tek suçu adı abraham değil ibrahim gökhan zanla luganoyu ise aynı kefeye bile koymam

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

Quote Originally Posted by CoşkuN ÖzdemiR View Post
    Türkiye Ligi kaliteli bir lig değil, düşüşteki maddelerden biriside bu.
    Aman coşkun böyle deme bak Bilgin Gökberk abimiz kulağını çeker sonra duymasın. Zuhuhhaha Beni benzetti de canlı yayında
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Nesil
    2006
    Yer
    Belcika / Antwerpen

alexde haklisiniz

lugano ve appiah icin cok dikkatli olmaniz ve tekrardan titiz bi calisma yapmaniz gerekiyor kanimca

kazmavs kardesim lugano hizi belki 12dir, balilinin tek ozelligi herseyi hizi uzerine kurulu olduguna gore birakalimda balili luganoyu gecsin 17lik hiziyla

alakasiz bir benzetmeydi neyse,

ben yinede size guveniyorum ve turkiyedeki en iyi defans oyuncusu
    DIEGO LUGANO
    ve en iyi defansif orta saha oyuncusu S. APPIAH icin titiz bi calisma yapilmali!

cunku bu adamlar, ayhan gokhan zan falan degiller !

not: kazmavs sen konusmaya devam et DUNYA BILIYOR GERCEGI!

ben burdaki arkadaslara guveniyorum, diger fenerbahceli arkadaslarda benimle ayni fikirde, appiah ve lugano konusunda...
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    buryun yardimci olduysam ne mutlu bana
    yabancilardan aldigim yazi, bana gore onlar ulkeden olmadigi icin bizim takimlarimizi tutmadiklari icin rahatca konusurlar ..

Who is Diego Lugano?

- Diego Alfredo Lugano Moreno, a central defender, is a new arrival to Turkish team Fenerbahce SK from Brazilian team Sao Paolo.
    - He is from Uruguay and playing for his national team as a captain.
    - Born in Canelones, 26 years old (02-11-1980).
    - 83 kg and 1.88 m
    - His idol is Hugo de Leon who is a legend Uruguayan defender.
    - Chosen to the team of South America in 2005
    - Selected the MVP of the World Club Championship Final match (1-0) against Liverpool.
    - Has a nickname; Tota.
    - Teams linked with him in 2005 were AC Milan, Inter Milan, Real Madrid, Liverpool, Sevilla. AC Milan, Inter Milan and Real Madrid had refusals from Sao Paolo FC due to low fee offers, despite the permission gained by Liverpool and Sevilla with required fee offered, Lugano rejected to move to those clubs.
    - He said to the press in one of his interview that “My jersey is my pride and I will do anything for my pride.”
    - He has named the best defender of the continent South America, by the legend Brazilian player Zico.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

1-yazdığın yazı kavarms a değil extensora hitaben olacak
    2- ben 41 yaşındaki costacurtanın guly i bütün maç dövdüğünü bilirim costacurtanın hızı 5 tır guly nın 15 guly hızlı dıye geçsin bir zahmet denmez kademe diye bir şey vardır önene geçersin koşu yolunu kapatırsın vs savunma tuttuğun adama yapışıpta onu yıpratmak değildir yeri gelir ters kademeye girersin yeri gelir hava topu alırsın lugano çağ dışı bir markaj yapmak ve bunu sertlikle birleştirmekten başka bişey yapmıyordur açık yüreklilikle söylüyorum emre aşık aynı oyun stilini oynar ve emre aşık hava topu top tekniği olarak luganodan daha iyidir ama emre aşığın adı emilliano değil olsa 10 milyon dolara fenerbahçedeydi
    neyse birde bana özelden mesaj atmışsın

sen de ne kadar ezilmissin su appiah ve lugano konusunda, yoksa bursa macindaki gsli taraftar senmiydin, hani su besiktas otobusune aglayan
    "ayip beeeee, bir gol atin, bir beahhh"

neyse gelelim konuya

isine gelince bak dunya konusuyor, isine gelmeyince ibrahim daha iyi!!!
    ibrahim daha iyi ise kezmani tuncayi niye tutamadilar 3 mactir, romanya niye fenerbahceden gordugu taktigi ibrahim zan uzulmez defansina uyguladi ve %90 barasili oldu?

kardesim birak su bende kendi takimimi korurum kotu olsa bile mantigini!!!

lugano yakinda yabanci bir lige gidince ben seni ozaman gorurum!!!!!!!
    isine gelince real madridin aldigi oyuncu superdir cogu zaman, ama soz konusu tartisdmamiz icindeki luganoysa her aldigi oyuncu iyi olacak diye bi konu mu var diyosun!!!

evet var BU REAL MADRID tmm mi gsye benzemez,,,
    aldigi oyuncu mutlaka bi degerde ve kalitede yetenekte olacaktir!!! DRENTHE mesela SEN TANIMIYORDUN AMA BEN TANIYORDUM!!!
    not: attigi golu gormussundur kendince simdi ooo super oyuncu dedin, fenerde olsaydi siradan bi zenci saci uzun derdin!!!

KUSURA BAKMA AMA APPIAH VE LUGANO, turkiyede mevkilerinin ACIK ARA EN IYISI!!!!!

iste arastirmacilar duzgun yapinca senin gibiler de cikiyor ve itiraz ediyor, o yuzden herseyi kivaminda ayarinda balansta tutyorlar!!!

hizli dediign songuda anelka sumuklu cocuga cevirmisti, sonra tomasiniz yildiz gormemis gibi birde ona sarilmisti 4-0 macta hatirla!!

balili ozelligi hizli diye gecemez mi? balili nestayida maldiniyide gecer!!!

goz onune bi getir luganon yaptiklarini her topu alacak degil ya acik ara en iyi performansi gosterdi ligde defans adami olarak hamleleri olarak,,, kotu maclar mi tabi olacak herkesin oldugu gibi ama gokhan zan gibi o boya ragmen kafa vurmama ihtimali yok

MESELA ALEX gokhan zandan daha iyi kafa teknigi var!!!! fatih tekkeninde oldugu gibi,, boy onemli degil topa kafan ile nasil hamle yaptigin onemli ki buda GOKHAN ZANDA

HICCCC MI HICCCCC YOK!!! ben bir kere bile gormedin kafa vurdugunu sen? ama alexi gordum bjkye de gsyede gol atti hehe daha coook var dogruyum demi

yani herkesin i ozeligi ve karsidakini o ozelligini kullanirsa belki ustunlugu olur!!!

yabanci kanallar, yabanci forumlar, yabanci kisile bile diyor APPIAH VE LUGANO turkiyede mevkisini en iyisi sen daha nicin agliyrosun?

konuşmalarına dikkat et seni uyarıyorum bana klavyeden laf atma gel yüz yüze görüşelim yüzüme karşı kullanamayacağın üslübu sanal alemdede kullanma

Nesil
    2006
    Yer
    Sükrü Saracoglu Stadı

buryun yardimci olduysam ne mutlu bana
    yabancilardan aldigim yazi, bana gore onlar ulkeden olmadigi icin bizim takimlarimizi tutmadiklari icin rahatca konusurlar ..

Who is Diego Lugano?

- Diego Alfredo Lugano Moreno, a central defender, is a new arrival to Turkish team Fenerbahce SK from Brazilian team Sao Paolo.
    - He is from Uruguay and playing for his national team as a captain.
    - Born in Canelones, 26 years old (02-11-1980).
    - 83 kg and 1.88 m
    - His idol is Hugo de Leon who is a legend Uruguayan defender.
    - Chosen to the team of South America in 2005
    - Selected the MVP of the World Club Championship Final match (1-0) against Liverpool.
    - Has a nickname; Tota.
    - Teams linked with him in 2005 were AC Milan, Inter Milan, Real Madrid, Liverpool, Sevilla. AC Milan, Inter Milan and Real Madrid had refusals from Sao Paolo FC due to low fee offers, despite the permission gained by Liverpool and Sevilla with required fee offered, Lugano rejected to move to those clubs.
    - He said to the press in one of his interview that “My jersey is my pride and I will do anything for my pride.”
    - He has named the best defender of the continent South America, by the legend Brazilian player Zico.
    Verdigin bilgiler icin sagol ingilizcesi olmayanlar icin ufak bir ceviri yapayim AC Milan, Inter Milan, Real Madrid, Liverpool, Sevilla takimlari bu oyuncuyla 2005 yilinda ilgilenmis daha sonra AC Milan, Inter Milan ve Real Madrid takimlari Sao Paolo'ya resmi teklifte bulunmus fakat önerilen fiyatlar düsükmüs daha sonra Liverpool ve Sevilla takimlari Sao Paolo'ya oyuncunun fiyatini sormus Lugano ise bu takimlara gitmeyi redetmis.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Arkadaşlar, isterseniz bir tarafınızı yırtın, olay şu. Türkiye'deki oyuncuların, her takımda oynayan yıldız oyunuların, standart ve yedek oyuncuların belli bir kriteri var. Elimizde belli bir CA değeri var. Oyuncunun hangi özelliği ağır basıyor, hangi özellikte kötü, bunu biliyoruz ve buna göre değer veriyoruz. Eğer ligimiz kaliteli olsaydı ve verebileceğimiz CA değerleri limitleri daha yüksek olsaydı oyunculara bol bol puan dağıtabilirdik ama elden bu geliyor.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Ayrıca en son cümlede South Africa'nın en iyi stoperi diyen kişi de Zico.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2003

Hala mi konuyu kapatamadiniz? Hala mi Lugano ile ilgili bir Fenerbahce haber sitesinden aldiginiz yarim yamalak bilgileri ekliyorsunuz?

Appiah ligimizde zaten acik ara en iyi on libero.. Lugano en iyi defans olmasa bile CA olarak en fazla 1-2 puan ile ikinci durumda olan defans oyuncusu zaten. Yani o zaman hala neyi konusuyorsunuz? Neyi tartisiyorsunuz?

Bir tane pozisyon analizi bile yapmadiniz. Bir tane yararli bilgi bile vermediniz sadece herseye karsisiniz. Konu hakkinda bilgi almak istiyorsaniz, sadece sormaniz yeterli. Bir soru soruldugu zaman cevap vermedik mi?

Mesela Alex ile ilgili sorarken "Alex'in PA'si eski surumlerde 180'di ama sonra 169'a dustu. Bunun nedeni neydi acaba" seklinde sorabilirdiniz cevabini bilmek istediginiz bu soruyu. Bu takimlar uzerinde calisan kisilerin cevabi zaten hazirdir. Hazir olmak zorundadir da cunku mantik yuruterek bu calismalar yapiliyor, bir degisiklik yapmadan once arastirmacilarimiz dusunuyor bu konuda kafa patlatiyor. Bazen ruyalarina giriyor gece yarisinda kalkip degisiklik yapiyor (yoksa bu sadece bana mi oluyor )

Kusura bakmayin ama bunun yerine herseyi biliyormus gibi saldirmak yerine bilgi almak amacli ve ilimli yaklasilirsa sizin acinizdan da yararli olur, bizim acimizdan da.

Mesela ben yusufislam'in mesajlarina bakarak nokta kullanmadigini gorup kendisini de elestirebilirim. Mesela ilk okulda yazmayi kimse ogretmemis, veya herhalde o derste camdan disariyi seyrediyordun gibilerden hic de gerekli olmayan sozler sarf edebilirim. Ayni elestiriyi extensor'a da getirmem mumkun. Biraz saygili olursak eminim bu forumlar araciligi ile arastirmacilar ve uyeler arasindaki iletisim cok daha yararli olur.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

evet üstad o yorumu yada hakareti,( siz nasıl telafuz etmek isterseniz) sizin yapmaya hakkınız yoktur özellikle orta okul ikinci sınıftan lise son sınıfa kadar lüleburgaz da yerel bir gazetede yazarlık yapan ve şimdide üniverste dolayısıyla bulunduğum eskişehirde yine yerel bir gazete yazarlık yapan birisi olarak söyleyebilirim ki ben yazıyı yazıyorum düzenlemeleri editörler yapıyor ve bu bir alışkanlık olmuş bu sebepten dolayı özür dilerim
    ancak sizin bu durumla alay eder gibi ahkam kesmeye hakkınız yoktur belki evet yazılarınızda imla kuralları kullanmaya dikkat edin diyebilirsiniz ama siz ilkokulda dışarılarımı izliyordunuz demeye hakkınız yoktur üniverste sınavında full edebiyat yapan sizin toplam ağırlığınızdan daha çok kitap okuyan ayrıca amatör şairlik yapabilecek kadar edebiyatla içli dışlı olan bir insana sizin bu şekilde hitam etmeye hakkınız yoktur

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by extensor View Post
    evet üstad o yorumu yada hakareti,( siz nasıl telafuz etmek isterseniz) sizin yapmaya hakkınız yoktur özellikle orta okul ikinci sınıftan lise son sınıfa kadar lüleburgaz da yerel bir gazetede yazarlık yapan ve şimdide üniverste dolayısıyla bulunduğum eskişehirde yine yerel bir gazete yazarlık yapan birisi olarak söyleyebilirim ki ben yazıyı yazıyorum düzenlemeleri editörler yapıyor ve bu bir alışkanlık olmuş bu sebepten dolayı özür dilerim
    ancak sizin bu durumla alay eder gibi ahkam kesmeye hakkınız yoktur belki evet yazılarınızda imla kuralları kullanmaya dikkat edin diyebilirsiniz ama siz ilkokulda dışarılarımı izliyordunuz demeye hakkınız yoktur üniverste sınavında full edebiyat yapan sizin toplam ağırlığınızdan daha çok kitap okuyan ayrıca amatör şairlik yapabilecek kadar edebiyatla içli dışlı olan bir insana sizin bu şekilde hitam etmeye hakkınız yoktur
    Konu disina kayiyoruz. Ancak benim o yazimdaki amaci okumadigin icin boyle bir cevap ile karsi karsiya kaliyorum.

Yaziniza bakarak boyle bir elestiri yapmam dogru olmaz mesajini vermeye calisirken, bunu elestiri olarak kabul etmenizin yazdiklarimi dikkatli okumamanizdan kaynaklandigini dusunuyorum. Tipki bizim yaptigimiz calismaya bakip, bir takimi ozellikle kayirdigimizi veya baska bir takimi kasitli olarak dusurdugumuzu vehmetmenin yanlis oldugu gibi. Sorun bize neyi, neden yapmisiz, biz de memnuniyetle cevaplariz. Farkli bir sekilde dusunuyorsaniz, saygi gosteririz ve bizim dusunmedigimiz bir seyi ortaya koymussaniz fikrimizi degistirebiliriz. Tartisma da bu sekilde yapilir. Karsinizdakinin yaptiklarini veya yapmadiklarini varsayarak ve buna gore suclamalar atarak degil.

Nesil
    2006
    Yer
    bodrum

fenerbahçe altyapısına karşıyakadan genç milli stoper Hasan Erbey i dahil etmiştir.

saygılar...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Konu disina kayiyoruz. Ancak benim o yazimdaki amaci okumadigin icin boyle bir cevap ile karsi karsiya kaliyorum.

Yaziniza bakarak boyle bir elestiri yapmam dogru olmaz mesajini vermeye calisirken, bunu elestiri olarak kabul etmenizin yazdiklarimi dikkatli okumamanizdan kaynaklandigini dusunuyorum. Tipki bizim yaptigimiz calismaya bakip, bir takimi ozellikle kayirdigimizi veya baska bir takimi kasitli olarak dusurdugumuzu vehmetmenin yanlis oldugu gibi. Sorun bize neyi, neden yapmisiz, biz de memnuniyetle cevaplariz. Farkli bir sekilde dusunuyorsaniz, saygi gosteririz ve bizim dusunmedigimiz bir seyi ortaya koymussaniz fikrimizi degistirebiliriz. Tartisma da bu sekilde yapilir. Karsinizdakinin yaptiklarini veya yapmadiklarini varsayarak ve buna gore suclamalar atarak degil.
    1- Siz onu bana daha önceden yazmıştınız imla kurallarına dikkat etmem gerektiğini
    2-yazınızı iyi okudum demem doğru olmaz derken bile bir alay söz konusu idi okulda öğretmedilermi vs
    3-Ben sizin ve bütün araştırmacıların tarafsız olduğundan hiç şüphe etmedim
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    fenerbahçe fatih tekkeyi almış neresine sokacak merak ettim herhalde çift forvete dönecek alex onamayacak yada 4-3-1-2 yapacak uğur boral ali bilgin colin kazım hiç kimse oynamayacak ya anlamıyorum bakın avrupada her kulube bakın bir mevkiiye iki futbolcu vardır ondan fazla asla olmaz hatta kaliteli yedekleri 2 mevkiininden banko yedeği yaparlar 20 kişillik kadro kurarlar sakatlık olduğu zaman paftan futbolcu alırlar bunu en iyi lucescu yapıyoırdu onunda kalietsi tartışılmaz bakın şimdi fenerbahçeye
    serdar volkan (kale iyi)
    sağ bek önder gökhan (iyi)
    sol bek(carlos vederson) iyi
    stoper lugano can edu yasin) iyi
    ön libero aurelıo deniz appiah selçuk (kemal fazla oynayabileceği bir takıma gitsin)
    amr colin kazım ali bilgin
    aml uğur boral tümer metin
    amc alex ilhan parlak (gürhan gürsoy fazlalık oynayamayacak kiralanmalı o kiralanamıyorsa ilhan parlak liralanmalı)
    forvete baklın şimdi tek forvet
    kezman deivid semih fatih tekke hadi seç beğen hangilerini yedek bırakacaksın

Nesil
    2006
    Yer
    Belcika / Antwerpen

perpetua, belkide benim belcika dogumlu oldugumu bilmen gerekli, hatta sasirman gerekli ki bu arkadasimiz nasilda iyi turkce biliyor diye...

hani ben su,
    dis hatlar: "Turkmusun?
    almanci(almanyadan): 'evet Turkum"
    dis hatlar: "simdiye kadar basina gelmis en ilginc olay nedir, anlatirmisin?"
    alamnci: "aba ich kann nicht turkish" (dogru mu yazdim almanca)

gibi konusanlardan-olanlardan degilim cok sukur!
    (g "yumusak g olmali") + s ( cizgili olmali )
    herhalde bize yabanci ellerde turkce ogretecek halleri yoktu

ben oyle birisyim ki tarih derslerinde kac kere ogretmeni rezil etmisimdir neden OSMANLI DEVLETINDEN ogrenmiyoruz da tam yanindan geciyoruz derdim...

neyse demekki
    +++++++
    Elinizde belli CA dosyalari falan varmis!
    yani Turkye Ligleri kriterlerine gore yapiyormussunuz ...
    diger isimler beni gercekten ilgilendirmiyor, APPIAH VE LUGANO haricinde
    (fenerbahce sitelerinden degil, yabanci siteden aldim)

ben size hem inaniyor yinede diger belcikali arastirmaci arkadaslara bi basvuracam, yabanci arkadaslara...
    -bu sorunlari
    -oyuncu CA(current ability) hakkinda, ligine gore degisiyor mu? belli kriterlere gore oyuncuyu dusurme haklarini soracagim.
    -appiah gibi ve lugano gibi oyuncular hakkinda bilgi alsam iyi olacak...

Hersey icin sagolun, tabiki siz olmasaniz kotu bir fm yasariz ama yinede diger kafalaradan cikan seslerden etkilenmeden(etkilenmessiniz sanirim) ve kulak asmadan gereken degeri vermenizi isterim oyunculara
    hele ki bunlar yabanci oyuncularsa. (lugano, appiah)

mesela Gokhan Zan'da overrated diyebilirim, ne bir tackle yaptigi mac gordum, ne bir kademe goruyorum, tuncayi, kezmani bol bol kaciriyor,,

zaten toraman ve gokhan MARICA ve Mutu'ile cay icitler son milli macta,
    gokhan Zan da cok abarti, nasil olurda LUGANO KADAR OLABILIR!!!

bi bakin maclara, Gokhan Zan sizin verdiginiz degerde bir oyuncu mu?
    lutfen ben gercekten su balans saglamaya calistiginizi inanmaya basladim
    3 buyukler arasinda!

+++ N +++ O +++ T +++

Arkadaslar belkide yazilarim bazen agresifce gelebilir, ama inanin yazarken beni hep guler yuzlu dusunun, olurmu !
    parmaklarim hislerimi tam anlatamiyor, ne yazikii

sadece siradan dostca bi yuz ifadem varmis dusunun
    cunku emin olun ki oyle

NOKTA !! (.)
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    bu arada benim bildigim essendeyken de oyleydi!

ali bilgin, daha cok CM oynayan birisydi !
    her iki ayagini da kullaniyor !
    gerektiginde sag kanat ve sol kanatta yer alabiliyor ama daha cok
    defansif orta saha ve ofansif orta sahada gidip gelen bir oyuncu,,,

ikili mucadelesi yuksek olacak maclarda kanata aliyordu hocalari, bunu Yilmaz Vural hoca da yapti bazi maclarda, bu yuzden bir cok kisi ALI BILGINi kanat oyuncusu sandi...

hele Fenerbahce macinda ortada Aurelio, Appiah, Deniz gibi adamlar olunca kanata yakin oynatti,
    Besiktas macinda da bunu gosterdi! Galatasaray macini hatirlamiyorum!

dedigim gibi Ali Bilgin daha cok CM-ML-MR-AMC

Lightbulb Bu da dertmi arkadaşım:D

Quote Originally Posted by No Name View Post
    ya fbde mateus die bi genç var onun yüzünden 7 yabancı var ve alexin kontratı bitio kontrat öneremiyorm bu mateus başka bi takıma kiralık o yüzden satamıyorum sezon sonu anca gidio
    Mateus dediğin oyuncu araştırmalarıma göre fenerbahce'ye bedavaya gelmiş.
    Yıldız takımda başlamış sonra da paf'a geçmiş şu fenerbahce onu 3 yıllığına kiraladı ama kime kiraladı bilmiyorum. Hatta gazetelerde falan filan cıkmıştı.
    FB'de amerikalı oyuncu diye.
    Neese kanki alex hangi takımda oynadığına bakcaksın...! Sonrada o takıma geçip kiralığını iptal edeceksin(HİLE) O zaman o oyuncuyu satılık listesine koyacaksın sonra satacaksın 1 milyon euro falan ediyo onuda bjk veriyo dediğimi yap kesin çözersin...! Eğer oda olmassa editörden o oyuncuyu takımdan atacaksın

Nesil
    2003

3-Ben sizin ve bütün araştırmacıların tarafsız olduğundan hiç şüphe etmedim
    Ben yaziyi ortaya yaziyorum zaten. Tarafsiz olmadigimizi imaa edenlerin ustune alinmasi gerekirdi yazdigimi. O verilen ornekteki isimler degil, elestirilen dusunce bicimi esas onemli olan.

perpetua, belkide benim belcika dogumlu oldugumu bilmen gerekli, hatta sasirman gerekli ki bu arkadasimiz nasilda iyi turkce biliyor diye...
    Ben de 15 yildir yurt disinda oturuyorum ve Turkce bilgimi kaybetmemegelistirme amacli ozellikle yazdiklarima dikkat ediyorum. Hatta extensor arkadasimiz gibi edebiyat konusunda uzman olmamama ve Turkiye'de okudugum surece Turkce dersinden zar zor gecmeme ragmen (matematik her zaman icin daha kuvvetli oldugum konu oldu).

ben size hem inaniyor yinede diger belcikali arastirmaci arkadaslara bi basvuracam, yabanci arkadaslara...
    -bu sorunlari
    -oyuncu CA(current ability) hakkinda, ligine gore degisiyor mu? belli kriterlere gore oyuncuyu dusurme haklarini soracagim.
    Istedigin gibi sor. Eger Fabrice ile de konusursan selamlarimi yolla.

-appiah gibi ve lugano gibi oyuncular hakkinda bilgi alsam iyi olacak...
    Ne gibi bilgi?

Bir mac ile hic bir oyuncuyu goklere cikarmanin dogru olmadigi gibi yerin dibine sokmak da yanlis. Ozellikle bu oyuncu yeni sakatliktan cikmis ve formu dusuk ise. Ayrica Lugano ile Gokhan Zan'in kalitesi arasinda oldukca onemli bir fark var en azindan CA olarak.

Nesil
    2006
    Yer
    Adana/Antalya

mesela Gokhan Zan'da overrated diyebilirim, ne bir tackle yaptigi mac gordum, ne bir kademe goruyorum, tuncayi, kezmani bol bol kaciriyor,,
    Şaka mı yapıyorsun sen?

O zaman frankurt maçını hatırla! Takahara sizinkileri ne hale sokmuştu! Ayrıca bu yorumunla futboldan zerre anlamadığına kanaat getirdim. DM'siz bir takımdan ne beklersin ki!

bi bakin maclara, Gokhan Zan sizin verdiginiz degerde bir oyuncu mu?
    lutfen ben gercekten su balans saglamaya calistiginizi inanmaya basladim
    3 buyukler arasinda!
    Ya Lugano ne olacak o zaman? Çok iyi bir defans mı Lugano? Onunla da Balili çay içti o zaman!

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Default karşılaştıralım

Sana katılıyorum starfreedom futboluları maç maç değerlendirmeyelim saçma olur. ben genel olarak söylemeliyim luganonun en iyi yaptığı olan şey markaj sanıyorsunuz ama oda o şekilde yapılmaz ismail güldüreni tanıyanlar bilir sert maraj taktiğini uygulayan oyunlardandır emre aşık keza öyle genelde ağır olan adamlar bire bir de rakibiyle aynı hıza ulaşabileceğinden şüphe eden adamlar, rakip topu ayağına alır almaz basar ve bu yüzden çok sık kart görür çok ölümcül çalımlar yiyebilir ligin en çok kart gören futbolcularındandır ismail güldüren emre aşık lugano oyun stillerine dikkat edin bu tip savunma yapan futbolcu yok artık. çağ dışı bir markaj taktiğidir bu. avrupada bile yoktur, kimse rakibe ilerde basmaz. song a tomasa bakın song size çağdaş savunmayı öğretebilir çağdaş savunmayı ne kadar iyi uyguladığı tartışılır ama o tip savunma yapar herkes. 1e1 markaj yan toplarda duran toplarda yapılır, rakip hücum oyuncusu topu aldığında onu yüz yüze karşılar ilk hedefi oyalamaktır böylece dm nin yardıma gelmesini sağlar çabuk ve hızlı olmak zorundadır tek zafı bu tip savunmalardan daha hızlı santaforlar onların sağ ve solundan hızlıca geçebilir ve song ile tomas ın en büyük zaflarında ilerleyen yaşlarından dolayı gün geçtikçe yavaşlamaları. bana bu ligin en kaliteli stoperi kim derseniz tabiki rigobert song tur

not: SADECE LUGANO İYİ DEMEYİN NEDEN İYİ MANTIKLI AÇIKLAMASINI YAPIN VE BANA AVRUPADA LUGANO STİLİ SAVUNMA YAPAN KALİTELİ BİR TANE STOPER SÖYLEYİN

şimdi sıra sende lugano neden iyi bir stoper

Nesil
    2006
    Yer
    bodrum

romalı mexes var lugano stili...

şöyleki lugi nin ayakta kalıp (omuz omuza mücadele gibi) pozisyon alıp savunmasında ve zamanlamasında bir problemi var katılıyorum(ligimizdeki her stoperde var bu sıkıntı milli olanlarında bile). ama ceza sahası içinde pozisyon almasında ve son müdahalelerde başarılı olduğunu düşünüyorum. son müdahalelerde açık ara ligimizin en iyisi bence. ayrıca ligimizdeki çoğu stoperin aksine ayağında topla rahat olması, ilk müdahale de bazen yanlış hamle seçimleri yapsada ne yapıp edip atağı olgunlaşmadan kesmesi (bazen faul yapıp zaman kazandırıor takıma geri dönmeleri için hücumdan) ligimizdeki stoperlere göre artıları.

Nesil
    2006
    Yer
    Belcika / Antwerpen

iste dedigim gibi starfreedom nasil da kendince engellemeye calisiyor wah wahhh yazik

evet var mi bir isteyin,,, LUGANO TURKIYEDEKI ACIK ARA EN IYI DEFANS!!!
    her defans gecilir ama, dunyada gecilmeyecek defans yoktur, ama bu kisinin yaptiklari ve statistieklerine bi bakin da konusun, simdi lugano bjk ve gslilerde olsaydi nasilda mutlu olurlardi!!!

neyse

lugano ve appiah icin bu kadar yeterli, yoksa fenerbahce gsye ve bjkye karsi maclarini kolay kazanir diyelim ve bu konuyu kapatalim

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

sana karşılaştıralım diyorum luganonun diğer stoperlere göre artılarını söyle karşılaştıralım ona göre değer biçelim lugano sıkça alanını boşaltan bir oyuncu onun boşalttığı alana çapraz koşu aypan oyuncular bu zaftan sıklıkla yararlanıp kaleciyle karşı karşıya kalıyor ben uzun uzun luganoyu anlattım size senden bana song u ve gökhan ı ibrahimi anlat

bu arada mirfielder mexes in tam o şekil oynadığına inanmıyorum yanındaki chivunun daha geride oynayıp savunmayı toparlamasından dolayı o önde basıyor bi nevi tandem denebilir galatasaraydaki bülent popescu ikilisinin aynısı sanki popescu chivu mexes te bülent gibi oynuyor

iste dedigim gibi starfreedom nasil da kendince engellemeye calisiyor wah wahhh yazik

evet var mi bir isteyin,,, LUGANO TURKIYEDEKI ACIK ARA EN IYI DEFANS!!!
    her defans gecilir ama, dunyada gecilmeyecek defans yoktur, ama bu kisinin yaptiklari ve statistieklerine bi bakin da konusun, simdi lugano bjk ve gslilerde olsaydi nasilda mutlu olurlardi!!!
    sana sunu sölim biraz sacma konusmayı kes burda tartısma cıkarmayı basardın,hic bi şekilde kimsenin hakkını savunamassın burda,yeri degil...

ayrıca ben luganodan daha iyi oldugunu düşündügüm songtan gayet memnunum bir galatasaraylı olarak kesinlikle luganoyu kadromusda görmek istemem song onun yaptıklarından daha iyisini yapıyor,oda milli takımının kaptanı ve çirkef,kasap bi oyuncu diil...

burdaki takım tartışmasına bi son wer bu kadar kişi diyosa bi bildigi wardır tek başına tek senin söyledigin dogru herken fener karşıtı gibi konusuyosun artık sıkıntıdan başka bişey olmuyo senin yazdıklarını okumak

extensorun yazdıgınıda ben yazmışım gibi yazmışsın,artık nekadar alıştıysan sacma sapan laf atmaya birilerine laf sokmaya okumadan laf yetiştiriyosun bence sen git belcikanda paşa paşa otur ordaki araştırmacıları kafalamaya çalış...

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Arkadaşlar, bu konuda sadece Fenerbahçe oyuncularının FM 702'deki durumlarını eleştirebilir veya tartışabilirsiniz. Bakıyorum, konu azmış. Bireysel tartışmalara ve holiganlığa dönüşen her mesaj şu vakitten sonra uyarı alır.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

bence kezmanın dayanıklılık güç kafa top sürme özellikleri düşürülmeli.volkanında ani çıkış , ayak gücü , top atma , bölge hakimiyeti , refleksler ve iletişimi düşürülmeli.

evet kezman bayagı bi dususte oyuna yansımalı

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by numetaller View Post
    bence kezmanın dayanıklılık güç kafa top sürme özellikleri düşürülmeli.volkanında ani çıkış , ayak gücü , top atma , bölge hakimiyeti , refleksler ve iletişimi düşürülmeli.
    Ya yükselişe geçerse şimdi de yükseltilecek mi?

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

CA'sı azaltılabilir Kezman'ın ayrıca Serdar birazcık daha iyi olabilir...

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

kezman 4 büyüklerin hatta ligin en kötü futbolcularından biri eğer onun kafa topu 13 yapılıpta de nigrisin 13 yapılırsa gerçekten ayıp olur zaten onu anlamıyorum

hem hız hızlanması 14 ü geçmez dayanıklılık denge güç evlere şenlik 10 u geçmez son vuruş 12 i geçmez kafa topu 10 u geçmez e bu adam nasıl santrafor yaaaaaaaa

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

@ extensor; üslubunuza biraz daha dikkat etmezseniz bu bölümü göremeyebilirsiniz bir daha. Biraz daha seviyeli lütfen.

Nesil
    2006
    Yer
    Heryer

kezman 4 büyüklerin hatta ligin en kötü futbolcularından biri eğer onun kafa topu 13 yapılıpta de nigrisin 13 yapılırsa gerçekten ayıp olur zaten onu anlamıyorum

hem hız hızlanması 14 ü geçmez dayanıklılık denge güç evlere şenlik 10 u geçmez son vuruş 12 i geçmez kafa topu 10 u geçmez e bu adam nasıl santrafor yaaaaaaaa
    O kadar da değil be Sinan ne yaptın. Kezman şu an kötü durumda ve fiziken sayız ama ligin en kötü topçularından demek de pek klasına yakışmadı senin. Kezman çift forvet oynansa çok iş yapar kanımca. Burada Zico' nun bir taktik hatası var.
    [CENTER][B][SIZE=2][COLOR=black][/COLOR][/SIZE][/B] [/CENTER]

Sayfa 4 / 15 İlkİlk ... 2345614 ... SonSon

Mesaj Yetkileri